מה פתאום.אולי בשביל להרויח גם מרק מהתבשיל....
הלכתי ממש.
מה פתאום.אולי בשביל להרויח גם מרק מהתבשיל....
מה הילכתי?הלכתי ממש.
התימנים כאן יסבירו, אני לא באמת יודעת....מה הילכתי?
אולי יש פה תימני שיסביר......התימנים כאן יסבירו, אני לא באמת יודעת....
ראיתי את זה במו עיני, ככה שהמטרה היא לא חיסכון. לא!אולי יש פה תימני שיסביר......
תבררי טוב אם הם שופכים את המים.....
אני תמניה..נראה לי שתימנים מרתיחים (חולטים) את העוף לפני ההכנה, לא?
עניין הילכתי?אני תמניה..
אני מרתיחה את העוף לפני שאני מכינה אותו.
הורדתי וגם שטפתי, אולי זה לא היה מספיק...בלת"ק
האם הורדת מהעוף את החלק שזורקים- השפיץ של הכרעיים שמלא בפסולת של העוף? מי שלא מוריד אותו כל העוף מקבל ריח מאד לא נעים
לדעתי כן, ככה גם אמא שלי וסבתא שלי עושות וגם אני....עניין הילכתי?
הרמב"ם כותב שצריך לחלוט את העוף לפני השימוש.מה הילכתי?
אם אתם עושים את זה כעניין הלכתי אז אין הבדל בין עוף למרק לעוף לתנוראני תמניה..
אני מרתיחה את העוף לפני שאני מכינה אותו. אבל זה רק למרק וכאלה. לא לתנור.
אף פעם לא הרתחתי עוף ואחר כך הכנסתי אותו לתנור....
אתם הולכים לפי הרמב"םהרמב"ם כותב שצריך לחלוט את העוף לפני השימוש.
אמא שלי שופכת מים רותחים על העוף (על רשת שהמים יורדים לכיור) ולא חולטת בסיר.
אני יותר מונחת בנושא מהצד הפרקטי של הנושא אבל אני חושבת שהשו"ע סובר שלא צריך לחלוט אבל יש כאלה שסוברים שכן צריך וראוי להחמיר.אתם הולכים לפי הרמב"ם
פעם ראשונה שאני שומע על זה....
נפסק בשוע'?
נכון (אבל זה המנהג אצל ההורים שלי...)אם אתם עושים את זה כעניין הלכתי אז אין הבדל בין עוף למרק לעוף לתנור
למה להחליף תבנית?בתבנית חדפ? תחליפי תבנית
היה לנו כמה ימים שכל מה שהכנתי בתבניות חדפ היה טעם לוואי,
החלפתי סוג תבניות ובא לציון גואל.
השו"ע סובר שלא צריך, ורק לפי הרמב"ם צריך חליטה, בעיקרון לא חוששים לדעת הרמב"ם כי היא נדחתה מההלכה. אבל התימנים שקיבלו על עצמם את הוראות הרמב"ם נוהגים כמותו לחומרא ולקולא, ולכן הם עושים חליטה לעוף. מצד שני מותר להם להניח מרק קר על הפלטה בשבת.אני יותר מונחת בנושא מהצד הפרקטי של הנושא אבל אני חושבת שהשו"ע סובר שלא צריך לחלוט אבל יש כאלה שסוברים שכן צריך וראוי להחמיר.
אבל עדיף לברר את הנושא ממישהו שיודע טוב ממני
בעיקרון זה נגד הנחיות משרד הבריאות שחנות תכניס להקפאה עוף או בשר טרי. (בגלל שצריך תהליך מסוים של הקפאה עמוקה) ולכן ברשתות הגדולות לא עושים את זה, ואפשר לקנות מהם קפוא ללא חשש. רק במכולת או קצביה פרטיים עלולים להיות בעיות כאלו. וכן בחבילות סגורות ממשחטה שכתוב עליהם עוף קפוא לא צריך לחשוש.יתכן שזה היה עוף טרי שהחנות הכניסה להקפאה ברגע שאחרי האחרון ולכן יש לו טעם לא טוב,
מניסיון שזרקתי כבר מרק שלם ותבשיל שלם שהיה להם טעם רע
אפשר לראות את זה על העוף שהוא יותר חום מהרגיל.
מאז אני משתדלת לא לקנות קפוא...
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: