בשרי זו''ץ גם לכם הבשר מתיבש בטשולנט

לוטוס

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פתרון קסם: שמים את הבשר בתוך שקית קשורה עם מעט שמן זית ופלפל שחור, יוצא רך כמו חמאה
זה מרכך גם חלקים פחות טובים שבעיקרון יוצאים קשים וגם לא מצטמק ונשאר חתיכות יפות.
 

נחמה רובין

ביצועיסטית בנשמה.
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
המלצה שלי. לבשל בשר מראש
אני מבשלת כמות גדולה (2 גושים של מספר 8)
מקררת
מחלקת לחתיכות
מקפיאה בשקיות
וכל שבוע נשאר רק לשלוף חתיכה בגודל הרצוי

כמו כן. אני כן מבשלת טשונט בסיר די קטן (לא עובר את ה2.5 ל' לדעתי)
אני מטגנת בצל
מעליו קצת תפוא שירפדו את הסיר
מעל זה את חתיכת הבקר המבושלת
מעל זה או יותר נכון מסביב לזה שעועית מושרת (גם את זה אני משרה כמויות ומקפיאה) וגריסים
מעל זה שוב תפוא שיכסו את כל הסיר, כדי שהבקר לא יעלה למעלה.
כל זה לא מגיע לסיר עד למעלה
מתבלת (מלח, פלפל שחור, פפריקה, צ'ילי גרוס ואו סילאן או ציר מהבקר)
ממלאה מים
(את כל זה אפשר לעשות גם בחמישי ולהכניס למקרר ולגמור לבשל בשישי)
ביום שישי מעלה על אש. בהתחלה על האש הקטנה בכיריים. עם להבה גדולה. ואחכ מקטינה אותה
(ותמיייד גולש) כמובן מוסיפה מים רותחים אם נגמרים המים
בפלטה שמה במקום שיבעבע בעדינות (מצריך תזוזות בהתחלה עד שמוציאים את המקום המדוייק)
וזהו, ב"ה כבר 6 שנים ככה. והטשונט והבקר רטובים טעימים ועסיסיים
 

שלום ל.

משתמש פעיל
צילום מקצועי
תנסו בשר ראש ותראו ישועות...

צריך לבדוק בערב שבת שהבשר מכוסה לחלוטין,
בנוסף להניח עליו סילאן או דבש מייד כשמכניסים אותו.
ולפני שבת לבדוק שיש מספיק נוזלים במידת הצורך להוסיף מים מהמרק.

אני קונה בשר טרי ביום שישי בבוקר וישר לתוך הצ'ולנט
יוצא רק כמו חמאה

תנסה "לסגור" אותו בטיגון עם טיפה שמן לפני
עוזר להשאיר את הנוזלים בפנים הבשר , יוצא עסיסי יותר , מניסיון

אחרי מחקר של 6 שנים,
הפטנטים המרכזיים הם:

1. להפשיר את הבשר עד הסוף ולא לבשל אפילו אם מעט קפוא (הכי חשוב!).
2. עדיף בישול איטי שכמעט ולא מבעבע למשך הרבה שעות ולא על אש בינונית או גבוהה.
3. הבשר מתייבש הרבה פעמים כי חותכים לחתיכות וכל העסיסיות יוצאת לטשולנט,
לכן כדאי לבשל את כל הגוש ששמים, או חתיכות כמה שיותר גדולות, כך נשמרת העססיות ולא מתייבש.
4. לא לבשל עד שהבשר ממש ממש רך, אלא להשאיר מעט לפלטה, כך שלפני שבת יהיה מוכן אך עוד מעט ישבח יותר.

כדאי לצרוב את הבשר לפני הבישול מכל הכיוונים
את כל זה ניסיתי
הפיתרון היחיד שעזר זה לשים את הסיר על גבי משהו שיקבל חום ויבעבע אבל רק קצת וזה עזר
 

מ הלוי

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
את כל זה ניסיתי
הפיתרון היחיד שעזר זה לשים את הסיר על גבי משהו שיקבל חום ויבעבע אבל רק קצת וזה עזר
זה הפיתרון הכי טוב.
או פשוט להניח את הסיר בקצה הפלטה במקום הרבה פחות חם יחסית.
כדאי לעשות זאת רק אחרי סעודת ליל שבת כדי שיגיע לרתיחה טובה, ואחר כך תזיז אותו הצידה למשך הלילה.
 

נחמי3

משתמש מקצוען
אני מבשל די הרבה ברוך השם בהצלחה גדולה אבל יש משהו אחד שמשגע אותי כל פעם
הטשולנט בשבת בבוקר יוצא טעים אבל הבשר כל שבוע מתיבש ניסיתי את כל הסוגי בשרים
עד שתפסתי שבגלל שאני עושה כמות מאד קטנה אז החום שהוא מקבל מהפלטה הוא הרבה יותר מסיר גדול וסטנדרטי ולכן הוא מתבשל הרבה יותר ולכן הבשר מתיבש
זה קורה לא רק בסיר קטן
צריך לוודא שיש מספיק נוזלים- מים, וכן לשים בתערובת המים והתבלינים גם קצת שמן קנולה וסילאן
 

נעמה ראובן

משתמש פעיל
אחרי מחקר של 6 שנים,
הפטנטים המרכזיים הם:

1. להפשיר את הבשר עד הסוף ולא לבשל אפילו אם מעט קפוא (הכי חשוב!).
2. עדיף בישול איטי שכמעט ולא מבעבע למשך הרבה שעות ולא על אש בינונית או גבוהה.
3. הבשר מתייבש הרבה פעמים כי חותכים לחתיכות וכל העסיסיות יוצאת לטשולנט,
לכן כדאי לבשל את כל הגוש ששמים, או חתיכות כמה שיותר גדולות, כך נשמרת העססיות ולא מתייבש.
4. לא לבשל עד שהבשר ממש ממש רך, אלא להשאיר מעט לפלטה, כך שלפני שבת יהיה מוכן אך עוד מעט ישבח יותר.
לא נעים לי לנפץ אץ המיתוס..אבל אני מכניסה קפוא ממש!!! מהמקפיא...לסיר רותח...
ויוצא בבוקר השבת...חמאה!!!!

הנתח הוא 88...
 

צירקי

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
אני שמה בשר 8
בסיר די קטן
מחלקת אותו לחתיכות לא מידי קטנות
צורבת לפני
יוצא טעים ועסיסי מאודדד!
 

רחליז

משתמש פעיל
לא נעים לי לנפץ אץ המיתוס..אבל אני מכניסה קפוא ממש!!! מהמקפיא...לסיר רותח...
ויוצא בבוקר השבת...חמאה!!!!

הנתח הוא 88...
גמ'ני עושה ככה
ויוצא מעולה
קפוא ממש לתוך סיר כמה שיותר סמוך לשבת (אבל שיתבשל מעט... קודם)
 

יהודית גרוס

משתמש חדש
לי יש בכלל בעיה עם סיר טשולנט קטן ,
או יוצא יבש מדי (ואז לגרד במוצ"ש)
או ממש רטוב (בד"כ שבוע אחרי שנשרף ...)
נראה לי שטשולט בכמות קטנה אין סיכוי ...
 

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון


וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!


19.11

י"ח חשוון


פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר


19.11

י"ח חשוון


אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!


25.11

כ"ד


פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!


הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  53  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה