חגים תפריט לראש השנה הבעל"ט

  • פותח הנושא GRN
  • פורסם בתאריך

shifrash

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
טורטיה ממולאת בכבד ובשר:

מבשלים קוביות בשר במשך שעתיים על להבה בינונית,
עם מלח ומעט פפריקה מתוקה.
מטגנים פרוסות בצל,
מוסיפים אבקת רוטב צלי עם מים כנדרש, מעט פלפל שחור וכף יין אדום מתוק
כשהכל מבעבע ומסמיך להוסיף כבד ובשר.

לצנן מעט.

להניח כמות של מילוי במרכז טורטיה,
לגלגל חצי גלגול, ומיד לקפל מהצדדים למרכז,
לסיים לגלגל, במקום הסגירה למרוח מעט ביצה להדבקה.

לטבול כל טורטיה בביצה ואח"כ בתבלין לשניצל - פירורי לחם מוזהבים.

ולאפות כ - 15-20 דק' בחום 180, להתקשות והזהבה.
 

shifrash

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
בטטות עם בצל
לקלף כמות בטטות רצויה ולפרוס דק.
לטגן פרוסות בצל, עד התרככות.
להוסיף בטטות, לתבל במלח מעט פלפל שחור וכורכום.
להוסיף רבע כוס מים ולאדות בלהבה נמוכה ואיטית,
אחרי 20 דק' של בישול לצקת מהרוטב על הבטטות למעלה ולנסות להפוך בעדינות שלא יימעכו,
ולבשל עוד 5 דק'
 

shifrash

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
קונכיות ממולאות בבשר
לתבל בקערה בשר טחון - 150ג"ר (תלוי בכמות סועדים)
במלח, פלפל, פפריקה מתוקה בשמן , חצי כפית רסק עגבניות, אבקת שום

לטגן קוביות קטנטנות של בצל, ולהוסיף בשר ולטגן קלות.

לקחת רבע עלה פילו קפוא !! למרוח שמן מעט עליו,
לצקת את המילוי, לסגור עם עלה של פטרוזיליה/כוסברה
ולאפות 20 דק' בחום 180 להתקשות
 

הארז

משתמש מקצוען
עריכה והפקת סרטים
לא מצליחה לראות את התמונה של הלחמניות.
משהו יכול להעלות אותה?
לא מצליחה לראות את התמונה של הלחמניות.
משהו יכול להעלות אותה?

1630616766653.png
 

תילתן

משתמש סופר מקצוען
רק אוכל בחג?
ומה עם שתייה?
משקה יפה מרענן וחגיגי לראש השנה:
2 ליטר משקה לימון
(אפשר מהחנות ואפשר להכין לבד קל מאוד
בסיר כוס סוכר + כוס מים כשנמס הסוכר מוסיפים כוס מיץ לימון טרי
מתקבל תרכיז שעליו מוסיפים 6/10 כוסות מים קרים)
כוס וחצי מיץ רימון סחוט
מערבבים יחד טועמים ואם צריך מוסיפים עוד מים קרים/סודה
מגישים בקנקן גדול עם פרוסות לימון טרי
המשקה שמתקבל בצבע אדום יפיפה
 

מירי84

משתמש פעיל
פטה כבד-
חצי קילו כבד- אם משתמשים בקפוא להפשיר את זה לילה במקרר.
4 בצלים קצוצים די דק
בערך 6 כפות שמן זית
1/2 כוס יין רוזה יבש
כף שטוחה סוכר
קורט מלח
1/2 כוס מיץ תפוחים טבעי- לא חובה כבר היו פעמים ששמתי במקום מים ויצא מעולה.
1/2 כוס מים

מטגנים את הבצל בשמן זית עד שהוא מתחיל להזהיב, מוסיפים את הסוכר ומערבבים עד שהסוכר נמס לגמרי והבצל מקבל צבע מקורמל.
מוסיפים את הכבד, צורבים אותו מכל הצדדים.
מוסיפים את היין ומיץ תפוחים והמים ומביאים לביעבוע, מוסיפים את הקורט מלח ומנמיכים את האש
מחכים שכל הנוזלים מצטמצמים אבל לא לגמרי לגמרי, אמור להישאר בערך כף נוזלים.
מכניסים את הכל לשקית וקושרים, מחכים שיצטנן קצת בטמפרטורת החדר, מכניסה לעוד שקית ולשה הכל למרקם חלק.
מכניסה לתבנית (לפעמים אנגליש קייק, לפעמים מאפינס אישי) לפעמים מזלפת טבעות בתבנית.
מכניסים למקרר :)
להגשה- אם זה בתבנית מלבנית- חותכים פרוסות, ואם זה אישי כבר אז רק מניחים בצלחות, תוקעים את המשולשי פילו בכבד ואפשר לקשט עם פיסטוקים.
מתאים להכין מראש ולהקפיא?
 

shifrash

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
מעניין אותי המילוי והרוטב האדום.
תודה!
500 גר' בשר טחון,
1 בצל גדול קצוץ
חופן פטרוזיליה קצוצה
1 כפית פפריקה מתוקה בשמן
1/4 כפית בהרט
1 כף רסק עגבניות
רצועות גמבה - מחצי גמבה
1/2 חבילת פטריות קצוצה - לא חובה, מוסיף הרבה
קורט פלפל שחור
ורבע כפית מלח


לטגן בצל עד להתרככות, להוסיף בשר ולפוררו ולתבל.
לחכות מעט על לאידוי נוזלים.

אם את רוצה בבצק נעים ורך על בסיס שמן בלבד, אז ארשום לך בצק,
אם תסתפקי בבצק עלים גם טוב.

מדדים את הבצק - לא משנה איזה, מוזגים את המילוי,
מקפלים לרולדה,
מורחים שמן ושומשום ואופים כ - 20 דק' עד להזהבה.

אפשר ליד רוטב פיטריות מוצלח במיוחד
 

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
@BIZZARC- עשירה יכול להיות שפיספסתי? אני לא מוצאת את המתכון :(
לא לא לא
אני נורא מצטערת אבל זו אני שפספסתי בטעות :(
הנה, מקווה שעדיין עוזר לך.

לסלט:
כרוב לבן- שקית של כרוב קצוץ
כוס רוביה מבושלת- בטמרטורת החדר
מנגו אחד חתוך לקוביות
תפוח אחד ירוק כהה חתוך לפרוסות דקות. (חותכת לשתיים ואז לפרוסות)
2 גבעולי סלרי קצוצים
לקישוט- חמוציות / פקאן מסוכר / רימון

לרוטב:
1/4 כוס רוטב סויה איכותי
3 כפות מיץ לימון
3 כפות סוכר חום בהיר
3 כפות שמן
2 שיני שום- קצוצים
קורט פלפל שחור

מערבבים את כל החומרים של הרוטב עם המוט בלנדר ושמים במקרר לכמה שעות.
שמים בקערה את הכרוב הלבן, רוביה, תפוחים והסלרי, שמים רוטב ומערבבים.
שמים את הקוביות מנגו ומערבבים קלות ממש
מקשטים עם חמוציות/פקאן מסוכר או רימון- זה לא חובה.
 

לושינה

משתמש פעיל
מאפינס גזר:
4 גזרים גדולים מקולפים
כוס קמח
חצי כוס סוכר חום
חצי כוס סוכר
חצי כפית אבקת אפיה
חצי כוס שמן
2 ביצים
כפית תמצית וניל

לבשל לסנן ולמעוך את הגזר עם מקל בלנדר, להוסיף את הבייצים, סוכר ושמן ולערבב עם המקל בלנדר
להוסיף את שאר הרכיבים, לערבב ולצקת למנגטים
לאפות ב180 עד שקיסם יוצא די יבש.
לא יודעת איך מתייגים אותך,
שמתי כוס סוכר לבן במקום חצי חום וחצי לבן :(
נראה לך קריטי?
 

דרמה זה לא סיפור

כתיבה חדה מדויקת ואפקטיבית.
מנוי פרימיום
בלתק
מחפשת מתכון לכרעיים עוף בתנור או בבישול
שאפשר לבשל היום ולהקפיא עד לחג.
יש?
אני קניתי עוף טרי, ניקיתי חתכתי תיבלתי והקפאתי בתבניות אלומיניום.
עכשיו נשאר רק להפשיר ואלפות, טרי טרי במינימום זמן.
הכנתי עוף בפטריות ועוף בשזיפים.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קח

א שִׁיר מִזְמוֹר לְדָוִד:ב נָכוֹן לִבִּי אֱלֹהִים אָשִׁירָה וַאֲזַמְּרָה אַף כְּבוֹדִי:ג עוּרָה הַנֵּבֶל וְכִנּוֹר אָעִירָה שָּׁחַר:ד אוֹדְךָ בָעַמִּים יי וַאֲזַמֶּרְךָ בַּלְאֻמִּים:ה כִּי גָדוֹל מֵעַל שָׁמַיִם חַסְדֶּךָ וְעַד שְׁחָקִים אֲמִתֶּךָ:ו רוּמָה עַל שָׁמַיִם אֱלֹהִים וְעַל כָּל הָאָרֶץ כְּבוֹדֶךָ:ז לְמַעַן יֵחָלְצוּן יְדִידֶיךָ הוֹשִׁיעָה יְמִינְךָ וַעֲנֵנִי:ח אֱלֹהִים דִּבֶּר בְּקָדְשׁוֹ אֶעְלֹזָה אֲחַלְּקָה שְׁכֶם וְעֵמֶק סֻכּוֹת אֲמַדֵּד:ט לִי גִלְעָד לִי מְנַשֶּׁה וְאֶפְרַיִם מָעוֹז רֹאשִׁי יְהוּדָה מְחֹקְקִי:י מוֹאָב סִיר רַחְצִי עַל אֱדוֹם אַשְׁלִיךְ נַעֲלִי עֲלֵי פְלֶשֶׁת אֶתְרוֹעָע:יא מִי יֹבִלֵנִי עִיר מִבְצָר מִי נָחַנִי עַד אֱדוֹם:יב הֲלֹא אֱלֹהִים זְנַחְתָּנוּ וְלֹא תֵצֵא אֱלֹהִים בְּצִבְאֹתֵינוּ:יג הָבָה לָּנוּ עֶזְרָת מִצָּר וְשָׁוְא תְּשׁוּעַת אָדָם:יד בֵּאלֹהִים נַעֲשֶׂה חָיִל וְהוּא יָבוּס צָרֵינוּ:
נקרא  12  פעמים

אתגר AI

מלכות ה' • אתגר 119

לוח מודעות

למעלה