עוגות/עוגיות תבחרו לנו עוגה לשבת...! מתכון + התנצלות...

בְּמוֹצָאֵי מְנוּחָה ... תַּרְאֵם נִסֶּיךָ עוֹשֶׂה גְדוֹלוֹת ... לִשְׁמֹעַ אֶל הָרִנָּה וְאֶל הַתְּפִלָּה

מִזְמוֹר לְתוֹדָה הָרִיעוּ לַיי כָּל הָאָרֶץ: עִבְדוּ אֶת יי בְּשִׂמְחָה בֹּאוּ לְפָנָיו בִּרְנָנָה: דְּעוּ כִּי יי הוּא אֱלֹהִים הוּא עָשָׂנוּ (ולא) וְלוֹ אֲנַחְנוּ עַמּוֹ וְצֹאן מַרְעִיתוֹ: בֹּאוּ שְׁעָרָיו בְּתוֹדָה חֲצֵרֹתָיו בִּתְהִלָּה הוֹדוּ לוֹ בָּרְכוּ שְׁמוֹ: כִּי טוֹב יְהוָֹה לְעוֹלָם חַסְדּוֹ וְעַד דֹּר וָדֹר אֱמוּנָתוֹ:

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
כחלופה אפשר להכין כקרם גנאש מקצפת צמחית ושוקולד מריר ביחסים שווים.
(300 מ"ל קצפת + 300 גר' שוקולד).
בשלב של הבאת הקצפת לרתיחה מוסיפים את הקפה, הרום והליקר.
לדעתי יש להשמיט את הקקאו וכמובן את הסוכר.
וחוסכים כך את המרגרינה והביצים החיות.
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
כחלופה אפשר להכין כקרם גנאש מקצפת צמחית ושוקולד מריר ביחסים שווים.
(300 מ"ל קצפת + 300 גר' שוקולד).
בשלב של הבאת הקצפת לרתיחה מוסיפים את הקפה, הרום והליקר.
לדעתי יש להשמיט את הקקאו וכמובן את הסוכר.
וחוסכים כך את המרגרינה והביצים החיות.
תודה שירה
כדאי לחכות קצת שהגנאש יתחיל להתקרר ולא יהיה רותח כדי שיתקבל כקרם וימרח במקום לנזול כי הוא חם ועדיין נוזלי מדי.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
תודה העני
האמת שבמתכון שאני משתמשת בו הגנאש אף פעם לא רותח.
כי אני מביאה את הקצפת לסף רתיחה ולא יותר והשוקולד מוריד עוד יותר את הטמפ'.
ואכן כפי שאמרת יש לקרר מעט בטמפ' החדר כדי שהגנאש יתמצק קלות ויהיה נוח למריחה.
 
נערך לאחרונה ב:

פטיפורית

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
אין שום בעיה לעשות שינויים...
כמה שתרצו.
רק אל תצפו שיצא כמו המתכון המקורי ;)
הצלחות !
 

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
הכנתי
יצא מושלם!
תודה רבה!
 

פטיפורית

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
בעז"ה בשבוע הבא אעלה לכאן שדרוג קטן לעוגה הזאת שיוצר הבדל משמעותי,
מתאים מאד לבארים ולמשלוחי מנות .
הבטחתי...
אז הנה השדרוג -
העוגה היא אותה עוגה רק שיניתי את הקישוט והעוגה הפכה לאלגנטית ביותר.
מכינים את העוגה לפי ההוראות ובציפוי - במקום לשים 1/3 אחרון של הקרם - מצפים בגנש שוקולד מריר.
גנש שוקולד:
250 גר' שוקולד מריר
250 גר' ריץ'​
אפשרי למרוח את ה 1/3 האחרון של הקרם, להקפיא היטב ומעליו לשפוך את הגנש. אך זה הרבה יותר מסובך.
אחרי שהגנש התקשה - המסתי בשקית זילוף שוקולד מריר עם חמאת קקאו - כדי שיהיה נוזלי וקשקשתי בחופשיות מעל הגנש. מוסיף מאד למראה.
ועכשיו, לפני החיתוך - צריך להחליט איך את אורזת את העוגה למשלוח.
אני שלחתי בצורת אינגליש קייק ארוז בקופסא חד"פ מתאימה.
לקחתי את בסיס הקופסא שעליה העוגה עתידה להיות מונחת, מדדתי בסנטימטר מה גודל הבסיס בדיוק (במידות פנימיות) ולפי זה חתכתי את העוגה שיצא בדיוק בגודל. עובדים עם סרגל ומסמנים בדיוק היכן אמורים להיות קווי החיתוך.
מתבנית תנור יוצא 4-5 עוגות.
ולחיתוך - מכיון שהגנש למעלה עשוי משוקולד מריר הוא עלול להתפצח בחיתוך. ולכן צריך לחתוך ממש בזהירות.
טיפ: מחממים את הסכין תחת זרם מים רותחים ואח"כ מנגבים במטלית נקייה (או מחממים ע"י מטלית ספוגה במים רותחים). אחרי שהסכין ממש חמה מניחים אותה במקום הרצוי ובעדינות מזיזים מצד לצד בתנועת ניסור עדין של השוקולד. ושהניסור נעשה עם סכין חמה שממיסה את השוקולד בחיתוך - יוצא בקו ישר וללא שברים. מומלץ ומנוסה ! (וכן בכל עוגה שהציפוי שלה גנש חלק וקשה)
העוגה ראויה לשליחה כך. ממש כמו בחנויות.
אינגליש 1.jpg


אבל,
אפשר ורצוי - לקשט.
זה מקפיץ את העוגה לרמות אחרות....
אינגליש 2.jpg
אינגליש 3.jpg
אינגליש 4.jpg

איגליש 5.jpg


הכנת הקישוטים:
בתבנית סיליקון חצי עיגול הכנתי שוקולד לבן שוקולד קפוצ'ינו ושוקולד צמקאו.
חיברתי כל 2 חצאים לכדור שלם. (מהחום הכהה השארתי חצי כדור)
קישטתי בגנש שוקולד וגנש קפה, הוספתי שמבלה זהב וחרוזים.
ארזתי בקופסא המתאימה, הוספתי סרט...
ו - למשלוח !!!
 

שולמית2

משתמש רשום
למי שחיפשה מילוי ללא ביצים
הכנתי את העוגה עם מילוי של קרם שניט,
בין החום למוקה- קרם לבן.
ובין המוקה לוניל- קרם חום.
יצא...
תמונה תבוא בעז"ה...
 

batglas

משתמש פעיל
אשמח לדעת איך מכינים את הקרוקנט, ואיזה מידת כוס מדובר.
אני מעוניינת לעשות עוגה לשכנים לחתונה שלהם בימים הקרובים
 

חיה 108

משתמש פעיל
@פטיפורית או כל אחת אחרת שיודעת
אשמח להסבר איך אני מחברת את כל השכבות
איך אני הופכת את העוגה בלי שתשבר?
להקפיא את העוגות לפני החיבור??
 

פטיפורית

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
@פטיפורית או כל אחת אחרת שיודעת
אשמח להסבר איך אני מחברת את כל השכבות
איך אני הופכת את העוגה בלי שתשבר?
להקפיא את העוגות לפני החיבור??
אין צורך להקפיא קודם
תופסים את נייר האפיה ב 2 קצוות והופכים על העוגה בבת אחת
לא אמור להישבר בד"כ..
אח"כ מקלפים את נייר האפיה ועוברים לשכבה הבאה...
מקווה שעזרתי... :)
(טוב מאוחר מכלום...)
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


קהילת פרוג מודה לקב"ה יחד עם כלל ישראל על חיסולו של רב המרצחים מלבנון

בְּמוֹצָאֵי מְנוּחָה ... תַּרְאֵם נִסֶּיךָ עוֹשֶׂה גְדוֹלוֹת ... לִשְׁמֹעַ אֶל הָרִנָּה וְאֶל הַתְּפִלָּה

א מִזְמוֹר לְתוֹדָה הָרִיעוּ לַיי כָּל הָאָרֶץ:ב עִבְדוּ אֶת יי בְּשִׂמְחָה בֹּאוּ לְפָנָיו בִּרְנָנָה:ג דְּעוּ כִּי יי הוּא אֱלֹהִים הוּא עָשָׂנוּ (ולא) וְלוֹ אֲנַחְנוּ עַמּוֹ וְצֹאן מַרְעִיתוֹ:ד בֹּאוּ שְׁעָרָיו בְּתוֹדָה חֲצֵרֹתָיו בִּתְהִלָּה הוֹדוּ לוֹ בָּרְכוּ שְׁמוֹ:ה כִּי טוֹב יְהוָֹה לְעוֹלָם חַסְדּוֹ וְעַד דֹּר וָדֹר אֱמוּנָתוֹ:
נקרא  11  פעמים

אתגר AI

תחל שנה וברכותיה • אתגר 117

לוח מודעות

למעלה