מה זה קשור?
בא לי לדעת למי תרמתי!
אם המחלה חזרה ר"ל אחרי תשעה חודשים, לא אזכה לדעת?
גם תרומת כליה בהיעדר ברירה לוקחים מבן משפחה מתחת גיל 18 מה שלא עושים למי שאינו בן משפחהאין קשר בין משקל לתרומת מח עצם.
עובדה שאם יש התאמה בין בני משפחה לוקחים גם מילד קטן.
???אישתי מכירה מישהו שרצה לתרום מח עצם ולא היה במשקל מתאים ולכן לא יכול היה לתרום.
כנראה רצתה לכתוב אישית
בד"כ רק אחים נמצאים מתאימים לתרום וגם זה לא תמיד. נדיר מאוד שמישהו בלי קשר משפחתי לחולה יוכל לתרום.דוקא לא מאד מאד נדיר להתאים אבל בגלל שבאמת המאגר ענק מאד ב"ה , והמאגר של עזר מציון הוא רק אחד מהם, יש המון מאגרים- זה לא שמי שנכנס למאגר ישר פונים אליו שיבוא ויתרום אבל אני כן מכירה באישי כמה שתרמו דרך המאגר
והם מאושרים ביותר שזכו
זה לא ע''י בדיקת דםתכל'ס מי שרוצה לתרום
איפה עושים את בדיקת הדם הראשונה?
אפשר במרפאת קופות חולים או רק דרך עזר מציון?
מענייןזה לא ע''י בדיקת דם
אלא לפי דגימת רוק
אכן.נראה לי המאגר של עזר מציון זה ליהודים בכל העולם כי יש משהו שקשור בגנים ליהודים [ככה היה רשום בעלון שחילקו ]
אני לא אומרת ממקום מוסמך אבל ככה היה הבנתי
נראה לי משהו אחר.זה מה שנקרא טרומבוציטים?
אני מוכנה לתרום לך בשמחה!!!!!אבל איך עולים ל- 50 קילו? מהר!
סיכוי אפסי ממש: ההתאמה הגנטית צריכה להיות מאד גבוהה, וזה ייתכן רק כאשר יש קרבת דם- אפילו הרבה דורות לאחור, מה שאומר שאין (כמעט) סיכוי להתאמה בין יהודי לגוי ׁ(עקרונית יכול להיות, במקרים של התבוללות, אך זה נדיר)תגידו, יש מצב שיבקשו ממני לתרום לגוי???
ההתאמה הגנטית צריכה להיות בכמה פרמטרים שונים, ובאופן מפתיע- סוג הדם אינו אחד מהם.אינלי שמצ גם מה סוג הדם שלי למרות שתרמתי דם
אולי סוג הדם שלי נפוץ ובגללזה לא קוראימלי לתרום מח עצם
גם תרומת כליה בהיעדר ברירה לוקחים מבן משפחה מתחת גיל 18 מה שלא עושים למי שאינו בן משפחה
כך שכנראה הכללים שונים בבן משפחה, וגם יש בזה הגיון. כי זה סיכון גדול יותר לתורם ומה שמסכנים עבור בן משפחה לא מסכנים עבור זר.
אישתי מכירה מישהו שרצה לתרום מח עצם ולא היה במשקל מתאים ולכן לא יכול היה לתרום.
רק אחרי כל הלידות...תרומת כליה מאשה לנתרם זר, לוקחים רק אחרי שנות הילודה, נכון?
או שהיום מאפשרים כבר קודם?
(ביררתי בזמנו כשהייתי צעירה... ואמרו לי שאחזור הביתה לגדל את הילדים ואבוא שוב אחרי שיוולדו כולם...)
רק אחרי שסיימה ללדת.תרומת כליה מאשה לנתרם זר, לוקחים רק אחרי שנות הילודה, נכון?
או שהיום מאפשרים כבר קודם?
(ביררתי בזמנו כשהייתי צעירה... ואמרו לי שאחזור הביתה לגדל את הילדים ואבוא שוב אחרי שיוולדו כולם...)
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכג
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים: