SOS מטבח

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
פעם ביררתי על אייס קפה, אמרו שאסור להוציא מהמקפיא ולנער בשבת.
גם לי ידוע כך, אבל אולי יש בזה דעות.
בכל מקרה, גם אם זה יהיה מופשר ורק קר-קר, זה יצא מוצלח מאוד!
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
פעם ביררתי על אייס קפה, אמרו שאסור להוציא מהמקפיא ולנער בשבת (אולי משום טוחן?)
אבל אולי אני אעביר מהמקפיא למקרר וחוזר חלילה, כל שעה וחצי נניח
יתכן שאסור לנער. לא עשיתי את זה אף פעם.
אז פשוט תוציא ותכניסי מהמקפיא וחזרה.
בלילה תשאירי במקרר.
 

nicky

משתמש מקצוען
אולי מישהי יודעת,
ממרח חומוס משימורים- כמה זמן אמור להחזיק במקרר? מתקלקל מהר?
 

nicky

משתמש מקצוען
הצילו! הפעם sos אמיתי, מקווה שמישהי פה...
הכנתי מילוי לבורקס בשר (בעצם הכנתי את המלית עם הודו הפעם, אז בורקס הודו:eek:) , ואזזזז פתחתי את הבצק פילו וגיליתי עובש (איכס!) . (אגב התאריך תפוגה עוד רחוק... לא ברור מה קרה)

עכשיו- מה עושים?? בדיוק השבוע אין לי בבית טורטיות, כל החנויות סגורות.. למישהי יש רעיון? אולי בצק שאפשר להכין שמתאים למילוי בשרי?
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
הצילו! הפעם sos אמיתי, מקווה שמישהי פה...
הכנתי מילוי לבורקס בשר (בעצם הכנתי את המלית עם הודו הפעם, אז בורקס הודו:eek:) , ואזזזז פתחתי את הבצק פילו וגיליתי עובש (איכס!) . (אגב התאריך תפוגה עוד רחוק... לא ברור מה קרה)

עכשיו- מה עושים?? בדיוק השבוע אין לי בבית טורטיות, כל החנויות סגורות.. למישהי יש רעיון? אולי בצק שאפשר להכין שמתאים למילוי בשרי?
בצק ספידי יתאים מאוד.
יש מלא מתכונים בפרוג או ברשת
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
בצק ספידי יתאים מאוד.
יש מלא מתכונים בפרוג או ברשת
הכי מתאים. על זה בדיוק רציתי להמליץ.

היחסים:
כוס קמח תופח (או כוס קמח וכפית א. אפיה)
רבע כוס שמן
רבע כוס מים רותחים.
מלח/סוכר לפי המטרה
יש שמחליפים את הא. אפיה בחומץ
 

M:D

מקצועית!!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
היי
האם אפשר להמיר מרגרינה בחמאה בבצק של עוגה?
 

חוש אישי

משתמש מקצוען
שלום.
עשיתי קוגל תפו''א שהמתכון שלו מתאים לתבנית אינגליש, והכפלתי כמויות ושמתי בתבנית ח''פ רגילה ולאחר אפיה של שעה על 200 הוא היה שחום ונראה מוכן, אבל בצדדים הוא היה מוכן מצויין ובאמצע התבנית מרגישים את השערות של התפו''א כאילו שהם לא התבשלו.
השאלה האם להכניס את זה עוד לתנור למרות שכבר אין נוזלים כמו בהתחלה?
כלומר איך לעשות שזה גם יהיה מבושל וגם ישמור על עסיסיות.
תודה
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
תכסי בנייר כסף באופן רופף ותמשיכי לאפות. כך המעטה החיצוני לא יישרף.
 

חוש אישי

משתמש מקצוען
תכסי בנייר כסף באופן רופף ותמשיכי לאפות. כך המעטה החיצוני לא יישרף.
הבעיה, שנראה לי שהנוזלים בתחילת האפייה זזו לצדדים ובאמצע היה יותר מסה של תפוחי אדמה ולכן זה לא מספיק התבשל. לכן השאלה האם אפשר אולי לעשות חורים עם שיפוד ולהוסיף קצת מים רותחים ואז להכניס לאפייה.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
לדעתי תוספת מים רק תרע את המצב. בקוגל אמורים להיות די והותר נוזלים.
@hbecker מה את אומרת?
 

ליאונרדו

משתמש סופר מקצוען
הבעיה, שנראה לי שהנוזלים בתחילת האפייה זזו לצדדים ובאמצע היה יותר מסה של תפוחי אדמה ולכן זה לא מספיק התבשל. לכן השאלה האם אפשר אולי לעשות חורים עם שיפוד ולהוסיף קצת מים רותחים ואז להכניס לאפייה.
תמשיכי לאפות פתוח עוד 20-25 דקות
המעטפת החיצונית לא תישרף לגמרי אם יש תפו"א קשים
את יכולה לזלף עוד שמן מעל
קוגל תפוא לא אופים מכוסה
 

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  10  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה