200 אלף שקל

השקעות R הון

מנהל פורום השקעות
מנהל
מנוי פרימיום
@אזרח ותיק מה בנוגע לכשרות (ריביות) על מדד s&p 500?
אין בעיה! גם בקרנות פנסיה וקרנות השתלמות יש הרבה חברות ביטוח שיש להם מסלול s&p 500 ויש להם הכשר - תעשו חיפוש על זה בגוגל.
או לחילופין להיכנס לאתר שלי ולראות את כל המידע.

השקעות R הון

מנהל פורום השקעות
מנהל
מנוי פרימיום
1. אין דבר כזה סיכוי אפסי! מי שהשקיע לפני שנה כרגע מופסד, אי אפשר לדעת כמה שנים יקח עד שיהיה רווחי, להיפך אחרי כל כך הרבה שנים של עלייה, הסיכוי שהיוצא מן הכלל יגיע עולה.
טעות: מורווח כ15%.

אזרח ותיק

משתמש מקצוען
1. אין דבר כזה סיכוי אפסי! מי שהשקיע לפני שנה כרגע מופסד, אי אפשר לדעת כמה שנים יקח עד שיהיה רווחי, להיפך אחרי כל כך הרבה שנים של עלייה, הסיכוי שהיוצא מן הכלל יגיע עולה.
2. למרות שמדברים על עצירת עליות הריבית אף אחד עוד לא מדבר על הורדת הריבית, מה שמשאיר סיכוי שהדשדוש פה להישאר (מלבד הצרות האחרות: רוסיה-אוקראינה, ואין לך יום שאין קללתה)
3. דעתי האישית: אנחנו בתקופה שרחוקה מאוד מלהסתיים, תקופת משבר עמוקה מאוד, אף אחד לא יודע לאן מועדות פני השוק, כרגע לא להכניס סנט אחד לבורסה לטווח ארוך, עד שהמצב העולמי יתייצב.
הרשה לי לחלוק עליך. נכון שמקובל לומר שאין דבר כזה אין סיכון, אין כסף קל וכו'. אבל הבאתי נתונים מוצקים של 50 שנות קיומו של s&p 500, הראתי בעליל שלא הייתה קונסטלציה של 11 שנים ומעלה שיצאת מופסד, כולל כששנת 2008 בתוך ה11 שנים. למי שלא יודע, הייתה אז לא "נפילה" אלא "קריסה" של כלכלת ארה"ב, אנשים חשבו שהעולם נגמר. אז כבר כתבתי, תמיד אפשר לחשוש לחששות רחוקים כל אחד כיד הדימיון הטובה עליו, אבל אומר בזהירות -
בסוף, כמובן אחרי בדיקה רצינית שאין כמעט סיכון, צריך גם מהמצרך הזה שנקרא - אומץ. פשוט להחליט שעושים את הצעד. אחרת, לעולם לא תעשה עיסקה.
שוב אדגיש שאין כמעט סיכון רק בטווח ארוך בלבד.
VOO עם דמי ניהול 0.03%
בפועל זה הבדל של שקלים בודדים, אלא אם אתה מושקע במיליונים רבים...

השקעות R הון

מנהל פורום השקעות
מנהל
מנוי פרימיום

אסתר פ

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
האם יש סיכונים בהפקדה לפיקדון בבנק?

יואו

משתמש צעיר
אני אחסוך את העמלה שלה...
כשקונים דירה שנייה ורוצים 70 אחוז משכנתא, אפשר פשוט להצהיר שמוכרים את הדירה הראשונה, ולקבל מימון כדירה יחידה, אם אחרי שנה וחצי לא מכרתם את הדירה הנוספת, אף אחד לא מרביץ לכם, פשוט רשות המיסים לוקחים את המיסים וזהו.
מה שגורם לכם להישאר עם אחוזי המימון של 70 אחוז על הדירה.
בהצלחה
ואוו
תבדוק היטב לפני שאתה עושה את זה!
אני עמדתי בפני מקרה ממש דומה של רכישת דירה שניה, והעו"ד שלי אמרה שאם אני אצהיר שעומדת למכור את הראשונה ובסוף לא אמכור הם גובים את המס עם ריביות והצמגדות הגבוהות ביותר שקיימות בשוק!!!
אנחנו עשינו את זה בצורה אחרת (השגנו 70% מימון) אם משהו מעונין לקבל פירוט יכול לפנות אלי באישי.

יוק

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
אין מקום להשוואה הזאת מכמה סיבות
אבל אם אתה משווה
יותר מתאים להשוות דירה בבני ברק
למניית מיקרוסופט>>>
או שנסכים שזה לא עומד להשוואה.
האמת שהתעייפתי קצת מהדיון
אבל כאחד שלא דוגל בהשקעות במניות איך אתה משווה קניית מניה אחת להשקעה ב"נכסי דלא ניידי" (בכוונה פתחתי את הראשי תיבות)אני לא חושב שצריך לפרט את המניות שכמעט נמחקו בשנים האחרונות
מה שכן דפדפתי קצת באתר שלך וכל הכבוד על ההשקעה! אשמח לשמוע היכן רכשת אתה את הידע שלך.

נ.ב. בדיונים אני לא מבין משפטים כמו "מכמה וכמה סיבות" או "בא נסכים ש..."

שתים

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
@יוק אתה לא יכול לחשב גם את ההכנסות מהשכירות בלי לחשב את עלויות הריביות של המשכנתא (ובימים ההם היו ריביות נדיבות של 10-12 אחוז).
ואגב כמדומני שעשו פה בפורום כבר השוואה מדוייקת של נדלן מול מניות, @מקצועי בלבד .
למיטב זכרוני אכן בטווח ה25-30 שנה נדלן ומניות יכולים להפיק תשואה דומה, אך אחרי 35-40 מתחילה תשואת המניות להכפיל את עצמה כל כמה שנים.

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
אני אברך, לא מבין גדול, והשקעתי בבורסה (כסף שהיה לי בצד). בניגוד למקובל לחשוב, השקעה פאסיבית (שמשקיעים במנייה מסויימת לטווח ארוך, ולא מוכרים וקונים כל הזמן) היא לא תורה גדולה, ואפשר לעשות זאת בעצמך - בלי תיווך של אף חברה שרוצה להצטרף לרווחים שלך...
השקעה במניה אחת היא בשום אופן לא נקראת השקעה פסיבית.
והשקעה בקרן סל על מדד רחב זה לא נקרא להשקיע במניה אחת, אל בנייר ערך אחד.
והדגשתי את זה, כי יש הבדל גדול מאד בין שני הדברים.

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
מי שקנה דירת 4 חדרים בבני ברק לפני 30 שנה המחירים היו בערך 50 אלף דולר עם משכנתא של 50 אחוז יצא שההשקעה הייתה 25 אלף דולר,
יש לך מושג מה היו אז הריביות על המשכנתאות?
אף אחד לא לקח אז 50% משכנתא בריביו כאלו מטורפות כמו שהיו אז, וגם אם מישהו לקח אז הוא היה צריך לשלם ריביות מאד גבוהות, וגם כמובן לשלם כל חודש עבור הקרן כך שמדובר בתשואה הרבה הרבה פחות ממה שכתבת.

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
אם תקרא קצת על השווי האמיתי של הכסף אתה תבין שלא שהדירות עלו אלא ששווי הכסף ירד ולכן לעניות דעתי עדיין לא ראינו את הסוף
אמנם ערך הכסף יורד עם השנים, אבל בשום אופן אי אפשר לכתוב שהמחירים של הדירות לא עלו אלא שמחיר הכסף ירד.
פשוט משווים את עליית מחירי הדירות מול עליית האינפלציה ורואים שזה אפי' לא קרוב ללהיות נכון.

החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה