דרוש מתכון איך אתם מכינים עוף ותפוחי אדמה בתנור לליל שבת - שלא יצא יבש ושרוף?

I) AM)

משתמש מקצוען
???

תודה לעונים!!!
אין לי מתכון מסוים לעוף עם תפו"א. לעוף לבד יש אם תרצי
אבל את יכולה להשתמש באיזה מתכון שמוצא חן בעיניך. העיקרון אומר שצריך לשפוך רוטב מעל העוף והוא גולש לקרקעית של התבנית ומכסה אותה ב2-3 ס"מ, ולאפות כשעה על 200 מעלות מכוסה, ועוד 10 דקות גלוי על 180.
יוצא עסיסי
 

nkfv

משתמש פעיל
עוף + תפוא ובטטה
מעל זה כוס של רוטב- שמן תבלינים ומים
אפוי מכוסה עם ניר כסף שעה
ועוד חצי שעה פתוח
 

בתיה כ.

משתמש פעיל
בתוך שקית קוקי. שעה בתנור.
עם רוטב צ'ילי.
לא מתיבש. לא נשרף.
מעדן.
אין לי מתכון מסוים לעוף עם תפו"א. לעוף לבד יש אם תרצי
אבל את יכולה להשתמש באיזה מתכון שמוצא חן בעיניך. העיקרון אומר שצריך לשפוך רוטב מעל העוף והוא גולש לקרקעית של התבנית ומכסה אותה ב2-3 ס"מ, ולאפות כשעה על 200 מעלות מכוסה, ועוד 10 דקות גלוי על 180.
יוצא עסיסי
לכסות את התבנית
יש לקנות סיר אליפסה עם מכסה לאפיה בתנור
עוף + תפוא ובטטה
מעל זה כוס של רוטב- שמן תבלינים ומים
אפוי מכוסה עם ניר כסף שעה
ועוד חצי שעה פתוח
איך האוכל בתבנית לא מתייבש לכם על הפלטה?
 

שאלונת

משתמש רשום
אני מתבלת את העוף ומניחה בסיר בשישי בבוקר
מכניסה למקרר או לתנור אם זה הדבר היחיד שאני צריכה לאפות
שעתיים לפני שבת מדליקה תנור
מכבה לפני שבת ומשאירה בתנור החם.
 

תשיעית

משתמש מקצוען
לפני שבת מניחה רחוק מהאזור החם בפלטה (בלך על הכיריים, לא פלטה חשמלית),
וקצת לפני ההגשה מקרבת לאזור הלוהט, כדי שיהיה חם מספיק.
 

מיכל ב'

כתבת
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
פרסום וקופי
לדעתי אין ברירה אלא לשים שמן בכמות מספקת.
היו פעמים שניסיתי להוסיף נוזלים במקום שמן, ולא יצא טעים.
אני שמה רוטב צילי מתוק, שמן, מלח ותבלינים,
ומערבבת את הכל היטב, מכניסה לתנור, ופעם אחת באמצע האפיה אני מערבבת שוב.
 

HMB

משתמש פעיל
???

תודה לעונים!!!
הכי מוצלחחחחח,לאחר כל מיני ניסיונות.
בישול איטי על פלטה חשמלית בתוך מיחם למי שיש.
3 שעות. בתוך תבנית אלומניום חד"פ עם נייר אפיה,שמים את העוף עפ תפוא +תבליניםוקצן שמן מערבבים מומלץ שהתפוא יהיה בתחתית והעוף מעל ומכסים בנייר כסף
וזהו.
 

CHEVI MARMORSHTAIN

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
לשים שעה לפני שבת על הפלטה
יוצא מצוין
מוכן וטרי לסעודה
 

עדיה שיר

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
לבשל אותו בסיר ולא בתנור. ועם המון רוטב!
זה מתכון מהמם-
נשאר עסיסי ורך. ומצוין לשבת!
הרוטב הופך את התבשיל לחום קצת...(כך שלאורחים הוא לא ממש מתאים)
אבל אחרי שטועמים ממנו- הוא שווה את הכל.

המתכון במקור הוא בתנור. עכשיו במחשבה שנייה... הרוטב גם ככה עמוק, שאם תאפי את הכל בתבנית פיירקס ותכסי הייטב, יש מצב גדול מאוד שהוא ישאר עסיסי גם על הפלטה...

הנה-
לטגן טבעות בצל במעט שמן (בתנור: להניח את הטבעות בפריסה ישרה על התבנית)
להוריד את העור מחלקי העוף (כרעיים) ולהניח על הבצל.
לקלף ולפרוס לפרוסות- 7 תפ"וא בינוניים+בטטה אחת גדולה (או שמונה תפו"א בלבד)
לפזר את הפרוסות בין חלקי העוף.

להכין את המרינדה הבאה בקערית נפרדת: (כוס של שתיה חמה)
1/2 כוס שמן
1/2 כוס סילאן
4 שיני שום כתושות
1 כף פפריקה מתוקה
1 כף גדושה א. מרק עוף
1 כף גריל עוף
פלפל שחור בנדיבות
מעט מלח
1.5 כוסות מים רותחים

שופכים את המרינדה לתוך הסיר או לתבנית, ומעסים בעזרת כפפה את כל התכולה הייטב.
מוסיפים מהצד את המים. מגדילים את האש. מרתיחים ומנמיכים. מבשלים כשעה וחצי. (ניתן להוסיף כוסברה קצוצה, משדרג מאוד!)
אם אופים... מכסים הייטב. אופי כשעתיים ויותר. 7 דק' אחרונות מסירים את הנייר ואופים להשחמה.
בתאבון!!
 

מיכל חגירה

צלמת מקצועית!
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
יש לי מתכון מעולה!! מושלם ולא יבש בכלל!
בתנור(טעם הרבה יותר משובח מבישול)

מתאים לעוף שלם או לכרעיים (תכלס גם למחולק)
בקערה מורחים את העוף ב:
שמ"ז
מלח גס
פפריקה
גריל עוף
(אפשר בצל מטוגן, לא מוכרח)


אחכ מניחים בתבנית.
שמים באותה קערה תפוא חתוכים עם קליפה
אפשר גם בטטה שלמה/בצל שלם.
מתבלים כנ"ל ומוסיפים לתבנית מפוזר.
ומוסיפים לתחתית 1/2 כוס מים.
זהו.

מכסים בנייר אפיה ומעליו נייר כסף מהודק היטב!

לאפות על חום גבוה כשעה(לעוף שלם שעה וחצי)
להוריד כיסוי ולתת לו עוד 15 דק(גם זה לא חובה).

מכינה את זה סמוך לשבת, משאירה בתנור בכניסת שבת מכוסה.
וכשהתנור מתחיל להתקרר, מעלה לפלטה,כאמור מכוסה.

לא יבש בכלל, העוף הכי עסיסי שאכלתי. וכוווולם אוהבים.
 

ברוך ר

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
עימוד ספרים
לפני שבת מניחה רחוק מהאזור החם בפלטה (בלך על הכיריים, לא פלטה חשמלית),
וקצת לפני ההגשה מקרבת לאזור הלוהט, כדי שיהיה חם מספיק.
חובה לברר אם זה מותר כי אחרת זה יכול להיות בעיה של מבשל (באם יש רוטב בכמות שעומדת בפני עצמה)
 

תשיעית

משתמש מקצוען
חובה לברר אם זה מותר כי אחרת זה יכול להיות בעיה של מבשל (באם יש רוטב בכמות שעומדת בפני עצמה)
ברור שמדובר כשאין רוטב, אלא עוף ותפו"א קריספיים שנאפו על מצב גריל.
הרי לכן צריך לשים רחוק כדי שלא יתייבש.
אם יש רוטב, זה לא מתייבש ונשרף (שעל כך הייתה כאן השאלה).
 

JPMH

משתמש רשום
הכי מוצלחחחחח,לאחר כל מיני ניסיונות.
בישול איטי על פלטה חשמלית בתוך מיחם למי שיש.
3 שעות. בתוך תבנית אלומניום חד"פ עם נייר אפיה,שמים את העוף עפ תפוא +תבליניםוקצן שמן מערבבים מומלץ שהתפוא יהיה בתחתית והעוף מעל ומכסים בנייר כסף
וזהו.
מה זאת אומרת בתוך מיחם?
 

I) AM)

משתמש מקצוען
בעיקרון העוף הוא מפריש שומן וחבל לשים עוד הרבה שמן
ניתן מנסיון לשים מים ברוטב. יוצא מעולה!
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה