החלטתי לנסות משהו אחר. לא רציתי שוב לחם טחינה.
אבל רציתי לחם עתיר חלבון.
יצא------
טוב, אין לי מילים.
התמונה מדברת בעד עצמה
רק הערה:
לא אוהבים חומוס? דלגו על המתכון הזה. בהחלט מרגישים בו טעם של חומוס.
אני מתכוונת לנסות להכין גם לחם מעדשים כתומות [לא קמח עדשים]. בהמשך. כשאכין- אשתף בעז"ה.
מדידה בכוסות שתיה חמה הגודל הקטן. זה מה שהיה לי נגיש וזמין.
2 תבניות אנגליש ארוכות מרופדות בניר אפיה
3 ו 1/4 כוסות קמח חומוס
1 כף סוכר
1/2 כפית מלח [אפשר יותר, אני מעדיפה פחות מלוח, בכל דבר...]
1 אבקת אפיה
1/4 כפית אבקת שום
2 ו 1/4 כוסות מי סודה פושרים
2 כפות שמן זית או קנולה
2 ביצים
לזריה מעל ללחם, אופציונאלי- שומשום שחור [או לבן או גם וגם], גרעיני דלעת, גרעיני חמניה.
הכנה:
מערבבים בקערה חומרים יבשים.
שופכים מי סודה, שמן וביצים. מערבבים היטב
יוצקים לתבניות אינגליש מרופדות בניר אפיה
זורים תוספות מלמעלה
אופים ב 180 מעלות כ-35 דקות להשחמה נאה והתייצבות.
פורסים אחרי שמקרר קצת.
מעולה בהקפאה. מוציאים כל פעם כמה פרוסות שרוצים ומפשרים.
תהנו!
ברור שקמח חומוס יש בו פחמימה. עם זאת, היות ויש לו גם ערך חלבוני הוא עדיף על קמח חיטה. ולמי שמחפש לחם ללא גלוטן, שהוא יחסית דל פחמימה לעומת חלבון, במדד מול קמח חיטה, זה פתרון מעולה
אבל רציתי לחם עתיר חלבון.
יצא------
טוב, אין לי מילים.
התמונה מדברת בעד עצמה
רק הערה:
לא אוהבים חומוס? דלגו על המתכון הזה. בהחלט מרגישים בו טעם של חומוס.
אני מתכוונת לנסות להכין גם לחם מעדשים כתומות [לא קמח עדשים]. בהמשך. כשאכין- אשתף בעז"ה.
מדידה בכוסות שתיה חמה הגודל הקטן. זה מה שהיה לי נגיש וזמין.
2 תבניות אנגליש ארוכות מרופדות בניר אפיה
3 ו 1/4 כוסות קמח חומוס
1 כף סוכר
1/2 כפית מלח [אפשר יותר, אני מעדיפה פחות מלוח, בכל דבר...]
1 אבקת אפיה
1/4 כפית אבקת שום
2 ו 1/4 כוסות מי סודה פושרים
2 כפות שמן זית או קנולה
2 ביצים
לזריה מעל ללחם, אופציונאלי- שומשום שחור [או לבן או גם וגם], גרעיני דלעת, גרעיני חמניה.
הכנה:
מערבבים בקערה חומרים יבשים.
שופכים מי סודה, שמן וביצים. מערבבים היטב
יוצקים לתבניות אינגליש מרופדות בניר אפיה
זורים תוספות מלמעלה
אופים ב 180 מעלות כ-35 דקות להשחמה נאה והתייצבות.
פורסים אחרי שמקרר קצת.
מעולה בהקפאה. מוציאים כל פעם כמה פרוסות שרוצים ומפשרים.
תהנו!
ברור שקמח חומוס יש בו פחמימה. עם זאת, היות ויש לו גם ערך חלבוני הוא עדיף על קמח חיטה. ולמי שמחפש לחם ללא גלוטן, שהוא יחסית דל פחמימה לעומת חלבון, במדד מול קמח חיטה, זה פתרון מעולה