תוהה לעצמי....

מצב
הנושא נעול.

אבי1000

משתמש רשום
יש ספר בשם מוטב להזהר ולא להצטער. שווה לקרוא אותו עם הילדים.
יש לי קשר עם מס עוסים קלינים ולעסתי את הנושא הזה הלוך ושוב.ובקצרה . ראית תקיפה ? חלה עליך חובת דיווח למשטרה. לא דיווחת ואתה למשל עובד רווחה אתה בצרות.
ואני בעצמי יום אחד חיכתי עם מספר אנשים בתחנה (חרדים) ופתאום מאחורי התחנה בצד אני שומע-עזוב אותי אני אקרא למשטרה ישר עפתי למאחרי התחנה וראיתי אדם שנראה כאברך מנסה להצמד לילד בערך בן 12 חשבתי שזה אבא שמנסה לרסן את בנו הסורר אבל לא לקחתי סיכון ושאלי אותו אתה צריך עזרה?הוא אמר לי הבן אדם הזה מנסה לתקוף אותי לבנתיים האדם ניסה להתחמק ועלה על קוו למודיעין עילית הייתי נסער ובמקום להזמין משטרה צעקתי עליו(כוסות רוח למת)והוא לבנתיים נמלט.
אז שוב . הספר מוטב להזהר ולא להצטער חשוב ביותר.

שרי קלוגר

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
"מוטב להיזהר ולא להצטער"- אכן ספר מצוין ומומלץ.
ישבתי עם הילדים וקראנו אותו ביחד. נכנס להם מצוין למודעות ולא גרם לשום חרדות.
לא מסכימה עם הדעה של- לא להזהיר את הילדים כדי לא להכניס אותם לחרדות.
חייבים להזהיר את הילדים, צריך לדעת איך, אבל חייבים לדבר!

פקאן

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
איפה קונים את הספר?

שריתיש

משתמש סופר מקצוען
וכל ההורים המודאגים והדואגים
תדאגו בבקשה שלא יהיו באזורכם מקומות שקטים וחשוכים:
צריך תמיד לבדוק: שהמקלט נעול, אין מקום שקט מתחת לחדר המדרגות, בכניסה לבנין הכל חשוף...

Ella

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
D I G I T A L
הכל נכון, צריך להזהיר ולדאוג ולהיות מודעים, אך גם כאן, אם הקב"ה רוצה אחרת, אין מה לעשות
מכירה באופן אישי, סיפור של ילד, שהשתתף בחתונה קרובה , כמובן היה עם כל משפחתו, ולא היה שם לבד, הוא עמד והסתכל על הרכבת התזמורת בעזרת הגברים, ומאחר ומסדר הקידושין אחר והחופה התאחרה, קיימו בעזרת הנשים את הצילומי המשפחה המורחבת כשכל הקהל עומד וצופה בתמונות, לפתע הסבתא מהצד השני, שמה לב שהילד הנ"ל לא נמצא, לקח עוד כמה דקות עד שהוא נמצא וזה כבר היה מאוחר מדי...
והוא לא היה במקום בודד וחשוך , ולא הלך אם אף אחד זר, הוא נתפס מהגב ללא אפשרות להתנגד
ומדובר בילד עם המון מודעות בנושא...

ואף אחד לא יגיד שכשהוא מגיע לחתונה הוא מסתובב עם כל ילדיו בצמוד אליו.
צריך המון תפילות
מה שכן, צריך לאמר לילדים שכשקורה כזה מקרה חייבים לספר, מיד , במקרה הזה הילד הוזהר לא לספר, ועקבות התוקף נעלמו

chely

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
במיוחד באירועים צריך לפקוח עיניים כל הזמן, זה ידוע!!!
כשאני באירוע עם הילדים (אירוע בקרבה ראשונה שאז ההשתתפות מלאה) אני די היסטרית. דווקא אז הילדים נהנים ומשחקים עם בני הדודים, אני מוצאת את עצמי כל הזמן מחפשת אותם ומוודאת את מיקומם.

אבי1000

משתמש רשום
נכתב ע"י ella;2424026:
הכל נכון, צריך להזהיר ולדאוג ולהיות מודעים, אך גם כאן, אם הקב"ה רוצה אחרת, אין מה לעשות
מכירה באופן אישי, סיפור של ילד, שהשתתף בחתונה קרובה , כמובן היה עם כל משפחתו, ולא היה שם לבד, הוא עמד והסתכל על הרכבת התזמורת בעזרת הגברים, ומאחר ומסדר הקידושין אחר והחופה התאחרה, קיימו בעזרת הנשים את הצילומי המשפחה המורחבת כשכל הקהל עומד וצופה בתמונות, לפתע הסבתא מהצד השני, שמה לב שהילד הנ"ל לא נמצא, לקח עוד כמה דקות עד שהוא נמצא וזה כבר היה מאוחר מדי...
והוא לא היה במקום בודד וחשוך , ולא הלך אם אף אחד זר, הוא נתפס מהגב ללא אפשרות להתנגד
ומדובר בילד עם המון מודעות בנושא...

ואף אחד לא יגיד שכשהוא מגיע לחתונה הוא מסתובב עם כל ילדיו בצמוד אליו.
צריך המון תפילות
מה שכן, צריך לאמר לילדים שכשקורה כזה מקרה חייבים לספר, מיד , במקרה הזה הילד הוזהר לא לספר, ועקבות התוקף נעלמו

כדי למנוע מקרה כזה אפשר ללמוד לוחמה כל שהיא.
ומי שחושב שזה לא אפשרי שיחשוב שוב. אני וכמה חברים שלי בגיל 13 הלכנו ללמוד גיט קון דו ואייקידו ככה שההיינו במוכנות גבוהה כל הזמן עם ים ביטחון. אומנם לא למדנו במקומות חרדים אבל אפשר תמיד למצא חלופה נאותה.יש היום הרבה מקומות עם מאמנים חרדים

טוליפ

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י ella;2424026:
יש מצלמות בכל האולמות, אלא אם כן זה סיפור ישן

שרי קלוגר

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
זה מאד נכון שאין לנו שליטה ב100% על כל מה שקורה לילדים שלנו.
ועדיין, גם אם קרה ח"ו לילד מקרה לא נעים- יש הבדל ענק אם יש לו מודעות לנושא או לא.
אם דיברו אתו בצורה הנכונה- הוא לפחות יודע לא להתבייש, לספר למי שצריך ובטח שלא להרגיש אשם, ואז גם להשתחרר מהסיפור ביתר קלות.
מה שאין כן לילד שלא קיבל שום הסבר ויכול להיכנס עם עצמו לסיבוך רציני, שלא נדע.

אסתי-בראון

להיות אמא מחוברת
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
רחלי, תודה על פתיחת אשכול נוסף בנושא.
אפילו אם עוד רק אמא אחת תשים לב יותר ותעלה למודעות שלה, היה שווה.

מה שהולך ברחובות בערים החרדיות בשעות הבוקר הוא פשוט הזוי.
ואם הרחובות מלאים, אז מה?
עומדת ילדה בת שש, חמש, ארבע, ומבקשת לעבור את הכביש.
כל המבוגרים שעוברים ברחוב בשעה שמונה ועשרים, הם כאלה שרודפים אחרי הזנב של עצמם. נראה לכם שהם שמים לב שמישהו מבקש לחצות את הכביש?
זה כשהרחובות מלאים.
וכשאני רואה בסביבות תשע בבוקר ילדות קטנטנות שהולכות לגן לבד, אני פשוט זועמת.
הרחובות מ-ל-א-י-ם בסכנות, רבותי. מלאים!
ואת התשובה: "אין ברירה" אני לא מסוגלת לשמוע, וגם לא לקבל.
יש הרבה הורים שלמדו בדרך הקשה שאין ברירה זה לא תשובה.
שלא נדע.

ולילדים שאני מכירה שהתלוננו פעם לפני אמא שלהם שרק להם לא מרשים ללכת לבד למכולת (בסביבות גיל 6-7), אמרה האמא: ילדים מתוקים שלי, אתם בשבילי כל כך יקרים. אפילו הרבה יותר מיהלומים!
ולכן אני שומרת עליכם לפחות כמו ששומרים על יהלומים.
לדואגים: הילדים גדלו וכמובן למדו איך ללכת לבד ברחוב, ולא נשארו עם שום חרדות ובעיות נפשיות ישתבח שמו.

שרינה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
אם כל אמא היתה יודעת אלו השלכות קשות ומרחיקות יש לתקיפה היתה שומרת על ילדיה באלף עיניים!
מכירה מקרוב מקרה של ילדה שסוחבת את זה איתה עוד שנים רבות ולא מצליחה לצאת מזה עדיין.למרות טיפולים ויעוצים!!!
זה ממש גורם לאיבוד ערך עצמי!!במיוחד אצל בנות וד"ל...

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
לא קראתי את האשכול כי הראש כואב לי מרוב אורכו...
אבל,
כילדה בת 6 למדתי בגן בבנין הסמוך לבית שלי. קומפלקס הגנים היה צמוד לנו ממש.
זה לא מנע ממני להיחטף על ידי בחור [נראה כבחור ישיבה....] שבסה"כ ביקש עזרה איך להגיע לכתובת מסויימת, הבנין שלי.
ב"ה לא אירע דבר כי גננת שעברה במקום קלטה ת'עסק מיד..

אבל אכן לא פשוט.
וזה בעיר ירושלים, ברחוב הומה בשכונות הצפון.

את הילדים שלי תמיד לקחתי לגנים גם בגן חובה. כך ידעתי שהגיעו לגן. בחזור עד גן חובה אספתי אותם ובחובה נתתי להם לחזור לבד כשאני עם יד על הדופק לראות אותם ממרחק. אם לא ראיתי בזמן ששיערתי שהיו צריכים לחזור, יצאתי לקראתם.
אבל לפחות ידעתי שלגן הם הגיעו. על שעת החזרה יש יותר שליטה.

אבי1000

משתמש רשום
נכתב ע"י שרינה;2424183:
אם כל אמא היתה יודעת אלו השלכות קשות ומרחיקות יש לתקיפה היתה שומרת על ילדיה באלף עיניים!
מכירה מקרוב מקרה של ילדה שסוחבת את זה איתה עוד שנים רבות ולא מצליחה לצאת מזה עדיין.למרות טיפולים ויעוצים!!!
זה ממש גורם לאיבוד ערך עצמי!!במיוחד אצל בנות וד"ל...

במיוחד אצל בנות ??? ממש לא
אין הבדלים בין המינים בהשלכות של הפגיעה.
ומיכיוון שזהו פורום חרדי אז לא אפרט את עיקרי ההשלכות שקורות לנפגעי תקיפה.
הנושא הזה לעוס אצלי מכל כיוון אפשרי.

שרינה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
נכתב ע"י אבי1000;2424190:
במיוחד אצל בנות ??? ממש לא
אין הבדלים בין המינים בהשלכות של הפגיעה.
ומיכיוון שזהו פורום חרדי אז לא אפרט את עיקרי ההשלכות שקורות לנפגעי תקיפה.
הנושא הזה לעוס אצלי מכל כיוון אפשרי.
טוב מסכימה איתך...

שרהה

משתמש פעיל
נכתב ע"י אבי1000;2424061:
כדי למנוע מקרה כזה אפשר ללמוד לוחמה כל שהיא.
ומי שחושב שזה לא אפשרי שיחשוב שוב. אני וכמה חברים שלי בגיל 13 הלכנו ללמוד גיט קון דו ואייקידו ככה שההיינו במוכנות גבוהה כל הזמן עם ים ביטחון. אומנם לא למדנו במקומות חרדים אבל אפשר תמיד למצא חלופה נאותה.יש היום הרבה מקומות עם מאמנים חרדים

שטויות במיץ

אבי1000

משתמש רשום
נכתב ע"י שרהה;2424305:
איזה ילד יוכל לעמוד נגד גבר מבוגר?

דבר ראשון למה לבטל כשלא יודעים.
לא דברתי על גילאים קטנים כי אז אתה יכול להיות אלוף בתרגילים אבל כוח ממשי אין לך.
ב.אין הכוונה להכריע את המבוגר אלא שיהיה לך מספיק כוח להדוף אותו. וכן ילד יכול להכאיב למבוגר.
למה יש נשים שלומדות קרטה למרות שעוצמת הכוח שלהן נמוכה בהרבה משל גבר ולמרות זאת הן מצליחות להדוף את התוקף? כי יש להם את הטכניקה להילחם/לחמוק ולהימלט וכו.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  56  פעמים

לוח מודעות

למעלה