תוהה לעצמי....

מצב
הנושא נעול.

לאה ולדמן

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י מלכי A1;2424410:
"לא לדבר עם זרים" כל ילד יודע (לא כל אחד מיישם אבל יש מודעות)
לברוח ולספר לאבא על הדוד/שכן/חברותא/רבה/מנהל/משגיח/כל אדם מוכר שאבא מעריך ולא יאמין לך- זה כבר סיפור אחר לגמרי.
והפוגע יודע את זה.
את זה שהילד לא יבין מה קרה(ערבי פוגע-מסתדר בראש, רבה נערץ-פחות)
ואת זה שהוא יתבייש לספר
ואת זה שאם הוא יתפוס אומץ ויספר- לא בטוח שאבא יאמין לו.

מסתבר שאחרי התרבות המקרים שנעשו בידי קרובים ומכרים האבא החכם יאמין ויבדוק מהר יותר.
האם זה יפתור את הבעיה? לאלוקים פתרונים.

עריכה נהדרת

משתמש מקצוען
עריכה והפקת סרטים
די, גמרתם אותי.
באמת לא ידעתי שהעולם שלנו כ"כ מפחיד.
זהו, כבר אי אפשר לתת אמון באף בן אדם??? גם לא ברבה בחיידר???
לאן הגענו??

אבי1000

משתמש רשום
נכתב ע"י עריכה נהדרת;2424421:
די, גמרתם אותי.
לאן הגענו??

כבדהו וחשדהו

מלכי A1

משתמש צעיר
נכתב ע"י עריכה נהדרת;2424421:
די, גמרתם אותי.
לאן הגענו??

לא צריך להיות קיצונים- למה לא לתת אמון?
גם ברבה ובעיקר בילד.
שידע שהכל מספרים ואבא ואמא תמיד מאמינים.

מלכי A1

משתמש צעיר
נכתב ע"י wald;2424417:
מסתבר שאחרי התרבות המקרים שנעשו בידי קרובים ומכרים האבא החכם יאמין ויבדוק מהר יותר.
האם זה יפתור את הבעיה? לאלוקים פתרונים.

1.נקווה שהאבא חכם
2. ושישמע על זה כדי שיהיה לו למה להאמין(אולי טייל פה?)
3. אם לא יפתור, לפחות ימזער.

שרהה

משתמש פעיל
מאיפה הנתונים האלו
שרוב הפוגעים הם קרובי משפחה או מכירים?

msphoto

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
ציטוט מפי ד"ר יצחק קדמן, ראש המועצה לשלום הילד:

בגלל קשר השתיקה בציבור החרדי, בני ברק הפכה לבירת הפ... של ישראל. העיר היא אבן שואבת לעברייני ..., שמשערים ויודעים שיש סיכוי נמוך להיתפס במקום בו יש קשר שתיקה וקשר של השתקה

(עכשיו יקום מישהו ויגיד שהוא שונא חרדים וכו'..)

124578

משתמש פעיל
נכתב ע"י שולה;2423075:

אני רואה שאף אחד לא מגיב על ההודעה הזו. אז במקום להתפלמס ולהתחיל לחנך אחד את השני. כדאי שכולם פה יהיו קצת יותר מעשיים ויראו אותה ויורידו את הקבצים המצורפים בג'מבו מיל וידעו ככה איך להגן טוב יותר על הילדים.

זה ברור לכל בר דעת שהמצב היום הוא מאוד לא טוב. הנורמות חרגיות מאוד.

אני רק יכולה להמליץ "אף פעם אל תאמרי אף פעם..."
אני היום מאפשרת לבן שלי בן 8 ללכת לבד לחיידר עד השעה 08:15 וחזור בשעה 16:00. ולפעמים לרדת לגינה עם חבורת ילדים מהכיתה בלעדי...
אם היית שואלת אותי לפני 8 שנים אם זה הגיוני שאאפשר לו: הייתי אומרת לך שאין מצב!!!!:eek::eek::eek::eek:
אבל מה- אני גם ככה אמא חופרת :p:p:p אז למדתי להרגיע את עצמי ולהסתכל מרחוק...:cool::cool::cool:

וגם מצד שני אני מלמדת אותם להסתכל ברחמנות על הילדים שכל הזמן משוטטים בחוץ. אני אומרת להם כל הזמן:" לא קניתי אתכם במכולת..." ואז הם צוחקים והכל מסתדר אתם הילדים שלי ולדאוג לכם זו זכות שלי שהיא חובה.

ועוד משהו- יש לי כלל בבית שאין מצב שכל יום יוצאים לחברים/מזמינים חברים. יש ימים לפחות פעם בשבוע זבו רק המשפחה שלנו נמצאת בבית. וזה זמן איכות למשחקים וכד'...
אנחנו חייבים להתרגל להיות פחות "חיות רחוב" ויותר "חיות בית"...

ולא- אני לא עקרת בית/עצמאית וכד'.. אני עובדת קשה עד שעה מאוחרת. אבל מ16:00-20:00 כל כולי לילדים נפשית ורגשית בלי עיסוקים בבית ..
תחשבו מה זה: רק 4 שעות ביממה!!
אז שגם את הזמן הזה הם יבזבזו כל הזמן בחוץ או אצל חברים???? אין מצב!!

מלפפון

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י msphoto;2424344:
משום מה האשכול הזה מדבר רק על איך אנחנו נמלט עצמנו..
מתי נקום ונטפל בפוגעים?
מתי נפסיק לחפות עליהם?
מתי ידע כל מי שעולה במחשבתו בדל הרהור לעשות מעשה - ידע מיד שעתידו בבית הכלא ואף אחד לא יגונן עליו?
מתי יפסיקו הסוטים למיניהם לחשוב (לדעת..) שיש להם בציבור שלנו כר פורה ונרחב לפשעיהם?

רבים מהפוגעים מוכרים היטב בקהילותיהם, המקסימום ש'מענישים' אותם זה לעבור לקהילה אחרת.. ובמה הקהילה האחרת חטאה?

מכירה אחד שהקהילה החרדית לא שתקה. הוא ישב בבית הכלא איזה 4 שנים, ועכשיו הוא משוחרר.
וגר בשכונה החרדית ליד כל הילדים הקטנים. מתפלל בבית הכנסת, הולך למכולת.

נו, אז הוא נענש ונתן את חובו לחברה. עזר משהו?
כל עוד הוא מתהלך חופשי.

ואגב, צריך להבין שזו מחלה.
גם אם הם יודעים על העונש, לא עוזר כלום.
וזה לא סותר שחייבים לטפל בהם ומי ששותק, נותן יד לפשעים הללו.

אני הייתי מציעה לישראל לעשות עיר מקלט לאנשים כאלו. שיחנקו אחד את השני אבל לא יסתובבו בינותינו.

מה עוזר כלא אם אחרי מספר שנים משוחררים??

מלפפון

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י מלכי A1;2424432:
1.נקווה שהאבא חכם
2. ושישמע על זה כדי שיהיה לו למה להאמין(אולי טייל פה?)
3. אם לא יפתור, לפחות ימזער.

ברגע שילד מספר לא צריך שהאבא יהיה חכם בשביל להאמין לו.
הוא נחשף למושגים שאין מצב שידע אם זה לא קרה.

הבעיה היא עד שהילד מספר.
הוא מתבייש כי חש אשמה,
וכן הזהירו אותו שאם יגיד, יהרגו את אבא ואמא שלו.
והוא פשוט מפחד.

שישיה

משתמש סופר מקצוען
יש גיל שילד לא הולך לבד.נקודה.
לא בכל גיל שילד יכול ללכת לבד הוא יכול לקחת איתו ילדים נוספים.צריך בשלות של עוד כמה שנים מעל וגם אחריות.
גם בגילאים שילדים כן הולכים /חוזרים/חוצים לבד זה צריך להיות בשכל ובהכוונה.

לגבי כבישים-תלוי איזה כביש,יש כבישים שהם פחות סואנים ופחות מסוכנים למעבר שאותם אני מרשה לחצות מגיל 9 אחרי שהסברנו הייטב איך חוצים את הכביש. ויש כבישים סואנים מאד ומסוכנים שגם לבת ה12 שלי אני לא מרשה עדיין לחצות.

לגבי חזרה הביתה מהחיידר, הבנים שלי יודעים שיש להם 12 דקות להגיע הביתה, זמן שמספיק להליכה סבירה בלי התעכבות. בחידר מקפידים להוציא אותם בדיוק בזמן לא לפני ולא אחרי. הולכים תמיד עם חברים ורק בדרך המלך. אני עוקבת כל יום אחרי השעה בדיוק וכל איחור קטן מצריך הסבר,באיחור גדול אני יורדת לראות מה קורה.

שולחת ילדים ל"יש" רק שניים ביחד ועם פלאפון. לא שולחת בשעות שריק לגמרי/למקומות שאין בהם אנשים.
לתת לילדים מודעות לסכנות בצורה ברורה: לא מדברים עם זרים, לא עולים לשום רכב שמציע טרמפ כולל השכן והאיש מביכ"נ,לא עוברים במקומות סגורים כמו חניונים או מעברים לבד , לא נשארים בחיידר/בי"ס שניה אחרי הצילצול ללכת הביתה, מישהו נצמד אליך-תברח נוגע בך-תצרח, לא נכנסים לחדר עגלות בלי מבוגר.
לא לסמוך על השיפוט של ילדים מה נקרא מסוכן.ילדים צריכים הוראות ברורות בהתאם לסביבת החיים שלהם.
אי אפשר לכלוא ילדים, אי אפשר לעשות אותם חריגים בחברה,אי אפשר וגם לא רצוי להפוך את ההורים לצל של הילדים.
אבל,כהשתדלות צריך לחשוב, להסביר ולחשב סכנות. ולפני הכל ,באמצע ואחרי להתפלל שה' ישמור עליהם ועלינו תמיד.

מרציפן

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
נכתב ע"י שישיה;2424508:
מישהו נצמד אליך-תברח נוגע בך-תצרח, לא נכנסים לחדר עגלות בלי מבוגר.

אוי לא!
ולהכנס עם מבוגר??? הרי על זה מדברים כל הזמן....

שישיה

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י מרציפן;2424514:
אוי לא!
ולהכנס עם מבוגר??? הרי על זה מדברים כל הזמן....

מבוגר לענין זה,בהסבר המפורט זה אמא או אבא או מקסימום שכנה קרובה. ואם הם לא יכולים אז אל תיסע באופניים עד שיוכלו להוציא לך.
כשהייתי וועד בית, בהסכמת השכנים כולם הוצאנו את הדלת של חדר עגלות וכך הוא תמיד פתוח ומקפידים שתמיד יהיה בו אור, ולמרות זאת לא מרשה לילדים להכנס לבד.

אני לי

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
נכתב ע"י שרהה;2424355:
שד' ישמור אותי ואת כל עם ישראל
ואם חלילה חלילה חלילה הייתי מגיעה לסיטואציה
לא היה לי אומץ לכלוםםםםםםםםםםםםםםם
רק לברוח
שד' ישמור

הלוואי שהיה לך אומץ לברוח. זה כבר מצב מצוין.
הבעייה שהאינסטינקט הבסיסי שלנו הוא לקפוא, לא לברוח. ואת זה התוקף מנצל.

בלימודי הגנה עצמית עובדים בדיוק על ביטול האינסטינקט הזה, והחדרת אינסטינקט של הגנה ופעולה, או לפחות הסחת דעת ובריחה.

עזר כנגדו

משתמש פעיל
נכתב ע"י מלפפון;2424504:
מכירה אחד שהקהילה החרדית לא שתקה. הוא ישב בבית הכלא איזה 4 שנים, ועכשיו הוא משוחרר.
וגר בשכונה החרדית ליד כל הילדים הקטנים. מתפלל בבית הכנסת, הולך למכולת.

נו, אז הוא נענש ונתן את חובו לחברה. עזר משהו?
כל עוד הוא מתהלך חופשי.

ואגב, צריך להבין שזו מחלה.
גם אם הם יודעים על העונש, לא עוזר כלום.
וזה לא סותר שחייבים לטפל בהם ומי ששותק, נותן יד לפשעים הללו.

אני הייתי מציעה לישראל לעשות עיר מקלט לאנשים כאלו. שיחנקו אחד את השני אבל לא יסתובבו בינותינו.

מה עוזר כלא אם אחרי מספר שנים משוחררים??

ראשית, לא קראתי את כל האשכול.

שנית, מרן הרב שטיינמן מתנגד לדעה שאומרת שזו מחלה.
זו תאווה ויצר הרע.
מי שאומר שזו מחלה מתנער מאחריות.

שלישית, לרוב לא משחררים אותם ללא טיפול ומעקב, לפעמים חודשי - אלקטרוני ו/או תרופתי.
לצערנו, המדינה חוסכת בעלויות, וכך ממשיכות הבעיות.

מלפפון

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י עזר כנגדו;2424529:
שלישית, לרוב לא משחררים אותם ללא טיפול ומעקב, לפעמים חודשי - אלקטרוני ו/או תרופתי.
לצערנו, המדינה חוסכת בעלויות, וכך ממשיכות הבעיות.

את אומרת מידיעה?
כי חשוב לי לדעת.

PERLAH

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
לא עברתי על כל האשכול אז מתנצלת מראש אם כבר כתבו על הנושא.
מעבר ל"פגיעה" בילדים ובעצם עד הרבה לפני יש סכנה ממשית בכל רגע שילד קטן נמצא לבד ברחוב ולא משנה מה הסיבה לכך שהוא ברחוב.ילד קטן לא מסוגל לראות מכוניות מתקרבות.ילד קטן שחוזר מבית ספר עם חברים ותוך כדי שיחה משחקים יכול בקלות לרוץ פתאום לכביש.ילד קטן לא יודע שכשהוא הולך על קצה המדרכה או יושב על קצה המדרכה מכונית חונה לא תמיד יכולה לראות אותו.מכונית שיוצאת ברברס מחניה לא יכולה לראות ילד קטן ונמוך שפשוט ממשיך לרוץ.וכו וכו וכו לא משנה כמה זהיר יהיה הנהג,ישנם מצבים שאין לו בהם שליטה והם באחראיות הולך הרגל ומי שבחיים לא נהג אולי לא מודע לזה מספיק . אלו מצבים שקורים כל הזמן.אני נוסעת הרבה באזורים חרדים עם הרבה ילדים ותמיד מנמיכה מהירות בגלל שאני יודעת שבכל רגע ילד יכול לקפוץ לכביש.
הורים קיבלתם מתנות נפלאות מאלוקים אבל אל תשכחו שיחד עם המתנות מגיעה גם האחראיות!!

יום אביב

משתמש מקצוען
נכתב ע"י שולה;2423075:

תודה על הקבצים החשובים והמועילים הללו.

יש לי רק שאלה אחת: הרי מצד אחד אחוז הפגיעות הוא גבוה כל כך, הן בילדים והן בילדות. כמה רק באשכול הזה כתבו על פגיעות בעצמם או ביקרים להם, ובקבצים המצורפים, המנחה עצמה מספרת שבהרצאות שהיא מעבירה בנושא היא מבקשת מנשים שיכתבו לה באנונימיות 'כן' אם עברו את אחת מן החוויות שהיא מתארת, או לא, וכ80% כותבות לה כן! אז אין ספק שהפגע - על כל צורותיו - נפוץ, ומצד שני כל כך הרבה מסבירים לנו שמדובר בפגיעה קשה וארוכת טווח, ובצלקת לדורות, ויש שיאמרו: בלתי הפיכה. אז מה, כולנו, רוב האוכלוסייה, שרוטה באופן זה או אחר? מצולקת לתמיד?

שישיה

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י e12;2424664:
תודה על הקבצים החשובים והמועילים הללו.

יש לי רק שאלה אחת: הרי מצד אחד אחוז הפגיעות הוא גבוה כל כך, הן בילדים והן בילדות. כמה רק באשכול הזה כתבו על פגיעות בעצמם או ביקרים להם, ובקבצים המצורפים, המנחה עצמה מספרת שבהרצאות שהיא מעבירה בנושא היא מבקשת מנשים שיכתבו לה באנונימיות 'כן' אם עברו את אחת מן החוויות שהיא מתארת, או לא, וכ80% כותבות לה כן! אז אין ספק שהפגע - על כל צורותיו - נפוץ, ומצד שני כל כך הרבה מסבירים לנו שמדובר בפגיעה קשה וארוכת טווח, ובצלקת לדורות, ויש שיאמרו: בלתי הפיכה. אז מה, כולנו, רוב האוכלוסייה, שרוטה באופן זה או אחר? מצולקת לתמיד?

לא קראתי לעומק ולא חקרתי, אבל, לא אצל כולם הפגיעה באותה עוצמה.
פגיעה מינורית משאירה צלקת מינורית שיכולה להתבטא בפחד גדול יותר מסיטואציות קשורות,בפחד ורצון חזק יותר לגונן על ילדים ועוד, ולא הופכת את האדם לשרוט טוטלית ולפגוע תיפקודית.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  55  פעמים

לוח מודעות

למעלה