גיין- וואקןאשכול יפה,
אפשר להתחיל עם מילים שאין עליהם מחלוקות כמו, גיין,
אמיתי??הפסקה- פריי
כן.אמיתי??
מעניין לא שמעתי אף פעם שקוראים לזה ככה...כן.
מלשון חופש, וזה גם למה החילונים נקראים פרייע
הפסקה זה לא חופשה, אבל קוראים לה מלשון הזהלפחות באידיש ירושלמיתמעניין לא שמעתי אף פעם שקוראים לזה ככה...
זה אגב לא תרגום כי הפסקה זה הפסקה ולא חופשה
אני יודע רק מ-ריסעס...
וואקן מגיע מאנגליתגיין- וואקן
אנגלית.גיין- וואקן
קצת הגזמה...אנגלית.
האמריקאיים שמדברים אידיש,
פאס אדורעך די רויד אין וואק רייט
בתחילה חשבתי שאתה מתבדח. וואקן?קצת הגזמה...
וואקן כבר נהיה חלק מהשפה
המילים האחרות זה ממש הקריכן על הואנט
כתבת הכל באנלית חוץ מאדורעך...
תלוי צורת הגייה.האם הגיה של צירה (שתי יודים) באידיש הוא כמו A או I?
ההגיה היא צירה מלא באידיש ירושלמית או כמו בנאי חשמלאי באידיש חסידית וחלק מהמילים באידיש ירושלמית. ההבחנה היא לפי שמיעה. אין סימנים או כללים שאני יכולה להגיד כשזה ככה זה צירה, וככה זה אי.האם הגיה של צירה (שתי יודים) באידיש הוא כמו A או
יש כבר, אין לי כוח לחפש קישורפליז שמישהו יפתח אשכול כזה לאנגלית.
תכלס כשאני מסתובבת בדובאי הם פחות מצליחים לעזור לי כשאני פונה אליהם באידיש
אה ואוו תודה, אחפשיש כבר, אין לי כוח לחפש קישור
לא מדויק. עפ"י רוב כדי להבחין בין 2 מילים כאלו- למילה שנהגת בהגייה חסידית גם באידיש ירושלמית הצירה הופך לפתח.תלוי צורת הגייה.
שני יודי"ם הם לרוב צירה ולפעמים צירוף של פתח+י (מה שנקרא דיפתונג אַי). כמו זיין, פיין, שרייען, בלייבן ועוד.
באידיש הירושלמית קיימת הבחנה ביניהם, כי הצירה נהגה כדיפתונג של סגול+י. ולכן ההגייה שונה בין וויין (תבכה) לבין וויין (יין), או ווייס (יודע) ווייס (לבן).
באידיש החסידית הצירה נהגה תמיד כדיפתונג אַי ואין ממש הבחנה בין המילים האלו. מבחינתם הם קוראים להכל צירה.
לכן בדיוק אמרתי שהצירה הוא צירה, השאלה היא איך הוא נהגה. המילה ישראל באידיש ירושלמית נהגית כמט צירה מלא בעיברית, ובהברה חסידית- אי.זה לא רק באידיש. האם ירושלמים וחסידים מבטאים באופן זהה את הצירה במילה "ישראֵל" שבקריאת שמע?
הצירה הוא צירה - כשהוא באמת צירה. אופן הגיית הצירה שונה בין המבטאים, הן בלשה"ק והן באידיש. ולזה הבאתי את הדוגמא של המילה ישראל. הצירה נכתב באידיש באופן של שני יודי"ם.לכן בדיוק אמרתי שהצירה הוא צירה, השאלה היא איך הוא נהגה. המילה ישראל באידיש ירושלמית נהגית כמט צירה מלא בעיברית, ובהברה חסידית- אי.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: