SOS מטבח

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
@ה. בקר @shira bira וכל אלופות המטבח,
יש לי מאפינס שאני רוצה לזלף עליהם רוזטה
ואחר כך הם אמורים לעבור מסע ארוך עד לאולם של האירוע שלכבודו הם מיועדים :)
מה כדאי לי להוסיף לקצפת כך שהם יהיו עמידים ככל האפשר?
פודינג?
אבל ריצ' לרוב מחזיק את עצמו יפה גם בלי פודינג. בשונה משמנת מתוקה שהיא פחות מחזיק את עצמה
 

think about it

משתמש מקצוען
פודינג?
אבל ריצ' לרוב מחזיק את עצמו יפה גם בלי פודינג. בשונה משמנת מתוקה שהיא פחות מחזיק את עצמה
כן זה פרווה
תודה על הרעיון.
ואם את פה, מעזה לשאול עוד משהו שתמיד מעניין אותי
האם יש משהו אחר שאפשר לזלף חוץ מקצפת צמחית? סוג של משהו קשיח יותר אבל ניתן לזילוף?
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
כן זה פרווה
תודה על הרעיון.
ואם את פה, מעזה לשאול עוד משהו שתמיד מעניין אותי
האם יש משהו אחר שאפשר לזלף חוץ מקצפת צמחית? סוג של משהו קשיח יותר אבל ניתן לזילוף?
גנאש מוקצף? אבל יש בו ריצ'..
 

אילה ג

משתמש פעיל
דחוף עזרה!!
הקצפתי שמנת חלבית להקצפה,
זה בלי פודינג, קצת אבקת סוכר, ואני אמורה להוסיף שוקולד עם א. נוגט.
לא יודעת מתי לעצור,
מתי זה נקרא יציב?
כשאני מרימה את המקצף השמנת נוזלת למטה,
לא כמו בריצ' שנשאר שפיץ על המקצף.
איך זה אמור להיות?
חוששת להמשיך להקציף שלא יהפוך לחמאה.
איך יודעים מתי לעצור?
 

אילה ג

משתמש פעיל
דחוף עזרה!!
הקצפתי שמנת חלבית להקצפה,
זה בלי פודינג, קצת אבקת סוכר, ואני אמורה להוסיף שוקולד עם א. נוגט.
לא יודעת מתי לעצור,
מתי זה נקרא יציב?
כשאני מרימה את המקצף השמנת נוזלת למטה,
לא כמו בריצ' שנשאר שפיץ על המקצף.
איך זה אמור להיות?
חוששת להמשיך להקציף שלא יהפוך לחמאה.
איך יודעים מתי לעצור?
@ה. בקר @shira bira @חני בנני @חני גרינשטיין @חנה חיה
מי עוד מומחית פה?
דחוווווף
מה לעשות?
 

אילה ג

משתמש פעיל
צריכה להיות יציבה אבל היא לא צהיה יציבה כמו ריצ'
תודה!!
אני מרימה את המקצף והיא נוזלת, אבל במראה היא נראית סמיכה.
השאלה אם להוסיף פודינג?
אני מכינה מתכון שלך שיש בו ריצ' ורציתי שהקצפת תהיה חלבית, לכן עשיתי עם שמנת.
המתכון המקורי שלך:
1 ריצ'
150 ג' שוקולד מריר
2כפות שמן
4 כפות אבקת נוגט

זה בסדר שהמרתי לשמנת להקצפה (לא מתוקה, הוספתי א. סוכר לייצב, לא עזר..) ושוקולד חלבי?
אמור לצאת יציב כמו במתכון המקורי?
או להוסיף פודינג? או שיצא מידי קשה?
 

אילה ג

משתמש פעיל
את יכולה להוסיף את התוספות
מה הכוונה?
את מתכוונת לא להוסיף פודינג?
אם השמנת לא יצאה לי יציבה, לא יודעת אם להמשיך להקציף או שזה יהפוך לחמאה או להוסיף פודינג?
אני רוצה שזה יהיה יציב מאוד כמו במתכון המקורי,
רק שאולי בגלל שזה שמנת ולא ריצ' - אם כדאי להוסיף פודינג כדי שיצא יציב?
 

ש. זינגר

משתמש צעיר
דחוף עזרה!!
הקצפתי שמנת חלבית להקצפה,
זה בלי פודינג, קצת אבקת סוכר, ואני אמורה להוסיף שוקולד עם א. נוגט.
לא יודעת מתי לעצור,
מתי זה נקרא יציב?
כשאני מרימה את המקצף השמנת נוזלת למטה,
לא כמו בריצ' שנשאר שפיץ על המקצף.
איך זה אמור להיות?
חוששת להמשיך להקציף שלא יהפוך לחמאה.
איך יודעים מתי לעצור?
אם השמנת נוזלת מהמקצף, זה אומר שהיא עוד לא מוכנה. תמשיכי להקציף עוד קצת, אבל לאט לאט, כדי שלא יהפוך לחמאה.
את צריכה להרים את המקצף ושהשמנת תישאר עליו, כמו גבעה קטנה. ככה את יודעת שזה מוכן!
 

ש. זינגר

משתמש צעיר
תודה!!
אני מרימה את המקצף והיא נוזלת, אבל במראה היא נראית סמיכה.
השאלה אם להוסיף פודינג?
אני מכינה מתכון שלך שיש בו ריצ' ורציתי שהקצפת תהיה חלבית, לכן עשיתי עם שמנת.
המתכון המקורי שלך:
1 ריצ'
150 ג' שוקולד מריר
2כפות שמן
4 כפות אבקת נוגט

זה בסדר שהמרתי לשמנת להקצפה (לא מתוקה, הוספתי א. סוכר לייצב, לא עזר..) ושוקולד חלבי?
אמור לצאת יציב כמו במתכון המקורי?
או להוסיף פודינג? או שיצא מידי קשה?
לגבי המתכון, נראה לי שאם החלפת לריץ' בשמנת, זה אמור לצאת בסדר. אולי קצת פחות יציב, אבל עדיין טעים
אם את ממש רוצה שיהיה יציב, את יכולה להוסיף כף או שתיים של פודינג וניל. זה יעזור לייצב את הקצפת.
 

אילה ג

משתמש פעיל
לגבי המתכון, נראה לי שאם החלפת לריץ' בשמנת, זה אמור לצאת בסדר. אולי קצת פחות יציב, אבל עדיין טעים
אם את ממש רוצה שיהיה יציב, את יכולה להוסיף כף או שתיים של פודינג וניל. זה יעזור לייצב את הקצפת.
תודה רבה!!
איך יודעים מתי לעצור כדי שלא יהיה חמאה?
 

ש. זינגר

משתמש צעיר
תודה רבה!!
איך יודעים מתי לעצור כדי שלא יהיה חמאה?
זה די פשוט, תמשיכי להקציף עד שאת רואה שהשמנת מתחילה להשאיר סימנים בקערה, כמו גלים קטנים, ואם את מרימה את המקצף השמנת צריכה להשאר עליו בצורת שפיץ ולא ליפול.
זה הסימן שהיא מוכנה!
אם תמשיכי להקציף אחרי זה, היא תתחיל להתפרק ותהפוך לחמאה.
אין לך מה לדאוג לגבי החמאה, זה לוקח הרבה זמן להקציף עד שזה מגיע לשם.
 

אילה ג

משתמש פעיל
זה די פשוט, תמשיכי להקציף עד שאת רואה שהשמנת מתחילה להשאיר סימנים בקערה, כמו גלים קטנים, ואם את מרימה את המקצף השמנת צריכה להשאר עליו בצורת שפיץ ולא ליפול.
זה הסימן שהיא מוכנה!
אם תמשיכי להקציף אחרי זה, היא תתחיל להתפרק ותהפוך לחמאה.
אין לך מה לדאוג לגבי החמאה, זה לוקח הרבה זמן להקציף עד שזה מגיע לשם.
ואם השפיץ קצת מתנדנד?
הקצפתי עוד, אולי יותר מידי, הוספתי קצת פודינג כי ראיתי שזה לא מתיצב,
אבל אחרי שערבתי עם השוקולד במרית, זה יצא מידי רך,
חצי השתמשתי ולחצי השני הוספתי ריצ' מוקצף ויצא ממש יציב ונעים.
נשמע מוזר לערב ריצ' ושמנת אבל הייתי חייבת שיצא יציב.
תכל'ס,
לא יודעת להשתמש בשמנת, חיפשתי פה הרבה ויש פה הרבה דעות סותרות בענין,
אם מישהי תכתוב פה הדרכה מקצועית, יועיל להרבה.
 

שני 1212

משתמש פעיל
ואם השפיץ קצת מתנדנד?
הקצפתי עוד, אולי יותר מידי, הוספתי קצת פודינג כי ראיתי שזה לא מתיצב,
אבל אחרי שערבתי עם השוקולד במרית, זה יצא מידי רך,
חצי השתמשתי ולחצי השני הוספתי ריצ' מוקצף ויצא ממש יציב ונעים.
נשמע מוזר לערב ריצ' ושמנת אבל הייתי חייבת שיצא יציב.
תכל'ס,
לא יודעת להשתמש בשמנת, חיפשתי פה הרבה ויש פה הרבה דעות סותרות בענין,
אם מישהי תכתוב פה הדרכה מקצועית, יועיל להרבה.
להבא תשימי את השמנת 10 דקות לפני ההקצפה במקפיא
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
לא יודעת להשתמש בשמנת, חיפשתי פה הרבה ויש פה הרבה דעות סותרות בענין,
שמנת מתוקה חייבים להקציף עם מייצב כלשהו. פודינג למשל
בלעדיו היא פשוט לא תתייצב לזמן ארוך
כמו כן היא חייבת להיות קרה מאד
משך ההקצפה קצר למדי וצריך להשגיח על המיקסר עד שרואים שיש פסגות יציבות.
 

חני גרינשטיין

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
שמנת מתוקה חייבים להקציף עם מייצב כלשהו. פודינג למשל
בלעדיו היא פשוט לא תתייצב לזמן ארוך
כמו כן היא חייבת להיות קרה מאד
משך ההקצפה קצר למדי וצריך להשגיח על המיקסר עד שרואים שיש פסגות יציבות.
אפשר להקצייף עם אבקת סוכר והיא מתקצפת יפה
(לא כמו ריצ', אבל בהחלט קצפת.

מה שכן - אם לא משתמשים בה מידית היא נשברת.
 

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  2  פעמים

אתגר AI

השתקפות מרהיבה • אתגר 137

לוח מודעות

למעלה