חגים תפריט לראש השנה הבעל"ט

  • פותח הנושא GRN
  • פורסם בתאריך

YRN

משתמש מקצוען
@shifrash הטורטיות נשמעות מעולה.
נראה לך שאפשר להכין מראש ולהקפיא? אם כן, אחרי אפיה או לפני?
 

ששל

משתמש מקצוען
נשמע מצוין
לבשל בבית או במקום? או לבשל בבית ולאחסן את הרוטב בנפרד?

איך את מכינה צלי - בסיר או בתנור? איזה תיבול/רוטב לדוגמא (לא צריכה מתכון רק רעיון)
אני מאכסנת לנסיעות בצורה הרמטית.
מפשילה את שולי שקית הקפאה על שולי הקופסא
מכניסה תכולה כולל רוטב
קושרת את השקית
סוגרת מכסה.
בחיים לא נשפך!
מעניין לא אוהבים? מפסידים!
אצלנו כל כך אוהבים שהם מוגשים פעמים בארוחה
פעם בתוך מרק צח
ופעם מוקפץ עם המון בצל מטוגן כתוספת במנה עיקרית
עכשיו סיימתי :

צפה בקובץ המצורף 961576צפה בקובץ המצורף 961577
אפשר מתכון מסודר לבצק ולמילוי?
 

shifrash

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
סורי על העיכוב...

מתאים לתבנית חדפ ענקית.

1 כף קפה נמס
1/2 כוס מים רותחים

להמיס יחד

לטבול ביסקוויטים ולהניח בתבנית ב 2 קומות.

שכבה 1:
3 כפות קקאו
1 כפית קפה נמס
9 כפות סוכר
1/2 כוס מים
100 גר' שוקולד מריר

להמיס ע"ג האש

להוסיף-
100 גר' נטורינה ולהמשיך להמיס עד להברקה.

להוסיף- כשזה חם
4 חלמונים בטריפה חזקה בזה אחר זה.

4 חלבונים
1/2 כוס סוכר

להקציף לקצף יציב,
לערבב עם בלילת השוקולד ולצקת על הביסקוויט ולהקפיא כשעה במקפיא חזק.

- לשים שכבת ביסקוויט כדלעיל.

שכבה 2:
1 קצפת ריצ
1 כף קפה נמס
1 כף רום

להקציף טוב ולמזוג על הביסקוויט ולהקפיא.

בהצלחה !!
 

עדיה שיר

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
התפריט שלי:
פשוט וטעים.

שיפודי סלומון בטריאקי
מאפה פריך במילוי ירקות
עוף מיוחד (ככה הילדים קוראים לזה..תיבול מעניין)
כדורי בשר ברוטב אדום
צלי בשר עם תפוחי אדמה
קוסקוס מרוקאי

קינוחים:
סינבון
עוגת גבינה אפויה
מוס שוקולד
עוגת חלבה
עוגת דבש
עוגת פאדג'
 

עדיה שיר

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
אפשר מתכון?
סינבון.. מכאן- (מאוד מוצלח!)
חלבי.

בנוסף, יש לי מתכון לשבלולי קינמון. אצלנו קוראים לזה "קינמונים"
מתכון מאוד מאוד קל להכנה. פרווה. ונראה ומרגיש כמו המאפיות. ממש!!
אם תרצי אעלה מאוחר יותר. קצת ארוך להקליד אותו.
אבל אעשה זאת בשמחה.. כן...:)
 

צלמת אלופה

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
בנוסף, יש לי מתכון לשבלולי קינמון. אצלנו קוראים לזה "קינמונים"
מתכון מאוד מאוד קל להכנה. פרווה. ונראה ומרגיש כמו המאפיות. ממש!!
אם תרצי אעלה מאוחר יותר. קצת ארוך להקליד אותו.
אבל אעשה זאת בשמחה.. כן...:)
אשמח מאד...
תודה!!
 

עדיה שיר

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
אשמח מאד...
תודה!!
קינמונים:

1ק"ג קמח
1 וחצי כוס שמן
1 כוס סוכר
קצת מיץ לימון
4 ביצים
2 וחצי כפות שמרים
קורט מלח
2כוסות מים חמימים (אפשר מעט יותר)

מערבבים בעזרת כף- קמח+ סוכר+ שמרים
ואז מתחילים ללוש.
מוסיפים קודם- מים. מערבבים. ואז שמן, ביצים, מיץ לימון ובסוף- קורט מלח. לשים הייטב.
מתפיחים כשעה

מחלקים את הבצק ל4 חלקים שווים ונותנים להם לתפוח כמה דקות.
מרדדים את הבצק דק ושופכים על העלה מעט שמן מהבקבוק. מורחים את השמן על כל העלה המרודד, ואז מפזרים באופן אחיד:
סוכר חום (שכבה נאה עד שמכסה את הכל)
קינמון טחון (כנ"ל)

מגלגלים לאיזה כיוון שרוצים לפי העובי הרצוי וחותכים את הגליל המגולגל לפרסות של 1.5 ס"מ בערך.
מניחים כשושנים על גבי תבנית תנור.
מתפיחים 40 דק נוספים. מורחים את העוגות בביצה טרופה ואופים כ20 דק' על 180 מעלות.
בתאבון רב!
שנה מתוקה!
 

עדיה שיר

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
אשמח למתכון
בשמחה

קראוסונים במילוי ירקות:

לבצק-

2 כפיות מלח
4 כוסות קמח
כף וחצי שמרים יבשים
2 כפות סוכר
כוס שמן
כוס מים חמימים

למילוי: (*אופציות למילוי נוספות למטה)
2 בצל בינוני קצוץ דק
קופסת פטריות טריות חתוכות לקוביות
3 גזר מגורד במגרדת
מלח, פלפל

מכניסים לקערה את מרכיבי הבצק לפי סדר. לשים הייטב. מתפיחים 10 דק' ולשים עוד הפעם.
מניחים להתפחה כשעה.
בגלל כמות השמן המאוד דומיננטית פה- הבצק לא תופח לגבהים. זה בסדר. (בצק פריך בסופו של דבר..)

מטגנים בצל. מוסיפים גזר, פטריות, מלח ופלפל.
מטגנים עד לריכוך חלקי.
טועמים. בודקים שזה טעים מספיק ולא חסר מלח למשל...

מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים. מכינים מכל חלק כדור חלק ומרדדים לעלה עגול.
חותכים לשמונה חלקים שווים כמו לפיצה.
מניחים מהמילוי על גבי המשולש ומגלגלים מהצד העבה.
מניחים בזהירות על גבי תבנית תנור, וממשיכים להכין את שאר המשולשים.
מברישים כל קראוסון בחלמון ביצה. ניתן לפזר קצח או שומשום (אני לא מפזרת כלום)
אופים עד להשחמה קלה. בודקים שאפוי מספיק ומוציאים.
מניחים על גבי המאפים מגבת נקיה או ציפית ומחכים 10 דק'.
בתאבון!!

* אני הכנתי השבוע עם מילוי פיצה. יצא מהמם!
קופסת רסק עגבניות (240 גרם)
2 כפות שטוחות מיונז
תבלין לפיצה
אורגנו
פלפל שחור
מלח
2 שיני שום כתושות
3 קורטים לפחות של סוכר

מרחתי על כל משולש. הוספתי מעט גבינה צהובה, אפילו זית לקישוט. וגלגלתי.
ניתן לשים במקום הגבינה צהובה- טונה סחוטה משמן. יוצא גם טעים!
אפשר מילוי תרד, בטטה וכל מה שעולה על דעתך...
הבצק מצוין ומתאים להכל.
בתאבון!
 

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון


וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!


19.11

י"ח חשוון


פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר


19.11

י"ח חשוון


אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!


25.11

כ"ד


פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!


הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכה

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת הַבֹּטְחִים בַּיהוָה כְּהַר צִיּוֹן לֹא יִמּוֹט לְעוֹלָם יֵשֵׁב:ב יְרוּשָׁלִַם הָרִים סָבִיב לָהּ וַיהוָה סָבִיב לְעַמּוֹ מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם:ג כִּי לֹא יָנוּחַ שֵׁבֶט הָרֶשַׁע עַל גּוֹרַל הַצַּדִּיקִים לְמַעַן לֹא יִשְׁלְחוּ הַצַּדִּיקִים בְּעַוְלָתָה יְדֵיהֶם:ד הֵיטִיבָה יי לַטּוֹבִים וְלִישָׁרִים בְּלִבּוֹתָם:ה וְהַמַּטִּים עַקַלְקַלּוֹתָם יוֹלִיכֵם יי אֶת פֹּעֲלֵי הָאָוֶן שָׁלוֹם עַל יִשְׂרָאֵל:
נקרא  4  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה