SOS מטבח

קוראים לי #C

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
תגידו למה עוגת גבינה יכולה לצנוח אחרי שכל הלמעלה שלה נראה שרוף לגמרי?
זה עוגת גבינה פשוטה עם ביצים קמח גבינה (איך לא?) א"א סוכר וניל וסוכר וזהווו
למה עוגות גבינה ככ קשות להכנה???
וכמובן הפרדה של ביצים והקצף יצא טוב וכו
תודה רבה
 

big smile

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
תגידו למה עוגת גבינה יכולה לצנוח אחרי שכל הלמעלה שלה נראה שרוף לגמרי?
זה עוגת גבינה פשוטה עם ביצים קמח גבינה (איך לא?) א"א סוכר וניל וסוכר וזהווו
למה עוגות גבינה ככ קשות להכנה???
וכמובן הפרדה של ביצים והקצף יצא טוב וכו
תודה רבה
צ'וקי שלחה ברשימת תפוצה שלה הסבר, קל ופשוט להבנה.
בעוגות גבינה יש הרבה נוזלים באופן יחסי.
החלק העליון נאפה יותר מהר מהבפנים ובעצם נוצר קרום עליון שמפריע לאדים לצאת.
כך כשהעוגה בתנור, היא גבוהה מאד ואחר כך כל האדים נהפכים לנוזלים ויצאים מלמטה והעוגה נופלת. משהו כזה ואם תרצי את ההסבר המלא בכיף ארשום לך איך נרשמים לרשימת תפוצה שלה
שורה תחתונה- הבנתי שיש 3 עצות:
1. ברגע שנוצר קרום- לפתוח את התנור ולהפריד את העוגה מהדפנות וכך האדים יוכלו לצאת מהצדדים.
2. אפיה בתוך אדים, שיפריעו לקרום העליון להיווצר
3.חום נמוך באפיה + הפרדה או אדים באפיה
המון הצלחה.
 

מליון

משתמש מקצוען
נשאר לנו כמעט חבילה של ביצים, עם תאריך תפוגה קצר.
יש מתכונים או רעיונות איך אפשר לנצל את זה?
 

לבן

משתמש סופר מקצוען
תגידו למה עוגת גבינה יכולה לצנוח אחרי שכל הלמעלה שלה נראה שרוף לגמרי?
זה עוגת גבינה פשוטה עם ביצים קמח גבינה (איך לא?) א"א סוכר וניל וסוכר וזהווו
למה עוגות גבינה ככ קשות להכנה???
וכמובן הפרדה של ביצים והקצף יצא טוב וכו
תודה רבה
עוגות גבינה רק נראות פשוטות להכנה... בפועל צריך הרבה נסיון ומיומנות איתן.
לדוגמא: אם לא מאחדים היטב את החלבונים המוקצפים עם הגבינה, נותרים בעוגה שבילי חלבון שגורמים לה לקרוס.
משפט של רבקה טוטאשווילי שהגדיר לי את הכנת עוגות גבינה היה : עוגת גבינה לא אופים, עוגת גבינה מייבשים!
עוגת גבינה היא מלאת נוזלים ולכן היא נוטה להשרף מבחוץ בעוד בפנים היא לא מוכנה מספיק, וקורסת.
לכן חשוב להניח בתחתית התנור תבנית מלאה מים רותחים (אפיה באדים), לאפות בחום נמוך ואחיד, ולא לפתוח את התנור שעתיים לפחות לאחר האפיה.
בנוסף, בהרבה מעוגות הגבינה כדאי לפתוח את התנור אחרי שהעוגה תופחת ולהעביר סכין בין הדפנות, כך מבטיחים ירידת גובה אחידה של העוגה, ולא צניחה עם בקעים.
 

אחת111

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
עוגות גבינה רק נראות פשוטות להכנה... בפועל צריך הרבה נסיון ומיומנות איתן.
לדוגמא: אם לא מאחדים היטב את החלבונים המוקצפים עם הגבינה, נותרים בעוגה שבילי חלבון שגורמים לה לקרוס.
משפט של רבקה טוטאשווילי שהגדיר לי את הכנת עוגות גבינה היה : עוגת גבינה לא אופים, עוגת גבינה מייבשים!
עוגת גבינה היא מלאת נוזלים ולכן היא נוטה להשרף מבחוץ בעוד בפנים היא לא מוכנה מספיק, וקורסת.
לכן חשוב להניח בתחתית התנור תבנית מלאה מים רותחים (אפיה באדים), לאפות בחום נמוך ואחיד, ולא לפתוח את התנור שעתיים לפחות לאחר האפיה.
בנוסף, בהרבה מעוגות הגבינה כדאי לפתוח את התנור אחרי שהעוגה תופחת ולהעביר סכין בין הדפנות, כך מבטיחים ירידת גובה אחידה של העוגה, ולא צניחה עם בקעים.
מה זה חום נמוך? 150 מעלות?
 

bracha5

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
אוטומציה עסקית
אני עושה גבינה בלי הפרדת ביצים. אין צורך בקצף כ"כ חזק בעוגת גבינה
 

לבן

משתמש סופר מקצוען
מה זה חום נמוך? 150 מעלות?
בסביבות 150-160, לא יותר.
אני עושה גבינה בלי הפרדת ביצים. אין צורך בקצף כ"כ חזק בעוגת גבינה
אם את רוצה עוגת טורט גבינה גבוהה ועננית, צריך להפריד ביצים, אבל אז צריך הרבה מיומנות ולמידה כדי שהעוגה תצא גבוהה ורכה כמו בתמונות.
ממליצה על העוגה הזאת של מרילין איילון http://mablogeria.blogspot.com/2009/05/blog-post_10.html
 

במבה נוגט:)

משתמש פעיל
היי, אני מכינה עכשיו עוגיות שוקולד ללא גלוטן על בסיס קמח תפו"א. האם אפשרי להחליף חלק מהכמות בקורנפלור?
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
רוטב טריאקי - אפשר להחליף ברוטב סויה?
תלוי במתכון אבל עקרונית כן.
כפית גינגיר טרי, שו הדא? :) אפשר להמיר בחרדל?
שורש ג'ינג'ר או זנגביל. בעל טעם יחודי המשלב מתיקות וחריפות. אין קשר לחרדל.
יש מתכונים שאפשר להשמיט.
 

פ.צ.

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
יוצרי ai
הכנתי בצק שמרים עברה שעה ולא תפח כלום ואני נזכרת ששכחתי לשים שמרים :eek:
יש מה לעשות?
 

מירי456

משתמש מקצוען
שאלה אל המומחיות
כמה זמן נשמרות עוגות גבינה לסוגיהן במקרר
ואילו עוגות גבינה טובות בהקפאה
 

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון


וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!


19.11

י"ח חשוון


פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר


19.11

י"ח חשוון


אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!


25.11

כ"ד


פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!


הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכה

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת הַבֹּטְחִים בַּיהוָה כְּהַר צִיּוֹן לֹא יִמּוֹט לְעוֹלָם יֵשֵׁב:ב יְרוּשָׁלִַם הָרִים סָבִיב לָהּ וַיהוָה סָבִיב לְעַמּוֹ מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם:ג כִּי לֹא יָנוּחַ שֵׁבֶט הָרֶשַׁע עַל גּוֹרַל הַצַּדִּיקִים לְמַעַן לֹא יִשְׁלְחוּ הַצַּדִּיקִים בְּעַוְלָתָה יְדֵיהֶם:ד הֵיטִיבָה יי לַטּוֹבִים וְלִישָׁרִים בְּלִבּוֹתָם:ה וְהַמַּטִּים עַקַלְקַלּוֹתָם יוֹלִיכֵם יי אֶת פֹּעֲלֵי הָאָוֶן שָׁלוֹם עַל יִשְׂרָאֵל:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה