כל ילד שמתגורר בבית (גם מעל גיל 18) נחשב כנפש,
למרות שיכול להיות שמדובר במתכנת שהוא עצמו מרויחסכום נכבד, אבל הוריו - בעלי המשפחה מרויחים סכום נמוך....
סבתא שלי לדוגמא, נכה , ניצולת שואה, זכאית ל60% הנחה בארנונה,
אבל לא תהיה זכאית לתווי מזון...(אם לא הילדים שלה לא היה לה כסף לתרופות חיוניות!!)
בעוד יש לי דוד , שיש לו 2 בנות בבית מתכנתות מרויחות סכומים גבוהים מאד, הוא זכאי להנחה בארנונה , ויש לו סהכ שבעה ילדים והוא כן זכאי לתווים,
הניסיון לחפש היגיון במקרה ספיצפי ממש לא מובן ליזה שהבגץ הוא לא גוף טהור , זה ידוע ואין צורך להתמקח,
אבל ברור שהקריטריונים מתעדפים חרדים,
הכנסה פר נפש, שקופצת משמעותית בין ילד רביעי לחמישי ,
כל ילד שמתגורר בבית (גם מעל גיל 18) נחשב כנפש,
למרות שיכול להיות שמדובר במתכנת שהוא עצמו מרויחסכום נכבד, אבל הוריו - בעלי המשפחה מרויחים סכום נמוך....
סבתא שלי לדוגמא, נכה , ניצולת שואה, זכאית ל60% הנחה בארנונה,
אבל לא תהיה זכאית לתווי מזון...(אם לא הילדים שלה לא היה לה כסף לתרופות חיוניות!!)
בעוד יש לי דוד , שיש לו 2 בנות בבית מתכנתות מרויחות סכומים גבוהים מאד, הוא זכאי להנחה בארנונה , ויש לו סהכ שבעה ילדים והוא כן זכאי לתווים,
בשמחה שכל החרדים יהנו מתווי מזון, ברור שכולם שמחים מזה שזה הלך למשפחות חרדיות מאשר לאכלוסיה אחרת, אבל בהחלט אי אפשר לטעון שהחלוקה היא שוויונית,
בנוסף יש עיריות חרדיות שחרטו על דיגלם, את הקלות בקבלת ההנחות בארנונה, שלא כחוק(יש ראש עיר מפורסם שאמר שהשאיפה שלו שכל העיר תקבל 90% הנחה בארנונה - ולא הוא לא רוצה שכל התושבים יהו עניים מרודים...)
ולמי שטען שלבגץ אין אפשרות להתערב בהחלטות ממשלה, והממשלה כרגע מתעדפת משפחות ברוכות ילדים - אז זו טעות,
תווי המזון נועדו למשפחות מוחלשות ללא תלות במס הילדים שלהן(אחרת היו קוראים לז תווי מזון למשפחות ברוכות ילדים- אבל אף מפלגה לא היתה מצביעה בעד, בשביל שכזה דבר יעבור אנחנו צריכים קודם שיגיע המשיח, והבגץ הוקם מלכתחילה כדי לאזן את הממשלה (זה שהוא לקח לעצמו סמוכיות לא לו זה כבר דיון אחר..., ))
אין באמור לעיל כל הצדקה או הערכה לגוף המסואב שנקרא בגץ,
לא יודעת בדיוק את החישוב, אבל הן רשמומות שמתגוררות עם הוריהם בבית, וההכנסה שלהן לא מחושבתטעות מוחלטת.
כל ילד מעל גיל 18 נחשב כנפש וגם הכנסתו נחשבת.
זאת אומרת שסופרים את כלל ההכנסות של כלל המתגוררים בנכס מעל גיל 18 ועבור כל אחד מהם נדרשים הגשת מסמכים ותצהירים.
כך נוצר גם מצב שילדה מתכנתת שגרה בבית ההורים והכסף עליו עבדה הוא לרוב שלה והיא לא משלמת להורים "דמי מגורים בבית הזה" - גורעת מהם את ההנחה בארנונה מבלי שהם מרוויחים את הכסף הזה.
אם לדוד שלך בבית יש 2 בנות מתכנתות שאכן מרוויחות סכומים גבוהים מאד - אז הוא שהוא לא מקבל הנחה בארנונה או ש-2 הבנות המתכנתות העבירו את כתובתם מביתו על מנת לא לגרום לו נזק - ואז הן כמובן לא נחשבות לנפש מבחינת הארנונה.
היא לא מרויחה הון, יש לה פנסיה מינימאלית מסבא שלי, אבל קיצבה שהיא מקבלת בגלל שהיא שורדת שואה, ביטלה לה את הזכאות לתווי מזון,בנוגע לסבתא שלך וחישובי ברוטו - נטו
אפשר להרוויח ברוטו המון כסף ועקב חובות/מצבים רפואיים ואינספור דוגמאות להיות במצוקה.
אבל בדיוק כמו הנחה בארנונה/הנחה למעונות/מס הכנסה/ביטוח לאומי
מדינה לא יכולה באמת לקבל מכל אחד רשימת מכולת כמה ההוצאות שלו מול ההכנסות. לוודא שזה הוצאות הכרחיות ולא פזרנות ולכמת מי באמת נשאר בנטו עם הכי קצת ...
סכום ברוטו הוא סכום ברור שאי אפשר לעשות עליו מניפולציות. ולכן מעריכים אותו בשווי הממוצע של הכנסה ברוטו לנפש כמה היא בדרך כלל משפיעה על הנטו.
יש חלוקה מקבילה של משרד הרווחה - המיועדת למקרים קשים ועושה בדיקות פרטניות מהסוג הזה - עובדת סוציאלית באה ובודקת את כל הפרטים ומאשרת
אם הסבתא שלך אכן במצב קשה - תקראו לרווחה תבצעו את כל הפרוצדורה ותקבלו תווים אפילו שווים יותר.
אז צריך להגיד לאליעד שרגאהסבתא לא במצב קשה ב"ה, אבל צריכה המון עזרה, גם בפעולות פשוטות, ולא הצליחו להוציא לה קיצבה מהביטוח לאומי, - אם יש לך מושג מה הפרצדורה להוציא קיצבה כזו , היא מקבלת 3 שעות שבועיות של עזרה,(וגם זה אחרי פרוצדורה מטורפת) - שזה סכום
התיקון מתבצע ידנית, כנראה טרם הגיעו לזה.
למה מודיעין עילית לא מופיע ברשימת הערים אצלם?מצורף קישור להגשת בקשה לתווי מזון - פתחון לב
כך גם אצלי (לי יש 3 כרטיסים, ורק מה שהגדרתי הוטען ב995)@אשל חב"ד , בפעם הקודמת קיבלנו 2 כרטיסים, בכל כרטיס היה אפשר עד סכום של 1000 ש"ח
בדקתי עכשיו באחד הכרטיסים שאותו הגדרתי השנה במערכת
כותב לי שיש יתרה של 995
האם זהו הסכום שכבר הוטען?
כי אם כן- זה לא הסכום המדוייק צריך להיות לנו עוד 525 ש"ח
השאלה אם היה צריך לעדכן את שתי הכרטיסים?
מה ניתן לעשות כדי שיהיה את הסכום המדוייק?
כי מודיעין עילית מקבלת דרך אשל חב"ד, לא דרך פתחון לב.למה מודיעין עילית לא מופיע ברשימת הערים אצלם?
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: