דרוש מידע בשר לחמין

אדם צימחוני

משתמש רשום
מה החום של החמין כשהוא על הפלטה?
כדי שבשר יתרכך הוא צריך להתבשל בחום נמוך (על סף רתיחה) במשך כמה שעות.
יותר מדי זמן על רתיחה חזקה, על הפלטה או בבישול לפניה, יעשה אותו קשה. אם הפלטה חלשה מדי והבשר לא ממשיך להתבשל עליה, הוא יתבשל פחות מדי זמן ולא יספיק להתרכך (במצב כזה אפשר לבשל יותר זמן לפני שמעבירים לפלטה).
סיר החמין מכוסה בתנור על חום נמוך של כ- 100 מעלות
 

וו החיבור

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
גם לי היה ככה בשנים הראשונות, עד ששמעתי מתי שהוא את הרעיון הבא ומאז הבשר יוצא רך ממש
אני מפשירה את הבשר לילה קודם, מפזרת מעליו אבקת סודה לשתיה ומניחה במקרר
יש כאלו שיאמרו שזה לא הדבר הכי בריא בעולם, אבל עדיין אני עושה את זה והבשר יוצא מעולה
אני משתמשת בבשר מספר 8
שמעתי ממישהי שעושה את אותו רעיון גם עם חלקים פחות שומניים ויוצא לה טוב
 

אדם צימחוני

משתמש רשום
גם לי היה ככה בשנים הראשונות, עד ששמעתי מתי שהוא את הרעיון הבא ומאז הבשר יוצא רך ממש
אני מפשירה את הבשר לילה קודם, מפזרת מעליו אבקת סודה לשתיה ומניחה במקרר
יש כאלו שיאמרו שזה לא הדבר הכי בריא בעולם, אבל עדיין אני עושה את זה והבשר יוצא מעולה
אני משתמשת בבשר מספר 8
שמעתי ממישהי שעושה את אותו רעיון גם עם חלקים פחות שומניים ויוצא לה טוב
תודה אני ינסה (y)
 

גיטי א.

משתמש מקצוען
מנסיון שלי רק 8
יוצא רך נמס
כנ"ל
רק בשר 8
מטגנת בצל, צורבת את הבשר טוב מכל הכיוונים (אחרי שמעסה עם מלח,פלפל שחור ושמן)
מוסיפה מים עד לכיסוי ומבשלת חצי שעה-שעה ורק אז מוסיפה את שאר הדברים
להשאיר כגוש ולחתוך בהגשה
יוצא רך ממש
 

לא מאוחר

משתמש מקצוען
ניסיתי כמה פעמים להשאיר גוש שלם, ואכן היה די רך גם בפנים, אבל החלק הפנימי היה בלי טעם
 

ח.ג.ג'.

משתמש מקצוען
ניסיתי כמה פעמים להשאיר גוש שלם, ואכן היה די רך גם בפנים, אבל החלק הפנימי היה בלי טעם
גושים של בערך 250-400 גר' זה האיזון הנכון לדעתי. מספיק גדול כדי לא להתייבש ומספיק קטן כדי שתהיה ספיגת טעמים.
אין צורך בצריבה. בבישול ארוך אין משמעות ל"סגירה" של הבשר, הדבר היחיד שצריבה נותנת זה טעם מקורמל.
 

יונלה

משתמש מקצוען
אני מכינה צ'ולנט בסיר חשמלי, (קראקפאט),
נתח בשר מס' 2/10/7/8,
מרתיחה את הסיר ביום שישי בבוקר על חום גבוה, לקראת שבת אני מעבירה לחום נמוך,
הבשר יוצא רך מאד, בלי לסגור אותו לפני הבישול וללא סודה לשתיה.
חובה שהבשר יהיה מכוסה בנוזלים!
 

במקום כהן

משתמש פעיל
יוצרי ai
מניסיון שלי
לא כ"כ משנה איזה חלק (ניסיתי 2 ו10)
לסגור טוב טוב מכל הכיוונים
להביא את הסיר לרתיחה חזקה, ומיד להעביר לאש נמוכה לבעבוע נמוך מאוד.
עדיף כמה שיותר קרוב לשבת אבל לדעתי אם זה חום נמוך זה לא קריטי
 

שליח ציבור

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
מניסיוני.
בשר מספר 2 צלעות.או 22 לב הצלעות .או 8 שריר.או 9 אסדו או בשר ראש.
להוסיף כגוש בלבד לא חתוך קוביות וכדומה ...אחרי שרותח המים שעה וחצי בישול ומייד לפלטה להמשך בישול ...או להרתיח קצת לפני הפלטה במצב שהתקרר ואז להניח על הפלטה. אם מדובר בסיר גדול משמעותית לכסות עם מגבת .
 

במקום כהן

משתמש פעיל
יוצרי ai
אני מכינה צ'ולנט בסיר חשמלי, (קראקפאט),
נתח בשר מס' 2/10/7/8,
מרתיחה את הסיר ביום שישי בבוקר על חום גבוה, לקראת שבת אני מעבירה לחום נמוך,
הבשר יוצא רך מאד, בלי לסגור אותו לפני הבישול וללא סודה לשתיה.
חובה שהבשר יהיה מכוסה בנוזלים!
הבשר בדרך כלל (אצלי לפחות) צף מעל המים, ככה שתמיד יש חלק ממנו בחוץ.
איך דואגים שהוא יהיה מכוסה תמיד?
 

מולטיגרפיה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
להפשיר את הנתח קודם הצריבה
בישול קצר של שעה וחצי שעתים לפני הנחה על הפלטה
לכסות מתחת ומעל בתפוחי אדמה וכו, מה שאתם שמים
לתת צריבה על אש גבוהה יחסית ולזמן קצר
כדי שהבפנים יישמר רך
 

blue eagle

משתמש סופר מקצוען
כל שבוע אני עושה חמין וכל פעם עם בשר אחר שאומרים שהוא יותר טוב
ובקיצור הכל יוצא קשה.
אשמח לישמוע על מתכונים מסויימים או בשרים מסויימים שיהייו טובים לחמין או טשולנט
בלת"ק
אתה צמחוני?
אני הייתי בדיוק כמוך עד ש ....
גיליתי את הסוד!
בשר מס' 2
ולא לחתוך לשים אותו כגוש!
תראה בשר רך פלאים!
בתאבון!!!!

אישית פעם הייתי צורב היום אני חושב שזה לא מועיל לסגנון כזה של בישול
פשוט שהבשר יהיה מכוסה בנוזלים
ולשים נייר כסף על הסיר ואז לסגור במכסה!
 

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון


וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!


19.11

י"ח חשוון


פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר


19.11

י"ח חשוון


אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!


25.11

כ"ד


פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!


הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  50  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה