לשון בקר עם פטריות
כל מילה מיותרת, מעדן מובטח!
ממליצה לנסות.
מצרכים לשליקת הלשון:
5 עלי דפנה
5 גרגירי פלפל אנגלי
מצרכים לרוטב:
2 בצלים
מעט שמן לטיגון
חצי כפית כרכום
חצי כפית פפריקה
חצי כפית פלפל שחור גרוס
מלח
חבילת פטריות (שימורים או טרי)
הכנת הלשון:
מכניסים את הלשון לסיר גדול עם עלי דפנה ופלפל אנגלי, מכסים במים ומבשלים על להבה גבוהה.
כשהמים רותחים ומבעבעים, מנמיכים את הלהבה לבינונית וממשיכים לבשל עוד כשעתים וחצי, בודקים מידי פעם אם מזלג שננעץ בבשר יוצא ממנו בקלילות, אם כן, אפשר לכבות את האש ולהוציא את הלשון שתתקרר מעט (את מי הבישול שומרים בצד, זה הציר שהלשון תתבשל בו בהמשך).
כשהלשון עדיין מעט חמימה אך נעימה למגע, זה הזמן להתחיל לקלף אותה מהשכבה הלבנה שעוטפת אותה, מתחילים את הקילוף מהשכבה הדקיקה שנמצאת בחלקה העליון של הלשון וממשיכים לכיוון הצד התחתי של הלשון, שם השכבה עבה ומתקלפת יותר במהירות.
אם הלשון לא מתקלפת בקלות, סימן שהיא עדיין לא רכה ומוכנה מספיק וצריך להמשיך לבשל אותה עד לריכוך מלא.
כשמסיימים לקלף, חוצים את הלשון לשניים – חלק אחד זה החלק העבה והחלק שני זה החלק הצר.
טיפ חשוב! כל חלק חותכים לפרוסות מהצד הרחב שלו, כל פרוסה בעובי של חצי ס"מ, את החלק הצר מתחילים לחתוך מהסוף ובצורה אלכסונית כדי להרוויח כמה שיותר פרוסות בגודל יפה, ושומרים בצד.
פורסים את הבצל לרצועות ומטגנים בסיר רחב ושטוח, כשהבצל מתחיל להזהיב, מוסיפים לו את הכרכום, הפפריקה, והפלפל ומערבבים היטב לפתיחת הטעמים של התבלינים.
אחרי חצי דקה, מוזגים חצי כוס מים ממי בישול הלשון, מערבבים ומסדרים את פרוסות הלשון בצורה מעגלית-ספירלית כשהן נשענות מעט אחת על השניה, מסדרים תחילה את הפרוסות הגדולות וממשיכים לפרוסות הקטנות.
מפזרים על הפרוסות את הפטריות, ממליחים מעט, ומוסיפים 2.5 כוסות מים ממי הבישול של הלשון, סוגרים את הסיר עם מכסה ומביאים לרתיחה, אחרי 5 דקות מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים כחצי שעה, כשבין לבין מערים רוטב על הפרוסות.
הבישול נמשך כ- 45-50 דקות, או עד שהרוטב מסמיך ומצטמצם יפה.
שמים את הפרוסות בצלחת מרכזית ומפזרים פטרוזיליה קצוצה לקישוט ומגישים.
כל מילה מיותרת, מעדן מובטח!
ממליצה לנסות.
מצרכים לשליקת הלשון:
5 עלי דפנה
5 גרגירי פלפל אנגלי
מצרכים לרוטב:
2 בצלים
מעט שמן לטיגון
חצי כפית כרכום
חצי כפית פפריקה
חצי כפית פלפל שחור גרוס
מלח
חבילת פטריות (שימורים או טרי)
הכנת הלשון:
מכניסים את הלשון לסיר גדול עם עלי דפנה ופלפל אנגלי, מכסים במים ומבשלים על להבה גבוהה.
כשהמים רותחים ומבעבעים, מנמיכים את הלהבה לבינונית וממשיכים לבשל עוד כשעתים וחצי, בודקים מידי פעם אם מזלג שננעץ בבשר יוצא ממנו בקלילות, אם כן, אפשר לכבות את האש ולהוציא את הלשון שתתקרר מעט (את מי הבישול שומרים בצד, זה הציר שהלשון תתבשל בו בהמשך).
כשהלשון עדיין מעט חמימה אך נעימה למגע, זה הזמן להתחיל לקלף אותה מהשכבה הלבנה שעוטפת אותה, מתחילים את הקילוף מהשכבה הדקיקה שנמצאת בחלקה העליון של הלשון וממשיכים לכיוון הצד התחתי של הלשון, שם השכבה עבה ומתקלפת יותר במהירות.
אם הלשון לא מתקלפת בקלות, סימן שהיא עדיין לא רכה ומוכנה מספיק וצריך להמשיך לבשל אותה עד לריכוך מלא.
כשמסיימים לקלף, חוצים את הלשון לשניים – חלק אחד זה החלק העבה והחלק שני זה החלק הצר.
טיפ חשוב! כל חלק חותכים לפרוסות מהצד הרחב שלו, כל פרוסה בעובי של חצי ס"מ, את החלק הצר מתחילים לחתוך מהסוף ובצורה אלכסונית כדי להרוויח כמה שיותר פרוסות בגודל יפה, ושומרים בצד.
פורסים את הבצל לרצועות ומטגנים בסיר רחב ושטוח, כשהבצל מתחיל להזהיב, מוסיפים לו את הכרכום, הפפריקה, והפלפל ומערבבים היטב לפתיחת הטעמים של התבלינים.
אחרי חצי דקה, מוזגים חצי כוס מים ממי בישול הלשון, מערבבים ומסדרים את פרוסות הלשון בצורה מעגלית-ספירלית כשהן נשענות מעט אחת על השניה, מסדרים תחילה את הפרוסות הגדולות וממשיכים לפרוסות הקטנות.
מפזרים על הפרוסות את הפטריות, ממליחים מעט, ומוסיפים 2.5 כוסות מים ממי הבישול של הלשון, סוגרים את הסיר עם מכסה ומביאים לרתיחה, אחרי 5 דקות מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים כחצי שעה, כשבין לבין מערים רוטב על הפרוסות.
הבישול נמשך כ- 45-50 דקות, או עד שהרוטב מסמיך ומצטמצם יפה.
שמים את הפרוסות בצלחת מרכזית ומפזרים פטרוזיליה קצוצה לקישוט ומגישים.
נערך לאחרונה ב: