פרווה תפריט לשבת קודש

תמרוווש

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
אפשר מתכון?
בטח בכיף
פטריות בטעם כבד:
טרנד חדש שרץ אצלנו:
מטגנים 4 בצלים , עד השחמה [מלאה
בינתיים מבשלים ביצים קשות(3)
מרסקים בבלנדר יד את הבצל, 2 חבילות פטריות משימורים, 2-3 כפות אגוזי מלך גרוסים ואת הביצים
מתבלים בקצת סילאן, מלח, פלפל
 

BRAVERMAN

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
D I G I T A L
גם אני השבת רציתי לגוון. (בכל אופן קורונה.. כבר המון שבתות בבית והחגים וכו' רוצים גיוון)

אז במקום צולנט אני מכינה יאפצי'ק (קוגל תפו"א עם בשר) מעדן ממש..

וסלטים שלא כתבו כבר..
פסטו,
גזר ובצל מגורד עם טבעות זיתים (מטוגן עם רסק עגבניות וכו' משהו טעים.. אם רוצים מתכון..)
 

BRAVERMAN

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
D I G I T A L
יש לי מתכון מאד קל לעוף עם תוספות בתנר.. ואהוב תמיד על כולם..

שמים את העוף בתבנית (כרעיים כנפיים וכו' מה שרוצים..)
מוסיפים פרוסות בצל / שעועית יוקה / תירס / כרובית / אורז / ברוקולי / אפונה ומה שאתם אוהבים..
הרוטב:
חרדל, קטשופ, רוטב צילי מעט, פפריקה, אבקת שום, אבקת מרק (לא חובה) פלפל שחור גרוס, ומים
לשפוך על העוף שיכסה את העוף, לאפות שעה, (כמה שאוהבים יותר אפוי לפי הצבע..)
אפשר באמצע להפוך את העוף..
 

תמרוווש

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
נשמח למתכון. תודה.
מטגנים בצל בסיר,
ומוסיפים לטגן קוביות בקר.
בינתיים מכינים עיסה לקוגל תפו"א:
6 תפוא גדולים
3 ביצים 1.5 כוס שמן
מלח, פלפל
מערבבים היטב
ושופכים מעל הבשר
מבשלים , ומניחים על הפלטה מערב שבת.
מעדן, באמת!!
 

לאה דיין

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
והנה התפריט שלנו:
סלטים לסעודה ראשונה ושניה:
סלט תירס צבעוני
סלט תפוחי אדמה במיונז
גזר מרוקאי
כרוב וחמוציות / כרוב במיונז
חציל קלוי בתנור עם גמבה קלויה
פרוסות חציל בתנור
סלט ביצים
פלפלים קלויים
טחינה -חובה
סלט מלפפונים בחומץ
גזר מגורד חריף

מנה ראשונה-
דג מושט ברוטב מרוקאי/ דג סלמון אפוי בשום ופ. שחור גרוס
מנה שניה- קציצות בסלרי/ עוף מתוק בשום וסילאן/ חזה עוף מוקפץ ברצועות פלפל אדום/ עוף עם ירקות בתנור
תוספת אורז חובה
תפוחי אדמה אפויים בשום
קינוחים: אבטיח (בקיץ) פירות / סופלה/ בראוניז שוקולד/ מוס עם אפרסקים / וכמובן פיצוחים

בבוקר סלטים כמו בערב שבת
לא אוכלים דג ותוספות מיותרות כי ין מצב שנגיע לחמין
חמין עם בשר ביצים בטטה תפו"א וקטניות
קינוחים: סופלה/ עוגת מייפל / אננס בג'לי/ בתוספת קצת חטיפים ופיצוחים

סעודה שלישית
סלט ביצים
סלטים חיים כמו , מלפפונים, גזר שומר וגמבה בלימון , כרוב
וקציצות טונה מושלמות של ניקי ב
 

אדם לעמל יולד

משתמש מקצוען
מטגנים בצל בסיר,
ומוסיפים לטגן קוביות בקר.
בינתיים מכינים עיסה לקוגל תפו"א:
6 תפוא גדולים
3 ביצים 1.5 כוס שמן
מלח, פלפל
מערבבים היטב
ושופכים מעל הבשר
מבשלים , ומניחים על הפלטה מערב שבת.
מעדן, באמת!!
אה, זה מבושל? חשבתי אפוי...
כמה זמן מבשלים? צריך לערבב מידי פעם? זה הרי רק הנוזלים של הבצל והעיסה.
את הבשר עדיף לםורר שיהיה מעורב בכל העיסה או להשאיר קוביות?
 

תמרוווש

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
אה, זה מבושל? חשבתי אפוי...
מצטערת
כמה זמן מבשלים?
נגיד שעה וחצי לפני שבת, ואז על הפלטה כמה שיותר. משתבח וטוב לו
צריך לערבב מידי פעם?
אפשר
להשאיר קוביות
קוביות קטנות
 

20:39

משתמש מקצוען
סאונד והפקות אולפן
גם אני השבת רציתי לגוון. (בכל אופן קורונה.. כבר המון שבתות בבית והחגים וכו' רוצים גיוון)

אז במקום צולנט אני מכינה יאפצי'ק (קוגל תפו"א עם בשר) מעדן ממש..

וסלטים שלא כתבו כבר..
פסטו,
גזר ובצל מגורד עם טבעות זיתים (מטוגן עם רסק עגבניות וכו' משהו טעים.. אם רוצים מתכון..)
יווו,
גם אני:p
איך טעיםםםם
 

חלום מתוק

משתמש רשום
מטגנים בצל בסיר,
ומוסיפים לטגן קוביות בקר.
בינתיים מכינים עיסה לקוגל תפו"א:
6 תפוא גדולים
3 ביצים 1.5 כוס שמן
מלח, פלפל
מערבבים היטב
ושופכים מעל הבשר
מבשלים , ומניחים על הפלטה מערב שבת.
מעדן, באמת!!
ילך אם בשר טחון?
 

אורית חזן

משתמש סופר מקצוען
השבת בעלי החליט לגוון והכין בצק פילו עם בשר.
בשר טחון מטוגן על בצל מוזהב.
אחכ מוסיף, זיתים, צנוברים ופטרוזליה.
מלח, פלפל שחור, פפריקה, כרכום.
מסנן מהשמן.
מניח על הבצק ומגלגל.
20200522_005341.jpg
 

יבר

משתמש מקצוען
כרעיים עוף עם פירורים

כמה פשוט, ככה טעים
מכינה משחת תיבול לעוף - שום כתוש, פפריקה מתוקה ושמן (לפעמים מוסיפה עוד דברים כמו חרדל, רוטב סויה, רוטב צ'ילי)
מורחת את חלקי העוף (מסירה קודם את העור, כי לא אוהבים אצלנו לאכול את העור, והציפוי הוא החלק הכי טעים, מה גם שבגלל הציפוי, העוף לא מתייבש למרות העדר העור)
מניחה בתבנית, מפזרת מעל פירורית זהב ולתנור.
שעה מכוסה ועוד חצי שעה גלוי (בחום 250 מעלות)

בהצלחה
האם הציפוי נשאר לך פריך ?
כשאני מכינה עוף בפרורים ושמה על הפלטה, הציפוי נהיה קצת רטוב ודייסתי ולא קראנצ'י כמו מיד אחרי האפיה.
אשמח להחכים.
וסתם רציתי לשאול :
את מקבלת אורחים לשבת ?
נשמע מבטיח ביותר.....
 

חני גרינשטיין

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
האם הציפוי נשאר לך פריך ?
כשאני מכינה עוף בפרורים ושמה על הפלטה, הציפוי נהיה קצת רטוב ודייסתי ולא קראנצ'י כמו מיד אחרי האפיה.
אשמח להחכים.
וסתם רציתי לשאול :
את מקבלת אורחים לשבת ?
נשמע מבטיח ביותר.....
אכן. זה לא פריך כמו מיד אחרי האפיה, אבל אצלנו אוהבים את זה ככה.
אורחים? בכיף ובשמחה.
מוזמנים בחום.
 

sth

משתמש סופר מקצוען
איור וציור מקצועי
מטגנים בצל בסיר,
ומוסיפים לטגן קוביות בקר.
בינתיים מכינים עיסה לקוגל תפו"א:
6 תפוא גדולים
3 ביצים 1.5 כוס שמן
מלח, פלפל
מערבבים היטב
ושופכים מעל הבשר
מבשלים , ומניחים על הפלטה מערב שבת.
מעדן, באמת!!
איך ייוצא המרקם של זה? כמו קוגל, שחותכים עם סכין, או כמו תבשיל?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה