גא"מ - הנושא מרתק (אותי בכל אופן).
גא"מ - הנושא מרתק (אותי בכל אופן).
מעניין מאד!גם אני כמעט ולא, וגם אידיש גלצייאנית וכד' אני בקושי מצליח לעקוב
אם זאת כאשר הייתי בשוויץ הסתדרתי איכשהו עם אידיש (למרות שהייתי צריך לסנן המון מילים שמגיעים משפות נוספות).
לפעמים ממש עדיף לא לתרגם.חיז'מאיייס!! דרעק!!!
יאצ'ו קירמייעב! דרעק!
וָאֹמַר לֹאידע מרשים, חגי!
אני רוצה למנות אותך לד"ר לשם כבוד בפורום, מקובל עליך?
האמת שאת הפרט הזה חבר אמר לי. עשיתי עכשיו סבב אוניברסיטאות, וחוץ מסן פרנסיסקו לא מצאתי כ"כ... ודאי שיש באוקספורד לימודי עברית, אבל לא תחת קטגוריית לשונות קלאסיות.מעניין מאד! אשמח לקבל מקור. תודה רבה.
הולך ונרקם פה תיק עֶשְׂרִימְשְׁמֵאוֹת! (את זה הבת שלי לימדה אותי)בכמה תסכים למכור לי את התואר בשוק השחור?
(רק זהירות, יש חשש שאחד מהניקים כאן יהיה עד מדינה ל @נתן גלנט...).
מסכן האשכול, מה עשינו ממנו...
כבודו דובר אידיש?
מעולם לא הצלחתי להבין דובר גרמנית, למרות דמיונה החלקי לאידיש.
אבל אולי הבעיה במבטא (כבר אמר מי שאמר שגרמנית הומצאה כדי לאפשר לאנשים לירוק זה על זה במסווה של שיחה מנומסת)
כאחת ששפת אם שלה גרמניתמעולם לא הצלחתי להבין דובר גרמנית, למרות דמיונה החלקי לאידיש.
הפוסט המקורי היה על פגישת שידוכיםיותר גרוע...
כאחת ששפת אם שלה גרמנית
ואני מדברת על ה'הוך דויטש'
אין קשר לאידיש.
תנו לדובר אידיש מלידה להקשיב לחדשות הרדיו באוסטריה למשל, והוא יחשוב שהוא נמצא בפרס.
נראה לי שאפשר להסיק מסקנות.מזכיר לכולם לשפוך קצת נפט באשכול
הסקתי את המסקנות שלי.נראה לי שאפשר להסיק מסקנות.
נורא פשוט:
ספרי ייכתב כרצוני ובהתייעצות עם אנשים שאני מעריך בלבד.
ומי שהספר לא מתאים לו- שיתכבד לוותר על קריאתו
חד וחלקהסקתי את המסקנות שלי.
נורא פשוט:
ומי שהספר לא מתאים לו- שיתכבד לוותר על קריאתו
הציבור החרדי כל כך רחב היום שתמיד יש מי שיקראהבעיה היא יותר גדולה:
איך מפיצים ספר שלם בסגנון הזה?
לא מתאים להפצה חילונית, לא מתאים חרדית.
עושים חושבים.
http://ccs.infospace.com/ClickHandl...fkAo49O8LPqqZA&om_pageid=xYJk64Dt8O9rBcyvGE1hאני לא מצליחה להבין מה זה אפיק?
את רצינית?אני לא מצליחה להבין מה זה אפיק?
(ולא צריך לתקן, הבנתי טוב מאד)אין הרבה קשר בין גיבוב המילים שהמציא אותו פורק עול
לבין שפת התורה המקודשת המסורה לנו מדור דור.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכג
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים: