עזרה אולי הגיע הזמן לעשות מהפך בגמחי"ם בציבור החרדי?

רבקהא

משתמש מקצוען
לא זאת הנקודה שדיברתי פה.
שוב, הנקודה היא לא לקחת מאות אלפי ש"ח לקניית דירה מהורים שאין להם שקל, וכל מה שנותנים זה מהלוואות.
לא הגעתי לשלב המחתן- אבל אני מתחילה להיות קרובה---
חושבת שהורים לא צריכים להעניק לילדים דירה על מגש של כסף,
כן לעזור כלכלית בסכום לפחות ראשוני.
להורים, בדרך כלל, יש יותר יכולת כלכלית לקחת הלוואות, ואפילו יותר רווחה נפשית לקחת עול של חובות מאשר זוג שזה עתה התחתן.

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום

רפ

משתמש סופר מקצוען
מאותו קישור:
1597067986237.png

זאת אומרת שכ-90 אחוזים מהחוזים שנחתמים הם לשנה, למרות שלפי הטבלה הקודמת שהראית יש אחוזים ניכרים של שכירויות שמתמשכים על פני יותר משנה, מה שאומר חוסר יציבות, חידוש של החוזה כל שנה שמהווה כמובן פתח להעלאת שכר הדירה.
מצטערת.
זה לא נחשב להסתדר יפה מאוד בדירה שכורה.

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
מאותו קישור:
צפה בקובץ המצורף 707442
זאת אומרת שכ-90 אחוזים מהחוזים שנחתמים הם לשנה, למרות שלפי הטבלה הקודמת שהראית יש אחוזים ניכרים של שכירויות שמתמשכים על פני יותר משנה, מה שאומר חוסר יציבות, חידוש של החוזה כל שנה שמהווה כמובן פתח להעלאת שכר הדירה.
מצטערת.
זה לא נחשב להסתדר יפה מאוד בדירה שכורה.
אין קשר בין אורך החוזה לבין אורך תקופת השכירות.
ודרך אגב אם מדברים על העלאת מחירים וכו' אז אני לא ארחיב באשכול הזה, אבל לרוב מבחינה כלכלית טהורה עדיף לגור בשכירות מאשר בדירה שלי.
אבל שוב, אני לא הולכת להיכנס לדון בזה באשכול הזה, מי שרוצה שיפתח לזה אשכול חדש.

y&m

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית

וודאי, זה בדיוק העניין.
שגם אם בן אדם גר בדירה 5 שנים.
אבל כל שנה החוזה נחתם מחדש, ובמועד זה המחיר עולה (בד"כ...)
זאת תחושת אי יציבות מהותית גם אם לא עבר דירה.

רפ

משתמש סופר מקצוען
ודרך אגב אם מדברים על העלאת מחירים וכו' אז אני לא ארחיב באשכול הזה, אבל לרוב מבחינה כלכלית טהורה עדיף לגור בשכירות מאשר בדירה שלי.
אני יודעת שאין קשר.
יש שתי עובדות שאין עליהן ויכוח:
1. יש אחוזים ניכרים של שוכרים שתקופת השכירות היא גבוהה מ4-5 שנים.
2. רוב מוחלט של החוזים נחתמים לשנה אחת.
המסקנה שלי:
רוב השוכרים לטווח ארוך חותמים על חוזי שכירות קצרים יותר ומאריכים אותם כל שנה, וכפי שכתבתי זה גורם לחוסר יציבות נפשית וכלכלית.

רבקהא

משתמש מקצוען
כלכלית עדיף לגור בקרואן,
לשאוב מים מהבאר ולא לצרוך חשמל.
דירה, מבחינת איכות חיים נורמלית, היא צורך בסיסי שחוסך הרבה עוגמות נפש בהווה ובעתיד.
גם אופציה "שוכר-משכיר" היא בד"כ אופציה שנעשית בדיעבד-
ולא הרבה אנשים מתמידים בה מעבר לעשור.
משתדלת לא להניח הנחות כלפייך- אבל ממש ניכר שלא עברו למעלה משני עשורים מנישואייך.

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
וודאי, זה בדיוק העניין.
שגם אם בן אדם גר בדירה 5 שנים.
אבל כל שנה החוזה נחתם מחדש, ובמועד זה המחיר עולה (בד"כ...)
זאת תחושת אי יציבות מהותית גם אם לא עבר דירה.
אני יודעת שאין קשר.
יש שתי עובדות שאין עליהן ויכוח:
1. יש אחוזים ניכרים של שוכרים שתקופת השכירות היא גבוהה מ4-5 שנים.
2. רוב מוחלט של החוזים נחתמים לשנה אחת.
המסקנה שלי:
רוב השוכרים לטווח ארוך חותמים על חוזי שכירות קצרים יותר ומאריכים אותם כל שנה, וכפי שכתבתי זה גורם לחוסר יציבות נפשית וכלכלית.
שוב, אני מסכימה אתכם שלגור בדירה שלי זה יותר נוח, ויש כמה דברים שהם פחות נוחים במגורים בשכירות.
השאלה היא שוב, האם הנוחות שבמגורים בדירה שלי מצדיקה את המחיר שאנחנו לוקחים מההורים??

y&m

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
שוב, אני מסכימה אתכם שלגור בדירה שלי זה יותר נוח, ויש כמה דברים שהם פחות נוחים במגורים בשכירות.
השאלה היא שוב, האם הנוחות שבמגורים בדירה שלי מצדיקה את המחיר שאנחנו לוקחים מההורים??

מי מדבר על ההורים???
מדברים על בן אדם בוגר ואחראי לעצמו.

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
מי מדבר על ההורים???
מדברים על בן אדם בוגר ואחראי לעצמו.
שוב, דעתי הובאה בנושא שכאנשים חושבים שחובה לגור בדירה משלהם, הם גורמים להוצאות אדירות של ההורים שלהם שלוקחים בשביל המטרה הנעלה הזאת חובות מטורפים.
לגבי כל אחד מה הוא יעשה עם כספו? מי אני שאתערב לו בחיים?

רפ

משתמש סופר מקצוען
את צודקת. המצב הקיים היום הוא בלתי אפשרי.
אבל דעתי היא שסגירת גמ"חים לא תהיה הפתרון למצב הזה.
לדעתי, יש צורך בכמה צעדים ואכתוב אותם למרות שאף אחד לא שואל אותי.
א. מודעות כלכלית מגיל צעיר, שזה כולל בזמן ההחלטה על המקצוע לקחת בחשבון את השכר שאפשר להגיע איתו.
ב. הסכמה מצד ההורים לתת סכומים נמוכים יותר ושהזוג ייקח על עצמו את רוב המשכנתא (הרבה מהזוגות נתקעים בשלב ההון הראשוני וזה ממש חבל).
ג. מודעות לכך שזכותנו וחובתנו לעזור להורים מבחינה כלכלית, גם אם לא להחזיר מייד את כל הסכום שקיבלנו עבור הדירה, לפחות לשאוף לכך.
לדעתי - ושוב, לדעתי בלבד, אם למשפחות לא תהיה דירה משלהם זה תחילת הסוף של העולם החרדי כפי שהוא נראה כיום.

במקום שאין אנשים ;)

משתמש מקצוען
קראתי בעיון את האשכול.
אני חייבת להוסיף משהו:
בעלי הגמ"חים לא הופכים להיות מחנכי הציבור.
חבל לצפות ממנהל גמ"ח שיבדוק תעודת זהות בנקאית של הלווה, אימות מטרות ההלוואה, מאזנים וכדומה -זה לא יכול לקרות. הסיבה לכך פשוטה - בעלי הגמ"חים ברובם המכריע עושים חסד על חשבון זמנם הפרטי, ללא שכר או תמורה. הם רוצים לעשות חסד ואין להם כלים ואפשרויות להיות מחנכי ובודקי הדור.
את החינוך להתנהלות בתבונה חשוב והכרחי וחיוני לעשות באמצעות מתן כלים בסמינרים (אחרי הכל - לא נראה שיעשו את זה בישיבות מצד אחד, ואת הקניות עושה בדרך כלל האישה, גם אם זה נעשה באמצעות הבעל שיוצא לבצע את מה שהיא ביקשה)
רק מה?
ללמד עולה כסף - מה שהסמינרים לא ממהרים להוציא מסיבות מובנות.
תכנית הלימוד לא תמיד מותאמת לנערות, שעדיין לא בעול כלכלי, מה שאולי יוצר דחיה מסויימת.
אם וכאשר ישתנו דברים אלו - אולי נצליח לעורר שינוי מסויים.

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
את החינוך להתנהלות בתבונה חשוב והכרחי וחיוני לעשות באמצעות מתן כלים בסמינרים (אחרי הכל - לא נראה שיעשו את זה בישיבות מצד אחד, ואת הקניות עושה בדרך כלל האישה, גם אם זה נעשה באמצעות הבעל שיוצא לבצע את מה שהיא ביקשה)
רק מה?
ללמד עולה כסף - מה שהסמינרים לא ממהרים להוציא מסיבות מובנות.
תכנית הלימוד לא תמיד מותאמת לנערות, שעדיין לא בעול כלכלי, מה שאולי יוצר דחיה מסויימת.
אם וכאשר ישתנו דברים אלו - אולי נצליח לעורר שינוי מסויים.

הבעיה העמוקה והשורשית יותר, היא מה ללמד.

כמו ש @yonatanr רמז בתגובותיו. מה תגידו לילדה בת 19, שאמורה לשלם משכנתא 2500 ש"ח כל חודש, בעלה מקבל בקושי דתות והיא מתאמצת מעבר ליכולותיה בעבודות קשות?
מה תגידו לה בעוד שנתיים, כשתהיה בעז"ה אמא לשני קטנטנים, תעבוד במשרה מלאה, ותהפוך לזומבית חסרת כוח שחיה בין העבודה לכביסות לשינה טרופה?

מה תגידו לה? לשלוח את בעלה לעבוד? לא ללדת ילדים? לגנוב?

המחיה בארץ (כמו בכל ארץ מודרנית), היא יקרה. הדיור יקר. אנשים חסרי נסיון בני 20, מתקשים למצוא עבודות בשכר גבוה. גידול ילדים בארץ מודרנית עולה הון תועפות, גם אחרי סבסודי הענק של הממשלה (מעון, ארנונה, קצבאות ילדים). זו המציאות. מה ילמדו בקורסים האלו? ללכת לגור בג'ונגל ולשים את התינוק במנשא, לקטוף פירות מהעצים ולגדל ילדים בבקתה עבודת יד?

יש פה פרדוקס גדול, שאף אחד לא רוצה לגעת בו, וכולם מסתחררים סביבו הנה והנה ומגבבים עליו מילים. אולי הוא ייעלם, אולי. מי יודע.

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אם למשפחות לא תהיה דירה משלהם זה תחילת הסוף של העולם החרדי כפי שהוא נראה כיום
ובצורת ההתנהלות הנוכחית של הורים שנקרעים על משכנתא+ חסכון לעוד 6 דירות בממוצע את חושבת שהוא כן יחזיק?
כולם מתעלמים מהפיל הלבן שבחדר. בלי הגדלת הכנסות אין היתכנות לצורת החיים הזו בדורות הבאים.

רפ

משתמש סופר מקצוען
הבעיה העמוקה והשורשית יותר, היא מה ללמד.

כמו ש @yonatanr רמז בתגובותיו. מה תגידו לילדה בת 19, שאמורה לשלם משכנתא 2500 ש"ח כל חודש, בעלה מקבל בקושי דתות והיא מתאמצת מעבר ליכולותיה בעבודות קשות?
מה תגידו לה בעוד שנתיים, כשתהיה בעז"ה אמא לשני קטנטנים, תעבוד במשרה מלאה, ותהפוך לזומבית חסרת כוח שחיה בין העבודה לכביסות לשינה טרופה?

מה תגידו לה? לשלוח את בעלה לעבוד? לא ללדת ילדים? לגנוב?

המחיה בארץ (כמו בכל ארץ מודרנית), היא יקרה. הדיור יקר. אנשים חסרי נסיון בני 20, מתקשים למצוא עבודות בשכר גבוה. גידול ילדים בארץ מודרנית עולה הון תועפות, גם אחרי סבסודי הענק של הממשלה (מעון, ארנונה, קצבאות ילדים). זו המציאות. מה ילמדו בקורסים האלו? ללכת לגור בג'ונגל ולשים את התינוק במנשא, לקטוף פירות מהעצים ולגדל ילדים בבקתה עבודת יד?

יש פה פרדוקס גדול, שאף אחד לא רוצה לגעת בו, וכולם מסתחררים סביבו הנה והנה ומגבבים עליו מילים. אולי הוא ייעלם, אולי. מי יודע.
התשובה היא, שבאמת אין אפשרות לפתור את הבעיה ע"י למידה.
לא מדובר בבעיה ציבורית. מדובר בבעיה פרטית של כל אחד ואחד מהציבור - בנפרד.
ואצל כל אחד היא תיפתר, או תישאר בלתי פתורה, בצורה אחרת.

רפ

משתמש סופר מקצוען
ובצורת ההתנהלות הנוכחית של הורים שנקרעים על משכנתא+ חסכון לעוד 6 דירות בממוצע את חושבת שהוא כן יחזיק?
כולם מתעלמים מהפיל הלבן שבחדר. בלי הגדלת הכנסות אין היתכנות לצורת החיים הזו בדורות הבאים.
ברור!
ועדיין, הגדלת ההכנסות בלי ראשונית בתחילת הדרך עבור רכישת דירה, היא פתרון חלקי בלבד.

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
ברור!
ועדיין, הגדלת ההכנסות בלי ראשונית בתחילת הדרך עבור רכישת דירה, היא פתרון חלקי בלבד.
אני מדברת על צורת החיים ולאו דווקא על העדפות מגורים אבל נניח לזה.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  107  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה