דרוש מידע איזה שירות הייתם רוצים לקבל מקופת חולים?

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
שיפתחו את המרפאות יותר שעות.
מה הסיפור הזה שסוגרים בשעה 12:30 ושוב עובדים בין 15:30-18:00
תראו לי עוד עסק אחד בעובד בשעות כאלו הזויות (חוץ כמובן ממשרדי ממשלה...)

לפחות מזכירות, אחיות ורופא תורן אחד בין השעות 8:00-20:00

מילה בסלע

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
פרסום וקופי
אני במכבי בבני ברק:
שיהיה יותר זמינות של רופאות נשים טובות
יותר זמניות לבדיקות US וכד'
ושיהיה יותר מותאם לציבור החרדי בלי כל החילויות שמסתובבות שם

נכון.
גמני אלרגית לצורת הלבוש הקפריזית שלהן. אבל אי אפשר להגיד להן לא לבא, הן מרמת גן וקרובות יותר ממני למרכז בר' עקיבא... :(

אוהב ציון

משתמש פעיל
בקופת חולים מאוחדת פתוח בית מרקחת בגבעה A עד שעה 10 רק שצריך לחכות שעה כמו בשאר המקומות במאוחדת עד שמגיע התור שלך

שקדיה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
D I G I T A L
שנפסיק לחכות בתור בבית מרקחת של הקופה שעה כל פעם
(מכבי ר"ע ב"ב)
אינמצב שזה פחות משעה
על כל תרופה קטנה אני צריכה לעשות חושבים אם שווה לחכות שם

נערך לאחרונה ב:

מלכה בול

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
תופעה שאני נתקלתי בה עכשיו (קופ"ח מכבי): הבת שלי נזקקת לקבל טיפול רגשי בתחום החברתי. בררנו היכן ניתן לקבל זאת מטעם הקופ"ח והפנו אותנו למכון מסויים. אבל התברר לנו שהקופ"ח משתתפת רק בטיפול רגשי פרטני ולא בטיפול קבוצתי לבעיות חברתיות, ואנחנו צריכים לשלם זאת באופן פרטי.
בכלל נדמה לי שמכבי יותר קשים אם כל העניין הזה, הרבה מכונים עובדים עם קופ"ח שונות, אבל לא עם מכבי.

אימא של

משתמש מקצוען
מכבי ירושלים. הרוב בסדר גמור. יש הסדרים עם מרפאות שיניים זמינות. רופאים טובים. זמינות סבירה לרוב הנושאים (במיוחד אם מוכנים להתפשר על רופא גבר/מרפאה מרוחקת יותר).

אבל משהו בממשק של ההתחייבויות וההפניות, איטי ונודניק מאד.

1. הלכנו עם ילדה לבדיקה מיוחדת בעין כרם. הגענו למחלקה. הגשנו התחייבות. לא הסכימו לקבל אותנו, כי ההתחייבות היא לבדיקת X מלאה, שכוללת גם Y, אך אצל ילדה בגיל כזה אין צורך ב-Y.
"אז תעשו רק את איקס", הצענו.
"לא. אבל ההתחייבות שלכם היא לבדיקה מלאה. אי אפשר לקבל התחייבות כזו בשביל בדיקה חלקית".
נו מה נעשה, זו ההתחייבות שנתנה לנו המזכירה בקופה, לפי ההפניה שרשם הרופא.
התור הולך ומתקרב, ואנחנו עסוקים בטלפונים הלוך חזור לקופה, לסניף, למוקד ההתחייבויות, כדי לחפש מישהו שמבין מה קוד ההתחייבות הנדרש ויכול לשלוח לנו התחייבות מיידית בפקס לבית החולים.
בסוף לא הייתה ברירה, שילמנו לבי"ח את מחיר הבדיקה במלואה, בעצמנו, ואז פצחנו במסע הבקשה לקבלת החזר.

2. בדיקה אחרת. בקופה שולחים אותנו למכון 'אסיא במגן' (בדוי). אנחנו קובעים תור. מגיעים. מחכים. אופס, לא! "ההפניה שלכם לא מתאימה. במכון שלנו בכלל לא מבצעים את סוג הבדיקה הזה, רק את הבדיקה הדומה לה".
אנחנו רצים, מבררים אם הרופאה התכוונה לבדיקה שכן מבצעים במכון, או לא.
מתברר שלא. לחינם שלחו אותנו לכאן, לחינם קבענו תור וחיכינו. זו בדיקה שמתבצעת רק בבתי חולים.

חבל שאין איזשהו גוף או מאגר מידע, שיפשט את התהליכים האלה.
אנשים רגילים לא תמיד מבינים קודים וסוגים של בדיקות, ומבזבזים המון זמן על הבירוקרטיה הנלווית.
את צודקת ולבנתיים עצה שלי שאני מיישמת....
לפני התור (!) לשלוח במייל את ההפניה וההתחייבות ולקבל מהבי"ח אישור שזה בסדר

עצה שלי:
לשלוח למקום בו מבצעים את הבדיקה את ההפניה מהרופא - ולוודא שקביל
לשאול אותם אלו קודי בידקה צריכים להיות רשומים בטופס 17
כשמעבירים בקשה לטופס 17 לציין את קודי הבדיקה. ולוודא שהנפיקו את הטופס 17 בהתאם לדרישה.
בברכת רפואה שלימה

bbr

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
אני קוראת את האשכול ועולות לי 2 מחשבות.
1. עכשיו אני מבינה למה קוראים להם 'קופות חולים' קופה שעושה אותנו חולים.
2. תהיו בריאים- באמת, שיבוא כבר משיח ויגאל אותנו מכל המחלות והבעיות ולא נצטרך את הקופות האלה, גם לא ללידות!!

אימא של

משתמש מקצוען
ודבר אחרון שלא הוזכר כאן:
מי אחראי על הבריאות שלי???
כיום מדברים המון על רפואה מונעת ולכן מומלצות כל מיני בדיקות לתקופות זמן וכו..
שלכל מטופל יהיה את הרופא שלו שיהיה אחראי עליו: לצורך הדג' פניה יזומה מהרופא אדוני עברה שנה מאז שעשית בדיקת דם הגיעה הזמן לעשות שוב / גברתי הגעת לגיל X לכי למכון ממוגרפיה / כבר שנתיים לא היית אצל רופא עיניים בבקשה ללכת.
תוך כדי כתיבה אני חושבת על כך שזה לא חייב להיות הכל ע"י רופא אלא מערכת ניהול בריאות של הפציינט שתשלח לו את ההודעות הנ"ל בטלפון/ מייל / מכתב.
אני בטוחה שיש כאלו שחושבים שהגזמתי אבל זה קיים בארה"ב לדג'
וחברה זה יכול להציל חיים - קרובת משפחתי לא עשתה בדיקות דם עשור והיות ולא הרגישה טוב שלחו אותה לעשות בדיקתדם שגילתה שיש לה סוכר ברמה מטורפת. אם היו פונים אליה בכל אותם שנים לעשות בדיקה היו מגלים את זה כשהסכרת נוצרה ומתחילים כבר אז לטפל -היום היא מתמודדת עם הנזקים.
נכון שכל אדם הוא אחראי לעצמו ואמור לעשות זאת לבד אבל מה לעשות שרובינו במרוץ השותף של היום יום לא מטפלים כלל בבריאות שלנו ורק שקורה חס וחלילה משהו - שלא מריגישים טוב שיש כאבים אז הולכים לרופא ומתחילים לבדוק וכו...
היום הדבר הכי ידוע הוא שגילוי מוקדם מציל חיים - וזה נכון לכל המחלות לא רק לסרטן.

אז כן אני מעוניינת שכל קופות החולים ללא יוצא מהכלל יפתחו את הרפואה המונעת שלהם. אולי לטווח הקצר זה יעלה להם יקר (כי יותר נח שמטופל לא עושה בדיקות דם / ביקורי רופא 10 שנים) אבל לטווח הארוך זה בטוח משתלם יותר - יחסוך טיפולים יקרים במיליוני שקלים.

אז רק בריאות לכולם

מעצב פנימיות

משתמש מקצוען
שלכל מטופל יהיה את הרופא שלו שיהיה אחראי עליו: לצורך הדג' פניה יזומה מהרופא אדוני עברה שנה מאז שעשית בדיקת דם הגיעה הזמן לעשות שוב / גברתי הגעת לגיל X לכי למכון ממוגרפיה / כבר שנתיים לא היית אצל רופא עיניים בבקשה ללכת.
תוך כדי כתיבה אני חושבת על כך שזה לא חייב להיות הכל ע"י רופא אלא מערכת ניהול בריאות של הפציינט שתשלח לו את ההודעות הנ"ל בטלפון/ מייל / מכתב.
וחברה זה יכול להציל חיים - קרובת משפחתי לא עשתה בדיקות דם עשור והיות ולא הרגישה טוב שלחו אותה לעשות בדיקתדם שגילתה שיש לה סוכר ברמה מטורפת. אם היו פונים אליה בכל אותם שנים לעשות בדיקה היו מגלים את זה כשהסכרת נוצרה ומתחילים כבר אז לטפל -היום היא מתמודדת עם הנזקים.
נכון שכל אדם הוא אחראי לעצמו ואמור לעשות זאת לבד אבל מה לעשות שרובינו במרוץ השותף של היום יום לא מטפלים כלל בבריאות שלנו ורק שקורה חס וחלילה משהו - שלא מריגישים טוב שיש כאבים אז הולכים לרופא ומתחילים לבדוק וכו...
היום הדבר הכי ידוע הוא שגילוי מוקדם מציל חיים - וזה נכון לכל המחלות לא רק לסרטן.

אז כן אני מעוניינת שכל קופות החולים ללא יוצא מהכלל יפתחו את הרפואה המונעת שלהם. אולי לטווח הקצר זה יעלה להם יקר (כי יותר נח שמטופל לא עושה בדיקות דם / ביקורי רופא 10 שנים) אבל לטווח הארוך זה בטוח משתלם יותר - יחסוך טיפולים יקרים במיליוני שקלים.

אז רק בריאות לכולם

רעיון מצויין.

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה

אז רק בריאות לכולם

במכבי זה קיים.
יש המלצות אישיות, ויש מזכירות שמתקשרות בטלפון להציע בדיקות מומלצות.
לא הניחו לי עד שלא הבאתי את הפעוט לבדיקות דם של גיל שנה. וכך גם לבדיקות למבוגרים. הם נדנדו עד שהבטחתי שאקבע תור.

מרשימה

משתמש סופר מקצוען
במכבי זה קיים.
לא הניחו לי עד שלא הבאתי את הפעוט לבדיקות דם של גיל שנה. וכך גם לבדיקות למבוגרים. הם נדנדו עד שהבטחתי שאקבע תור.
זה כנראה רק ללקוחות VIP.
מעולם לא נתקלתי.
או שזה חדש ממש.

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
זה כנראה רק ללקוחות VIP.
מעולם לא נתקלתי.
או שזה חדש ממש.

אנחנו לא VIP, אפילו 'מכבי שלי' אין לנו, ושום ייחוס רפואי מיוחד.
אולי זה תלוי בסניף שמשוייכים אליו.

רחשי הלב

משתמש מקצוען
כל מילה !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
אחרי הנגלה הראשונה של סימני הקריאה יכולת לעשות העתק - הדבק והיית חוסך זמן ומאמץ.

אימא של

משתמש מקצוען
במכבי זה קיים.
גם אנחנו בקופת חולים מכבי
להוציא את הבדיקת דם לגיל שנה שהתקשרו אלינו שנמבצע מעולם לא פנו אלי לבצע איזה שהיא בדיקה כל שהיא.
כל אדם צריך לעשות פעם בשנה בדיקת דם - מישהו עוקב אחרי זה?
אישה צריכה פעם בשנה להיות במעקב אצל רופא נשים - מישהו בודק את זה ומזמין אותך? לא מדבר על בדיקות שרופא נשים צריך לבצע פעם השנה ורובם אפילו לא מציעים ויש מטופלות לשא עשו מעולם.
ילדים שיש להם משקפיים צריכים להיות במעקב של רופא עיניים אחת לשנה.
מי שיש לו שומות - צריך להיות במעקב עליהם אחת לשנה.
וכו...... הרשימה הארוכה לא בא לי להלחיץ את האנשים אז אני לא מפרטת. מי מנהל לך יומן כזה? מי עוקב אחרי זה?? בסופו של דבר זה אמרו להיות אינטרס של קופות החולים ואז אולי ישמעו פחטת סיפורים על אנשים שהתמוטטו באמצע היום ומסתבר שיש להם גדיול כבר 7 שנים.

רִפְקִי.

משתמש סופר מקצוען
לא הבנתי למה מישהו צריך לנהל לי יומן?
מספיק שאני יודעת מה ההנחיות, והאחריות היא לגמרי עלי לבצע אותן.
מוזר לי שזה אמור לעבור לאחריות הקופה.
גם כך הציק לי שחפרו לי עם הבדיקות לבת השנה. אוקי. הבנתי שזה חשוב, אבל אתם לא יודעים שבדיוק ילדתי, ואתם לא יודעים במה זה כרוך לצאת עם שתי ילדים מיד אחרי לידה, ואתם לא יודעים עוד כל מיני דברים.
בסוף באו אלי הביתה :p
אבל עדיין, אני ממש לא חושבת שזה אחריות של קופת חולים.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

תרפיה בבעלי חיים • אתגר 143

לוח מודעות

למעלה