חגים תפריט לראש השנה הבעל"ט

  • פותח הנושא GRN
  • פורסם בתאריך

מירי84

משתמש פעיל
הנה המתכון :)
מילוי-
2 גזרים מגוררים דק
בצל בינוני קצוץ דק
2 כוסות קמח
2-3 גבעולי סלרי קצוצים דק
1/2 כוס שמן

לערבב הכל, למלא את העוף (הולך מעולה גם עם פרגית/שניצל)

והתבלבלתי, הרוטב לא ברביקיו פה (למרותש אמא שלי אמרה שזה גם אפשרי) אלא רוטב מתקתק:
ריבת כתומה (מה שיש לך...)
8 כפות חומץ
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
1 כפית חרדל
3 כפיות שום כתוש
1 כפית סוכר חום
מלח
פלפל שחור
4 כפות שמן זית (60 מ"ל)
כף אבקת בצל
1/2 כוס מיץ תפוזים

לערבב הכל במקל בלנדר ולשפוך על העוף.
@BIZZARC- עשירה
הכנתי את זה יצא ממש מוצלח,
רק במילוי היה חסר קצת טעם, את לא מתבלת אותו בכלל?
ועוד כמה דברים שלא היו ברורים לי:
כמה ריבה צריך?
ומה אפשר במקום אבקת בצל?
 

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
@BIZZARC- עשירה
הכנתי את זה יצא ממש מוצלח,
רק במילוי היה חסר קצת טעם, את לא מתבלת אותו בכלל?
ועוד כמה דברים שלא היו ברורים לי:
כמה ריבה צריך?
ומה אפשר במקום אבקת בצל?
שמחה לשמוע
אולי אני שמה מלח ופלפל, לא עשיתי השנה אז לא בטוחה אבל בטוח לא יותר מידי כי אני מסתמכת על הטעם של העוף שמתערבב
לגבי הרבה- אחזור עם תשובה בע"ה
לגבי האבקת בצל- אפשר לשים בצל קצוץ דק מטוגן להזהבה, יותא טיפה שונה במרקם ובטעם אבל מעולה.
 

שרה5

משתמש חדש
בשמחה

קראוסונים במילוי ירקות:

לבצק-

2 כפיות מלח
4 כוסות קמח
כף וחצי שמרים יבשים
2 כפות סוכר
כוס שמן
כוס מים חמימים

למילוי: (*אופציות למילוי נוספות למטה)
2 בצל בינוני קצוץ דק
קופסת פטריות טריות חתוכות לקוביות
3 גזר מגורד במגרדת
מלח, פלפל

מכניסים לקערה את מרכיבי הבצק לפי סדר. לשים הייטב. מתפיחים 10 דק' ולשים עוד הפעם.
מניחים להתפחה כשעה.
בגלל כמות השמן המאוד דומיננטית פה- הבצק לא תופח לגבהים. זה בסדר. (בצק פריך בסופו של דבר..)

מטגנים בצל. מוסיפים גזר, פטריות, מלח ופלפל.
מטגנים עד לריכוך חלקי.
טועמים. בודקים שזה טעים מספיק ולא חסר מלח למשל...

מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים. מכינים מכל חלק כדור חלק ומרדדים לעלה עגול.
חותכים לשמונה חלקים שווים כמו לפיצה.
מניחים מהמילוי על גבי המשולש ומגלגלים מהצד העבה.
מניחים בזהירות על גבי תבנית תנור, וממשיכים להכין את שאר המשולשים.
מברישים כל קראוסון בחלמון ביצה. ניתן לפזר קצח או שומשום (אני לא מפזרת כלום)
אופים עד להשחמה קלה. בודקים שאפוי מספיק ומוציאים.
מניחים על גבי המאפים מגבת נקיה או ציפית ומחכים 10 דק'.
בתאבון!!

* אני הכנתי השבוע עם מילוי פיצה. יצא מהמם!
קופסת רסק עגבניות (240 גרם)
2 כפות שטוחות מיונז
תבלין לפיצה
אורגנו
פלפל שחור
מלח
2 שיני שום כתושות
3 קורטים לפחות של סוכר

מרחתי על כל משולש. הוספתי מעט גבינה צהובה, אפילו זית לקישוט. וגלגלתי.
ניתן לשים במקום הגבינה צהובה- טונה סחוטה משמן. יוצא גם טעים!
אפשר מילוי תרד, בטטה וכל מה שעולה על דעתך...
הבצק מצוין ומתאים להכל.
בתאבון!
הגעתי לאשכול הזה, אפשר להקפיא את הקרוסונים עם המילוי?
 

שוקוצ'יפס

משתמש מקצוען
אולי מישהי תוכל לענות לי, אפשרי להקפיא מאפה (קוראסון, בצק פריך) עם ירקות מוקפצים/ מאודים?
גמבה, בטטה, בצל, גזר, קישוא...

במידה ואפשר, עדיף לפני האפייה או אחרי?

תודה!
 
נערך לאחרונה ב:

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קח

א שִׁיר מִזְמוֹר לְדָוִד:ב נָכוֹן לִבִּי אֱלֹהִים אָשִׁירָה וַאֲזַמְּרָה אַף כְּבוֹדִי:ג עוּרָה הַנֵּבֶל וְכִנּוֹר אָעִירָה שָּׁחַר:ד אוֹדְךָ בָעַמִּים יי וַאֲזַמֶּרְךָ בַּלְאֻמִּים:ה כִּי גָדוֹל מֵעַל שָׁמַיִם חַסְדֶּךָ וְעַד שְׁחָקִים אֲמִתֶּךָ:ו רוּמָה עַל שָׁמַיִם אֱלֹהִים וְעַל כָּל הָאָרֶץ כְּבוֹדֶךָ:ז לְמַעַן יֵחָלְצוּן יְדִידֶיךָ הוֹשִׁיעָה יְמִינְךָ וַעֲנֵנִי:ח אֱלֹהִים דִּבֶּר בְּקָדְשׁוֹ אֶעְלֹזָה אֲחַלְּקָה שְׁכֶם וְעֵמֶק סֻכּוֹת אֲמַדֵּד:ט לִי גִלְעָד לִי מְנַשֶּׁה וְאֶפְרַיִם מָעוֹז רֹאשִׁי יְהוּדָה מְחֹקְקִי:י מוֹאָב סִיר רַחְצִי עַל אֱדוֹם אַשְׁלִיךְ נַעֲלִי עֲלֵי פְלֶשֶׁת אֶתְרוֹעָע:יא מִי יֹבִלֵנִי עִיר מִבְצָר מִי נָחַנִי עַד אֱדוֹם:יב הֲלֹא אֱלֹהִים זְנַחְתָּנוּ וְלֹא תֵצֵא אֱלֹהִים בְּצִבְאֹתֵינוּ:יג הָבָה לָּנוּ עֶזְרָת מִצָּר וְשָׁוְא תְּשׁוּעַת אָדָם:יד בֵּאלֹהִים נַעֲשֶׂה חָיִל וְהוּא יָבוּס צָרֵינוּ:
נקרא  11  פעמים

אתגר AI

מלכות ה' • אתגר 119

לוח מודעות

למעלה