עזרה לילדים ברכישת דירה.השאלה המרכזית מה מטרת השקעה? ולאן השאיפה להגיע?
נגיד שחצי מיליון ש"חאיזה סכום יש?
כמו מה? (כמובן לא יעוץ ולא המלצה רק בשביל הידע)ו5 שנים זה טווח מספק בשביל הרבה מאד השקעות.
עזרה לילדים ברכישת דירה.השאלה המרכזית מה מטרת השקעה? ולאן השאיפה להגיע?
נגיד שחצי מיליון ש"חאיזה סכום יש?
כמו מה? (כמובן לא יעוץ ולא המלצה רק בשביל הידע)ו5 שנים זה טווח מספק בשביל הרבה מאד השקעות.
בני כמה הם?עזרה לילדים ברכישת דירה.
כפי שכתבתי יש הרבה מאד אפשרויות טובות, ולמי שזה רלוונטי בשבילו, יכול לפנות אליי בפרטי.עזרה לילדים ברכישת דירה.
נגיד שחצי מיליון ש"ח
כמו מה? (כמובן לא יעוץ ולא המלצה רק בשביל הידע)
איפה אנחנו טועים במה שרשמנו בולגבי הר יונה, אין כללים לכלום גם בשוק הנדל"ן
הכוונה היתה על הפריפריה כמו הר יונה ששם מחיר הדירה כיום זה עלות הבנייה, כך שאין לזה יותר מדי לאן ליפול, חוץ אם אולי עלות הבנייה מלט ברזל שכר פועלים וכו' המחיר שלו ירד דרסטית...
לעומת זאת שאר הריכוזים החרדים כמו בני ברק ובית שמש שרוב האוכלסיה בקושי מתחילים את החודש ויש היצע יותר ממה שאנשים שם יכולים להתאבד כלכלית, אני גם חושב שתהיה קריסה.
וגם יש כ10,000 זוגות חרדים שמתחתנים מידי שנה, ובמערכת החינוך החרדית (למיטב הבנתי זה מגיל 3 עד 18) שמעתי שיש יותר מחצי מיליון תלמידים חרדים, זאת אומרת שבתוך15 שנה הציבור החרדי צריך לפחות 200 אלף דירות.
ולמיטב ידיעתי רוב מוחלט של הזוגות החרדים לא יכולים לעמוד במחירים של היום, כך שהר יונה נראה המקום עם הכי פחות סיכונים.
אין לנו אפשרות לפנות בפרטי.כפי שכתבתי יש הרבה מאד אפשרויות טובות, ולמי שזה רלוונטי בשבילו, יכול לפנות אליי בפרטי.
שלא יעלה בכלום, ואין שוכרים שמשלמים בזמן (המצב היום שם על הפנים, אבל נראה לי מגיע לשם קהילה ללעלוב י"ם, אז....., אי אפשר לדעת)איפה אנחנו טועים במה שרשמנו ב
בהחלט.1. אני מעוניינת להשקיע סכומים ממש קטנים לעיתים קרובות 0-500 שח לחודש לתקופה של עשור ומעלה. האם רלוונטי?
ממליצה לך להתחיל עם המאמרים שלי, ואז אולי יהיו לך שאלות אחרות לגמרי.2. איך אני יודעת אילו מניות כשרות וניתן להשקיע בהן ללא חשש
3. איפה נמצא המידע הכי אמין לגבי החברות. סוג חברה מודל עיסקי וכד' כדי להחליט להשקיע בה
4. כמה זמן כדאי לעקוב אחרי מנייה כדי להחליט אם להשקיע בה ואחרי אלו נתונים בעיקר להתמקד?
5. מעוניינת לנהל את תיק ההשקעות שלי בעצמי (אני תחת מעקב והגבלים בשל חשש למידע פנים ויכולה להשקיע רק במקום אחד) האם יש עם מי להתייעץ חוץ מהיועצים של המקום הזה?
6. איזה אתר או איפה נמצא המידע הכי אמין לגבי השקעות בשוק ההון?
7. עוד מידע נחוץ? דברים ששכחתי? המלצות לפני שמתחילים?
גם אני מציע לקרוא את המאמרים שלהאם רלוונטי?
בהחלט.
ממליצה לך להתחיל עם המאמרים שלי, ואז אולי יהיו לך שאלות אחרות לגמרי.
שוק ההון: סיכונים לעומת סיכויים | מאמר ראשון
מה זה שוק ההון? למה המשקיעים הישראלים הם המשקיעים הסולידיים בעולם? ומה עם החרדים? האם להשקיע במניות זה מסוכן? מהו תיק ההשקעות המומלץ?... מאמר ראשון בסדרה.www.prog.co.ilשוק ההון - סיכונים לעומת סיכויים | #2
מה זה ריבית דריבית? מהם 2 צורות ההשקעה האפשריות בשוק ההון? וגם תכנית השקעה במניות לחתונת הילדים, מה הסיכון הכי גדול בהשקעה במניות? למה לא להשקיע 100% מהכסף במניות? ומה הפיזור שאני חושבת כנכון? על כך ועוד במאמר שלפניכם.www.prog.co.il
גילוי נאות: אני לא עובדת ולא סוכנת של אף חברה בתחום.
או לחסוך חצי שנה, או לקנות נייר אחר שמחקה את המדד הזה ושעולה יותר זול.אני לא יכולה לשים אותם במדד המחיר שלו יקר יותר - לחסוך חצי שנה ואז לשים?
באמת לא קונים את המדד עצמו, אלא קונים נייר ערך שהוא בעצם קונה בשבילנו את כל המניות במדד.דבר שני אני לא רואה אפשרות לקנות מדד אלא רק פר מנייה.
כלומר?או לחסוך חצי שנה, או לקנות נייר אחר שמחקה את המדד הזה ושעולה יותר זול.
באמת לא קונים את המדד עצמו, אלא קונים נייר ערך שהוא בעצם קונה בשבילנו את כל המניות במדד.
אפשר לקנות יחידות בקרן סלאני לא יכולה לשים אותם במדד המחיר שלו יקר יותר - לחסוך חצי שנה ואז לשים?
דבר שני אני לא רואה אפשרות לקנות מדד אלא רק פר מנייה.
הראל מחקה 500 S&P - $
את יכולה לקנות יחידה ב 3$
כדאי גם לתת הסבר מה היתרונות וחסרונות של קרנות ישראליות.SP500.MTF
את יכולה לקנות יחידה בכ 60 ש"ח
יעיל יותר מבחינת ד"נ ושיקולי מיסוי.אני הייתי ממתין שיהיה מספיק,ולא נכנס למלכודת מס בקרן ישראלית.SPX 500 אשס.חוץ
רצוי לפזר יותר מעבר ל SP 500.איזה נייר
זה קרן נאמנות?הראל מחקה 500 S&P - $
שער אחרון 139,500SPX 500 אשס.חוץ
שער אחרון 5699SP500.MTF
למה לא מדד תל אביב?כדאי גם לתת הסבר מה היתרונות וחסרונות של קרנות ישראליות.
רמז: זה לא יעיל מבחינת מיסוי על דיבידנדים,וגם דמי ניהול נוטים להיות בעייתיים במשך השנים.
זה:
יעיל יותר מבחינת ד"נ ושיקולי מיסוי.אני הייתי ממתין שיהיה מספיק,ולא נכנס למלכודת מס בקרן ישראלית.
לא מייעץ ולא ממליץ.
רצוי לפזר יותר מעבר ל SP 500.
לפזר על כל העולם ולא רק בענקיות אמריקאיות.
אגורות.שער אחרון 139,500
כנ"לשער אחרון 5699
אפשר קצת.למה לא מדד תל אביב?
1.חפשו הטיית הביתיות בגוגל.למה לא מדד תל אביב?
יש קרנות סל שמחקות את המדד בצורה כשרה. [וגם עם הכשר רשמי]3. מדד תל אביב 125 כולל חברות ישראליות
כמובן הלכתית צריך לשאול רב אם מותר כי ייתכן ומדובר באיסורי ריבית/חילולי שבת.
אני אישית נמנע מזה כרגע.לא יודע מה אעשה בעתיד.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ק'
קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יי חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יי כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יי וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם: