רוב מוחץ של ההשקעות האלטרנטביות זה סוג של עוקץ במידה כזאת או אחרת.מקרי הונאה הם פחות מאחוז מההשקעות השיתופיות בשוק
רוב מוחץ של ההשקעות האלטרנטביות זה סוג של עוקץ במידה כזאת או אחרת.מקרי הונאה הם פחות מאחוז מההשקעות השיתופיות בשוק
אני לא יודע אם אתה כותב את זה מנאיביות או מאינטרסיםזה שיש כמה פרשיות שנפלו זה הטעות שלנו כציבור חרדי
אם הייתם יודעים כמה פרשיות צלחו
כמה אנשים עושים כסף טוב
ואין ספק היה גם כמה פרשיות שהתפוצצו
וצריך להבין שרובם לא היו מעשה זדון כי גם האנשים שיזמו אותם אוכלים את עצמם עד היום עם חובות
מקרי הונאה הם פחות מאחוז מההשקעות השיתופיות בשוק
רק מה כמה סיפורים כאלה וכולם מפחדים
פעם היה משפט שכסף עדיף לשים מתחת לבלטות היום זה לא נכון
תראו מה זה פעם לפני 20 שנה היו אברכים שהיו מקבלים מהכולל 1400 ומביטוח לאומי עוד 1000 וחיו בסדר עם 4 ילדים
היום זה לא מספיק להם לחשבון חשמל...
נכון שלפעמים מפסידים אבל תדעו שבינינו יש אנשים שמחתנים ילדים בזכות הדברים האלה וצריך לברר ולבדוק טוב מאוד במה הוא עוסק כמה זה בטוח
וכל אחד יעשה כראות עיניו
ויש עוד כמה וכמה נקודות חשובות.אני לא יודע אם אתה כותב את זה מנאיביות או מאינטרסים
אבל אני הקטן מכיר יותר ממנין אברכים שנדפקו לכל החיים (כמעט)בגלל השקעות שיתופיות
מה שאתה כותב שיש השקעות שצלחו זה נכון אבל חייב כמה תנאים בסיסים
1 אף פעם לא מכסף ראשוני! השקעות יכולות להיות רק מכסף שאם תפסיד אותו לא תיפול!
מה שקורה אצלנו שילדים מקבלים מההורים מאות אלפי שקלים שהם לא עבדו עליהם ועושים איתם שטויות!!...
2 ההשקעה חייבת להיות אצל חברה אמינה שהוכיחה את עצמה (לא בהפקדות כל רבעון)כאחת שמנהלת את הנכסים שלה ביעילות ובשקיפות ועדיף לאורך שנים!
3 הכל חייב להיות כתוב וחתום ומגובה משפטית ועדיף עם עו"ד מצד המשקיע
4 אף פעם לא לשים את כל הביצים בסל אחד! אני מכיר אברך בן תורה שהפסיד בחודשיים האחרונים קרוב למליון ש"ח בהשקעה אחת!!!.....
נ.ב מצורף המדריך עצות בטוחות לעסקים מאת הרב שפרן
אני שמעתי על משהו שהמשפחה מתחילה באות שלא
מה שמעת, דברים רעים או טובים ?
כנראה כוונתכם אפילו שזו דירה שניהלקחנו יועצת משכנתאות מעולה שהצליחה להוציא לנו 70% אפילו שזה דירה ראשונה.
לכל מי שחושב אולי להשתכנע....זה שיש כמה פרשיות שנפלו זה הטעות שלנו כציבור חרדי
כמה אנשים עושים כסף טוב
וצריך להבין שרובם לא היו מעשה זדון כי גם האנשים שיזמו אותם אוכלים את עצמם עד היום עם חובות
תראו מה זה פעם לפני 20 שנה היו אברכים שהיו מקבלים מהכולל 1400 ומביטוח לאומי עוד 1000 וחיו בסדר עם 4 ילדים
נכון שלפעמים מפסידים אבל תדעו שבינינו יש אנשים שמחתנים ילדים בזכות הדברים האלה וצריך לברר ולבדוק טוב מאוד במה הוא עוסק כמה זה בטוח
וכל אחד יעשה כראות עיניו
זה שיש כמה פרשיות שנפלו זה הטעות שלנו כציבור חרדי
כמה אנשים עושים כסף טוב
וכל אחד יעשה כראות עיניו
המשפט הזה לא קשור בשום קונסטלציה לנושא.תראו מה זה פעם לפני 20 שנה היו אברכים שהיו מקבלים מהכולל 1400 ומביטוח לאומי עוד 1000 וחיו בסדר עם 4 ילדים
@השקעות R הון אתה יכול להוסיף?ויש עוד כמה וכמה נקודות חשובות.
פוסט מושקע יפה וחשוב!אקדים שאני לא הייתי סומך רק על המלצה של מישהו בפרוג
אך בכל זאת לא אמנע מלכתוב מניסיוני האישי -
אני אברך, לא מבין גדול, והשקעתי בבורסה (כסף שהיה לי בצד). בניגוד למקובל לחשוב, השקעה פאסיבית (שמשקיעים במנייה מסויימת לטווח ארוך, ולא מוכרים וקונים כל הזמן) היא לא תורה גדולה, ואפשר לעשות זאת בעצמך - בלי תיווך של אף חברה שרוצה להצטרף לרווחים שלך...
פותחים תיק אישי באחת מחברות הביטוח - אני עשיתי את זה במיטב דש (זה עולה בדיחה - 15 ש"ח לחודש), ואז יש לך אזור אישי, ואתה לבד קונה את המנייה.
אני בררתי חזק (השתדלתי...) וקניתי את s&p 500 המפורסם. רק אומר את הנתון הבא - ב30 שנה האחרונות זה עלה 10 אחוז ממוצע לשנה (כשבתוך ה30 שנה האלה יש את שנת 2008 שהייתה נפילה מטורפת של 37 אחוז), הרבה יותר מכל עסקת נדל"ן שהיא.
עוד נתון חשוב - מאז שהוקם s&p 500 לא הייתה קונסטלציה שאדם השקיע שם ואחרי 11 שנים (ומעלה) מכר ויצא בהפסד (גם אם בתוך ה11 שנים הייתה שנת 2008). כלומר כל אדם שהשקיע שם לפחות ל11 שנה - יצא מורווח.
הדרך הפשוטה ביותר לבדוק את הנתונים האלה - ויקיפדיה s&p 500. יש שם טבלה ברורה של העליות והירידות החל מ1970.
הדגש הכי חזק שצריך להדגיש כאן - רק לטווח ארוך! (לפחות 15 שנה.) אם יש מצב שתצטרכו את הכסף אחרי שנים בודדות - זה כבר סיכון. (ההסבר פשוט - לפעמים יש ירידות, כמו למשל בשנת 2022 שירד ב19.5 אחוז, אך ככל שעוברים השנים יש יותר עליות מאשר ירידות, ולטווח ארוך - יוצאים מורווחים. אגב, מתחילת 2023 זה עלה כבר ב9.5 אחוז). לכן הדבר הזה הכי רלוונטי לזוג יחסית צעיר שיש לו כסף בצד (לא מצוי במיוחד לצערינו).
לפותח האשכול - תבדוק את זה! תחשבן 10 אחוז מ200,000 לשנה ל15 שנים (כולל ריבית דריבית, כלומר - אם בשנה הראשונה נניח עלה ב10 אחוז ואז יש לך 220,000, או אז - אם בשנה השנייה יעלה שוב ב10 אחוז, זה יהיה 10 אחוז מ220,000, וכן על זה הדרך) זה המון כסף!
יש להדגיש שכמו בנדל"ן - יש על הרווח מס, כלומר: בסוף, כשאתה מוכר את המנייה, מדינתינו היקרה משלשלת מהרווח 25 אחוז. אך בניגוד לנדל"ן - אין מס רכישה, אין מתווך, אין כאב ראש של שוכרים, ובקיצור - אתה שם את הכסף, הולך לישון, אחרי נניח 15 שנה מוכר - והכסף בידיך.
אסכם - אם עושים את זה לטווח ארוך - הסיכוי הוא אפסי! אף אחד לא יספר לך שהוא השקיע שם לטווח ארוך והפסיד - כי זה פשוט לא קרה, כפי שכבר הסברתי. אלא אם כן אתה חושש לחששות כמו - מה יקרה אם תהיה מלחמה גרעינית בין ארה"ב לרוסיה וחצי מארה"ב תימחק וכדו'. אך כבר ידוע לטעון על זה שאם כך אל תיסע בכביש מחשש לתאונה וכו'.
בהצלחה
דבר ראשון בתור אחת שמעט מבינה בנדלן- הרווחתם ותרוויחו המון!!!לנו היו 150000 מיותרים, (+יכולת הוצאה של 1500 ש"ח לחודש)
רצינו רק נכס שרואים אותו בעיניים
קנינו דירה קטנה ומתוקה בצפת, 550,000 ש"ח.
לקחנו יועצת משכנתאות מעולה שהצליחה להוציא לנו 70% אפילו שזה לא דירה ראשונה.
380,000 משכנתא.
שיפצנו ב27,500 את הדירה. (שזה סיפור בפני עצמו, איך הגענו למחיר מדהים שכזה.)
היו הוצאות תיווך עו"ד וכו'. (ולצערינו גם מס שבח)
לקחנו עוד הלוואה בנקאית קטנה.
השוכר משלם כל חודש 2000 ש"ח.
ואנחנו משלימים בערך 800 ש"ח.
וכיום פחות מחצי שנה אחרי, כבר בקשו 3 את הדירה ב700,000 ש"ח.
אבל-
לא הרווחנו כ"כ הרבה, כי המס שבח+תיווך+כל מיני, הרווח לא כ"כ גדול, אבל לטווח ארוך נראה שמאד.
אני אחסוך את העמלה שלה...דבר ראשון בתור אחת שמעט מבינה בנדלן- הרווחתם ותרוויחו המון!!!
דבר שני -אשמח לטלפון של היועצת משכנתאות שלכם
יש בדבריך כמה אי דיוקים משמעותיים.פוסט מושקע יפה וחשוב!
אבל לוקה בחוסר דיוק בכמה וכמה פרטים חשובים ביותר!
1 עליית הערך של ה-S&P היא לא בריבית דריבית!!!
אם תסתכל 30 שנה אחורה ביום 30/5/93 השער היה 448 לפי תחשיב של ריבית דריבית של 10% שנתי היית צריך להגיע היום לשער של 7817 שזה כמעט פי שתיים מהשער הנוכחי (4205)
2 מצד שני המעטת בשיעור העליה השנתי, אם תחשב את השער הנוכחי מול שנת 93 זה מייצג עליה של 838%!!.... שזה בחלוקה ל-30 שנה 27.9% שנתי!! שזה הרבה מאד לכל הדעות.
אבל כאן מגיע סעיף 3
3 כל מי שהשקיע בנדל"ן עשה פי כמה וכמה וכדלהלן,
מי שקנה דירת 4 חדרים בבני ברק לפני 30 שנה המחירים היו בערך 50 אלף דולר עם משכנתא של 50 אחוז יצא שההשקעה הייתה 25 אלף דולר,
כיום דירה כזאת נמכרת בקרוב למליון דולר שזה מייצג עליה של 3500%!!! (900 אלף דולר לחלק ל25 אלף)יותר מפי 4 ממה שעשה ה-S&P
וזה מבלי לחשב את ההכנסה משכירות במשך 30 שנה (אם נחשב ממוצע של 2500 ש"ח לחודש כפול 30 שנה זה עוד 900 אלף ש"ח שזה עוד 1000% על ה-25 אלף דולר)
כלומר רק השכירות לבד היא יותר מהעליה של ה-S&P (אלף אחוז מול 838%)
4 דבר נוסף וחשוב לא פחות שלא לקחתם בחשבון זה שיש עלויות נוספות באחזקה של תעודות סל לאורך שנים דבר ששוחק את הרווח.
זו טעות גסה! אתה צריך לחשב את המחיר ההתחלתי של הדירה לפי השווי שלה וזה לא משנה אם את חצי מהסכום הבנק עזר לך לגייס, או אבא שלך או סבתא שלך... ולכן תוריד חצי מהרווח שיצא לך.3 כל מי שהשקיע בנדל"ן עשה פי כמה וכמה וכדלהלן,
מי שקנה דירת 4 חדרים בבני ברק לפני 30 שנה המחירים היו בערך 50 אלף דולר עם משכנתא של 50 אחוז יצא שההשקעה הייתה 25 אלף דולר
מיליון דולר זה בערך 3,700,000 ש"ח. אפילו בגינות דוד היוקרתיים לא מתיימרים לדרוש כזה מחיר על דירת 4 חדרים בבני ברק... דירה כזו שווה כיום בערך 2,700,000 - מיליון ש"ח פחות ממה שכתבת.כיום דירה כזאת נמכרת בקרוב למליון דולר
אין שום עלויות באחזקה! יש את ה15 ש"ח לחודש שכתבתי, ויש עמלת קנייה ומכירה בסכום ממש מזערי. חוץ מזה - אין כלום.דבר נוסף וחשוב לא פחות שלא לקחתם בחשבון זה שיש עלויות נוספות באחזקה של תעודות סל לאורך שנים דבר ששוחק את הרווח
משערת שיודעת למי התכונתם, כמה אחוז הווא נותן?מותר לשאול אם שם משפחתו מתחיל ב ש?
שמעתי עליו לא מזמן ומענין אם זה אותו אחד
גם אני אשמח לשמוע עליומכיר אותו מקרוב,
הוא נותן באזור 8 אחוז לשנה, הכסף נכנס כל רבעון לחשבון הבנק שלכם,
אם מפקידים מעל שלוש שנים, מקבלים גם עליית ערך הנכס.
אם זה אכן רלוונטי, אני ישאל אותו אם הוא מכניס כרגע משקיעים, נכון ללפני חודשיים הוא לא רצה להכניס.
משערת שיודעת למי התכונתם, כמה אחוז הווא נותן?
ומה שמעתם עליו חוץ מזה?
מה תרצה לשמוע ?גם אני אשמח לשמוע עליו
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: