על כלום מאתמול אני מחפשת רעיוןלא חסר.
תבדקי על מה כבר היום אתם מקבלים כסף מהצד?
בייביסיטר, מכירה של משהו, שירותים שאתם נותנים, תמיד יש משהו, ואם אין, יוצרים אותו.
נמשיך לחפש
על כלום מאתמול אני מחפשת רעיוןלא חסר.
תבדקי על מה כבר היום אתם מקבלים כסף מהצד?
בייביסיטר, מכירה של משהו, שירותים שאתם נותנים, תמיד יש משהו, ואם אין, יוצרים אותו.
לא הבנתי מה לא מסתדר לך?תודה על המאמר המדהים! וסליחה על הדילאי...
לגבי הדוגמה שהבאת במאמר של התכנית לחיתון ילדים,
ניסינו להביא את זה למעשה אבל בפועל ראינו שליותר מילד אחד-שניים השיטה של למשוך 3% בשנה לא עובדת, גם אם משקיעים סכום גדול פי 3.
זאת מכיוון שכ3000 ש"ח בחודש (3%) יספיקו בכדי להחזיר הלוואה של 250 א' למשך כ4-5 שנים, כמובן שניתן לפרוס ע"פ יותר שנים את ההחזרים. זה מעולה לילד הראשון, אבל כידוע לרוב החתונות מתקיימות בצפיפות יותר, וגם אם יהיה אפשרי לקחת הלוואה נוספת של 250 אלף בתוך שנה-שנתיים, לא יהיה לה מימון מה3% של המשיכה השנתית. ודם אם נפרוש ליותר שנים את ההחזרים, עדיין יהיו יותר חתונות בהתאמה. ז"א שבהכרח ניאלץ לפגוע בקרן ולהפחית אותה עם השנים. ואולי זה כבר לא ממש משנה אם נעשה זאת מלכתחילה.
אשמח לשמוע ממך אם יש לך פתרון לכך או תובנות נוספות,
זה משמעותי עבורנו לחישוב הסכום שיש לחסוך לכל הילדים.
לא חולקת על כך שזו שיטה מצוינת ופתרון משמעותי,לא הבנתי מה לא מסתדר לך?
בדוגמה שם הבאתי שמהשקעה נכונה של 120,000 ש"ח ניתן להגיע לסכום משמעותי וגם לחתן ילד רק עם החזרי הלוואה.
בדוגמה התכוונתי ללקיחת משכנתא של 250,000 [אפשר גם על הדירה של הזוג] ועם ה-3% האלו אפשר להחזיר את ההלוואה.
עכשיו ברור שלא הייתה כוונה לומר שעם 120,000 ש"ח שהשקענו בצורה סולידית תוכלו לחתן 10 ילדים בהפרשים קטנים וכשתתנו מאות אלפי ש"ח לכל אחד.
ברור שצריך יותר, אבל בתכנית הזאת מרוויחים שהקרן לא פוחתת וודאי לא בהתחלה, וכך משיגים לתקופה יותר ארוכה תשואה יותר גבוהה.
נ.ב. ב-3000 ש"ח חודשיים ניתן להחזיר משכנתא של כ550,000 - 600,000 ש"ח.
אז בהשקעה נכונה אין צורך לחשב רק 5% תשואה לשנה, אלא מינימום 7% תשואה לשנה, [ללא הורדת אינפלציה]בקיצור אני מנסה לחשב כמה כסף להשקיע לכל ילד, במשיכה של 3% ובלי לפגוע בקרן, לפחות לא בהתחלה.
אני עשיתי חשבון של חסכון של 3000 ש"ח בחודש למשך 20 שנה,
חישבתי תשואה ריאלית של 5% והגעתי ל1,250,000
אז בחישוב שאני עשיתי 3% זה 3,947 ש"ח לחודש, ולפחות שמרניים 4% שזה גם לכאורה שומר על הקרן זה 5,263 ש"ח לחודש להחזרי הלוואות.משיכה של 3% תאפשר לי להחזיר הלוואה של 3100 ש"ח בחודש,
החישוב הוא לקחת הלוואות ארוכות טווח של כ-20 שנים כדוגמת משכנתא, ואז 250,000 ש"ח זה בהחזר חודשי של כ-1300 ש"ח לחודש.אם אני לוקחת 250 א' זה יקח 6-7 שנים...
לפני מס?אז בהשקעה נכונה אין צורך לחשב רק 5% תשואה לשנה, אלא מינימום 7% תשואה לשנה, [ללא הורדת אינפלציה]
תלוי איך משקיעים, וכו'.לפני מס?
לפני מס, דמי ניהול , אינפלציה.לפני מס?
אין עניין לחשב אינפלציה.אינפלציה.
אם את מחשבת סכום מסוים אז צריך לקחת בחשבון סיכון מט"ח, אם מחשבים ערך - צריך לקחת בחשבון אינפלציה.אין עניין לחשב אינפלציה.
אם היא מחשבת לתת סכום מסוים לכל ילד, זה שערך הכסף השתנה, לא אמור לשנות משהו, פשוט מסתכלים על הסך הכל שנצבר.
תלוי איך משקיעים, וכו'.
אבל בגדול, כן.
כל אחד יחשב איך שהוא רוצה.אם את מחשבת סכום מסוים אז צריך לקחת בחשבון סיכון מט"ח, אם מחשבים ערך - צריך לקחת בחשבון אינפלציה.
אי אפשר להתעלם משניהם יחד.
ובכל מקרה, כיון שהעתיד בלתי נודע, לא הייתי מחשבת יותר מ5 % נטו.
גם.את מתכוונת לקרן השתלמות?
אבל כשאנשים מסתמכים על החישוב שלך וחושבים שזה 7% נטו זו הטעיה .כל אחד יחשב איך שהוא רוצה.
אני כתבתי את דעתי.
שוב, לא כתבתי בשום מקום שזה נטו, בשביל שזה יהיה נטו זה תלוי בצורת ההשקעה.אבל כשאנשים מסתמכים על החישוב שלך וחושבים שזה 7% נטו זו הטעיה .
כשכותבים שאפשר לעשות 7% בשוק ההון, זה משתמע נטו.שוב, לא כתבתי בשום מקום שזה נטו, בשביל שזה יהיה נטו זה תלוי בצורת ההשקעה.
שוב, זה אפשרי גם נטו!כשכותבים שאפשר לעשות 7% בשוק ההון, זה משתמע נטו.
עד כאן למאמר הזה,
אז איך עושים זאת בפועל? איפה קונים את זה? מה הכי מומלץ? מה עם מסים? ומה עם כשרות?
על כך ועוד בעז"ה במאמרים הבאים.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: