דרוש מידע תינוק בן 2.5 חו' נפל ממיטת הורה

GOLD DESIGN

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
הי, עצוב מאד! נרדמתי עם התינוק בידיים תוך כדי הנקה והוא התגלגל מהמיטה, מיטת חדר שינה סטנדרטית. קמתי מיד, הוא אפילו לא בכה, המשיך לישון, מתנהג כרגיל לגמרי וכבר עברו מאז 10 שעות. אני ממש דואגת! צריך לבדוק משהו? תודה!
ובבקשה בלי לחנך- תאמינו לי שאם זה קרה לי זה יוכל לקרות לכל אחד
אפשר להניח שמיכה עבה, לא פוך כי אם נופילים על זה זה לא עושה כלום.. .
אני שמה על הרצפה שמיכה עבה ואם התינוק נופל לפחות לא על הרצפה...
אבל מה שבטוח פעם הבאה כדי להניק בישיבה ולהניח את התינוק על המיטה שלו, סתם ככה זה מסוכן , חס ושלום יכול לגרום למוות , כי האמא זזה מתוך שינה ולא שמים לב שיש תינוק קטן במיטה שלא יודע להזיז את השמיכה כשמפריע לו..
בהצלחה!

נאני

משתמש מקצוען
אגב, לכל האמהות העייפות שרוצות דווקא להשכיב את התינוק לידן, בצד-שאינו-צמוד-לקיר, ולא מסתדרות בשום צורה אחרת, אפשר לקנות או לשאול סורג למיטה.
משהו כזה: (יש הרבה סוגים צורות וגדלים, חלקם מיועדים לקשישים וחלקם לפעוטות)
צפה בקובץ המצורף 1202653

ויש גם 'מיטחברת' - עריסה שמתחברת למיטת האם (יש כאלו שאפשר לחבר אליהן את הדופן הרביעית לפי הצורך).
צפה בקובץ המצורף 1202658
קופצת על האשכול, יש לך מושג איפה אפשר להשאיל דבר כזה?

reish

משתמש מקצוען
סתם מעניין, מתי שמעת על תינוק שנמחץ מאימו ה"י?
כדאי לדעת שחלק מהמקרים שמדווחים כמוות בעריסה הם מקרים כאלו של חנק וכדומה.
ואם כבר להפחיד - אז במסגרות חנ"מ כדוגמת עלה יש לא מעט ילדים עם פגיעות ראש נרכשות כתוצאה ממקרים שיכלו להימנע בעזרת זהירות יתר.

geekית מחשבים

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
טוב שהקשבת לאינטואיציה האימהית שלך אז מה עשית? מוקד חירום?
יש לקחת את דברי המוקד הטלפוני ברוב הקופות בע"מ אם בדברים טכניים ק"ו בעניינים אלו.
הילד הקיא פעם אחת אז היא אמרה שזה בסדר...
אחרי שעתיים התקשרתי לרופא והוא אמר שאם שעתיים הילד מתנהג כרגיל אין מה ללכת למיון כי רק ישגיחו שם שהכל בסדר וחבל על הטרחה

החכמה צודקת

משתמש מקצוען
כתוב באתר של ב"טרם" כמדומני
לפי מה שבדקתי לא כתוב.
ומשיטוט קל ברשת יש גם
דעות לצד השני.
ובסופו של דבר כל אמא צריכה להפעיל את מלוא האחריות והבטיחות על שלום תינוקה
ועם זאת, לא להשתגע.
הם עצמם טוענים שהנקה בלעדית היא אחת מהגורמים המרכזיים שמונעת מוות בעריסה
ורוב האימהות שאני מכירה לא מצליחות להיות ערות במשך לילות שלמים ולהניק בישיבה........
כמובן שכמו שכמה ציינו כבר, צריך להקפיד במיוחד לא להגיע גמורים לשנת לילה כדי
שגם בהנקה מתוך שינה נהיה מפוכחים לקלוט מה קורה וכו'.
עריכה: באתר של "בטרם" יש הפניה לאתר של עמותת עתיד שעוסקת בענין מוות בעריסה, שם זה מוזכר.

נערך לאחרונה ב:

חחח

משתמש סופר מקצוען
לפי מה שבדקתי לא כתוב.
ומשיטוט קל ברשת יש גם
דעות לצד השני.
ובסופו של דבר כל אמא צריכה להפעיל את מלוא האחריות והבטיחות על שלום תינוקה
ועם זאת, לא להשתגע.
ורוב האימהות שאני מכירה לא מצליחות להיות ערות במשך לילות שלמים ולהניק בישיבה........
כמובן שכמו שכמה ציינו כבר, צריך להקפיד במיוחד לא להגיע גמורים לשנת לילה כדי
שגם בהנקה מתוך שינה נהיה מפוכחים לקלוט מה קורה וכו'.
שינה משותפת מומלצת רק עם מילוי שאר ההנחיות.

מריומה~

מהמשתמשים המובילים!
ואם כבר להפחיד - אז במסגרות חנ"מ כדוגמת עלה יש לא מעט ילדים עם פגיעות ראש נרכשות כתוצאה ממקרים שיכלו להימנע בעזרת זהירות יתר.
כן. לצערי ממש לאחרונה שמעתי את אשתו של המנהל בראיון שעשו איתה שספרה על כך.
על כמה וכמה תינוקות פגועים שנמצאים אצלם כתוצאה מחבלות וכדו'. חנק, טביעה ועוד

מריומה~

מהמשתמשים המובילים!
כותבת מידע בטוח?
ברור שכן. חוץ מאחוז קטן של מוות שאין סיבה למה זה קורה רוב המקרים זה כתוצאה של חוסר אויר באיזשהיא צורה . השכבה על הבטן. פליטה ומחנק מזה. שמיכה שעלתה על הפנים וגם יכול לקרות כשהתינוק ישן ליד אימו והיא בטעות חסמה לו אויר בדרך כלשהיא ה"י.

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
סתם סיקרן אותי
כי הבן שלי התהפך לשתי הצדדים באופן רצינולי בגיל 3 שבועות וכולם הטיסו אותי לרופא לבדוק אם זה טונוס שרירים גבוה, והוא לא האמין לי בכלל שיכול להיות שהוא ממש מתהפך- עד שהוא ראה בעיניים... ושלל טונוס גבוה, אבל שם עליו חותמת של היפר-אקטיבי :)
חשבתי כבר שפגשתי עוד מישהו כזה :)
אצלי הם מאד זריזים (ועקשנים) . למה לקרא לזה היפרים? השני לא התהפך בגיל שבוע, אבל בהמשך עקף את אחותו ביכולותיו

nori

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
הכל נכון אבל זה לא אומר שבגלל זה צריך לאפשר לתינוק לפול...
אמא שמניקה את התינוק בשכיבה צריכה להתאים סביבה בטוחה בשביל זה.
להצמיד מיטה לקיר, לחבר מיטות. לשים מצע רך אם היא קמה ומשאירה את התינוק לבד. ובגיל מתקדם יותר כשהם פעילים להמנע מזה.
אין לי בעיה לא להשמע לכללי הבטיחות כשזה לא מתאים לאמא ספציפית והרגליה. אבל במקומן כל אמא צריכה לסגל לעצמה כללי בטיחות אחרים...
אני יכולה להגיד שבעוד שהילד הגדול ואולי אחד אחריו נפלו לי מהמיטה. הילדים הבאים לא נפלו מעולם. כי זה גם ענין של מודעות ושימת לב. ואסור להקל ראש.

החכמה צודקת

משתמש מקצוען
הכל נכון אבל זה לא אומר שבגלל זה צריך לאפשר לתינוק לפול...
אמא שמניקה את התינוק בשכיבה צריכה להתאים סביבה בטוחה בשביל זה.
להצמיד מיטה לקיר, לחבר מיטות. לשים מצע רך אם היא קמה ומשאירה את התינוק לבד. ובגיל מתקדם יותר כשהם פעילים להמנע מזה.
אין לי בעיה לא להשמע לכללי הבטיחות כשזה לא מתאים לאמא ספציפית והרגליה. אבל במקומן כל אמא צריכה לסגל לעצמה כללי בטיחות אחרים...
אני יכולה להגיד שבעוד שהילד הגדול ואולי אחד אחריו נפלו לי מהמיטה. הילדים הבאים לא נפלו מעולם. כי זה גם ענין של מודעות ושימת לב. ואסור להקל ראש.
אין שום ענין לצטט חלק מהודעה ואז לכתוב בעצמך את החלק שלא ציטטת ממני;)

nori

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
אין שום ענין לצטט חלק מהודעה ואז לכתוב בעצמך את החלק שלא ציטטת ממני;)
ממש לא רואה שכתבת בעצמך דברים דומים.
אני רואה המלצה שהאמא לא תגיע גמורה.. בואי אמא לתינוק ואולי לעוד כמה איך לא תגיע גמורה?
אני אומרת להפך, להבין שאנחנו הולכות לישון ולא נהיה שם להשגיח ולכן ליצור אמצעים פיזיים שישמרו על הילד מפני נפילה.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה