בריאות שידוכים לבעיה רפואית (גופנית) קלה

מצב
הנושא נעול.

מתכנתת+

משתמש מקצוען
אכן כוונתי היא כמתוקן, וסליחה אם לא הובנתי נכון.
לצערי אני נתקל במסגרת תפקידי בהמון מקרים של זוגות שמתמודדים עם מחלת נפש של אחד מבני הזוג (ובמקרים גרועים יותר-גם ילדים להורים חולי נפש) שהוסתרה לפני החתונה, שלצערנו נגמרים בגירושין! ואם לא היו מסתירים לפני החתונה-זה לא היה מגיע לגירושין...
לא הבנתי, למה בן זוג בן להורה חולה נפש זה אמור להפריע בכלל?

עד מתי

משתמש מקצוען
לא הבנתי, למה בן זוג בן להורה חולה נפש זה אמור להפריע בכלל?
א. יש מחלות נפש תורשתיות
ב. ילדים להורים חולים ( שלא מטופלים ועוברים התפרצויות וכו' שלא נדע) עוברים סבל בלי יתואר שהרבה פעמים בונה אותם לאנשים נפלאים רגישים ומדהימים ולעיתים גורם להם להיפך להיות חרדתיים ,בעיות רגשיות קשות ועוד ועוד , לעיתים ( מקרים שמכירה מקרוב) הם מדחיקים הכל עד שבעת משבר ( אחרי לידה, פיטורין וכו') מתפרץ להם הכל בצורה קשה ( לצערי מכירה מקרוב מקרה של אמא עם בעיות נפשיות שכל הילדים סוחבים איתם בעיות ...
ברור ברור שלא כולם ככה ויש כאלה שזה רק מחשל אותם
עדיין לדעתי ודאי שזה דבר שהייתי רוצה לדעת עליו ולברר

מתכנתת+

משתמש מקצוען
א. יש מחלות נפש תורשתיות
ב. ילדים להורים חולים ( שלא מטופלים ועוברים התפרצויות וכו' שלא נדע) עוברים סבל בלי יתואר שהרבה פעמים בונה אותם לאנשים נפלאים רגישים ומדהימים ולעיתים גורם להם להיפך להיות חרדתיים ,בעיות רגשיות קשות ועוד ועוד
עדיין, לא חושבת שרבנים אומרים שצריך לספר דבר כזה
אנשים עוברים כל מיני דברים בחיים שיכולים לבנות אותם או להפוך אותם לחרדתיים...
ובקשר לתורשה, עדיין אחוזי הסיכון לא גדולים בכלל, לכל אדם לא עלינו יש אחוזי סיכון לחלות בכל מיני דברים...

עד מתי

משתמש מקצוען
עדיין, לא חושבת שרבנים אומרים שצריך לספר דבר כזה
אנשים עוברים כל מיני דברים בחיים שיכולים לבנות אותם או להפוך אותם לחרדתיים...
ובקשר לתורשה, עדיין אחוזי הסיכון לא גדולים בכלל, לכל אדם לא עלינו יש אחוזי סיכון לחלות בכל מיני דברים...
להורים שלי היה בשכנות משפחה מדהימה שהאמא היתה עם מחלה נפשיתמקשה שכל השכנים היו עדים לה ( צרחות כל לילה כמעט, נעילת דלת הבית על בעלה והילדים בלילות ועוד שה' ישמור)
הילדים שלהם היו עדיני נפש ואצילים וכשתיקשרו לברר אצל ההורים שלי לגבי המשפחה לא ידעו מה מחובתם להגיד, אבא שלי ניגש לאחד מפוסקי הדור שהורה לו אם לא שואלים על ההורים אין לך היתר לספר אבל אם שואלים במפורש איך האמא וכו' חובה להגיד שנראה שיש בעיה.
היה שידוך אחד של משפחה שההורים שלי הכירו היטב אבל הם לא בררו אצלם, אבא שלי שמע ממקום אחר על השידוך המתרקם אבל כפסק שקיבל לא אמר כלום!! ( אחרי הארוסין שגילו את הבעיה הם ניגשו לאבי בתלונה למה לא סיפר , אבל אבי לא הרגיש לא נעים כי היה לו פסק שפעל לפיו )
מה שאני רוצה להדגיש שזה דיני נפשות!!! גם לספר וגם להסתיר , א"א לקחת החלטה לבד בשביל זה יש גדולי תורה ופוסקי הלכה

רחלה 123

משתמש מקצוען
כל שידוך של מישהו עם בעיה רפואית שייקח מישהי עם בעיה רפואית הם יודעים שבלעדי הבעיה שיש להם הם לא היו לוקחים את השני, אתם יכולים לקרוא לזה התפשרות, אבל זו המציאות וא"א להתעלם ממנה
לא הבנתי למה זה רלוונטי ההגדרה
כמו שכתבתי אפשר לקחת למקום כמה מסכן אני שהתפשרתי, ואפשר לקחת למקום - טוב שהיינו צריכים ללכת לכיוון כזה של הצעות אחרת לא היינו זוכים להכיר.

אם זה משהו כרוני שלא אמור להשתנות בעתיד לרעה (לא סכרת שיכולה להיות לה הרבה השלכות)
זה משהו שאף פעם אי אפשר לדעת
יש הרבה דברים שעם השנים נהיים משמעותיים יותר , או התפרצות רצינית אחרי לחץ / סטרס/ לידות וכ'
צריך לקחת את זה בחשבון.
ואגב סוכרת נעורים מאוזנת לא אמור להיות לה השלכות מיוחדות אם שומרים כמו שצריך.
אילו שצריך ד' ישמור לכרות להם רגל זה בד"כ סוכרת מבוגרים שבגיל מבוגר מאד קשה להתחיל לשמור על איזון ואז זה מדרדר ...

מתכנתת+

משתמש מקצוען
להורים שלי היה בשכנות משפחה מדהימה שהאמא היתה עם מחלה נפשיתמקשה שכל השכנים היו עדים לה ( צרחות כל לילה כמעט, נעילת דלת הבית על בעלה והילדים בלילות ועוד שה' ישמור)
הילדים שלהם היו עדיני נפש ואצילים וכשתיקשרו לברר אצל ההורים שלי לגבי המשפחה לא ידעו מה מחובתם להגיד, אבא שלי ניגש לאחד מפוסקי הדור שהורה לו אם לא שואלים על ההורים אין לך היתר לספר אבל אם שואלים במפורש איך האמא וכו' חובה להגיד שנראה שיש בעיה.
היה שידוך אחד של משפחה שההורים שלי הכירו היטב אבל הם לא בררו אצלם, אבא שלי שמע ממקום אחר על השידוך המתרקם אבל כפסק שקיבל לא אמר כלום!! ( אחרי הארוסין שגילו את הבעיה הם ניגשו לאבי בתלונה למה לא סיפר , אבל אבי לא הרגיש לא נעים כי היה לו פסק שפעל לפיו )
מה שאני רוצה להדגיש שזה דיני נפשות!!! גם לספר וגם להסתיר , א"א לקחת החלטה לבד בשביל זה יש גדולי תורה ופוסקי הלכה
את מתארת מחלה נפשית ברמה קשה מאוד ולא מטופלת.
בכל דבר יש רמות, גם במחלות נפש.
יש מקרים מטופלים ושקטים הרבה יותר, אומנם עדיין התמודדות רצינית למשפחה אבל כל בן אדם עובר בחיים...
ואם לא יספרו אז בן בת הזוג יכולים לא לדעת מהמחלה של אחד ההורים לעולם, (אולי ישימו לב לכמה התנהגויות חריגות אבל לא יותר מזה...)
חבל לקחת את המקרה הכי קשה והכי לא מטופל ולהכניס את כל מחלות הנפש תחת המטריה שלו.

עד מתי

משתמש מקצוען
את מתארת מחלה נפשית ברמה קשה מאוד ולא מטופלת.
בכל דבר יש רמות, גם במחלות נפש.
יש מקרים מטופלים ושקטים הרבה יותר, אומנם עדיין התמודדות רצינית למשפחה אבל כל בן אדם עובר בחיים...
ואם לא יספרו אז בן בת הזוג יכולים לא לדעת מהמחלה של אחד ההורים לעולם, (אולי ישימו לב לכמה התנהגויות חריגות אבל לא יותר מזה...)
חבל לקחת את המקרה הכי קשה והכי לא מטופל ולהכניס את כל מחלות הנפש תחת המטריה שלו.
אני חולקת עלייך
מחלות נפש כאשר הן מתפרצות הן הרבה פעמים ברמה חמורה שמשפיעה מאד על כל המשפחה ( דיכאון כבד , מאניה דיפרסיה, ועוד שה' ישמור)
ילד באופי שלו לוקח את ההורים כדמות לחיקוי, אז אם זה בגיל הקטן זה בעיה מבחינת זה ואם זה בגיל יותר גדול יש משבר בנפש להכיל דבר כזה, מצד אחד זה הורה שצריך להעריך ולכבד מצד שני לעיתים ההתנהגות יוצרת רחוק ובושה .
זה קונפליקט מאד מאד קשה.
לצערי אין לי הכרות רק עם מקרה אחד וכמה נשים שפגשתי במהלך החיים ושתפו אותי בהתמודדות עם הורה עם בעיה נפשית ספרו כמה זה מלווה אותם עד היום וכמה כוחות נפש וטיפולים רגשיים הן צריכות כדי להשאר בשפיות

chaia

משתמש מקצוען
אני חולקת עלייך
מחלות נפש כאשר הן מתפרצות הן הרבה פעמים ברמה חמורה שמשפיעה מאד על כל המשפחה ( דיכאון כבד , מאניה דיפרסיה, ועוד שה' ישמור)
ילד באופי שלו לוקח את ההורים כדמות לחיקוי, אז אם זה בגיל הקטן זה בעיה מבחינת זה ואם זה בגיל יותר גדול יש משבר בנפש להכיל דבר כזה, מצד אחד זה הורה שצריך להעריך ולכבד מצד שני לעיתים ההתנהגות יוצרת רחוק ובושה .
זה קונפליקט מאד מאד קשה.
לצערי אין לי הכרות רק עם מקרה אחד וכמה נשים שפגשתי במהלך החיים ושתפו אותי בהתמודדות עם הורה עם בעיה נפשית ספרו כמה זה מלווה אותם עד היום וכמה כוחות נפש וטיפולים רגשיים הן צריכות כדי להשאר בשפיות
מחלות נפש זה הגדרה רחבה מאד
יש בעיות נפשיות שמטופלות ולילדים אין מושג שההורה חולה למשל פוסט טראומה קלה שמטופלים באופן עקבי והחולים יודעים לזהות את הטריגרים ולטפל בהתאם אין לילד יכולת לדעת שההורה חולה מקסימום הם יכולים להבין שההורה לא אוהב או נמנע מדברים מסוימים.
כל זה שוב כאשר החולה מטופל ויודע לזהות טריגרים ולטפל נמנעים כל התיאורים שהיו פה.

עד מתי

משתמש מקצוען
מחלות נפש זה הגדרה רחבה מאד
יש בעיות נפשיות שמטופלות ולילדים אין מושג שההורה חולה למשל פוסט טראומה קלה שמטופלים באופן עקבי והחולים יודעים לזהות את הטריגרים ולטפל בהתאם אין לילד יכולת לדעת שההורה חולה מקסימום הם יכולים להבין שההורה לא אוהב או נמנע מדברים מסוימים.
כל זה שוב כאשר החולה מטופל ויודע לזהות טריגרים ולטפל נמנעים כל התיאורים שהיו פה.
ברור לכולם שלא התכוונתי למחלות ברף הנמוך שאנשים מצליחים לנהל חיים תקינים

הדסולה

משתמש מקצוען
יש לי בת בת 21 מיוחדת מאד חכמה ועמוקה גבוה ומלאה.ממש לא מפריע לה בחור עם בעיה קטנה .נהפוך הוא היא טוענת שבחור כזה יהיה הרבה יותר משובח ואיכותי.יותר חשוב לה הלימוד תורה ואהבת התורה שבו ואני יודעת שאנשים מסתכלים על זה בעין עקומה .היא באמת מושלמת מרשימה ומשובחת ..אולי כי אנחנו בית כזה שלא פוסל על ליקויות .יותר יפריע לי בחור שבא מבית של הורים גרושים.

POKER

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
עימוד ספרים
יש לי בת בת 21 מיוחדת מאד חכמה ועמוקה גבוה ומלאה.ממש לא מפריע לה בחור עם בעיה קטנה .נהפוך הוא היא טוענת שבחור כזה יהיה הרבה יותר משובח ואיכותי.יותר חשוב לה הלימוד תורה ואהבת התורה שבו ואני יודעת שאנשים מסתכלים על זה בעין עקומה .היא באמת מושלמת מרשימה ומשובחת ..אולי כי אנחנו בית כזה שלא פוסל על ליקויות
אשריכם ואשרי חלקיכם ירבו כמותכם בישראל, יה"ר שתמצא את זיווגה הראוי לה בקרוב.
יותר יפריע לי בחור שבא מבית של הורים גרושים.
למה לפסול? אפשר לבדוק טוב טוב וכמו שהאריכו להסביר לעיל....

רחלה 123

משתמש מקצוען
פוסט טראומה קלה
בכלל לא הייתי מגדירה את זה תחת הפרעות ומחלות נפש
למרות שזה אכן מופיע בספר אבל מדובר במשהו שנוצר כתוצאה מטראומה חיצונית בד"כ , זה יחס שונה
כמובן אם בהחלט זה קל ואין הפרעה תפקודית ביום יום

chaia

משתמש מקצוען
בכלל לא הייתי מגדירה את זה תחת הפרעות ומחלות נפש
למרות שזה אכן מופיע בספר אבל מדובר במשהו שנוצר כתוצאה מטראומה חיצונית בד"כ , זה יחס שונה
כמובן אם בהחלט זה קל ואין הפרעה תפקודית ביום יום
זאת היתה דוגמא
גם בתחום מחלות הנפש יש מחלות שבמידה והחולה חלה בצורה הקלה של המחלה והוא מטופל באופן מתאים אין סיבה שהסובבים ידעו על המחלה.

ביקה פיקה

משתמש רשום
מנצלת את הבמה מחפשת שידוך לבחור חסידי, חכם מאד ובעל רגישות לזולת מופלאה, כשרוני ועוד.
מגיע ממשפחה חסידית, מקסימה, שמורה וכולם חכמים ברמה מעל.
למעלה מ10 שנים מטופל בדבקות אודות כפייתיות שסבל ממנה התפרצות אחת בלבד
ההורים מהרגע הראשון טיפלו בליגה הכי גבוהה בעולם רפואת הנפש וב''ה הכל מתנהל רגיל במהלך כל השנים (טיפול תרופתי ופסיכולוגי שוטף כמובן)
תופעות הלוואי היחידות הן: לא מתרכז בלימוד שעות ארוכות ולכן עובד בעבודה תורנית בהצלחה רבה ולומד חברותות קצרות במהלך היום וכן לעיתים נתקף בעייפות ופורש לשינה
זהו. מבדיקה מעמיקה מאד.
באם יש למישהו מחכמת ההמונים רעיון לשידוך עבורו אשמח להעביר אליהם

מטמון אומנות

משתמש מקצוען
יוצרי ai
יש את הארגון של האדמו"ר מאמשינוב, שפועל על בסיס ממוחשב כך שחוץ מהמחשב שמבצע את ההתאמות בשלב הראשוני , אין לאף אחד מידע על זהות המוצעים.

ארמון חול

משתמש מקצוען
יש לי ניסיון אישי בנושא.
זה תלוי במגזר שממנו אתם באים. אני לא פניתי לאף מישהו שמתמחה בנושא, אלא שדכנים רגילים, וב"ה הכל בא על מקומו בשלום, (כמובן הכל עם ייעוץ צמוד של רב).
אשמח להרחיב יותר באופן פרטי.
po9181 בגי'מייל
@POKER
הכווונה בבעיה נפשית או פיזית?
מחפשת שדכנים בנושא (משהו פיזי)
שדכן שנראה הצעות
ניסינו את בניין שלם ושוש תשיש (נרשמנו לפני 8 חודשים ולא קיבלנו אפילו הצעה אחת....)

רבקה רייזל

משתמש פעיל
אני חולקת עלייך
זה קונפליקט מאד מאד קשה.
לצערי המחלות שאת רשמת באמת נורא תורשתיות ולא חסר אנשים שקיבלו את זה בתורשה
אבל יש אנשים שגם אם הם קיבלו את זה בתורשה הם נלחמים ומטפלים בעצמם כי לא רוצים בית כמו אצל ההורים שלהם
למקרה של בית עם רקע נפשי קשה
תבדקו אייך הילד/ה אייך ההתנהגות שלה האם טיפוס עדין ולא מתפקד או ההפך לוחמת ,ותעשה הכול לבית שלה העתידי
מכירה כמה נשים שקיבלו את מחלות אלו בתורשה ועושות הכול כדי שהבית לא יראה כמו הבית שהם גדלו בו

רבקה רייזל

משתמש פעיל
יש לי גיס בחור פצצה
יש לו לב טוב ומידות מיוחדות
מי שתקבל אותו פשוט תזכה
הוא כבר בחור מבוגר רוב ההצעות יורדות כי אבא שלו נכה(חולה סוכרת ללא רגליים)
למה אנשים נבהלים אם האבא נכה.?
זה לא הבחור עצמו ,הבחור בריא ויש לו מידות שכל אמא היתה רוצה לבן שלה
עוד סעיף שמורדים בגללו שלחמי אין כסף
אז גם נכה וגם בלי כסף, ישר מורידים
אם יסתכלו קצת על המשפחה יראו כזאת משפחה מאוחדת ,שמחה למרות כל הקשיים,ילדים טובים
פשוט משפחה מדהימה והכל נתקע כי כולם נבהלים שהאבא נכה

ארמון חול

משתמש מקצוען
יש לי גיס בחור פצצה
יש לו לב טוב ומידות מיוחדות
מי שתקבל אותו פשוט תזכה
הוא כבר בחור מבוגר רוב ההצעות יורדות כי אבא שלו נכה(חולה סוכרת ללא רגליים)
למה אנשים נבהלים אם האבא נכה.?
זה לא הבחור עצמו ,הבחור בריא ויש לו מידות שכל אמא היתה רוצה לבן שלה
עוד סעיף שמורדים בגללו שלחמי אין כסף
אז גם נכה וגם בלי כסף, ישר מורידים
אם יסתכלו קצת על המשפחה יראו כזאת משפחה מאוחדת ,שמחה למרות כל הקשיים,ילדים טובים
פשוט משפחה מדהימה והכל נתקע כי כולם נבהלים שהאבא נכה
אולי הוא עצמו מוריד הרבה הצעות טובות גם בגלל דברים כאלו?

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  107  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה