תותים כשרים מחממות

עורך תורני

משתמש צעיר
טענו בחיטים והודה לו בשעורים....

האשכול נפתח אודות התותים ה'חדשים' שיצאו לשוק בהכשרים שפורטו כנקיים מתולעים.

ואילו הרב המגיב דיבר על דעתו של הרב רווח לגבי תותים רגילים הנמכרים בכל באסטה, כאשר לשיטתו ניתן לאכול אותם לאחר הליך הכשרה מסויים.

ובין לבין נכנסה לה קופסת התותים שאיתרע מזלה להמכר במשנת יוסף, אשר חפה מגינוני נקיות מתולעים, ותפסו אותה כשעיר לעזאזל בדיון המתפתח :)
 

אביחי בס

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
צר לי ידידי באשר הנך מפרש את דברי לא נכון.
כאן השמיצו את התותים החדשים 'שיצאו לאור' כנקיים מחרקים וזאת ע"י ריסוסים ורעלים ותהליכים לא טובים, וע"ז באתי לומר כי שקר הדבר והוצאת לעז.
לאחמ"כ הוספתי את מאמרו ודעתו לגבי התותים הרגילים למי שקשה לו ההוצאה.
 

swins

משתמש רשום
צר לי ידידי באשר הנך מפרש את דברי לא נכון.
כאן השמיצו את התותים החדשים 'שיצאו לאור' כנקיים מחרקים וזאת ע"י ריסוסים ורעלים ותהליכים לא טובים, וע"ז באתי לומר כי שקר הדבר והוצאת לעז.
לאחמ"כ הוספתי את מאמרו ודעתו לגבי התותים הרגילים למי שקשה לו ההוצאה.

כבודו מתבקש להרגע.. הכל בסדר יבורכו כולם!:)
אמרתי את מה ששמעתי, מצטערת שהכאבתי, ממש לא בכונה
אני מבינה שיש לכם קשר טוב עם הרה"ג הרב רווח שליט"א
אפשר לשאול אותו איך זה שיש להם כ"כ הרבה צבע? מה שלא הכרתי בתותים הישנים
אולי הוא הצליח ליצור תותים עסיסיים במיוחד? והם גם מאוד טעימים! (חוץ מזה שיש להם הרבה מכות לבנות רכות כאלה שמחסלות לי רבע מהחבילה..)
אני שואלת בשיא הרצינות, בלי ציניות!
אשמח לתשובה! כי כך אוכל לחזור ברינה וצהלה לאכול מהתותים שיש לי במקרר משבת..
וההוצאה אני חושבת שהיא בסדר גמור 20 ש"ח לחבילה, שוה את הכל אם זה מוצר משובח ונקי
(הוצאות שבת, מי סופר?:))
 

במשרה מלאה

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
ואח"כ טובלים אותם בצבע מאכל חזק ועז כימי
תנסו לחצות את התות ל2 ולהניח אותו על דף לבן תחכו כמה זמן תראו כמה צבע עז יוצא ממנו
מי שזוכר את התותים של פעם.. זה בחיים לא היה!
ודאי ודאי שהיה מלכלך ומכתים כפלפל אדום
 

אביחי בס

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
הם עוברים תהליך כימי שהם הופכים לשקופים:eek: וזה איכשהו קשור להכשרה
ואח"כ טובלים אותם בצבע מאכל חזק ועז כימי
תנסו לחצות את התות ל2 ולהניח אותו על דף לבן תחכו כמה זמן תראו כמה צבע עז יוצא ממנו
מי שזוכר את התותים של פעם.. זה בחיים לא היה!
איך שואלים ברצינות אחרי כזו ליצנות?
 

אביחי בס

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
הם עוברים תהליך כימי שהם הופכים לשקופים:eek: וזה איכשהו קשור להכשרה
ואח"כ טובלים אותם בצבע מאכל חזק ועז כימי
תנסו לחצות את התות ל2 ולהניח אותו על דף לבן תחכו כמה זמן תראו כמה צבע עז יוצא ממנו
מי שזוכר את התותים של פעם.. זה בחיים לא היה!
אגב, זה ממש נכון לגבי התהליך של דובדבנים מסוכרים שאתם שמים בעוגות.
 

אביחי בס

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
IMG-20180103-WA0042.jpg
 

IAvigail

משתמש סופר מקצוען
איור וציור מקצועי
D I G I T A L
לא יודעת למה-אבל הטעם שלהם לא מתחיל להיות דומה לתות של פעם..
הריח-כן
אחחח... איזה אכזבה היתה בביס הראשון.. ;)
 

progitm

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
צר לי ידידי באשר הנך מפרש את דברי לא נכון.
כאן השמיצו את התותים החדשים 'שיצאו לאור' כנקיים מחרקים וזאת ע"י ריסוסים ורעלים ותהליכים לא טובים, וע"ז באתי לומר כי שקר הדבר והוצאת לעז.
את זה אתה יודע מידיעה? שאין תהליך כימי וצביעה,
או רק מהשערה על סמך המים הסטריליים ,
לא שאיני מכבדת אבל באמת בשביל לדעת!!!

(גם בד"ץ העדה החרדית נותנים הכשרים לחמצוצים מסוכרים וגם לשקדים טבעיים קלופים - אז מה נקפא מינה)

ודרך אגב כבר בעלי שמע מרב גדול בתחום שאם שוטפים ומשפשפים כמה פעמים (לא זוכרת בדיוק את התהליך) יש שמתירים, כך שאני יודעת שיש דעות!
 
נערך לאחרונה ב:

עזר כנגדו

משתמש פעיל
זה ממש מוזר לי שאתם כותבים שבתותים הנקיים יש צבעי מאכל.
התותים הנקיים נראים ממש לבנים ליד התותים הרגילים שהם אדומים ממש.

בשוק השומר שמו את הסלסלות שלהם צמוד וממש רואים את ההבדל.

קנינו והיה מצויין מלבד שלדעתי הנקיים פחות מתוקים אבל אחרי שנים רבות שלא אכלנו תותים זה היה טעים ונהדר.
 

אביחי בס

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
ודרך אגב כבר בעלי שמע מרב גדול בתחום שאם שוטפים ומשפשפים כמה פעמים (לא זוכרת בדיוק את התהליך) יש שמתירים, כך שאני יודעת שיש דעות!
נכון מאד, הרב הגדול בתחום שדיבר כך על התותים הרגילים - זה הרב רווח בכבודו ובעצמו.
וזה מה שכתבתי בתחילת דברי וחבל שלא עיינתם.
 

אביחי בס

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
ומשהו כללי לכבוד טו בשבט
 

קבצים מצורפים

  • טו בשבט.PDF
    4.8 MB · צפיות: 65

progitm

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
נכון מאד, הרב הגדול בתחום שדיבר כך על התותים הרגילים - זה הרב רווח בכבודו ובעצמו.
וזה מה שכתבתי בתחילת דברי וחבל שלא עיינתם.
כן אבל שום מילה בדבר תהליך כימי וצביעה....
 

Chasdei hashem

משתמש פעיל
מה לגבי ירקות עליים?
אתם אוכלים באופן חופשי? הבנו שזה נורא מסוכן - זרחן וכדו'
 

תמר אלי

משתמש מקצוען
זה תהליך כימי שהם עוברים
בריא זה לא. מזיק, אני לא יודעת עד כמה..

אני שמעתי על זה מהרב ויא שליט"א.

מי שזה מעניין בדיוק בדיוק איך, אוכל לומר
אבל אותי זה דחה למרות שזה בסדררר
אלה הקפואים,
פוי טעם לואי..
 

אביחי בס

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
מה לגבי ירקות עליים?
אתם אוכלים באופן חופשי? הבנו שזה נורא מסוכן - זרחן וכדו'
מידיעה: סיפורי מעשיות.
יש יצרנים בודדים אולי אחד שניים שמגזימים עם הריסוס, אבל זרחן וכל מה שהפיצו שיש בירקות עלים ללא חרקים? המצאות.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

לוח מודעות

למעלה