ציליאק פוקאצ'ה קטוגנית- עמוסת חלבון, ללא קמחים-

אילת ח

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
סתם מענין , אם אני סופרת מנות חלבון שומנים, למה פרוסה כזו משתווה? (טחינה זה שומנים נכון?)
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
יש לי מתכון מאד דומה.
אותה כמות ביצים וטחינה עם 2 כפיות אב' אפיה.
אבל לאפיה בתבנית אינגליש(שזה צר יותר) ותופח ממש כלחם.

וגם עוגה מדהימה .
אולי תענין אותך -קיבלתי מתזונאית

8 ביצים L
500 גר' טחינה גולמית
חצי כוס דבש
חצי כוס סילאן
כפית שטוחה סודה לשתיה.

לערבב הכל במטרפה ולאפות ב160 מעלות כ 35 דק'

ניתן להפחית המתקה לפי הטעם.
אפשר להוסיף שוקולד צ'יפס או מגורר
אפשר לצפות את העוגה בשוקולד מומס עם שמן.
להיט בביתינו.

העברתי למס' חברות המתמודדות עם רגישות לגלוטן.
העוגה ממש מדברת אלי. בעז"ה אנסה אותה!
ויש בפוקאצ'ה אבקת אפיה, שכחתי לכתוב. מתקנת
 

מגה

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
יש לי מתכון מאד דומה.
אותה כמות ביצים וטחינה עם 2 כפיות אב' אפיה.
אבל לאפיה בתבנית אינגליש(שזה צר יותר) ותופח ממש כלחם.

וגם עוגה מדהימה .
אולי תענין אותך -קיבלתי מתזונאית

8 ביצים L
500 גר' טחינה גולמית
חצי כוס דבש
חצי כוס סילאן
כפית שטוחה סודה לשתיה.

לערבב הכל במטרפה ולאפות ב160 מעלות כ 35 דק'

ניתן להפחית המתקה לפי הטעם.
אפשר להוסיף שוקולד צ'יפס או מגורר
אפשר לצפות את העוגה בשוקולד מומס עם שמן.
להיט בביתינו.

העברתי למס' חברות המתמודדות עם רגישות לגלוטן.
לאיזה גודל תבנית?
 

יחדיו

משתמש פעיל
אני לא אוכלת לחם
ולא לחמניות
ולא פיתות
ומשתדלת גם לא קרקרים וכיוצ"ב.

משתדלת כמה שיותר להתמקד בחלבונים, ירקות, שומן בריא ואם לחם אז על בסיס חלבון על בסיס חלבון כמו לחם חומוס למשל, אולי עוד אעלה מתכון.

אם צורכים חלבון ושומן בריא - היתרונות גדולים ובד"כ זה לא מביא לעליה במשקל אא"כ מפריזים, אבל בכל דבר שנפריז בו--הסיכון הזה קיים.

אז אני מכינה לעצמי לפעמים פיתות טחינה.
או פיצה על בסיס פיתה טחינה שהעליתי מתכון שלו בעבר [ממליצה...]
img_3439_800x600-jpg.1045212



היום רציתי משהו אחר.
לא פיצה עם פיתה שטוחה,
לא לחם שהאמת שהלחם טחינה מרגיש קצת כמו עוגה

אז חשבתי רגע.
ידעתי שאשלב ירקות במה שאכין וגבינה צהובה.

הרגע לא היה ארוך כי די מהר קפצה לי לראש המחשבה.
פוקאצ'ה על בסיס לחם טחינה. מתובל.

ממחשבה למעשה
וזו התוצאה:
צפה בקובץ המצורף 1434347

בתמונה הפוקאצ'ה כבר קרה והגבינה הצהובה התקשתה חזרה.
כמובן שלפני שאוכל ממנה שוב, אחמם את המנה להמסה של הגבינה הצהובה מחדש.

יש בפוקאצ'ה המון ביצים. לי אישית זה מעולה כי אני מחפשת שתהיה לי מנה עמוסה בחלבון
רציתי את הבסיס גבוה ולא שיהיה מדי שטוח כמו פיתה, וזו הסיבה שהשתמשתי בהרבה ביצים

תבנית בנונית, אחת מתחת A4

לבסיס:
12 כפות שטוחות טחינה גולמית, ועדיף משומשום מלא
8 ביצים
1/2 כפית מלח
1 כף סילאן או דבש [בשביל הקונטרסט למלח]
4 שיני שום כתושות, או 1 כפית שום גבישי
1 אבקת אפיה

לירקות:
אפשר כל ירק שאוהבים ומתאים- בצל, פטריות, עגבניות פרוסות או חצאי שרי, אפשר בצבעי שונים של שרי, פלפל, זיתים שחורים וירוקים, בצל ירוק, קישוא, חציל, כוסברה, פטרוזיליה וכו'.
בכוונה נמנעתי מבטטות, תירס וכיוצ"ב שיש בהם פחמימה.

לפזור מלמעלה, אופציונאלי:
שומשום שחור ולבן
פתית גבינה צהובה.

הכנה:
בקערה גדולה, או במיקסר, טורפים ביצים שלימות במשך כשקה עד שמתקלת תערובת אורירית.
מוסיפים טחינה, מלח, שום, וסילאן בתנועות קיפול עד שמתקבלת תערובת אחידה. מערבבים רק עד איחוד החומרים.

יוצקים בתבנית מרופדת בניר אפיה.


כאן למדתי מטעות קטנה שלי.
התחלתי לפזר ירקות על הבלילה וראיתי שהם שוקעים. ואני רציתי אותם למעלה. פוקאצ'ה אמרנו, לא?

אז שלחתי את הבסיס לאפיה של כ-5 דקו ב 180 מעלות.
ואז הוצאתי.
הבלילה היתה עדין רטובה לחלוטין אבל התחילה לרקום "קרום"

פיזרתי את הירקות והשומשום והחזרתי לתנור לעוד כ-20 דקות להשחמה נאה ואפיה מלאה.
הפוקאצ'ה עלתה ובנתה מעליה הרים וגבעות. זה בסדר. שובבה כזו.

פיזרת גבינה צהובה מגורדת והחזרתי לתנור להמסה של הגבינה.
זהו.

שובבה אמרתי. באמת כזו. כי בשובבותה חלק מההרים התנמכו והפכו למישור. חלקם הפכו לגבנונים וסוג של תל.
צפה בקובץ המצורף 1434382

הערה חשובה:
זו לא פוקאצ'ה אורירית כמו מבצק שמרם עם קמח.
זה כמו לחם טחינה. יותר דחוס.
אבל טעים ומשביע.
ואי אפשר לאכול מזה יותר מדי כי זה ממלא ממש.
לצד סלט ירקות קטן וגבינה לבנה / קוטג' זו ארוחה בריאה, מזינה, עמוסת חלבונים ו---טעמים
צפה בקובץ המצורף 1434383
ואו
תודה תודה

נשמח לעוד ועוד מתכוני בריאות שכאלה
יש המלצות למי שמשתדלת כמוך רק גם בלי מוצאי חלב ?
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
ואו
תודה תודה

נשמח לעוד ועוד מתכוני בריאות שכאלה
יש המלצות למי שמשתדלת כמוך רק גם בלי מוצאי חלב ?
העליתי פשטידת עדשים מהממת.
ופשטידת טונה
ועוד כל מיני ללא חלבי
אבל היות ואני בנטפרי וכרגע לא הכל עובד לי כאן, מסובך לי קצת למצוא קישורים
אולי אנסה בכל זאת מאוחר יותר
 

יחדיו

משתמש פעיל
העליתי פשטידת עדשים מהממת.
ופשטידת טונה
ועוד כל מיני ללא חלבי
אבל היות ואני בנטפרי וכרגע לא הכל עובד לי כאן, מסובך לי קצת למצוא קישורים
אולי אנסה בכל זאת מאוחר יותר
תודה ! אחפש
איזה תגובה מהירה.אין כמוך ! תודה !!!
 

malkykl

משתמש מקצוען
אני לא אוכלת לחם
ולא לחמניות
ולא פיתות
ומשתדלת גם לא קרקרים וכיוצ"ב.

משתדלת כמה שיותר להתמקד בחלבונים, ירקות, שומן בריא ואם לחם אז על בסיס חלבון על בסיס חלבון כמו לחם חומוס למשל, אולי עוד אעלה מתכון.

אם צורכים חלבון ושומן בריא - היתרונות גדולים ובד"כ זה לא מביא לעליה במשקל אא"כ מפריזים, אבל בכל דבר שנפריז בו--הסיכון הזה קיים.

אז אני מכינה לעצמי לפעמים פיתות טחינה.
או פיצה על בסיס פיתה טחינה שהעליתי מתכון שלו בעבר [ממליצה...]
img_3439_800x600-jpg.1045212



היום רציתי משהו אחר.
לא פיצה עם פיתה שטוחה,
לא לחם שהאמת שהלחם טחינה מרגיש קצת כמו עוגה

אז חשבתי רגע.
ידעתי שאשלב ירקות במה שאכין וגבינה צהובה.

הרגע לא היה ארוך כי די מהר קפצה לי לראש המחשבה.
פוקאצ'ה על בסיס לחם טחינה. מתובל.

ממחשבה למעשה
וזו התוצאה:
צפה בקובץ המצורף 1434347

בתמונה הפוקאצ'ה כבר קרה והגבינה הצהובה התקשתה חזרה.
כמובן שלפני שאוכל ממנה שוב, אחמם את המנה להמסה של הגבינה הצהובה מחדש.

יש בפוקאצ'ה המון ביצים. לי אישית זה מעולה כי אני מחפשת שתהיה לי מנה עמוסה בחלבון
רציתי את הבסיס גבוה ולא שיהיה מדי שטוח כמו פיתה, וזו הסיבה שהשתמשתי בהרבה ביצים

תבנית בנונית, אחת מתחת A4

לבסיס:
12 כפות שטוחות טחינה גולמית, ועדיף משומשום מלא
8 ביצים
1/2 כפית מלח
1 כף סילאן או דבש [בשביל הקונטרסט למלח]
4 שיני שום כתושות, או 1 כפית שום גבישי
1 אבקת אפיה

לירקות:
אפשר כל ירק שאוהבים ומתאים- בצל, פטריות, עגבניות פרוסות או חצאי שרי, אפשר בצבעי שונים של שרי, פלפל, זיתים שחורים וירוקים, בצל ירוק, קישוא, חציל, כוסברה, פטרוזיליה וכו'.
בכוונה נמנעתי מבטטות, תירס וכיוצ"ב שיש בהם פחמימה.

לפזור מלמעלה, אופציונאלי:
שומשום שחור ולבן
פתית גבינה צהובה.

הכנה:
בקערה גדולה, או במיקסר, טורפים ביצים שלימות במשך כשקה עד שמתקלת תערובת אורירית.
מוסיפים טחינה, מלח, שום, וסילאן בתנועות קיפול עד שמתקבלת תערובת אחידה. מערבבים רק עד איחוד החומרים.

יוצקים בתבנית מרופדת בניר אפיה.


כאן למדתי מטעות קטנה שלי.
התחלתי לפזר ירקות על הבלילה וראיתי שהם שוקעים. ואני רציתי אותם למעלה. פוקאצ'ה אמרנו, לא?

אז שלחתי את הבסיס לאפיה של כ-5 דקו ב 180 מעלות.
ואז הוצאתי.
הבלילה היתה עדין רטובה לחלוטין אבל התחילה לרקום "קרום"

פיזרתי את הירקות והשומשום והחזרתי לתנור לעוד כ-20 דקות להשחמה נאה ואפיה מלאה.
הפוקאצ'ה עלתה ובנתה מעליה הרים וגבעות. זה בסדר. שובבה כזו.

פיזרת גבינה צהובה מגורדת והחזרתי לתנור להמסה של הגבינה.
זהו.

שובבה אמרתי. באמת כזו. כי בשובבותה חלק מההרים התנמכו והפכו למישור. חלקם הפכו לגבנונים וסוג של תל.
צפה בקובץ המצורף 1434382

הערה חשובה:
זו לא פוקאצ'ה אורירית כמו מבצק שמרם עם קמח.
זה כמו לחם טחינה. יותר דחוס.
אבל טעים ומשביע.
ואי אפשר לאכול מזה יותר מדי כי זה ממלא ממש.
לצד סלט ירקות קטן וגבינה לבנה / קוטג' זו ארוחה בריאה, מזינה, עמוסת חלבונים ו---טעמים
צפה בקובץ המצורף 1434383
מה אומרת? יכול גם ללכת עם חמאת שקדים במקום הטחינה?
 

אינסוף

משתמש מקצוען
העליתי פשטידת עדשים מהממת.
ופשטידת טונה
ועוד כל מיני ללא חלבי
אבל היות ואני בנטפרי וכרגע לא הכל עובד לי כאן, מסובך לי קצת למצוא קישורים
אולי אנסה בכל זאת מאוחר יותר
אם מישהי יכולה למצוא את הקישורים
זה יעזור לי מאד
אני גם בנטפרי ולא מוצאת
 

נצנוץ✨

משתמש מקצוען
יוצרי ai
 

נצנוץ✨

משתמש מקצוען
יוצרי ai
ופשטידת טונה
הכוונה לזה?
 

איילה אור

משתמש פעיל
אני לא אוכלת לחם
ולא לחמניות
ולא פיתות
ומשתדלת גם לא קרקרים וכיוצ"ב.

משתדלת כמה שיותר להתמקד בחלבונים, ירקות, שומן בריא ואם לחם אז על בסיס חלבון על בסיס חלבון כמו לחם חומוס למשל, אולי עוד אעלה מתכון.

אם צורכים חלבון ושומן בריא - היתרונות גדולים ובד"כ זה לא מביא לעליה במשקל אא"כ מפריזים, אבל בכל דבר שנפריז בו--הסיכון הזה קיים.

אז אני מכינה לעצמי לפעמים פיתות טחינה.
או פיצה על בסיס פיתה טחינה שהעליתי מתכון שלו בעבר [ממליצה...]
img_3439_800x600-jpg.1045212



היום רציתי משהו אחר.
לא פיצה עם פיתה שטוחה,
לא לחם שהאמת שהלחם טחינה מרגיש קצת כמו עוגה

אז חשבתי רגע.
ידעתי שאשלב ירקות במה שאכין וגבינה צהובה.

הרגע לא היה ארוך כי די מהר קפצה לי לראש המחשבה.
פוקאצ'ה על בסיס לחם טחינה. מתובל.

ממחשבה למעשה
וזו התוצאה:
צפה בקובץ המצורף 1434347

בתמונה הפוקאצ'ה כבר קרה והגבינה הצהובה התקשתה חזרה.
כמובן שלפני שאוכל ממנה שוב, אחמם את המנה להמסה של הגבינה הצהובה מחדש.

יש בפוקאצ'ה המון ביצים. לי אישית זה מעולה כי אני מחפשת שתהיה לי מנה עמוסה בחלבון
רציתי את הבסיס גבוה ולא שיהיה מדי שטוח כמו פיתה, וזו הסיבה שהשתמשתי בהרבה ביצים

תבנית בנונית, אחת מתחת A4

לבסיס:
12 כפות שטוחות טחינה גולמית, ועדיף משומשום מלא
8 ביצים
1/2 כפית מלח
1 כף סילאן או דבש [בשביל הקונטרסט למלח]
4 שיני שום כתושות, או 1 כפית שום גבישי
1 אבקת אפיה

לירקות:
אפשר כל ירק שאוהבים ומתאים- בצל, פטריות, עגבניות פרוסות או חצאי שרי, אפשר בצבעי שונים של שרי, פלפל, זיתים שחורים וירוקים, בצל ירוק, קישוא, חציל, כוסברה, פטרוזיליה וכו'.
בכוונה נמנעתי מבטטות, תירס וכיוצ"ב שיש בהם פחמימה.

לפזור מלמעלה, אופציונאלי:
שומשום שחור ולבן
פתית גבינה צהובה.

הכנה:
בקערה גדולה, או במיקסר, טורפים ביצים שלימות במשך כשקה עד שמתקלת תערובת אורירית.
מוסיפים טחינה, מלח, שום, וסילאן בתנועות קיפול עד שמתקבלת תערובת אחידה. מערבבים רק עד איחוד החומרים.

יוצקים בתבנית מרופדת בניר אפיה.


כאן למדתי מטעות קטנה שלי.
התחלתי לפזר ירקות על הבלילה וראיתי שהם שוקעים. ואני רציתי אותם למעלה. פוקאצ'ה אמרנו, לא?

אז שלחתי את הבסיס לאפיה של כ-5 דקו ב 180 מעלות.
ואז הוצאתי.
הבלילה היתה עדין רטובה לחלוטין אבל התחילה לרקום "קרום"

פיזרתי את הירקות והשומשום והחזרתי לתנור לעוד כ-20 דקות להשחמה נאה ואפיה מלאה.
הפוקאצ'ה עלתה ובנתה מעליה הרים וגבעות. זה בסדר. שובבה כזו.

פיזרת גבינה צהובה מגורדת והחזרתי לתנור להמסה של הגבינה.
זהו.

שובבה אמרתי. באמת כזו. כי בשובבותה חלק מההרים התנמכו והפכו למישור. חלקם הפכו לגבנונים וסוג של תל.
צפה בקובץ המצורף 1434382

הערה חשובה:
זו לא פוקאצ'ה אורירית כמו מבצק שמרם עם קמח.
זה כמו לחם טחינה. יותר דחוס.
אבל טעים ומשביע.
ואי אפשר לאכול מזה יותר מדי כי זה ממלא ממש.
לצד סלט ירקות קטן וגבינה לבנה / קוטג' זו ארוחה בריאה, מזינה, עמוסת חלבונים ו---טעמים
צפה בקובץ המצורף 1434383
תודה!!
מחפשת בנירות כאלה מתכונים
 

מגדלור

משתמש מקצוען
אני לא אוכלת לחם
ולא לחמניות
ולא פיתות
ומשתדלת גם לא קרקרים וכיוצ"ב.

משתדלת כמה שיותר להתמקד בחלבונים, ירקות, שומן בריא ואם לחם אז על בסיס חלבון על בסיס חלבון כמו לחם חומוס למשל, אולי עוד אעלה מתכון.

אם צורכים חלבון ושומן בריא - היתרונות גדולים ובד"כ זה לא מביא לעליה במשקל אא"כ מפריזים, אבל בכל דבר שנפריז בו--הסיכון הזה קיים.

אז אני מכינה לעצמי לפעמים פיתות טחינה.
או פיצה על בסיס פיתה טחינה שהעליתי מתכון שלו בעבר [ממליצה...]
img_3439_800x600-jpg.1045212



היום רציתי משהו אחר.
לא פיצה עם פיתה שטוחה,
לא לחם שהאמת שהלחם טחינה מרגיש קצת כמו עוגה

אז חשבתי רגע.
ידעתי שאשלב ירקות במה שאכין וגבינה צהובה.

הרגע לא היה ארוך כי די מהר קפצה לי לראש המחשבה.
פוקאצ'ה על בסיס לחם טחינה. מתובל.

ממחשבה למעשה
וזו התוצאה:
צפה בקובץ המצורף 1434347

בתמונה הפוקאצ'ה כבר קרה והגבינה הצהובה התקשתה חזרה.
כמובן שלפני שאוכל ממנה שוב, אחמם את המנה להמסה של הגבינה הצהובה מחדש.

יש בפוקאצ'ה המון ביצים. לי אישית זה מעולה כי אני מחפשת שתהיה לי מנה עמוסה בחלבון
רציתי את הבסיס גבוה ולא שיהיה מדי שטוח כמו פיתה, וזו הסיבה שהשתמשתי בהרבה ביצים

תבנית בנונית, אחת מתחת A4

לבסיס:
12 כפות שטוחות טחינה גולמית, ועדיף משומשום מלא
8 ביצים
1/2 כפית מלח
1 כף סילאן או דבש [בשביל הקונטרסט למלח]
4 שיני שום כתושות, או 1 כפית שום גבישי
1 אבקת אפיה

לירקות:
אפשר כל ירק שאוהבים ומתאים- בצל, פטריות, עגבניות פרוסות או חצאי שרי, אפשר בצבעי שונים של שרי, פלפל, זיתים שחורים וירוקים, בצל ירוק, קישוא, חציל, כוסברה, פטרוזיליה וכו'.
בכוונה נמנעתי מבטטות, תירס וכיוצ"ב שיש בהם פחמימה.

לפזור מלמעלה, אופציונאלי:
שומשום שחור ולבן
פתית גבינה צהובה.

הכנה:
בקערה גדולה, או במיקסר, טורפים ביצים שלימות במשך כשקה עד שמתקלת תערובת אורירית.
מוסיפים טחינה, מלח, שום, וסילאן בתנועות קיפול עד שמתקבלת תערובת אחידה. מערבבים רק עד איחוד החומרים.

יוצקים בתבנית מרופדת בניר אפיה.


כאן למדתי מטעות קטנה שלי.
התחלתי לפזר ירקות על הבלילה וראיתי שהם שוקעים. ואני רציתי אותם למעלה. פוקאצ'ה אמרנו, לא?

אז שלחתי את הבסיס לאפיה של כ-5 דקו ב 180 מעלות.
ואז הוצאתי.
הבלילה היתה עדין רטובה לחלוטין אבל התחילה לרקום "קרום"

פיזרתי את הירקות והשומשום והחזרתי לתנור לעוד כ-20 דקות להשחמה נאה ואפיה מלאה.
הפוקאצ'ה עלתה ובנתה מעליה הרים וגבעות. זה בסדר. שובבה כזו.

פיזרת גבינה צהובה מגורדת והחזרתי לתנור להמסה של הגבינה.
זהו.

שובבה אמרתי. באמת כזו. כי בשובבותה חלק מההרים התנמכו והפכו למישור. חלקם הפכו לגבנונים וסוג של תל.
צפה בקובץ המצורף 1434382

הערה חשובה:
זו לא פוקאצ'ה אורירית כמו מבצק שמרם עם קמח.
זה כמו לחם טחינה. יותר דחוס.
אבל טעים ומשביע.
ואי אפשר לאכול מזה יותר מדי כי זה ממלא ממש.
לצד סלט ירקות קטן וגבינה לבנה / קוטג' זו ארוחה בריאה, מזינה, עמוסת חלבונים ו---טעמים
צפה בקובץ המצורף 1434383
יכול להיות שזה יתאים לסוכרתיים ?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ק'

קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יי חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יי כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יי וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם:
נקרא  8  פעמים

אתגר AI

הסוואה • אתגר 21 • אתגר נושא פרסים 🎁

לוח מודעות

למעלה