מידע שימושי שוב אברך שנפל בעסקה של עשרים שמונים

ג.ס.

משתמש צעיר
סיפור טרי מהשבוע.
אברך ידיד שלי קנה דירה ממשווק בעשרים שמונים. במחיר של 4 מליון המשווק לקח עמלה של 2 אחוז שהם 80 אלף שקל.
המשווק הבטיח לחבר שבגלל שהוא קונה דרך המשווק הוא מקבל הנחה מהמחיר של היזם של 150 אלף שקל.
הקנייה היתה לפני 8 חודשים והשבוע ידיד שלי מגלה עסקה ברשות המיסים שהתקיימה לפני חודש וחצי.
דירה באותו גודל שלו באותה הקומה במחיר זהה לחלוטין כמו שהוא שילם.
מיד הוא צילם את המסך ושלח למשווק המשווק תירץ לו שהוא בירר מול החברה והלקוח הזה שילם 30/70 ולא 20/80 ולכן המחיר היה זול. ומיד מחק את ההודעה.
ולאלוקים פתרונים.

ילדי הנחת

משתמש רשום
סיפור כואב,
אין מה לעשות,
רק לחדד שוב לציבור, להתייעץ עם מבינים בנדל"ן
וכולכם מכירים כמה שמות של האנשים שמבינים.
(תשלמו כמה מאות שקלים ותרוויחו מאות אלפי ש"ח)

דעת ובינה

משתמש רשום
אולי היזם הוריד מחירים?

התחייבו לו שהעסקה תהיה בהוזלה המדוברת בצורה קשיחה לאורך כל חיי המכירות של הפרויקט?

ג.ס.

משתמש צעיר
היו עוד כאלו 4 עסקאות.
עוד נקודה ששכחתי לציין שהמשווק הצהיר שהמחיר בפרוייקט הזה הוא יותר זול מפרוייקט אחר ליד ב300 אל"ש.
בדקתי את זה עכשיו טוב מדובר בלא יותר מ---
קשקושים!!!!

ד. פריד

משתמש מקצוען
אולי היזם הוריד מחירים?

התחייבו לו שהעסקה תהיה בהוזלה המדוברת בצורה קשיחה לאורך כל חיי המכירות של הפרויקט?
נו, באמת...
אני אישית פגשתי כמה וכמה מתווכים שאמת ועצות ישרות הם לא ממש הצד החזק שלהם... (רובם היו חרדים)
לדוג' אחד הציע לי לקנות דירה עם גג ולבנות עליה יחדיה ב 100,000 ש"ח שתושכר ב 3000 ש"ח (לפני שלוש שנים) ותכסה לי את המשכנתא וכששאלתי אותו (בציניות) האם המאה אלף כולל ריהוט, הוא ענה שאין צורך בריהוט, זה יושכר במחיר הזה ללא ריהוט. ואז עדכנתי אותו שאני שוכר יחידה מרוהטת, גדולה יותר במרחק רחוב משם ב2,600 ...

היה עוד מתווך שניסה להגחיך אותי לחלוטין כשאמרתי שלפני חוזה אני רוצה להביא מהנדס. וכשדיברתי עם מהנדס הוא אמר לי כבר לפי הכתובת ששורת הבניינים הזו רוויה בבעיות בבידוד ובצנרת וגם לאורך זמן יהיה צורך בחיזוקים שכמובן עולים כסף, וגם מאוד מורכב להרחיב שם...
וזה רק ההתחלה....

דעת ובינה

משתמש רשום
נו, באמת...
אני אישית פגשתי כמה וכמה מתווכים שאמת ועצות ישרות הם לא ממש הצד החזק שלהם... (רובם היו חרדים)
לדוג' אחד הציע לי לקנות דירה עם גג ולבנות עליה יחדיה ב 100,000 ש"ח שתושכר ב 3000 ש"ח (לפני שלוש שנים) ותכסה לי את המשכנתא וכששאלתי אותו (בציניות) האם המאה אלף כולל ריהוט, הוא ענה שאין צורך בריהוט, זה יושכר במחיר הזה ללא ריהוט. ואז עדכנתי אותו שאני שוכר יחידה מרוהטת, גדולה יותר במרחק רחוב משם ב2,600 ...

היה עוד מתווך שניסה להגחיך אותי לחלוטין כשאמרתי שלפני חוזה אני רוצה להביא מהנדס. וכשדיברתי עם מהנדס הוא אמר לי כבר לפי הכתובת ששורת הבניינים הזו רוויה בבעיות בבידוד ובצנרת וגם לאורך זמן יהיה צורך בחיזוקים שכמובן עולים כסף, וגם מאוד מורכב להרחיב שם...
וזה רק ההתחלה....
נושא האשכול אינו נפתולי מקצוע התיווך.

הביאו אנקדוטה ספציפית, לא מבינה מהפרטים למה זה מתואר כ"נפילה של אברך עקב עסקת עשרים שמונים"

כל אדם שלישי (ואנחנו בתוכם) יכול לספר על תחושת החמצה וחמיצות עקב עסקת נדל"ן שעשה או לא עשה.

ד. פריד

משתמש מקצוען
נושא האשכול אינו נפתולי מקצוע התיווך.

הביאו אנקדוטה ספציפית, לא מבינה מהפרטים למה זה מתואר כ"נפילה של אברך עקב עסקת עשרים שמונים"

כל אדם שלישי (ואנחנו בתוכם) יכול לספר על תחושת החמצה וחמיצות עקב עסקת נדל"ן שעשה או לא עשה.
נושא האשכול הוא להזכיר שוב לציבור שעדיף ללמוד מטעויות של אחרים, ולא מטעויות של עצמך.
כמבואר בדברי פותח האשכול
טעות הכותרת שלי
צריך לכתוב שוב אברך שנפל לידיים של המשווקים תאבי הבצע.
והאנקדוטה היא קלאסית אצל מתווכים, וזה קשור לכך שאסור שיהיה אימון עיוור באף אחד, וודאי שלא במתווך שכמובן נוגע בדבר.

יודי יהודה

משתמש פעיל
טוב האמת שאני לא מרחם כי כל המרחם על אכזרים וכו
אני לא מבין בגלל שהוא אברך הוא מסכן יש גם חילונים רבים שנפלו אלא מה כל דבר בודקים לגופו של דבר .
וכאן הוא לא בדק .
מי שטרח בערב שבת יאכל בשבת

ד. פריד

משתמש מקצוען
מוסכם לגמרי.

אבל שוב, לא בהכרח תוצאה של עשרים שמונים.
אמת,
רק בעשרים שמונים מצוי שמלכתחילה הנכס מתומחר גבוה ביחס לנכסים דומים, וזה מצריך עליות מחירים משמעותיות יותר מפער המחיר (פלוס עלויות קנייה ומכירה) בשביל להגיע לרווח של השקל הראשון.
וכמו"כ מכירה בלחץ כשהמשקיע לא מסוגל להשלים את העסקה יכולה לגרום לירידה בתמורה, בפרט אם יש עוד כמה משקיעים שגם מנסים לעשות אקזית בו זמנית...
בנוסף בטווח של שנתיים שלוש תוך כדי מלחמה שפוגעת בכלכלה לא בטוח כלל שעליות המחירים יהיו בקצב הרגיל.
וגם יש סיכוי משמעותי שעל פער המחיר המשקיע יאלץ לתת לרוכש ממנו ערבות בנקאית בהתאם לחוק מכר (מה שלמעשה גורם שהרווח תקוע בינתיים אצל הבנק ומשלמים על הזכות הזו עמלה...)
וכמובן שיש עוד דברים שצריך לתת עליהם את הדעת בפרט בדירה שנייה.

ד. פריד

משתמש מקצוען
טוב האמת שאני לא מרחם כי כל המרחם על אכזרים וכו
אני לא מבין בגלל שהוא אברך הוא מסכן יש גם חילונים רבים שנפלו אלא מה כל דבר בודקים לגופו של דבר .
וכאן הוא לא בדק .
מי שטרח בערב שבת יאכל בשבת
למה אכזרים?
אולי כוונתך ל"אסור לרחם על השוטים".
וגם זה לא הגדרה מדויקת, מדובר בתמימים שחושבים שכולם ישרים כמותם.

חי טוב

משתמש פעיל
סיפור טרי מהשבוע.
אברך ידיד שלי קנה דירה ממשווק בעשרים שמונים. במחיר של 4 מליון המשווק לקח עמלה של 2 אחוז שהם 80 אלף שקל.
המשווק הבטיח לחבר שבגלל שהוא קונה דרך המשווק הוא מקבל הנחה מהמחיר של היזם של 150 אלף שקל.
הקנייה היתה לפני 8 חודשים והשבוע ידיד שלי מגלה עסקה ברשות המיסים שהתקיימה לפני חודש וחצי.
דירה באותו גודל שלו באותה הקומה במחיר זהה לחלוטין כמו שהוא שילם.
מיד הוא צילם את המסך ושלח למשווק המשווק תירץ לו שהוא בירר מול החברה והלקוח הזה שילם 30/70 ולא 20/80 ולכן המחיר היה זול. ומיד מחק את ההודעה.
ולאלוקים פתרונים.
לעולם לא אבין, יש לך כסף על שימך ואתה נותן למישהו אחר לסחור בו?
מה הבעיה שהוא יקנה ישירות מהם, ויעשה 'קצת' בירור? זו אוילות לשמה. לא נפילה.

אני רוצה לומר לכל האברכים [כמוני].
כתוב הרוצה להתעשר יעסוק במסחר.
ואז שאלו הרי הרבה עשו כן ולא עלתה להם,
אלא יבקש רחמים ממי שהעושר שלו.
כלומר יש שני מרכיבים קריטיים, תפילה ועיסוק במסחר.
לא לתת כסף וללכת לישון, להכנס למסחר.
ומכיון שאברך לא יכול, שיעשה מה שמתאים לו ולדרכו.

יודי יהודה

משתמש פעיל
למה אכזרים?
אולי כוונתך ל"אסור לרחם על השוטים".
וגם זה לא הגדרה מדויקת, מדובר בתמימים שחושבים שכולם ישרים כמותם.
אם אדם יודע שהוא תמים שיתייעץ זה הטענה עם רב או מכר אבא או אח לא משנה
מי שלא מתייעץ עם גורם מקצועי משול לשם כספו באמצע הרחוב

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ר'

קנג רְאֵה עָנְיִי וְחַלְּצֵנִי כִּי תוֹרָתְךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:קנד רִיבָה רִיבִי וּגְאָלֵנִי לְאִמְרָתְךָ חַיֵּנִי:קנה רָחוֹק מֵרְשָׁעִים יְשׁוּעָה כִּי חֻקֶּיךָ לֹא דָרָשׁוּ:קנו רַחֲמֶיךָ רַבִּים יי כְּמִשְׁפָּטֶיךָ חַיֵּנִי:קנז רַבִּים רֹדְפַי וְצָרָי מֵעֵדְוֹתֶיךָ לֹא נָטִיתִי:קנח רָאִיתִי בֹגְדִים וָאֶתְקוֹטָטָה אֲשֶׁר אִמְרָתְךָ לֹא שָׁמָרוּ:קנט רְאֵה כִּי פִקּוּדֶיךָ אָהָבְתִּי יי כְּחַסְדְּךָ חַיֵּנִי:קס רֹאשׁ דְּבָרְךָ אֱמֶת וּלְעוֹלָם כָּל מִשְׁפַּט צִדְקֶךָ:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

דמות 3D הטובה ביותר • אתגר 133

לוח מודעות

למעלה