תח"צ שפריץ לנהג!!

מצב
הנושא נעול.

יאסעלעS

משתמש מקצוען
גמני פעם נתקלתי בכזה חוסיד בבני ברק, ילד בן 10 לא נתן לאישה מבוגרת לשבת לידו, כי היא אישה וזה היה במושבים מקדמה היא אמרה לו יפה, אתה יכול לקום (הוא לא קם- ישב לידה ולא קרה לו כלום)
נראה שמי שכתב/ ה את הנ"ל אינו/ה משוייך/ת לעדת החסידים' לכן זה נשמע כזלזול בחינוך החסידי, בלי להכנס לדיון של לשבת ליד אישה...

לוטוס

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
חינוך זה המון, אבל לא, לא הכל מתחיל ונגמר בו.
נראה לי שכל אחד שמגדל ילדים יסכים איתי שלפעמים - אין להורים שליטה על מה שעושה הבן שלהם. פשוט אין. ובמיוחד בזמנים שהוא לא נמצא לידם.
ילדים הם ילדים, והמיקוד שלהם בעצמם, בזמן ובמקום הנוכחי - גורם להם להתנהג לעיתים באופן שמצער את ההורים שלהם מאוד.
כשהורה לילד אימפולסיבי שכל מה שדיברו איתו לא עוזר בזמן אמת, קורא משפטים שמאשימים אותו כהורה, וטוענים, לדוגמא, שאם הילד עושה כך וכך, ברור שגם להורה זה לא חשוב - זה מכאיב.
דיברו באופן כללי על החינוך/חוסר חינוך כיום. לא על מקרים יוצאי דופן שאז אין טענות לאף אחד.
וילד שעושה דברים לא טובים כשנמצא רחוק מהוריו מצביע ע"כ שהוא מאולף ולא מחונך
מי שמחונך, החינוך איתו בכל מקום

חילזון קטן

משתמש פעיל
נראה שמי שכתב/ ה את הנ"ל אינו/ה משוייך/ת לעדת החסידים' לכן זה נשמע כזלזול בחינוך החסידי, בלי להכנס לדיון של לשבת ליד אישה...
חינוך זה שאישה מבוגרת תעמוד, העיקר שלא תשב ליד ילד קטן???????
הצילוווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווו אם זה בעיה, אז שהילד יעמוד!!!!

יאסעלעS

משתמש מקצוען
ילד שעושה דברים לא טובים כשנמצא רחוק מהוריו בדיוק מצביע ע"כ שהוא מאולף ולא מחונך
לא!
הילד הכי מחונך נשאר ילד, ואי אפשר לדרוש ממנו באמצעות חינוך גם הטוב ביותר להיות מבוגר,
ילד נשאר ילד עם כל המשתמע, כולל התפרעויות לפעמים.

שירה שקד

משתמש צעיר
כתיבה ספרותית
דיברו באופן כללי על החינוך/חוסר חינוך כיום. לא על מקרים יוצאי דופן שאז אין טענות לאף אחד.
וילד שעושה דברים לא טובים כשנמצא רחוק מהוריו מצביע ע"כ שהוא מאולף ולא מחונך
זו טענה די בומבסטית, שמורכבת הרבה יותר במציאות בשטח.

יאסעלעS

משתמש מקצוען
חינוך זה שאישה מבוגרת תעמוד, העיקר שלא תשב ליד ילד קטן???????
הצילוווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווו אם זה בעיה, אז שהילד יעמוד!!!!
כתבתי ואחזור על זה.
לא צריך לזלזל בחינוך החסידי כדי להעצים את הסיפור ואת הזוועה!
ואיך כתבתי?!...
בלי להכנס לדיון של לשבת ליד אישה...
...
בהצלחה

חדוה טוקר

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
מה זה משנה מי הם היו ולאיזה חוג השתייכו???
ואחרי שעשיתי "תודה" כי אכן לא יפה לציין.
אני חושבת שזה לא קהילה כזו או אחרת, אלא שפשוט חסידים מקפידים לשבת קדימה יותר מליטאים ולכן זה נפוץ יותר מולם.
לבחור ישיבה ליטאי אין בעיה לעבור אחורה (למאחורי אישה) כדי לתת למבוגרת לשבת מקדימה.

אגב, על פי חוק, ועל פי "ונשמרתם" (סכנתא חמורא מאיסורא) קשישה בת 90 קודמת בספסל ראשון לזעטוט בן 17...

לוטוס

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
יש שובבות של ילדים ויש התפרעות ונטילת רסן
ואם ההורים נחרדים בבית מחוצפה ומעזות, אז הילד מבין שאין דרך כזו
לא נראה שאני היחידה פה שמזועזעת מ'החוצפה ישגה' שבדורנו

שירה שקד

משתמש צעיר
כתיבה ספרותית
יש שובבות של ילדים ויש התפרעות ונטילת רסן
ואם ההורים נחרדים בבית מחוצפה ומעזות, אז הילד מבין שאין דרך כזו
לא נראה שאני היחידה פה שמזועזעת מ'החוצפה ישגה' שמזרז את המשיח
ודאי שאת לא היחידה. גם אני מזועזעת, וכך גם כל מבוגר נורמלי, ולפעמים עוד יותר מכך - זה שמתמודד עם ילד שהתנהגותו מעוררתו בהוריו את אותו זעזוע.
אבל להאשים בהכללה את ההורים מעל במה ציבורית - זה חוסר רגישות נוראי.

חדוה טוקר

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
לכל הנשים בהריון: במקרי קיצון ממש (כשאתן מרגישות פיקוח נפש) תתיישבו ליד הגבר, והוא יקום וזהו. בכל מקרה העבירה היא על הבן, אם בקשת יפה והוא לא קם - אז זו בעיה שלו.

עמדו פעם 4 הריוניות (!!) ונער שישב ברביעיה לבד לא הסכים לעבור לספסל ליד גבר אחר.
התיישבתי, הוא קם, ואז קראתי לארבעתן לבוא לשבת 😭😭😭

הכל עניין של חינוך! וגם חלק מהמזועזעות פה - יתכן שילדכם פועלים אותו דבר לא מרוע אלא מחוסר מודעת, בבקשה בבקשה נהלו על הנושא שיחה נחמדה בסעודת ליל שבת הקרובה 🤥🤥🤥

לוטוס

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
ודאי שאת לא היחידה. גם אני מזועזעת, וכך גם כל מבוגר נורמלי, ולפעמים עוד יותר מכך - זה שמתמודד עם ילד שהתנהגותו מעוררתו בהוריו את אותו זעזוע.
חס וחלילה! ובוודאי שיש ילדים מורכבים ולא קלים
וזה קורה במשפחות הכי טובות
וסליחה אם מישהו לקח באופן אישי...

חדוה טוקר

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
קדימה יותר בטוחים ???
שימו לב, דיברתי על קשישה בת 90 שעולה עם מקל.... החוק (וככל הידוע לי ההלכה, אבל אני לא רב) לצידה. כזו שכל פסיעה באוטובוס קשה לה. שקמה מספסל היישר לדלת
לצערי ראיתי כמה פעמים את הנ"ל.
ולמען הסר ספק: ליטאים וחסידים כאחד.

יעל.ב.

משתמש פעיל

אז מה יכול להיות הפתרון?
זה נראה מאוד לא יפה שבחברה שלנו, שדוגלת בכבוד הבריות ודרך ארץ קדמה לתורה, יש כאלו שמתנהגים כך.
אז אם ההורים לא יעשו כלום, והנוכחים באירוע לא יעשו כלום,
אז מי אמור לטפל בבעיה הזו ?

(היא גם לא האשימה, כתבה שלהורים שיחנכו את הילדים, כי החברה בחוץ לא תמיד מתנהגת כראוי) ....

מצילה חיים

משתמש פעיל
ואחרי שעשיתי "תודה" כי אכן לא יפה לציין.
אני חושבת שזה לא קהילה כזו או אחרת, אלא שפשוט חסידים מקפידים לשבת קדימה יותר מליטאים ולכן זה נפוץ יותר מולם.
לבחור ישיבה ליטאי אין בעיה לעבור אחורה (למאחורי אישה) כדי לתת למבוגרת לשבת מקדימה.

אגב, על פי חוק, ועל פי "ונשמרתם" (סכנתא חמורא מאיסורא) קשישה בת 90 קודמת בספסל ראשון לזעטוט בן 17...
איך את יכולה לומר כזה דבר בביטחון?!

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה