SOS מטבח

פלמינגו.

משתמש מקצוען
לא מכירה את הרוטב קרמל הספציפי של קרין גורן.
אבל כשמדובר בקרמל רגיל ככל שמחממים את הסוכר יותר זמן הוא נהיה יותר כהה.
זהו שאני גם יודעת אבל באתר שלה כתוב להכניס הכל בבת אחת מוזר.
יש דרך להציל את הרוטב?
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
זהו שאני גם יודעת אבל באתר שלה כתוב להכניס הכל בבת אחת מוזר.
יש דרך להציל את הרוטב?
באמת מוזר שהיא אומרת להכניס הכל ביחד.
אישית, אני לא כ"כ סומכת על מתכוני העוגות שלה.
אם תחממי זה יכול להתכהות אבל גם יכול להתפרק :(
 

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
באמת מוזר שהיא אומרת להכניס הכל ביחד.
אישית, אני לא כ"כ סומכת על מתכוני העוגות שלה.
אם תחממי זה יכול להתכהות אבל גם יכול להתפרק :(

המתכונים המלוחים שלה דווקא פצצה,
המתוקים-שונאת את הפאצ'קריי עם ההקצפות והסוכר, אחותי הקטנה דווקא מסתדרת איתם, טוב, יש לה ידיים מעולות (פרלינים פטיפורים וכו') והיא מוציאה עוגות עם שכבות "נקיות" אבל מפוצצות בסוכר וחמאה ושוקלד, משהו שקשה לגוף שלי לעכל :(
אז כיף לי לראות אותה מצליחה בהן כ"כ וטועמת כפית קטנטנה.
 

ופל בלגי

משתמש מקצוען
הצילו!!!
הכנתי בצק לחלות,
שמתי אותו להתפחה בתנור.
כיוונתי את החום שיהיה רק מלמעלה.
הבעיה הגדולה היא - שאת המעלות שכחתי לשנות, וזה היה כמעט 20 דקות על 200 מעלות :(
וזה התחיל להאפות... וגם זה לא תפח, כמובן.
יש מה לעשות? או להשלים עם המציאות שמקומו יהיה בפח???
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
וכל בצק מתחת, כן עדיין בצקי.
השאלה אם אני אעשה מזה לחמניות, אם זה ייצא דחוס??
אני הייתי מניחה את זה בצד ובודקת אם זה תופח.
אם זה לא יתפח (וככל הנראה זה מה שיקרה כי השמרים מתו...) זה יצא בלתי אכיל.
אם יקרה נס ויתפח תוכלי לאפות.
"מי שאמר לשמן שידלק..."
ואולי זה יעודד אותך.
 

אין-עוד-מלבדו

משתמש צעיר
אני
אני הייתי מניחה את זה בצד ובודקת אם זה תופח.
אם זה לא יתפח (וככל הנראה זה מה שיקרה כי השמרים מתו...) זה יצא בלתי אכיל.
אם יקרה נס ויתפח תוכלי לאפות.
"מי שאמר לשמן שידלק..."
ואולי זה יעודד אותך.
הייתי ממליצה להוסיף לבצק שוב שמרים (עדיף להתסיס קודם את השמרים לבד בכוס עם מים פושרים וסוכר ואחרי שתססו להוסיף לבצק) ולהשאיר למשך הלילה בחוץ.
הבצק כנראה גם התייבש אז המים גם יחזירו לו את הלחות.
תוודאי שיוצא בצק נח וחלק.
יש סיכוי שהחלק שלא נאפה יתפח.
בהצלחה!
ואל תשכחי לצרף תפילה ולהגיד "לכבוד שבת קודש"
 
נערך לאחרונה ב:

ופל בלגי

משתמש מקצוען
אני חושבת שכניסיון אחרון לפני שאת זורקת את הבצק תנסי את מה שכתבתי.
מניסיון במקרים דומים זה הציל את הבצק ויצא מעולה.
וזה גם לא דורש ממך יותר מידי עבודה.
הורדתי את החלק האפוי והבצק תפח מעט.
הכנתי מזה לחמניות, נראה איך ייצא...
 

ופל בלגי

משתמש מקצוען
הלחמניות יצאו די מוזרות... נראה אם יהיו ראויות למאכל...
הם יצאו דחוסות מאוד (עדיין לא אכלו מזה) והתפוצצו למעלה.
נו נו, כפרת עוונות.
(העיקר שרציתי להיות מאורגנת עם החלות כבר ברביעי... רבות מחשבות...)
תודה על העצות, והתמיכה...
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
(העיקר שרציתי להיות מאורגנת עם החלות כבר ברביעי... רבות מחשבות...)
חשבתי עלייך הבוקר.
שמצד אחד רצית להתארגן מוקדם וזה התפשל,
מצד שני נס שזה קרה ברביעי ולא בשישי בבוקר, שאז לא היה זמן להכין חלות חדשות.
כפרה אמיתית.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  62  פעמים

לוח מודעות

למעלה