שיבושים שנכנסו לציבור מטעויות של זמרים

סופריא - הוצאה לאור

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום גולד
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
עריכה תורנית

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
יש איזה זמר צעיר שיש לו המון שגיאות, אני לא רוצה להזכיר שמות בגלל איסור לשון הרע.
היום אני רואה את הבת שלי מקשיבה לשיר שלו ושרה אתו "ה' אלוקי שיוועסי אליך וסירפאני" (יעני ת' רפויה במקום שיוועתי ותרפאני). עיצבן אותי, אבל ידעתי שלא יעזור שאתקן.

סופריא - הוצאה לאור

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום גולד
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
עריכה תורנית
יש איזה זמר צעיר שיש לו המון שגיאות, אני לא רוצה להזכיר שמות בגלל איסור לשון הרע.
היום אני רואה את הבת שלי מקשיבה לשיר שלו ושרה אתו "ה' אלוקי שיוועסי אליך וסירפאני" (יעני ת' רפויה במקום שיוועתי ותרפאני). עיצבן אותי, אבל ידעתי שלא יעזור שאתקן.
מה שמזכיר לי יהודי מבני עדות המזרח, שהיה יורד לפני העמוד בבית כנסת שכונתי, ומסלסל בקולו הערב: "לפני ה' כי בא לשפוס הארץ ישפוס תבל בצדק ועמים במישרים"

א-ירושלמית

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
פרסום וקופי
UX UI
D I G I T A L

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
אינו נכון; והיינו כהקפדה (הדֵּי־מוצדקת) בהללוי'.
ככלל, בעדות אשכנז חששו מאד מכל צד רחוק של הזכרת ש"ש מבלי צורך ממשי, ואין לזלזל ח"ו במנהג ישראל.
בהללויה יש שתי דעות בגמ' אם זה תיבה אחת (ואז אינו שם) או שתי תיבות.
יש שם עוד כמה מילים מסופקות.
אבל שלהבתיה לא זכור לי שיש על זה ספק.
צריך לבדוק אולי באלו שרושמים את שמות הקודש של כל התנ"ך. (לגבי שמות שאינם נמחקים/שצריך לכותבם בקדושה).

מירער

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי

הלו קיטי קטן

משתמש פעיל
שלהבת יה (בנוסחנו: שלהבתיה) - מחלוקת בין אנשי המסורת אם היא מלה אחת או שתים; והקרוב , שהיא שתים. וסמיכת השם - כמו "כהררי אל".
מתוך אחד הפירושים שם.

ברוך הוא

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
השיר "הזמן קצר והמלאכה מרובה" וכו' (אני לא יודע מי הלחינו אבל הרבה זמרים שרים את זה כגון ליפא שמלצר, מידד טסה, עקיבא געלב) המילים המקוריות במשנה באבות הם: "היום קצר והמלאכה מרובה, והפועלים עצלים, והשכר הרבה, ובעל הבית דוחק". וכל האנשים ששמעתי מצטטים "הזמן קצר".
חוץ מזה שהם שרים "הזמן קָצֵר" וצירך לומר "קָצָר".
(אגב רולי דיקמן שר שיר אחר עם המילים נכון).

נודד

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
עוד שיבוש חמור
כתוב: "בָּרוּךְ הוּא אֱלקֵינוּ שֶׁבְּ רָ אָ נוּ לִכְבוֹדוֹ". ושרים "בָּרוּךְ הוּא אֱלקֵינוּ שֶׁבָּ רָ אנוּ לִכְבוֹדוֹ". משמעות קריאה זו היא שאנחנו כביכול, בראנו את הקב"ה.
מילא ששרים בשיבוש, הבעיה היא שזה עובר לתפילה.

מימיי לא שמעתי ששרים כך, מקסימום הופכים את ה - א בבראנו לשותקת(ניסיתי לזמזם בראש את השיבוש הנטען, וזה ממש לא משתלב בקצב המנגינה)

נערך לאחרונה ב:

אם לא תשאל איך תדע

משתמש סופר מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י post: 9589629:
ד"א, יש איזה זמן ספרדי עם שם אשכנזי.

הסיפור אמיתי (כמעט) לגמרי
קוראים לזמר משה קליין היום הוא אימץ את שם משפחת אשתו שהיא חצי אשכנזית חצי ספרדית
בעבר קראו לו משה חדד במקור מאשדוד
הוא השתתף בתחרות הקול הבא הראשון וזכה במקום השלישי
יש לו גם ראיון עם מנחם טוקר והוא שואל אותו למה החליף את השם מחדד לקליין
זה נשמע שלא כ"כ נעים לו לדבר ע"כ אבל בין היתר הוא טוען שאמרגנים טענו לו שאם יחליף את שם משפחתו לאשכנזי הוא יצליח להיכנס לעולם החתונות והישיבות ביתר קלות ועוד כל מיני טיעונים של שיווק

אם לא תשאל איך תדע

משתמש סופר מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
לגבי השיר שימני כחותם
יש להקפיד לשיר שלהבת קה

שִׂימֵנִי כַחוֹתָם ... רִשְׁפֵּי אֵשׁ שַׁלְהֶבֶתְי__ה.
(ריווחתי בכוונה)

רש"י
רשפים של אש חזקה הבאה מכח שלהבת של גיהנם טעם הזקף הגדול הנקוד על רשפי מלמדנו על תיבת אש שהיא דבוקה לשלהבת י__ה לומר אש של שלהבת י__ה

אבן עזרא
מחלוקת בין אנשי המסרה אם היא מלה אחת או שתים והקרוב שהיא שתים וסמיכת השם כמו כהררי א__ל ושי"ן שלהבת שורש וכמוהו להבת שלהבת והנה היא מלה מרובעת מארבע אותיות:

ר' ישעיה מטראני
כלומר: שלהבת גדולה. וכן כל מלה כשרוצה להגדילה , סומך אותה אצל השם הנכבד; כגון זה , וכמו "מאפלי__ה" (יר' ב , לא) , וכגון "גבור ציד לפני (ש"ה)'" (בר' י , ט) , וכגון "צדקתך כהררי א__ל" (תה' לו , ז) , "עיר גדולה לאלקים" (יונה ג , ג) , וכגון "ותהי לחרדת אלקים" (ש"א יד , טו).

https://www.mgketer.org/tanach/30/8/6/links

חגי פאהן

משתמש סופר מקוצען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
לגבי השיר שימני כחותם
יש להקפיד לשיר שלהבת קה
לפי דבריך גם צריך לומר ידידקה, חננקה, יוקל ושמוקל!
מלבד זאת, בד"כ מי ששר את השיר באמת מתכוון למילים שלו, ולכן גם אם זה היה שם השם זה לא לבטלה.

אם לא תשאל איך תדע

משתמש סופר מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
לפי דבריך גם צריך לומר ידידקה, חננקה, יוקל ושמוקל!
מלבד זאת, בד"כ מי ששר את השיר באמת מתכוון למילים שלו, ולכן גם אם זה היה שם השם זה לא לבטלה.
אלו לא דברי אני רק ציטטתי מפרשי חז"ל

חגי פאהן

משתמש סופר מקוצען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
אלו לא דברי אני רק ציטטתי מפרשי חז"ל
מה שציטטתי מדבריך אלו דבריך ולא דברי המפרשים, אתה הסקת מדברי המפרשים שצריך לומר שלהבת קה, הם לא אמרו זאת. בכל הספרים אצלי בבית זו מילה אחת (כולל תנ"ך ברויאר).

חגי פאהן

משתמש סופר מקוצען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים

סערצע

משתמש מקצוען
ועדיין, כשהנדון הוא אודות הכרעה הלכתית במחלוקת קדומה יש להסתפק במשקלו (כידוע, גם ר"מ ברויאר לא נצמד אליו לחלוטין. ואכ"מ).

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  55  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה