כאחת שעוסקת בנוער בסיכוןאני יודעת גם על ישיבה ליטאית וגם על ישיבה חסידית טובה ברמות אחרות..... שהיה שם סיפורים!!
ונכון אתם רוצים להרגיע את המצפון שהכל טוב וזה רק מיעוט,
אז חברה שלי סיפרה לי על שהיא עלתה פה פעם מייל בפרוג וגברים פנו עליה, (בחורים!!!) והיא גם צריכה טיפול שורש, אבל היא התכתבה עם כמה וכמה מהם, הוציא מידע על ישיבה גיל מצב משפחתי, והודיע שלא מתאים לה להמשיך,
ראיתי התכתביות שלה, נכון היה שם כמה נשואים שרוטים שזה כבר היה המשך דרך ממעשי הישיבה, אבל היה שם כמה וכמה בחורים שהתכתבו איתה מחדרי מחשבים שיש להם ליד הישיבה, ומה שהם כתבו היה נורא!!
אחרי שראיתי את כל זה לא יכלתי להירגע שזה המצב...... רעד לי כל הגוף מהתוכן של ההתכתבות ומהאומץ להיתכתב בכלל עם אישה, ושלא נדבר על מה שהם שיתפו אותה שם, (אם הייתי יכולה הייתי כותבת שמות של ישיבות - ישיבות מוכרות ואיכותיות,)
צריך המון המון תפילות!!!!!!!!!!!
אז כן : זה מיעוט.
וכן : זה קיים. בעיקר ברשת.
וכן: מי שרוצה ליפול לזה ולפרסם מייל למרות האיסור בפרוג- יצליח. ובחורה שנהנית להתכתב עם בחורים ולהוציא מהם פרטים - סובלת מבעיה משמעותית בפני עצמה. ומי שרוצה להאמין שרוב האוכלוסיה ורוב בחורי הישיבה במצב כזה- שיערב לו, אבל זה מצביע על בעיה פרטית שלו ולא על בעיה כללית בישיבות או בסמינרים.
וכן: אלו שנוטים להתעסק בזה ולכתוב את זה שוב ושוב צריכים להבין שזה לא בא ממקום בריא בנפש וההתעלמות מזה לא מגיעה ממקום של "לטייח את התופעה" או "להרגיע את המצפון" אלא פשוט מנפש בריאה שיודעת שרוב האנשים נורמטיביים ויראי שמים ולא מחפשת עיסוק בפרובקציות ותיאורי זוועה בפרוג על מעשים בעייתים או הטרדות.