תותים כשרים מחממות

dag

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
בנושא הריסוס וכו'
האם יש בעיות של כשרות באופן כללי בגידול אורגני?
הבנתי שיש בעיה - יש כאן מישהו שמתמצא ויכול לפרט?

(כמו"כ עלים ירוקים - חסה וכדו' יש גידול אורגני בכשרות מהודרת?)

swins

משתמש רשום
אכן בתחילה התפלאתי שיש, אבל הבנתי שאם יש כשרים ללא חשש תולעים זה בטח מרוסס בכמות הזויה,
אלא אם כן יש עוד דרכים???
מה שכן שום דרך לא נשמעת מלבבת במיוחד.....

הם עוברים תהליך כימי שהם הופכים לשקופים:eek: וזה איכשהו קשור להכשרה
ואח"כ טובלים אותם בצבע מאכל חזק ועז כימי
תנסו לחצות את התות ל2 ולהניח אותו על דף לבן תחכו כמה זמן תראו כמה צבע עז יוצא ממנו
מי שזוכר את התותים של פעם.. זה בחיים לא היה!

אביחי בס

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
זה תהליך כימי שהם עוברים
בריא זה לא. מזיק, אני לא יודעת עד כמה..

אני שמעתי על זה מהרב ויא שליט"א.

מי שזה מעניין בדיוק בדיוק איך, אוכל לומר
אבל אותי זה דחה למרות שזה בסדררר
שקר וכזב, שקר וכזב, שקר וכזב! ולא משנה מהיכן השמועה!

אז כאן אני מודיע שבמקרה, ורק במקרה, אני חברותא של הרב רווח שליט"א ואחרי 3 שנות מחקר הגיעו למצב שעשו תותים שעוברים תהליך שטיפה וניקוי מקצועי ביותר, טבעי ביותר וזכו להוציא לציבור תותים נקיים מחרקים לגמרי, ויש אנשים צרי עין בעולם! ובמקום לפרגן ולתת מילים טובות עושים ההיפך. רק כאן רואים איך ששמועות עפות להם בשקרים גסים!
אגב, היום היתה הרצאה באשדוד ושם הוא הראה את המכונה המיוחדת לזה.

אביחי בס

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
ורק שתדעו, התותים והענבים אלו שני פירות הכי מרוססים והתות הוא הכי גרוע כי הוא סופג את הריסוס יותר מכל פרי אחר.

אביחי בס

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
הנה סיכום הנספח על המחקר שעשה הרב רווח במכון שלו על התותים, יראה הציבור וישפוט.
מי שדעתו של הרב ויא [שאני מכבד אותו מאד ומתייעץ איתו הרבה] היא כמו תורה מסיני אחת ואין אחרת - שיבוסם לו, אבל תדעו שיש עוד אנשי מקצוע בעולם שחיים את התחום הזה יום יום שעה שעה.
המאמר מתייחס לתותים הרגילים! מהשוק! שניתן לטפל בהם טוב מבלי לשלם כמו אלו שיצאו השנה!
סיכום:

א. ס"ה נבדקו 471 תותים. וס"ה נמצאו 79 חרקים. כאשר על פי רוב ניתן לומר שנמצא כל חרק בתות נפרד כלומר כ – 17% נגיעות ס"ה.

ב. ברור כי כל החרקים נראים וניכרים לעין, כפי שהובחנו רוב החרקים בבדיקה ויזואלית בלבד. כולם ניכרו ברחישתן בבירור. ניכרו במחושיהם. ניכרו גם לאחר מיתתם באיבריהם והרוב המוחלט ניכר בגופו ממש גם לאחר מיתתו.

ג. למעשה אף חרק לא נמצא מחופר ממש להוציא חרק שחופר עקב התהפכות כאשר הגורם האנושי הוא שגרם לכך. כמו כן הזחל תריפס החי התחפר ויצא אולם עדיין מכל קצוותיו הוא נותר בחוץ באופן ששפשוף ידני או ספוג היה מסיר אותו. גם בעבר שמצאנו התחפרות, היא הייתה נדירה וגם אז היו חלקי החרק בחוץ באופן ששפשוף היה מוריד אותו.

ד. נראה בבירור שבשטיפה ראויה מספיק וק"ו באם יש תוספת שפשוף ידני על פני כל התות. ואין כל צורך לחייב לקלוף או לחייב טחינה. והגם שיש מקרים נדירים של התחפרות, [הגם שבכל ה – 500 תותים שנבדקו בבדיקה זו לא נמצא ולו אחד], עדיין אין מיעוט זה מחייב קילוף, זאת ועוד שגם לאחר ההתחפרות עדיין חלק מהחרק נותר בחוץ ובשפשוף הוא אמור לרדת.

המאמר המלא נמצא בספרו 'תולעת שני' ח"ג

רותי וינברג

מנהלת פורום אדריכלות ועיצוב פנים
מנהל
מנוי פרימיום
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים

אביחי בס

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
אכן בתחילה התפלאתי שיש, אבל הבנתי שאם יש כשרים ללא חשש תולעים זה בטח מרוסס בכמות הזויה,
אלא אם כן יש עוד דרכים???
מה שכן שום דרך לא נשמעת מלבבת במיוחד.....
סליחה, אבל זו טיפשות ממדרגה ראשונה. הרי הטענה של הרב ויא שהתריפסים/החרקים מתחפרים ולא יורדים בשטיפה - אז מה תעזור כמות של ריסוס???
הרי לכם שאנשים שאין להם טיפת מושג יכולים להמציא דברים גם שם לא הגיוניים - העיקר להכפיש.
וחזקה על לשון הרע שיתקבל, אם לא כולו - מקצתו.

אביחי בס

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
היה כתוב שם שיש לקלף את התות ולשטוף
זה לא נקרא תות נקי מתועלים...
כמו שהבאתי לעיל, אם על התותים הרגילים דעתו של הרב רווח שלא צריך קילוף או טחינה - אז מה הוא עשה?
החידוש הוא שבתותים בהכשר שלו [ושל הרב אפרתי ושל עוד בד"צ או שניים אחרים איני זוכר בדיוק] שהם לא צריכים שטיפה אפ'.

אביחי בס

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
אם מגדלי התותים יוסיפו עוד טיפה ריסוס ממה שהם עושים היום - זו כבר תהיה סכנת נפשות לאכול אותם - וזה לא בצחוק.

אביחי בס

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
אני מתנצל על 'התקפת' התגובות, אבל מה לעשות שיש במקרה כאן מישהו שמכיר את התחום והנושא מקרוב מידי...

רותי וינברג

מנהל
מנוי פרימיום
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
איפה כתוב? על הקופסא עם הכשרו של הרב רווח? אין דבר כזה.
עוד המצאה.

אני מתנצל על 'התקפת' התגובות, אבל מה לעשות שיש במקרה כאן מישהו שמכיר את התחום והנושא מקרוב מידי...
באמת התקפה!

מישהי שאלה על התותים מהמכירה של משנת יוסף אז כתבתי ששם היה כתוב שיש לבדוק ולשטוף ולקלף וכו'
לא עניתי על כל הפולמוס סביב התותים הנקיים, אין לי מושג בזה

אביחי בס

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
מישהו פה אוכל מושטים הנמכרים בוואקום? מי לא? [אני..]
אתם יודעים כמה חומרים מכניסים להם כדי שיהיו לבנים ויציבים בבישול והגשה??
[מי שיודע מה זה מושט טרי מבין על מה אני מדבר]
ובכ"ז אוכלים ולא מעלילים שיש בזה הרבה חומרים ולמה? כי ע"ז הרב ויא לא חולק....

אביחי בס

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
באמת התקפה!

מישהי שאלה על התותים מהמכירה של משנת יוסף אז כתבתי ששם היה כתוב שיש לבדוק ולשטוף ולקלף וכו'
ומדובר על התותים בהכשר של הרב רווח?

רותי וינברג

מנהל
מנוי פרימיום
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
איפה כתוב? על הקופסא עם הכשרו של הרב רווח? אין דבר כזה.
עוד המצאה.
ומדובר על התותים בהכשר של הרב רווח?
אין לי מושג ומאמינה שלא,
רק ראיתי בשעת ההזמנה שיש שם הערה על בדיקה מתולעים, מסתבר (גם לפי המחיר) שמדובר בתותים רגילים

שמואל גרינשטיין

יותר מעצב מגרפיקאי
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
צילום מקצועי
D I G I T A L
באמת התקפה!

כנראה במשנת יוסף מכרו תותים מידול רגיל.
בתותים מגידול נקי - אין צורך אפילו בשטיפה.
פותחים את הנילון, מברכים ואוכלים בתאבון.

קנינו לכבוד שבת והיו ממש נהדרים.
ועצם זה שלא צריך לשטוף - כבר שווה את המחיר.

חני

אביחי בס

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
זה תהליך כימי שהם עוברים
בריא זה לא. מזיק, אני לא יודעת עד כמה..

אני שמעתי על זה מהרב ויא שליט"א.

מי שזה מעניין בדיוק בדיוק איך, אוכל לומר
אבל אותי זה דחה למרות שזה בסדררר
אגב או לא, החומר 'סטרילי' הנמכר בחנויות לשטיפה של ירקות, בהכשרו של הרב רווח, מיוצר מחומרים טבעיים בלבד בשונה מסבון כלים שאני בטוח שיש כאן מי שמשרה בו ירק...
בפסח הוא צריך הכשר כי בתהליך הייצור שלו משתמשים בקטניות.
אז אם בייצור חומר לניקוי ירק וכד' הרב רווח דאג שיהיה מחומרים טבעיים, אז הוא ילך ויוסיף רעלים לתותים שכבר מורעלים במידת מה???
קצת לחשוב לפני שמשמיצים.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

לוח מודעות

למעלה