דיאטה תשכחו מלחם טחינה....נסו את זה-----לחם חומוס!

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
החלטתי לנסות משהו אחר. לא רציתי שוב לחם טחינה.
אבל רציתי לחם עתיר חלבון.

יצא------

טוב, אין לי מילים.

התמונה מדברת בעד עצמה
IMG_9066_800x533.jpg




רק הערה:
לא אוהבים חומוס? דלגו על המתכון הזה. בהחלט מרגישים בו טעם של חומוס.
אני מתכוונת לנסות להכין גם לחם מעדשים כתומות [לא קמח עדשים]. בהמשך. כשאכין- אשתף בעז"ה.


מדידה בכוסות שתיה חמה הגודל הקטן. זה מה שהיה לי נגיש וזמין.
2 תבניות אנגליש ארוכות מרופדות בניר אפיה


3 ו 1/4 כוסות קמח חומוס
1 כף סוכר
1/2 כפית מלח [אפשר יותר, אני מעדיפה פחות מלוח, בכל דבר...]
1 אבקת אפיה
1/4 כפית אבקת שום
2 ו 1/4 כוסות מי סודה פושרים
2 כפות שמן זית או קנולה
2 ביצים


לזריה מעל ללחם, אופציונאלי- שומשום שחור [או לבן או גם וגם], גרעיני דלעת, גרעיני חמניה.

הכנה:
מערבבים בקערה חומרים יבשים.
שופכים מי סודה, שמן וביצים. מערבבים היטב
יוצקים לתבניות אינגליש מרופדות בניר אפיה
זורים תוספות מלמעלה

אופים ב 180 מעלות כ-35 דקות להשחמה נאה והתייצבות.
פורסים אחרי שמקרר קצת.
מעולה בהקפאה. מוציאים כל פעם כמה פרוסות שרוצים ומפשרים.
IMG_9063_800x533.jpg
IMG_9065_800x533.jpg
IMG_9066_800x533.jpg
IMG_9067 (1)_800x533.jpg
IMG_9068_800x533.jpg


תהנו!




ברור שקמח חומוס יש בו פחמימה. עם זאת, היות ויש לו גם ערך חלבוני הוא עדיף על קמח חיטה. ולמי שמחפש לחם ללא גלוטן, שהוא יחסית דל פחמימה לעומת חלבון, במדד מול קמח חיטה, זה פתרון מעולה
 

מזמור לתודה!!!

משתמש פעיל
@ה. בקר
וואו!
אין מילים!
אני כל פעם מחדש מתפעלת איך את משתפת את המתכונים המעולים שלך בכזאת נדיבות,
בטוב לב נשפך!
מנסחת כדי שאחרונת הקוראות תבין, מצלמת(!) כאילו זה מובן מאליו
ועונה לכל שאלה באורך רוח
שתדעי שאני ממש מעריכה ופה בבית שיש מתכון של 'העני בקר' כולם מראש בטוחים שזה טעיםםםם

אחרי שאני אקנה קמח חומוס אני הולכת לנסות את זה, באת לי במקום:)
שוב תודה!!!
 

המסודרת

משתמש מקצוען
@ה. בקר
וואו!
אין מילים!
אני כל פעם מחדש מתפעלת איך את משתפת את המתכונים המעולים שלך בכזאת נדיבות,
בטוב לב נשפך!
מנסחת כדי שאחרונת הקוראות תבין, מצלמת(!) כאילו זה מובן מאליו
ועונה לכל שאלה באורך רוח
שתדעי שאני ממש מעריכה ופה בבית שיש מתכון של 'העני בקר' כולם מראש בטוחים שזה טעיםםםם

אחרי שאני אקנה קמח חומוס אני הולכת לנסות את זה, באת לי במקום:)
שוב תודה!!!
מצטרפת מצטרפת
ישר כוח !!
 

~נעמי~

עיצוב גרפי
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
פרסום וקופי
D I G I T A L
יש מצב בלי ביצים? טבעונית אוהבת חומוס שכמותי
 

אגוז מלך

משתמש פעיל
טוב כשאת מכינה כאלה דברים טעימים ומפנקים,
ברור שקל לשמור על תזונה בריאה ומאוזנת.........
 

יחדיו

משתמש פעיל
החלטתי לנסות משהו אחר. לא רציתי שוב לחם טחינה.
אבל רציתי לחם עתיר חלבון.

יצא------

טוב, אין לי מילים.

התמונה מדברת בעד עצמה
צפה בקובץ המצורף 1435020



רק הערה:
לא אוהבים חומוס? דלגו על המתכון הזה. בהחלט מרגישים בו טעם של חומוס.
אני מתכוונת לנסות להכין גם לחם מעדשים כתומות [לא קמח עדשים]. בהמשך. כשאכין- אשתף בעז"ה.


מדידה בכוסות שתיה חמה הגודל הקטן. זה מה שהיה לי נגיש וזמין.
2 תבניות אנגליש ארוכות מרופדות בניר אפיה


3 ו 1/4 כוסות קמח חומוס
1 כף סוכר
1/2 כפית מלח [אפשר יותר, אני מעדיפה פחות מלוח, בכל דבר...]
1 אבקת אפיה
1/4 כפית אבקת שום
2 ו 1/4 כוסות מי סודה פושרים
2 כפות שמן זית או קנולה
2 ביצים


לזריה מעל ללחם, אופציונאלי- שומשום שחור [או לבן או גם וגם], גרעיני דלעת, גרעיני חמניה.

הכנה:
מערבבים בקערה חומרים יבשים.
שופכים מי סודה, שמן וביצים. מערבבים היטב
יוצקים לתבניות אינגליש מרופדות בניר אפיה
זורים תוספות מלמעלה

אופים ב 180 מעלות כ-35 דקות להשחמה נאה והתייצבות.
פורסים אחרי שמקרר קצת.
מעולה בהקפאה. מוציאים כל פעם כמה פרוסות שרוצים ומפשרים.
צפה בקובץ המצורף 1435022צפה בקובץ המצורף 1435023צפה בקובץ המצורף 1435024צפה בקובץ המצורף 1435025צפה בקובץ המצורף 1435026

תהנו!




ברור שקמח חומוס יש בו פחמימה. עם זאת, היות ויש לו גם ערך חלבוני הוא עדיף על קמח חיטה. ולמי שמחפש לחם ללא גלוטן, שהוא יחסית דל פחמימה לעומת חלבון, במדד מול קמח חיטה, זה פתרון מעולה
ואו.איזה רעיונות מקוריים
כל כך כיף שאת משתפת מתכוני בריאות ! הלוואי ונצליח לשמור על תזונה בראיה
שאלה על קמח חומוס- אף פעם לא קניתי
צריך לנפות אותו / לברור אותו ? אשמח להסבר איך משתמשים בו
ולגבי הסודה - אם אין אז אי אפשר להכין ?
תודה רבה !!!
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
ואו.איזה רעיונות מקוריים
כל כך כיף שאת משתפת מתכוני בריאות ! הלוואי ונצליח לשמור על תזונה בראיה
שאלה על קמח חומוס- אף פעם לא קניתי
צריך לנפות אותו / לברור אותו ? אשמח להסבר איך משתמשים בו
ולגבי הסודה - אם אין אז אי אפשר להכין ?
תודה רבה !!!
אפשר להכין בלי הסודה, אבל יצא פחות אורירי לדעתי.

לגבי ניפוי
ממה שידוע לי יש שאומרים שצרך לנפות ממש ויש שצריך לברור, לשפוך כעל משטח לבן וראות שאין גושים, קורים, חרקים וכיוצ"ב
 

פינחס רוזנצוויג

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
ברור שזה עדיף מלחם מלא, אבל לסוכרתיים זה לא פתרון מושלם, כיון שיש בקמח חומוס בערך 60 גר' פחמימה ורק 22 גר חלבון, (ל100 גר') וגם שתי הביצים לא יחפו על עודף הפחמימה + כף הסוכר שיש שם, בפרט שקמח חומוס הוא הרבה יותר יקר מטחינה גולמית...

אבל לציליאקים ולנמנעים מגלוטן זה ממש מציאה.
 

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
ברור שזה עדיף מלחם מלא, אבל לסוכרתיים זה לא פתרון מושלם, כיון שיש בקמח חומוס בערך 60 גר' פחמימה ורק 22 גר חלבון, (ל100 גר') וגם שתי הביצים לא יחפו על עודף הפחמימה + כף הסוכר שיש שם, בפרט שקמח חומוס הוא הרבה יותר יקר מטחינה גולמית...

אבל לציליאקים ולנמנעים מגלוטן זה ממש מציאה.
מישהו כתב שזה טוב או מיועד לסכרתיים?????
 

ציבי2

משתמש צעיר
הכנתי, עם מים כי לא היה לי סודה.
יצא מעולה! רך ואוורירי.
סגר לי את הפינה של ארוחת בוקר.
תודה רבה!
 

מה יש

משתמש מקצוען
שאלה מצחיקה
יש לזה טעם של חומוס? עד כמה?
ואיזה מרקם? בתמונה נראה ממש לחם, אוורירי כזה ומפתה.
ללחם טחינה אין כזה מרקם ברור לי, אבל בפה איך זה מרגיש?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קנ

א הַלְלוּיָהּ הַלְלוּ אֵל בְּקָדְשׁוֹ הַלְלוּהוּ בִּרְקִיעַ עֻזּוֹ:ב הַלְלוּהוּ בִגְבוּרֹתָיו הַלְלוּהוּ כְּרֹב גֻּדְלוֹ:ג הַלְלוּהוּ בְּתֵקַע שׁוֹפָר הַלְלוּהוּ בְּנֵבֶל וְכִנּוֹר:ד הַלְלוּהוּ בְתֹף וּמָחוֹל הַלְלוּהוּ בְּמִנִּים וְעוּגָב:ה הַלְלוּהוּ בְצִלְצְלֵי שָׁמַע הַלְלוּהוּ בְּצִלְצְלֵי תְרוּעָה:ו כֹּל הַנְּשָׁמָה תְּהַלֵּל יָהּ הַלְלוּיָהּ:
נקרא  1  פעמים

ספירת העומר

לוח מודעות

למעלה