נשמע אם כן שכל אחד יכול, לא?אני ממש מקנאה אם כן!
נשמע אם כן שכל אחד יכול, לא?אני ממש מקנאה אם כן!
אני נמצאת במאגר כבר קרוב לעשרים שנה אבל סוג הדם שלי מאוד נפוץ כנראה שלכן אף פעם לא פנו אלי...וואו אני ממש רוצה
ההורים שלי קצת חוששים
יש משקל מסויים שצריך?
אני רוצה לתרום בתקווה שאולי אתאים לחברה ואם לא אז למשהו אחר...לא ידוע לי, לדעתי לא.
את מתאימה למישהו מסוים, או שאת מבררת כדי להכנס למאגר? (סתם סקרנות, אני ממש מקנאה אם כן!)
ממה הם חוששים?
כל אחד יכול,נשמע אם כן שכל אחד יכול, לא?
צודקתכל אחד יכול,
אבל לא כל אחד זוכה.
כל אחד יכול להכנס למאגר התורמים הפוטנציאליים, ואז ברגע שיש אדם שזקוק לתרומה, בודקים בכל המאגרים מי מתאים לו. ברגע שאדם שנמצא במאגר נמצא מתאים, פונים אליו ושואלים אותו אם ירצה לתרום.
את לא תסרבי, לא רק כי יש לך כזה לב... אלא כי זה כל כך פשוט וקל, שלא תהיה לך סיבה לסרב.אני רוצה לתרום בתקווה שאולי אתאים לחברה ואם לא אז למשהו אחר...
יש לי יעדים בחיים שאני רוצה להגיע אליהם
לתרום שיער
לתרום דם
לתרום מח עצם
ובעזרת ה' גם כליה.
- תרמתי שיער
ועכשיו שהגעתי לגיל אני רוצה לתרום מח עצם ודם.
וההורים שלי חושבים שאני צעירה מידי בשביל זה, ושזה מחוייבות שאם באמת אתאים למשהו להכנס לסיבוב הזה עכשיו וכמו שהם מכירים אותי אני לא אסרב גם אם זה לא יתאים לי באותו רגע.
אין סיכויתרומת דם רגילה אפשר רק מ50 קג, משערת שגם תרומת מח עצם אפשר רק ממשקל זה.
צריך לברר....
לא יודעת, אני נמוכה והלכתי בתמימות לפני שניםםם לתרום דם כי יש לי סוג טוב (o), וסרבו בגלל המשקל, אולי משהו השתנה מאז?!אין סיכוי
איך מגיעים למשקל הזה?
אני זכיתי ולא זכיתי.....כל אחד יכול,
אבל לא כל אחד זוכה.
כל אחד יכול להכנס למאגר התורמים הפוטנציאליים, ואז ברגע שיש אדם שזקוק לתרומה, בודקים בכל המאגרים מי מתאים לו. ברגע שאדם שנמצא במאגר נמצא מתאים, פונים אליו ושואלים אותו אם ירצה לתרום.
פשוט מאד, אוכליםאיך מגיעים למשקל הזה?
לא עוזר אוכלפשוט מאד, אוכלים
אם את רוצה קורס מפורט... תכתבי
תרומת דם רגילה אפשר רק מ50 קג, משערת שגם תרומת מח עצם אפשר רק ממשקל זה.
צריך לברר....
לא ידוע לי על הגבלה כזו.אין סיכוי
איך מגיעים למשקל הזה?
כנראה שיש טעם, כי בתרומת דם רגילה לא מאפשרים לתרום פחות מ50 ק"ג,(מעבר לזה שאין טעם לדבר על משקל, אלא ביחס לגובה, ובהקשר לנתונים נוספים)
לגבי תרומת דם רגילה, אני מבינה שזה כך.כנראה שיש טעם, כי בתרומת דם רגילה לא מאפשרים לתרום פחות מ50 ק"ג,
לא משנה הגובה, בכל אופן מוציאים חצי ליטר דם...
ייתכן שאדם הסובל מתת משקל לא יוכל לתרום, אך באותה מידה ייתכן שאם הוא בריא בכל המדדים, ורק המשקל נמוך, זו לא תהיה סיבה למנוע ממנו לתרום.
קראתי שזה יכול לגרום לתחושה של שפעת.צריך לקחת זריקות להגברת ייצור מח העם בימים שלפני התרומה
לי אישית שלחו בדיקה בדואר (עדיין לא הגיעה) ע"מ להיכנס למאגר.לא ידוע לי, לדעתי לא.
את מתאימה למישהו מסוים, או שאת מבררת כדי להכנס למאגר? (סתם סקרנות, אני ממש מקנאה אם כן!)
ממה הם חוששים?
כל הכבוד!אני רוצה לתרום בתקווה שאולי אתאים לחברה ואם לא אז למשהו אחר...
יש לי יעדים בחיים שאני רוצה להגיע אליהם
לתרום שיער
לתרום דם
לתרום מח עצם
ובעזרת ה' גם כליה.
- תרמתי שיער
ועכשיו שהגעתי לגיל אני רוצה לתרום מח עצם ודם.
וההורים שלי חושבים שאני צעירה מידי בשביל זה, ושזה מחוייבות שאם באמת אתאים למשהו להכנס לסיבוב הזה עכשיו וכמו שהם מכירים אותי אני לא אסרב גם אם זה לא יתאים לי באותו רגע.
כל אדם בריא יכול.כל אחד יכול.
אין לי בעיה לתרום לך.אין סיכוי
איך מגיעים למשקל הזה?
מתחת 50 קילו לא יקחו לך לא דם ולא מרכיביו [מח עצם]קראתי שזה יכול לגרום לתחושה של שפעת.
הפחד שלי שאם אתאים למישהו (הלוואי!) יבקשו ממני בסוף-סמסטר...
לי אישית שלחו בדיקה בדואר (עדיין לא הגיעה) ע"מ להיכנס למאגר.
יש לך בעיה רפואית?
אם לא, את יכולה להיכנס.
כל הכבוד!
תרומת שיער - בעבר גזרתי ע"מ לתרום, אבל אז שמעתי שזה הרבה פעמים נמכר לפאה רגילה (של נשואות), חששתי.
עד היום זה בארון...
תרומת דם - ניסיתי.
אחת מידי השתתקה לכשבוע, ולצערי ללא תועלת משום שלא הצליחו להוציא דם .
(בדיקת דם עושים לי בכף היד, בתרומת דם א"א.)
תרומת מח עצם - כאמור לעיל, הם שלחו לי בדיקה, הלוואי שהמשיח יבוא ואף אחד לא יזדקק, ואם לא, לפחות שאתאים.
תרומת כליה - הלוואי!
אבל אני לא רוצה לעשות משהו עם הרדמה מלאה.
אולי בסוף כן. ה' יעזור.
כל אדם בריא יכול.
אין לי בעיה לתרום לך.
יש לי בשפע.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכג
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים: