בשרי עוף בתנור... שאלה

Ayala10

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
צילום מקצועי
נראה לי שתימנים מרתיחים (חולטים) את העוף לפני ההכנה, לא?
אני תמניה..
אני מרתיחה את העוף לפני שאני מכינה אותו. אבל זה רק למרק וכאלה. לא לתנור.
אף פעם לא הרתחתי עוף ואחר כך הכנסתי אותו לתנור....
 

ahuvash

משתמש צעיר
בלת"ק
האם הורדת מהעוף את החלק שזורקים- השפיץ של הכרעיים שמלא בפסולת של העוף? מי שלא מוריד אותו כל העוף מקבל ריח מאד לא נעים
 

Ayala10

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
צילום מקצועי
בלת"ק
האם הורדת מהעוף את החלק שזורקים- השפיץ של הכרעיים שמלא בפסולת של העוף? מי שלא מוריד אותו כל העוף מקבל ריח מאד לא נעים
הורדתי וגם שטפתי, אולי זה לא היה מספיק...
יכול להיות?
 

שרה֫

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
ממליצה לפעם הבאה

לנקות את העוף מהפסולת
לשטוף טוב מים
אולי אפילו שמתם הרבה פפריקה ויצא מר, לשים לב לטיבול נכון של מלח וטבלינים
שימו נייר אפייה ולא ישר בתבנית גם יותר בריא וגם שומר על הרוטב.
 

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
הרמב"ם כותב שצריך לחלוט את העוף לפני השימוש.
אמא שלי שופכת מים רותחים על העוף (על רשת שהמים יורדים לכיור) ולא חולטת בסיר.

אני תמניה..
אני מרתיחה את העוף לפני שאני מכינה אותו. אבל זה רק למרק וכאלה. לא לתנור.
אף פעם לא הרתחתי עוף ואחר כך הכנסתי אותו לתנור....
אם אתם עושים את זה כעניין הלכתי אז אין הבדל בין עוף למרק לעוף לתנור :)
 

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
אתם הולכים לפי הרמב"ם
פעם ראשונה שאני שומע על זה....
נפסק בשוע'?
אני יותר מונחת בנושא מהצד הפרקטי של הנושא אבל אני חושבת שהשו"ע סובר שלא צריך לחלוט אבל יש כאלה שסוברים שכן צריך וראוי להחמיר.
אבל עדיף לברר את הנושא ממישהו שיודע טוב ממני :)
 

יבר

משתמש מקצוען
אולי אמא שלך אפתה בגריל (כמו אמא שלי.........)
 

Ayala10

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
צילום מקצועי
אם אתם עושים את זה כעניין הלכתי אז אין הבדל בין עוף למרק לעוף לתנור :)
נכון (אבל זה המנהג אצל ההורים שלי...)
ומאז אני נשארתי איתו רק כשמכינים תבשילים (מרק וכו'), כי פשוט התרגלתי...
 

ד. פריד

משתמש מקצוען
אני יותר מונחת בנושא מהצד הפרקטי של הנושא אבל אני חושבת שהשו"ע סובר שלא צריך לחלוט אבל יש כאלה שסוברים שכן צריך וראוי להחמיר.
אבל עדיף לברר את הנושא ממישהו שיודע טוב ממני :)
השו"ע סובר שלא צריך, ורק לפי הרמב"ם צריך חליטה, בעיקרון לא חוששים לדעת הרמב"ם כי היא נדחתה מההלכה. אבל התימנים שקיבלו על עצמם את הוראות הרמב"ם נוהגים כמותו לחומרא ולקולא, ולכן הם עושים חליטה לעוף. מצד שני מותר להם להניח מרק קר על הפלטה בשבת.
 

ד. פריד

משתמש מקצוען
יתכן שזה היה עוף טרי שהחנות הכניסה להקפאה ברגע שאחרי האחרון ולכן יש לו טעם לא טוב,
מניסיון שזרקתי כבר מרק שלם ותבשיל שלם שהיה להם טעם רע :(
אפשר לראות את זה על העוף שהוא יותר חום מהרגיל.
מאז אני משתדלת לא לקנות קפוא...
בעיקרון זה נגד הנחיות משרד הבריאות שחנות תכניס להקפאה עוף או בשר טרי. (בגלל שצריך תהליך מסוים של הקפאה עמוקה) ולכן ברשתות הגדולות לא עושים את זה, ואפשר לקנות מהם קפוא ללא חשש. רק במכולת או קצביה פרטיים עלולים להיות בעיות כאלו. וכן בחבילות סגורות ממשחטה שכתוב עליהם עוף קפוא לא צריך לחשוש.
 

ד. פריד

משתמש מקצוען
הבדל בטעם יכול להיות גם בגלל תנור לא נקי, וגם בגלל סוג תנור אחר.
הטעם של תנור גז שונה לחלוטין מהטעם של תנור חשמלי. וגם בחשמליים יש הבדלים.
יש גם תנורי קומביסטימר, אבל כנראה זה לא מה שהיה לאמא שלך... בד"כ זה במטבחים מקצועיים.
את פעולת תנור הקומביטסימר אפשר לחקות על ידי תבנית מים רותחים בתחתית התנור.
(המטרה היא ליצור לחות בתנור שמונעת ייבוש של העוף)
 
  • תודה
Reactions: CO2

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  83  פעמים

אתגר AI

קוביסט • אתגר 144

לוח מודעות

למעלה