זה לא לראות, זה לשמועאז אני הייתי שמחה לראות את הנתונים האלו, שמראים שבתקופות מסוימות הדירות עלו יותר משוק ההון.
(פרק מתוך הפודקאסט חיות כיס)
Google Podcasts is no longer available
podcasts.google.com
זה לא לראות, זה לשמועאז אני הייתי שמחה לראות את הנתונים האלו, שמראים שבתקופות מסוימות הדירות עלו יותר משוק ההון.
לא ממש רלוונטי שיש מישהו שגם טוען את הטענה הזאת.זה לא לראות, זה לשמוע
(פרק מתוך הפודקאסט חיות כיס)
Google Podcasts is no longer available
podcasts.google.com
לא בדקתי את הנתונים. גם אני הייתי שמחה לראות נתונים מדוייקים. (אם כי השקעה בנדל"ן נראית לי כ"כ לא נוחה, שכנראה שלא הייתי מתחילה להשקיע מעבר לדירת מגורים יחידה, גם אם הייתי משתכנעת שזה עדיף על שוק ההון)לא ממש רלוונטי שיש מישהו שגם טוען את הטענה הזאת.
אני רוצה לראות/לשמוע נתונים ספציפיים שניתן לבדוק.
ובכל מקרה הקישור חסום לי.
יש הרבה מאד אופציות כשרות.ומי שבאמת לא מתאים לו להשקיע בדירה ורוצה להשקיע במניות דיבידנדים כדי לקבל כל חודש "שכירות" - מה האופציות? יש מניות דיבידנדים כשרות?
בדיוק רציתי לשמוע על זה גם.יש הרבה מאד אופציות כשרות.
זה מאוד מאוד מעניין אותךאם אני מחתנת ילד, לא מעניין אותי מה יקרה בעוד עשר שנים. אני צריכה את הכסף עכשיו. ואי אפשר לדעת מה יקרה בדיוק כשיצטרכו את הכסף. (אני יודעת שלמי שמשקיע בשוק ההון ממליצים להוריד את רמת הסיכון של התיק לקראת התקופה שבה צריך להשתמש בו, אבל זה גם פוגע בתשואה מן הסתם)
אני בכלל לא בטוחה שעדיף להשקיע בנדל"ן מאשר בשוק ההון. רק שמה את זה כעוד שיקול.
צודק לגמרינראה לי צריך לחשב גם דמי שכירות שהיו ממשלמים לאורך 20 שנה שהם באיזור מליון
מאיפה הבאת את זה ששוק ההון עושה תמיד 7% לשנה? ועוד ריאלי?זה מאוד מאוד מעניין אותך
כי שוב אם את יוצאת מנקודת הנחה ששוק ההון בטווח של 20 שנה עושה 7 אחוז לשנה
אזי- הרווח הוא הרבה יותר גדול
ויש את יתרון הנזילות וכל היתרונות שלעיל
כל סברתך נכונה זה רק באופן שא"א באמת לדעת מה יקרה בשוק ההון בטווח הארוך
אבל אם ניתן להניח את ההנחה היסודית ששוק ההון עושה 7 אחוז ריאלי
אז סברתך אינה נכונה
מצפים למאמר שיסביר על כך..... (ועוד..)יש הרבה מאד אופציות כשרות.
זה נתונים מאד לא מדויקים.אם ניקח את מי שהשקיע בתחילת 2000, עד תחילת 2020 הכסף שלו עשה ערך 4-4.5% לשנה. נומינלית.
דווקא עם תחשבו את שנת 2020 בתוך החישוב, זה יצא יותר כ 6.768%.וזה עוד לפני הירידות הגדולות של תחילת הקורונה.
התכוונתי לזה שיכולתי לבחור נקודת סיום בשיא הירידות, ולהציג כאילו שוק ההון לא עשה תשואה משמעותית, ובכל זאת בחרתי דוגמה קצת פחות קיצונית.דווקא עם תחשבו את שנת 2020 בתוך החישוב, זה יצא יותר כ 6.768%.
כי אמנם היו ירידות חזקות אבל מהר מאד זה עלה בחזרה ואף לרמה הרבה יותר גבוהה.
אבל גם כשמשקיעים בנדל"ן יש חוץ מעליית הערך רווח מהשכירות. אמנם אין לו את האופציה של ריבית דריבית כמו שיש בדיבידנדים, אבל זה נתון שגם אליו צריך להתייחס.אכן ה S&P 500 הניב 4.25% לשנה אבל רק כשלא מחשבים גם את תשואת הדיבידנדים.
עם הדיבידנדים התשואה הממוצעת זה כ 6.242% לשנה.
נכון. לרגע לא טענתי שעדיף להשקיע בנדל"ן באופן כללי.ואכן מדובר במקרה ח"פ שבו זה היה קצת פחות מ7%.
רוב טווחי הזמן שתבדקו, זה הרבה יותר מ7% לשנה.
וכפי שאפשר לראות בקלות בוויקיפדיה.
מצד שני יש פטור ממס על הכנסה מהשכרת דירה עד 5000 ומשהו ש"ח בחודשרציתי לציין דבר שלא הוזכר כאן...
בשוק הנדלן יש מיסוי כדלהלן
מס רכישה=8 אחוז[כלומר על דירה של מיליון יש מס של 80 אלף]
מס שבח= 25 אחוז מהרווח של הדירה[לדוגמא: אדם שקנה דירה במיליון ובמכירה השווי של הדירה 2 מיליון על הרווח של המיליון צריך לשלם מס שבח 250 אלף]
בשוק ההון יש מיסוי של 25 אחוז
ובקרן השתלמות יש אפשרות להפקיד כל שנה עד 70 אלף ללא מס
אני לא בקי כל כך בנושא אבל אני מאמין שיהיה כאלה שיפרטו יותר בנושא של המיסוי...
אני מבינה את הטיעון באופן כללי, אבל זה אמור להיות הפוך, בן אדם שבצורה די ודאית יהיה זקוק לסכומים מאד גדולים, גם אם זה בשביל לקנות דירות לבנותיו, עדיף לו להשקיע במקום שיניב לו את התשואה המרבית.לא דומה אב לכמה וכמה בנות מהמגזר הליטאי שיודע שיצטרך לתת להן בסיס לדירה אם ירצה למצוא להן שידוך טוב, לאדם ממגזר שבו לא מקובל לתת דירות, שרוצה מאד לעזור לילדיו, אבל לא מרגיש שהוא מחויב.)
במס שבח שהזכרתי לא מדובר על מס משכירות אלא ממס אם מוכרים את הדירהמצד שני יש פטור ממס על הכנסה מהשכרת דירה עד 5000 ומשהו ש"ח בחודש
גם מי שמפקיד בקופת גמל יכול להימנע ממס?זה נכון שלא התייחסתי לעניין המיסוי.
ניתן למצוא דרכים לחסוך במס בשוק ההון,
אולי גם בנדלן.
זה מצריך יותר התעסקות.
לדעתי ראיתי כאן מאמר בנושא לאחרונה ובקצרה:
-הפקדה לקרן השתלמות עד התקרה השנתית שם הרווחים פטורים ממס
-מכירה בסוף שנה עד לתקרה הפטורה ממס שלכם (על פי הכנסותיכם) וקניה מחודשת, כך שהרווח שצברתם עד כה ומכרתם למעשה 'נפטר' ממס
-נעילת הפסדים- למכור בשעה שיש ירידה ולקנות שוב (הרי תמיד יש ירידות לפעמים) וזה יוצר 'מגן מס' שניתן להזדכות עליו.
-קניית חלק מהניירות ע"ש הילדים, כשהם יהיו בני 18 יוכלו לממש. זה גיל שאין בו כמעט הכנסות ובהתאם לסעיף 2 יוכלו למכור ברווח עד תקרה מסוימת ולהזדכות ממס.
-דחיית מס- ליטול הלוואה תמורת ההשקעה ברבית נמוכה כמקובל בשוק (דרך הברוקר/מקרן ההשתלמות וכדו') כך שניתן להנות עכשיו מהכסף אך הקרן ממשיכה לצבור ריבית דריבית. אמנם יצטרכו לשלם עליה מס אך לא מפסידים בנתיים את התשואה.
וכאן עלי להזהיר שאיני יועצת השקעות וגם לא רואת חשבון, יועצת מס או בעלת רשיון כזה או אחר ליעוץ כלכלי ולכל נקודה כאן יש השלכות שלא הובאו כאן ואולי גם איני מודעת אליהן.
בשום פנים אין בכוונתי להמליץ להעדיף השקעה בשוק ההון אלא להסב את תשומת לב המטיילים כאן בפורום שמתלבטים בין השקעות לנקודות נוספות מלבד 'מה הניב בהסטוריה תשואה הכי גבוהה נדלן או שוק ההון'.
אם הכוונה לקופת גמל להשקעה אז כן.גם מי שמפקיד בקופת גמל יכול להימנע ממס?
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ק'
קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יי חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יי כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יי וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם: