כמה שנים אתם שוכרים דירה?איך משפחה עם כמה ילדים יכולה להסתדר בלי דירה?
אם היה שוק של דירות ממשלתיות להשכרה לטווח ארוך, אולי היה פתרון.
אבל כיום זה ממש קשה להתגורר בדירות שכורות, וכל שנתיים לעבור.
גדולי ישראל רוצים בטובת הציבור, ברור.כבודו בטוח שגדולי ישראל חפצים בטובת הציבור. ולכן זה הנידון כאן.
כבודך לא בטוחה בזה?
שוב, מי קבע איזה שינוי מבורך?ואולי נזכה לשינוי מבורך.
הלוואי.בקיצור אני יודעת את המצב בנושא, ורוב השוכרים ממש לא עוברים כל שנתיים.
אלא פעם ב5, 10, 20 שנים.
תרשי לי לשאול אותך שאלה רטורית וממש לא אישית:כמה שנים אתם שוכרים דירה?
וכמה זה עולה לכם?
בקיצור אני יודעת את המצב בנושא, ורוב השוכרים ממש לא עוברים כל שנתיים.
אלא פעם ב5, 10, 20 שנים.
וכמה עולה לשכור דירה יפה ברכסים? באופקים? בעפולה? בטבריה? צפת? ועוד ועוד?
נכון פחות מ2000 ש"ח לחודש.
אז כן, אני חושבת שבמקום לקחת מאות אלפי ש"ח מההורים כשאין להם שקל והכל רק חובות, עדיף לגור בשכירות.
אני לא בטוחה שזה נושא האשכול, לכן אגיב בקצרה.תרשי לי לשאול אותך שאלה רטורית וממש לא אישית:
האם גרת בשכירות לתקופה ארוכה?
את יודעת איזה סיוט זה?
זה אומר לחשוש כל סוף שנה שאולי יעלו לך את השכירות - המשכירים יודעים היטב שמעבר דירה עולה כסף ולכן הרבה שוכרים יעדיפו לספוג העלאה של 50-100 ש"ח ולא לעבור דירה.
זה אומר לברוח להורים כשצינור ביוב מתפוצץ ובעל הבית מבטיח שיבוא מחר בשביל לראות מה קרה, ובינתיים אי אפשר אפילו להוריד מים בשירותים.
זה אומר לשאול את המשכיר על כל חתיכת מסמר שרוצים לתקוע או בורג שרוצים להכניס לקיר.
זה אומר לשלם אלפי שקלים בסיום תקופת השכירות בשביל לסייד את הבית (למה שזה לא יהיה על המשכיר, למה?)
באופן כללי תקופה של מעבר דירה היא תקופה מאוד לא יציבה כלכלית בגלל כל ההוצאות הנלוות שאין לי כוח לפרט.
ויש עוד רשימה ארוכה ארוכה למה קשה מאוד להסתדר יפה בדירה שכורה.
בנוגע להצעה שלך לשכור דירה במקומות שהשכירות נמוכה - כתבתי ואחזור ואכתוב שוב ושוב:
בד"כ במקומות כאלו אין מקומות עבודה מתאימים. מי יודע, אולי הקורונה תעשה משהו ותהיה אפשרות לעבוד משם מהבית. בכל אופן נכון לתקופה שלפני הקורונה זה לא היה אפשרי כמעט.
אז גם אם השכירות נמוכה ואינה גבוהה מ-2,000 ש"ח, זה לא עוזר כשאין משכורת.
שוב, לדעתי לא נכון להכליל את כל הגמחי"ם ביחד, אלא יש לחלק בין גמ"ח בשביל נורמות שהשתרשו בציבור ושצריכים להיפסק, כמו לתת דירות לילדים מכסף שלוקחים מגמחי"ם.נראה לי שאנשים נפלו כאן
בתעתוע הסטטיסטי הידוע:
רואים אנשים שנפלו מבחינה כלכלית, חופרים קצת במסלול שלהם, מגלים שהם הלוו כספים מגמ"חים.
מסקנה: גמ"חים גורמים לנפילות כלכליות.
FAKE NEWS.
עבור מסקנות אמיתיות עושים בדיקה הפוכה:
הולכים לגמ"ח, בודקים מדגם מהלווים. כמה מהם יעברו נפילה כלכלית בעקבות ההלוואה מהגמ"ח?
ככה מסיקים מסקנות רציניות.
שוב, לדעתי לא נכון להכליל את כל הגמחי"ם ביחד, אלא יש לחלק בין גמ"ח בשביל נורמות שהשתרשו בציבור ושצריכים להיפסק, כמו לתת דירות לילדים מכסף שלוקחים מגמחי"ם.
לבין דברים הגיוניים שאנשים בהתנהלות הגיונית, צריכים לפעמים לקחת הלוואות למטרות מסוימות.
כי פעולות כפייה 'מלמעלה' אף פעם לא מועילות. הם רק דופקות את אלו שגם ככה מסכנים. המקושרים וה'מסודרים' ידעו תמיד ממי ללוות ואיך להשיג את הכסף.אתה יכול לחנך את הציבור כמה שאתה רוצה.
ובנוסף גם לעשות פעולות שייטיבו עם הציבור.
איפה הסתירה בין הדברים??
יש כאלו שסבורים שזה מדי פשוט.מעניין איפה מתחבאת הבזבזת הנוראה בעניני חתונות.
רוב החתונות שהשתתפתי בהם (יש לנו במשפחה חסידים וליטאים)
היו בארמונות וולף, ארמונות חן או פרידמן.
עם סידור פרחים מינימלי שמגיע מטעם האולם.
ואוכל פשוט אולי מדי- שכולל בורקס או בלינצס וכדו'.
בר מצוות מזמן נערכות בחוג במשפחה הכמעט מצומצמת.
אני לא חושבת שכדאי לצמצם יותר מזה-- זה חתונה אחרי הכל ולא יומולדת.
האם קרה אי פעם בציבור הליטאי, שגדולי ישראל התערבו בנושא שאינו רוחני?והרבה שאלו כאן באשכול:
האם ניתן בכלל לבצע שינוי?
אתה מדבר על חלומות, אבל איך זה יקרה בשטח?
אפשר לקבל הנחתות מלמעלה?
והתשובה היא: כן.
דווקא לנו בציבור החרדי יש כח שאין אותו כמעט לאף ציבור בעולם
אנחנו מאוד מאוחדים. מאוד מאוגדים.
ובעיקר- יש לנו גדולי ישראל שבמילה אחת שלהם- יכולים לבצע מהפך.
(וזה הוכח יותר מפעם אחת).
תראי פה שהממוצע זה 4 - 4.5 שנים.את טועה.
לצערי.
לא הבנתי את הרעיון שלך-תראי פה שהממוצע זה 4 - 4.5 שנים.
והנה טבלה
צפה בקובץ המצורף 707355
תוסיפי לזה את הנתון שהרבה מאד מהאנשים שעושים את הממוצע הזה, זה אנשים שעוברים אחרי תקופה שגרו בשכירות לדירה בבעלותם, מה שאומר שהם לא עוזבים כי המשכיר החליט להפסיק את השכירות, אלא כי הם רצו, וכן אנשים שעוברים לדירה שכורה יותר גדולה, גם כן מבחירתם, [כאשר בדירה שלי זה או לשפץ ולהרחיב, או למכור ולקנות, ששניהם זה יותר מסובך]
והגעת לזה שרוב מי שרוצה לשכור לתקופה ארוכה, בדר"כ לא צריך לעבור כ"כ מהר מדירה לדירה.
זה לא הנושא.לא הבנתי את הרעיון שלך-
לא עדיף שהכסף שהולך לשכירות ילך למשכנתא?
יש לי חלום כבר כמה שנים להקים תוכנה אחידה לכל הגמחי"םתודה על התגובה החשובה.
1. זה מאוד נכון הנקודה שאת כותבת, שגמ"ח מעצם מהותו לא יכול לעבוד בכלים של בנק.
אין לו את התקציבים, את הכח אדם, ואת הזמן לזה.
מה שכן, היום בחלק גדול מהגמחי"ם הכל עובד ממוחשב, (הגדולים לפחות).
ומגישים בקשה להלוואה, ורק אחרי אישור, מגיעים לקבל את המתנה הגדולה...
אפשר בקלות לייצר תוכנה שתהיה שותפה לכל הגמחי"ם, שבעצם יהיה ביניהם שיתוף פעולה.
שבהקלקה אחת, יוכלו לראות פרופיל של כל לווה, וכמות ההלוואות שכבר יש לו.
וככה קודם כל בקלות- נציל את אותם אלו שנופלים לחובות של מאות אלפי שקלים.
ואפשר קצת לשכלל את התוכנה שתיתן מידע מדוייק יותר, זמני פירעון, יכולת החזר. עמידה בתשלומים.
אני רק זורק רעיון על קצה המזלג, אפשר כמובן לקחת את זה קדימה למקומות מאוד מועילים.
2. הבסיס של הרעיון, בעצם אומר, שתוך תקופה לא ארוכה,
רוב הפעילות של הגמחי"ם כבר לא תהיה פעילה.
(כי כבר לא יהיה אפשרות לקחת גמחי"ם בשביל לממן את כל החתונות..)
כך שאת אותם משאבים שהגמ"ח היום משקיע בזרם בלתי פוסק של כל אברך שני,
הוא יוכל להשקיע בלתת פתרונות לצרכים דחופים ואמיתיים.
3. חינוך כלכלי, אין ספק שנצרך, גם לבחורים וגם לבחורות
יתכן שזה אפקטיבי באמת רק אחרי החתונה
כתבתי על זה פעם מאמר, אחפש אותו.
שלכאורה הכי טוב יהיה ליצור סוג של "המשך הדרכת חתנים וכלות"
שזה יהיה כחודש- חודשיים אחרי החתונה.
שבו כל זוג צעיר יקבלו סוג של קורס קצר בהתנהלות כלכלית נכונה
איך לא ליפול להשקעות כושלות
להבין מה זה משק בית, מה זה הוצאות והכנסות.
להיזהר מהלואות בנקאיות וגמחי"ם.
לפתוח תוכנית חיסכון קטנה.
לדעת איך לחסוך, ומצד שני לא להתקמצן יותר מידי.
(ואגב קורס הדרכת המשך היה יכול מאוד לעזור גם בהרבה בעיות בשלום בית, שלפני החתונה לא שייך בכלל לדבר על זה והכל סתם תיאורטי, אבל זה כבר נושא לדיון אחר לגמרי.)
תראי פה שהממוצע זה 4 - 4.5 שנים.
והנה טבלה
צפה בקובץ המצורף 707355
תוסיפי לזה את הנתון שהרבה מאד מהאנשים שעושים את הממוצע הזה, זה אנשים שעוברים אחרי תקופה שגרו בשכירות לדירה בבעלותם, מה שאומר שהם לא עוזבים כי המשכיר החליט להפסיק את השכירות, אלא כי הם רצו, וכן אנשים שעוברים לדירה שכורה יותר גדולה, גם כן מבחירתם, [כאשר בדירה שלי זה או לשפץ ולהרחיב, או למכור ולקנות, ששניהם זה יותר מסובך]
והגעת לזה שרוב מי שרוצה לשכור לתקופה ארוכה, בדר"כ לא צריך לעבור כ"כ מהר מדירה לדירה.
ממש לא.את שמה לב מה את מראה כאן?
68% מחליפים דירה בפחות מ-4 שנים!
כמעט 30% כל שנה! וכמעט 20% כל שנתיים!
כמעט 50% משוכרי הדירות חיים בחוסר יציבות מהותי!
זה נתון שלא ניתן להתעלם ממנו.
באחוזים הגדולים האלו יש גם משפחות עם ילדים שזה סיוט חייהם.
חוסר יציבות משווע. וקשיים נספחים.
למשל תחשבי כמה אנשים קונים דירה על הנייר, ושוכרים עד שהיא תהיה בנויה?זה אנשים שעוברים אחרי תקופה שגרו בשכירות לדירה בבעלותם, מה שאומר שהם לא עוזבים כי המשכיר החליט להפסיק את השכירות, אלא כי הם רצו, וכן אנשים שעוברים לדירה שכורה יותר גדולה, גם כן מבחירתם, [כאשר בדירה שלי זה או לשפץ ולהרחיב, או למכור ולקנות, ששניהם זה יותר מסובך]
נכון.זה לא הנושא.
דעתי היא שהורים שאין להם כסף, [אלא רק מחובות] עדיף שלא יביאו סכומי עתק לדירות לילדים.
לא זאת הנקודה שדיברתי פה.כל עוד אין בארץ אפשרות סבירה למגורים בשכירות ארוכת טווח, זה קצת חוסר אחריות להמליץ למשפחות לוותר על דירה לטובת חיסכון כספי.
ממש לא.
שוב,
הרבה מאוד מתוך אלו ששוכרים דירה לשנה שנתיים שלוש, זה אנשים -
למשל תחשבי כמה אנשים קונים דירה על הנייר, ושוכרים עד שהיא תהיה בנויה?
כמה אנשים שוכרים לתקופת שיפוצים בדירתם?
כמה אנשים לוקח להם שנה שנתיים שלש, עד שקונים את הדירה שלהם?
כל אלו ועוד זה כאלו ששוכרים לתקופות קצרות יותר, אבל זה ממש לא אומר ש60% מהשוכרים לטווח ארוך, עוברים דירה כל שנה שנתיים שלש.
נגיד זוג שיש לו 2000 ש"ח בשביל להוציא על דיור, וההורים לא הביאו לו מאות אלפי ש"ח, איפה הם יקנו דירה ב2000 ש"ח משכנתא ללא הון עצמי?נכון.
אבל הילדים צריכים להיות יוזמתיים ולא לבזבז את כספם על שכירות אלא לקנות דירה.
הפתרון שלך הוא בעצם שהילדים יקנו את דירותיהם ללא עזרת ההורים- זה מתקבל על הדעת.
אבל שכירות היא ממש זריקת כסף לפח- ודאי שלטווח ארוך.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: