צריך לכתוב סקריפט (תוכנה קטנה).אייך עושים סימולציה כזו?
אפשר להיעזר בGpt, אבל עדיין צריך ידע כל שהוא בתכנות
צריך לכתוב סקריפט (תוכנה קטנה).אייך עושים סימולציה כזו?
מה הקשר? לא אמרתי לא לקנות דירה, אמרתי לקנות אבל לא במאה אחוז עצמי.דירה למגורים איננה נרכשת בגלל השקעה. בא נחדד..
דירה למגורים היא צורך בסיסי נפשי ואישי, הלכתי וכו' ("אדם שאין לו בית אינו אדם")
לגבי זה אני מסכים, בהשקעה רגילה בשוק ההון ההבדל לא צפוי להיות גדול.ובסוף זה יוצא עם הפרש לא מאוד גדול - כמו שפירטו כבר כאן ובכמה אשכולות
בזמן האחרון היו תשואות יפות מאוד. מנין לך שזה ימשך?ל-3 שנים שבהם התשואה יכולה להיות 30% בקלאסה ועם המצב לאחרונה בשוק גם הרבה יותר...
לא נראה לי סיכון גדול בכלל. נראה לי סיכון מחושב ביותר וסולידי. תשאל כל סוחר בשוק ההון איפה הוא ממקם סטופ על עסקה, בד"כ סביבות ה-10%. וזה הרבה יותר מוצלח מסטופ מכל הבחינות.
בבקשה ידידי. הסנופי עושה בממוצע רב שנתי 10% לשנה. לשלוש שנים זה 30%. אפילו אם תסתכל על השלוש שנים האחרונות אנחנו נוגעים אוטוטו ב-30% תשואה עם כל התיקונים שהיו בדרך.בזמן האחרון היו תשואות יפות מאוד. מנין לך שזה ימשך?
30% בקאלסה? מנין לך?
שים לב שהגידור הזה פוגע חזק מאוד בתשואה.
לדעתי בשביל אדם שמשקיע מאות אלפי שקלים, לצאת עם הפסד של 10% זה סיכון לא מבוטל.
אני לא מתכוון לומר שלא כדאי לגדר. בהחלט יש כאלה שזה מתאים להם, עדיף לסכן 10% מאשר 100%, אבל הפריע לי שכתבת "בלי סיכון כמעט בכלל".
איך עוזר לך הממוצע?בבקשה ידידי. הסנופי עושה בממוצע רב שנתי 10% לשנה. לשלוש שנים זה 30%. אפילו אם תסתכל על השלוש שנים האחרונות אנחנו נוגעים אוטוטו ב-30% תשואה עם כל התיקונים שהיו בדרך.
כנראה שלא הסברתי את עצמי כמו שצריך. כשאתה קונה אופציית פוט על המחיר שבו נכנסת לתאריך כלשהו - אתה מבוטח שמוכר האופציה יקנה ממך בתאריך הכלשהו ההוא את המניות/תעודות הסל שלך במחיר שסיכמתם ובמועד שסיכמתם. לכן א"א להפסיד!איך עוזר לך הממוצע?
לפעמים מרוויחים, לפעמים מפסידים. בממוצע מרוויחים נגיד 10%. אבל עדיין במקרים מסוימים פשוט מפסידים. ואם מישהו רוצה לבטח את עצמו, מה מוזר בזה?
הדיון הוא לאו דווקא על מדדים.מענין לענין באותו ענין
למה האופציה שדנים פה היא רק השקעה במדדים שזה מוצר סגור ומקובע ולא בקופות גמל וקרנות נאמנות שזה מוצר גמיש שניתן לשינוי לפי מצב השוק
יש להם תשואה ממוצעת של 10%-15%
הדיון הוא לאו דווקא על מדדים.
קרן נאמנות לא גמישה יותר ממדד.
אתה יכול בבקשה להראות לי קרן נאמנות או קופת גמל שיש לה תשואה ממוצעת של 15% לאורך השנים?
1. רוב הקופות שם לא הגיעו לממוצע 10%, ואף אחת לא הגיעה ל15%.אני טועה?קופת גמל להשקעה | מיי גמל נט
קופות גמל להשקעה - כלי חסכון מנצח! כל קופות הגמל להשקעה ממוינות לקבוצות המדורגות לפי תשואה. זה המקום להשוואת תשואות של קופות גמל להשקעה ולקבלת כל המידע על קופות להשקעהwww.mygemel.net
אני מכיר הרבה אנשים כאלה, אברכים שבקושי גומרים את החודש, שמחשבים כל שקל, אבל הם שוכחים שיש להם דירה ששווה מיליונים, בעצם הם מיליונרים רק הם לא יודעים זאת.
אם היו לוקחים משכנתא של חצי מיליון שקל על הדירה, את החזרי המשכנתא היו מכסים על ידי משיכות קטנות מתיק ההשקעות, והייתה להם רווחה כלכלית.
בדיוק.איך בעצם אתה רוצה שהאברך יעשה??
שיקח לדוגמא חצי מיליון,לחודש עולה לדוגמה 3000 ש''ח
שיקח כל ''שנה'' 36000 כדי לכסות את המשכנתא שהוא הוציא
בדיוק.
בהנחה שהתיק ישיא תשואה של 7.2% (=36 א"ש) בשנה, הוא יכול למשוך מהתיק את החזרי המשכנתא בלי לפגוע בקרן.
לאחר 25 שנה תהיה לו גם דירה ללא משכנתא וגם תיק השקעות של חצי מילון שקל.
אבל חשוב מכך, כשיהיה לו צורך דחוף בכמה אלפי שקלים, או עשרות אלפי שקלים, הוא לא יצטרך לבקש גמ"ח, או לקחת הלוואה בריבית מהבנק, הוא יוכל למשוך מתיק ההשקעות, ולהחזיר כשירווח לו, בלי לחץ להחזיר עד תאריך מסוים.
יש אולי כאלה שיגידו: "מה כבר ההבדל? מה הבעיה לקחת גמ"ח?"
אבל יש אנשים שחובות מלחיצים אותם ומעיקים עליהם, הם חיים בהרגשה לא נוחה שהם "בעלי חוב", בזמן שסכום עתק קבור להם בבלוקים.
כתבתי, בעיני העיקר הוא שיש לאדם גב כלכלי, ואם יש הוצאה חד עמית גדולה יש מאיפה לממן אותה.אבל זה לא תכנית כדי לעזור לו לחיות את היום יום ולגמור את החודש יותר טוב
למשוך עוד 2000 זה הרבה מידי, צריך לשים לב לא למשוך באופן שהתיק יהיה קטן יותר מיתרת המשכנתא.אא''כ יוציא כל חודש איזה סכום נוסף להוצאות שוטפות,כלומר ה3000 ועוד 2000
זה כן יעבוד?
אתה מתעלם פה מתקופות של ירידות..בדיוק.
בהנחה שהתיק ישיא תשואה של 7.2% (=36 א"ש) בשנה, הוא יכול למשוך מהתיק את החזרי המשכנתא בלי לפגוע בקרן.
לאחר 25 שנה תהיה לו גם דירה ללא משכנתא וגם תיק השקעות של חצי מילון שקל.
למה לעשות ככה?או לחכות עד שיצטבר לי סכום כדי לקנות לדוג' 10 יחידות
אני לא מתעלם, התייחסתי לזה בהודעה שאחרי.אתה מתעלם פה מתקופות של ירידות..
נחמד שככה החלטת בשביל כולנו.אגב, לא ממליץ בכלל לקחת בשביל זה משכנתא. רוב הסיכויים שבירידות שיהיו, ויהיו ירידות. הלב שלכם לא יעמוד בדירה שמישכנתם ועומדת בסכנה ותמכרו בהפסדים. ואז אכלתם אותה כמו שצריך.
נחמד שככה החלטת בשביל כולנו.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: