מאפים חלות כמו במאפיה - רכות, לא מתפוררות, קריספיות מבחוץ.

צפש

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
רק רוצה להבין,
לפני הקליעה הבצק תופח רק חצי שעה ועוד עשר דקות?
זה מספיק להכפיל תנפח?
 

אלישבע.

משתמש רשום
וואי עשיתי עכשיו, נראה פצצה
מקווה שיצא טוב גם בפנים, לא יודעת למה יש לי לחץ שאולי זה לא אפוי מספיק בתוכו...
 

רוחי בלבוחי

משתמש סופר מקצוען
כדי שיצאו חלות הכי טעימות בעולם, מה דעתך על שמרים טריים ומשפר אפיה? תמיד כשאני שמה זה מקפיץ את המאפה לתוצאה מוצלחת מאד!
מה אומרת?
אני לא משתמשת בטריים, אבל אין סיבה שזה לא יצא מוצלח.
רק רוצה להבין,
לפני הקליעה הבצק תופח רק חצי שעה ועוד עשר דקות?
זה מספיק להכפיל תנפח?
כן.
אפילו משלש.
וואי עשיתי עכשיו, נראה פצצה
מקווה שיצא טוב גם בפנים, לא יודעת למה יש לי לחץ שאולי זה לא אפוי מספיק בתוכו...
זה מוכן, הסירי דאגה מליבך.
 

צפש

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
אפילו משלש
אז החלות כבר קלועות, בתנור משתזפות ב50 מעלות,
אבל הבצק לא הכפיל לי נפח כ"כ מהר, לקח שעה, יכול להיות שזה בגלל שעכשיו לילה ולא חמסין או שאני משתמשת בכוסמין 80%
סתם מעניין אותי איך תופח לך כ"כ מהר
כי אני רוצה גם לקצר תהליכים
 

משולש ברמודה

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
הנדסת תוכנה
, יש לי תחושה שבהתפחה חלק מהמקומות מפספסים את הביצה,
ועוד משהו, איזה מברשת עובדת טוב? הסיליקון לא באמת עושה אצלי עבודה. יש משהו אחר, מומלץ?
עם האצבעות :) אין סיכוי לא להגיע לכל הפינות.
עוד טיפ זה להוסיף טיפה מים לביצה, ככה היא נוזלית יותר וקל למרוח אותה. ואפשר גם סילאן בשביל הצבע כמו שכבר הזכירו כאן.
כמובן לעשות לפני ההתפחה, חבל שיפול הנפח אחר כך.
 

רוחי בלבוחי

משתמש סופר מקצוען
אם כאן התקבצו לכאן אלופות החלות, אפשר שאלה נוספת?
את הביצה מושחים לפני ההתפחה, או אחרי?
אם אני מושחת לפני ההתפחה, יש לי תחושה שבהתפחה חלק מהמקומות מפספסים את הביצה, וזה גם גורם לחלות להיקרע קצת באפיה. מצד שני, קשה למשוח אחרי ההתפחה בלי להוריד את הגובה של הבצק תוך כדי...
ועוד משהו, איזה מברשת עובדת טוב? הסיליקון לא באמת עושה אצלי עבודה. יש משהו אחר, מומלץ?
לפני ההתפחה אחרי הקליעה.
אני עושה עם סיליקון היא מעולה מבחינתי.
משתמשת בכוסמין
זה.
אבל בע''ה החלות תצאנה מעולות!!
 

צפש

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
אבל בע''ה החלות תצאנה מעולות!
יצא סוף
תודה רבה!!!
20230921_232716.jpg
 

לא אני

משתמש סופר מקצוען
@רוחי בלבוחי - תודה! יצא פשוט מושלם!
חלות שנאפו הבוקר - ומיועדות לסעודה בללה, כדאי להקפיא או לא?
 

רוחי בלבוחי

משתמש סופר מקצוען
@רוחי בלבוחי ,
יישר כוח עצום!
נראה ומריח נפלא!
עונג שבת ממש.
אייזה יופי!!
@רוחי בלבוחי - תודה! יצא פשוט מושלם!
חלות שנאפו הבוקר - ומיועדות לסעודה בללה, כדאי להקפיא או לא?
אין צורך.
לא כדאי להקפיא
אני דווקא מקפיאה חלות כך הן נשמרות טריות מאד כאילו יצאו מהתנור.
אבל כמו שאמרת אם הן יצאו הבוקר אין צורך- רק להקפיד לעטוף היטב בניילון נצמד כדי שישמור על הטריות.
@רוחי בלבוחי צדיקה!
יצאו חלות חלומותיי
סופסוף, ואחרי שכבר הייתי בטוחה שהגעתי לשיא :)
תודה ❤️
שמחה ממש!!
 

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה