מאפים חלות כמו במאפיה - רכות, לא מתפוררות, קריספיות מבחוץ.

קמחית

משתמש פעיל
@רוחי בלבוחי את אחת האלופות!!
תודה רבה!
ו.....תמונה כמובן
20230927_005243.jpg
20230927_005249.jpg
 

2020 ESTER

מאיירת דיגיטלית משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
נכון, אפיתי בכזו צורה
images

אבל בסוג של התבניות שמבפנים זה זהב ובחוץ שחור.
תבנית קצת יותר קשיחה.

כמובן שהתבנית עומדת על תבנית תנור ולא על רשת.
את קולעת את החלה ואז שמה בתבנית אובלי?
מה הגודל של התבנית?
ועוד שאלה, אפשר הסבר לקליעה של שש?
תודה רבה!!!
 

ov

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
קראתי בשקיקה את כל ההודעות
אני מאד אוהבת לאפות חלות ותמיד מחפשת איפה אפשר לשפר ולהעלות רמה
אכתוב כאן כמה טיפים שאספתי במהלך השנים שאני אופה

לא משנה איזה מתכון תעשו, השמרים והקמח חייבים להיות טובים.
אני משתמשת בקמח קוסמין לבן שמוכרים במשנת יוסף ומאד מרוצה
שמרים אני משתמשת בשמרים יבשים, אבל- לא שמה את זה ככה כגרגירים, אלא-
מכניסה לקערה קטנה או צלחת מרק 50 גר, מוסיפה כוס מים חמים (פושרים) (מורידה את זה מכמות המים של המתכון, ז"א זה חלק מהמים של המתכון) ומערבבת, יתכן ויווצר גוש שלא יהיה ניתן לערבב, תחכו כמה דק' עד שמתאפשר לערבב, ולהשאיר את זה לתסיסה בערך 10 דק'. אמור להיווצר כמין עיסה של שמרים תוססים וטריים.
ואת זה תוסיפו לכל הרכיבים, ללוש במיקסר 10 דק'.
אני מתפיחה בקערת התפחה של טפואר וזה תופח ממש מהר.
מברישה בביצה + סילאן וקצת קפה ושומשום מעל. אופה בתנור מחומם מראש עד שמוכן.
מיד כשיוצא מהתנור מברישה במים רותחים עם סוכר חום (רבע כוס סוכר חום, (אפשר גם לבן) להוסיף מים עד לחצי הכוס) נותן ברק מיוחד וגם טעם!

בהצלחה
והכנות קלות
אל תשכחו להגיד לכבוד שבת ויום טוב!

אם יש שאלות בכיף
 

מבורכת

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים

רוחי בלבוחי

משתמש סופר מקצוען
מדהים ונראה באמת טעים.
איך את יוצרת את הצורה העגולה הזו.
עם תבנית? כדורים אחד ליד השני?
אשמח לתשובה מהר כי הבצק כבר תופח...
תודה רבה
סורי רק עכשיו רואה.
עיגולים בתבנית עגולה עם חור כזו -
1695909768900.png
 

Sara led

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
@רוחי בלבוחי
ניסיתי להתפיח בתנור על 50 מעלות החלות תפחו לרוחב ולא לגובה
יצאו חלות גדולות מאד אבל יחסית שטוחות הן היו טעימות ורכות מאד אבל המראה לא היה יפה כמו שאני רגילה,
בכללי בכל התקופה האחרונה אם אני לא מכניסה את החלות בתוך כמה דקות לתנור הן תופחות ואז צונחות.
ונהיות שטוחות.
אני אופה שנים חלות ועד היום לא קרה לי
יש לך אולי מושג או רעיון מה יכול לגרום לזה? הקמח? השמרים?
יכול להיות שהבצק היה רטוב מידי?
אני גם אופה בתבנית תנור ועלה לגובה.
את המים אני מוסיפה לפי צורך ולא לפי מתכון (שמה כוס מים בהתחלה עם השמרים והסוכר. אחרי תסיסה מוסיפה את הקמח השמן והמלח ועוד כוס מים ואז תוך כדי שהבצק מתערבב במיקסר אני מוסיפה לפי העניין עוד בערך כוס.
 

dafdefet

משתמש מקצוען
@רוחי בלבוחי
ניסיתי להתפיח בתנור על 50 מעלות החלות תפחו לרוחב ולא לגובה
יצאו חלות גדולות מאד אבל יחסית שטוחות הן היו טעימות ורכות מאד אבל המראה לא היה יפה כמו שאני רגילה,
בכללי בכל התקופה האחרונה אם אני לא מכניסה את החלות בתוך כמה דקות לתנור הן תופחות ואז צונחות.
ונהיות שטוחות.
אני אופה שנים חלות ועד היום לא קרה לי
יש לך אולי מושג או רעיון מה יכול לגרום לזה? הקמח? השמרים?
גם לי בדיוק ככה....
מענין למה?
אמרו לי שאולי אני שמה כף גדושה מידי של שמרים, יכול להיות?
 

שריתאליז

משתמש מקצוען
עשיתי אתמול בתבנית תנור. 3 חלות בכל פעם לפי השיטה שלך עלו גבוהות ויפות
נראות מיליון דולר..
נקווה שגם טעימות בעה ולא בצקיות בפנים(זה הכי מפחיד אותי)

מה שכן-
לקח לי המון זמן לעשות חלות. כל פעם תבנית לחכות שיתפח בתנור לעלות ת'מעלות להוריד לחכות לעלות...

בנתיים בין לבין רחצתי כלים טיגנתי שניצלים הכנסתי מכונה.. :)

תודה רבה
 

רוחי בלבוחי

משתמש סופר מקצוען
עשיתי אתמול בתבנית תנור. 3 חלות בכל פעם לפי השיטה שלך עלו גבוהות ויפות
נראות מיליון דולר..
נקווה שגם טעימות בעה ולא בצקיות בפנים(זה הכי מפחיד אותי)

מה שכן-
לקח לי המון זמן לעשות חלות. כל פעם תבנית לחכות שיתפח בתנור לעלות ת'מעלות להוריד לחכות לעלות...

בנתיים בין לבין רחצתי כלים טיגנתי שניצלים הכנסתי מכונה.. :)

תודה רבה
בע''ה יהיה טעים ואוורירי.
חג שמח.
 

ילילי

משתמש מקצוען
הכנתי לפי המתכון ויצא בצק חלומי וכיפי.
השתמשתי בקמח כוסמין 80% של רובינפלד והחלות באמת תפחו יותר לרוחב וקצת איבדו צורה (כי זה כוסמין)

אבל תפח מדהים ואני סקרנית ממש איך יצא...
יש כזה דבר לתפוח יותר מידי?
תודה רבה רבה על המתכון והטיפ.
 

ילילי

משתמש מקצוען
תני לזה שעה תפיחה ותתחילי לטפל בזה.
באפייה שימי בתבניות ח''פ על תבנית תנור זה ייתן לזה גובה ולא ישתטח.
החלות כבר מוכנות ובהקפאה מיום רביעי....
בעזרת השם ננסה פעם הבאה.

נהניתי מאוד מההכנה. תודה רבה!
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  109  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה