אין שום קשר בין הבעיה לפתרון המוצע !!
המכשולות והניסיונות שדוברו באשכול הזה, לא באים מ''שאלות'' ולא מחיפוש ''תשובות''.
כולם יודעים שהטכנולוגיה מזמינה לבני הנוער (ובעצם לכולם) גירויים ותאוות לדברים אסורים, וקשה מאוד להתגבר על התאוות האלה. וזה לא קשור לרצון ''להבין'' - ולכן לא יעזרו ''תשובות''.
הפיתרון היחיד ( - אצל הבחורים ) הוא לפתוח להם את העיניים ולהראות להם איזה מחירים כבדים משלם בהמשך הדרך מי שלא יודע להתגבר על עצמו, והיכן בסולם החברתי הוא יכול להתמקם אם ישעבד עצמו לתאוות כאלה.
אני חולק עליכם כמעט קטגורית, (אם כי על גוף הטענה שהטכנולוגיה יכולה לזמן לאדם מכשלות גדולים, אני מסכים בהחלט!), אני מכיר בהכרות טובה, יותר מנער מתמודד אחד, ואני יכול לומר בצורה ברורה, שהדבר הראשון שגרם להם להתדרדר, הוא חוסר הבהירות, הבלבול, ביחס לעצמם, וביחס למה שהחברה, והחיי התורה התובעניים דורשים מהם. מדובר בנשמות קדושות! אין לי מילה אחרת, נשמות שהולכות לאיבוד, בגלל שאין מי שיניח להם יד על הכתף, יחבק אותם, ויגיד להם, 'אתם מקובלים עלי 'כמו שאתם', מבחינתי כל שאלה, וכל קושי שלכם הוא לגיטימי, ואני כאן בשבילכם. חלק גדול מהבחורים שבסוף פוגשים אותם על הגדרות, אם היה מישהו בתחילת הדרך שהיה נותן להם מקום כמו שהם, ולא היה נותן להם את התחושה, שהם 'מוקצים מחמת מיאוס', היו נשארים בעולם הישיבות, והיו פורחים בדרכם.
כמובן, שבדרך למטה הם נפגשים בכל הסחי והמיאוס, אבל ברוב המקרים לא זה מה שהביא אותם לשם, זה אולי היה זרז, אבל לא זו הסיבה המרכזית. אמר לי איש חינוך שמתעסק עשרות שנים עם נוער נושר, 'רוב מוחלט של הנוער (שהוא מכיר) שהגיע לגרוע מכל, לא האינטרנט היה הסיבה הראשונה לנפילה שלהם, הוא כמובן האיץ את הנפילה, אבל הסיבה הראשונה שהחלה את ההידרדרות שלהם, היא 'חוסר חיבור', 'וחוסר הבנה והכלה', אתם יכולים לחלוק עליו, אבל בנ"א לא קם סתם בבוקר והולך לרשת בשביל לחטוא, יש משהו שהביא אותו לשם, במשהו הזה צריך לטפל, ואת החוסר הזה צריך למלא.