שבת נרמסת!!!! רח"ל

אריסטוקקטוס

משתמש פעיל
נכתב ע"י הלל;2510111:
(הגפן, לא רואים את התמונה שהעלית. יכול להיות שהבאת קישור?)

בעקבות האשכול,
עולה אצלי תמיהה ישנה שמאז הייתי ילד שאלתי אותה, ולא היה מי שענה לי:

מי שזוכר ויודע, לפני כשלושים שנה ויותר היו כל שבת הפגנות בירושלים על כבישים; כביש רמות, בר אילן, שבטי ישראל, ועוד ועוד.
היו אלו הפגנות סוערות ביותר, עם פרשים גז מדמיע אלות ומעצרים, אקשן מלא וצפוף...

איך אפשר לעשות ולארגן הפגנה שיודעים בבירור שבגלל זה המשטרה צריכה להופיע עם מאות שוטרים וניידות, ועם חילולי שבת בהקפים נרחבים ביותר?
(ושלא לדבר על כמויות הצלמים ואנשי התקשורת היהודיים שצילמו והסריטו כל פוזה)

בזמנו לא זכיתי למענה טוב שסיפק אותי
אולי פה יחכימו אותי יותר.

לפני כמה שנים ראיתי תשובה על שאלה זו שכתב הרב אלישיב בנוגע להפגנות השבת הסוערות שהתקיימו בפ"ת. מה שזכור לי שתורף דבריו היו 'הלעיטהו לרשע וימות'.

מתענין בזה

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
המשתמש נחסם
נראה לי שתשובה כזאת צריך להביא עם מקור ברור כי על פניו זה תמוה מאד מה שייך בזה 'הלעיטהו לרשע' אם אני הגורם לו להיות רשע? וגם לא נוהגים כך שהרי הציבור מקפיד לא לעמוד במעבר חצייה בשבת במקרה שישנם מכוניות שלא לגרום להם לעצור, ולפמש"כ זה בודאי 'הלעיטהו לרשע'?

ובעיקר הדבר יש בזה תשובה מפוסמת בשם המהרי"ל דיסקין שאין בזה 'לפני עוור' ואינני זוכר כעת לדאבוני.

גלגל הצבעים

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
עריכה והפקת סרטים
נכתב ע"י מתענין בזה;2511561:
וגם לא נוהגים כך שהרי הציבור מקפיד לא לעמוד במעבר חצייה בשבת במקרה שישנם מכוניות שלא לגרום להם לעצור, ולפמש"כ זה בודאי 'הלעיטהו לרשע'?

זה דעת הגרש"ז אויערבך זצ"ל

באמת הרב אלישיב אחז שמותר "והלעיטהו לרע וימות".

עפר ואפר

משתמש פעיל
נראה שבנתיים חוץ ממכתב של מוזס שהתפרסם בכמה מקומות, לא נעשה שום דבר אמיתי:mad:.

מה רק הציבור הדת"ל יודע לעשות בלאגן סביב עמונה.

מה איתנו....?

חגי פאהן

משתמש סופר מקוצען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
נכתב ע"י עפר ואפר;2512866:
נראה שבנתיים חוץ ממכתב של מוזס שהתפרסם בכמה מקומות, לא נעשה שום דבר אמיתי:mad:.

מה רק הציבור הדת"ל יודע לעשות בלאגן סביב עמונה.

מה איתנו....?

לדעתי זה בדיוק הפוך. וד"ל...

עפר ואפר

משתמש פעיל
בנתיים אנו מתקרבים בצעדי ענק לל"ג בעומר, ונראה שהחכי"ם מאד עסוקים בחילול השבת בתל אביב, אך משום מה שקורה במירון, לא כזה מזיז להם.....

עפר ואפר

משתמש פעיל
בנתיים אנו מתקרבים בצעדי ענק לל"ג בעומר, ונראה שהחכי"ם מאד עסוקים בחילול השבת בתל אביב, אך משום מה שקורה במירון, לא כזה מזיז להם.....

עפר ואפר

משתמש פעיל

עפר ואפר

משתמש פעיל
שמעתי עכשיו את ח"כ אייכלר ירום הודו וכדי בזיון וקצף

שנשאל מדוע אין איסור של כל הרבנים לא לעלות עד הבוקר למירון
תשובתו בערך: לא ישמעו להם.
שאלו אותו: מ'זאת אומרת, הרי הציבור החרדי נשמע לגדולי ישראל.
אז הוא ענה: התכוונתי שגדולי ישראל לא יאמרו כן.
כי המשטרה תמיד מחללת שבת, ופתאום עכשיו הם נהיו צדיקים לבטל מנהגי ישראל (???????????????).

אם מישהו יכול להסביר פשט בתשובה המוזרה הזו יבורך מן השמים.

בנתיים נראה שכל ח"כ החרדים יתנו הדין מן השמים על כניעתם לחצרות האדמורי"ם ולגחמות של עסקנים.

כנראה רק בתל אביב השבת מסעירה אותם.

האמת שאם הייתי חילוני הייתי מתעצבן עליהם ובצדק..

פרופסור

משתמש צעיר
מקווה שלא יסקלו אותי!
ואם כן, אז רק באבנים קטנים!
גם כשל"ג בעומר חל ביום חמישי, וגם ביום שני, הם תמיד מחללים שבת, תחפשו בהיסטוריית החדשות משנים עברו כש-ל"ג בעומר לא חל במוצ"ש, ותראו...
גם אם ידחו את כל ההדלקות ליום ראשון בלילה, עדיין יהיו חילולי שבת.
עצם זה שכ"כ הרבה אנשים נמצאים בהר במשך כל השבת, צריכים גם ביום השבת שיהיו שם שוטרים שיאבטחו את המקום.

וגם אם ידחו את כל ההדלקות לבוקר, יש תמיד את האנשים שלא באים בכלל להדלקות, אלא בכדי להתפלל בציון, ואת זה הם עושים משיקולי הזמן שלהם

ואל תשכחו שגם אם כל הרבנים יאסרו את העליה לציון הרשב"י בכל השבוע של ל"ג בעומר, יש תמיד את האנשים שכן יעלו,
כך שחילול שבת צריך להיות ממילא, כי אם לא יהיה מצב של פיקוח נפש.

סטודיו מיתר

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
נכתב ע"י פרופסור;n4877627:
מקווה שלא יסקלו אותי!
ואם כן, אז רק באבנים קטנים!

א, השוטרים חייבים להיות שם משום פיקוח נפש אז לכאורה זה לא חילול שבת.
ב. אותם שוטרים גם אם לא יהיו שם, הם לא "ידקדקו בהלכות שבת"... במקום אחר , אז כאן לפחות יש להם היתר משום פיקוח נפש,
ג. הציבור שנמצא שם לא יוצר מצב של פיקוח נפש , אלא ממילא שנמצאים שם הרבה אנשים אז נוצר הצורך באבטחה ,

עפר ואפר

משתמש פעיל
בפירוש כל כוחות המשטרה אמרו שאם זה יהיה ביום שני לא יאלצו לחלל שבת, אפילו אם יתחיל רק מראשון בבוקר
אם כל הרבנים יאסרו יהיו בודדין מופקרין שקיבלו תורה בהר אחר [לא יודע איפה, אבל לא בסיני...] שיעלו להר.

מקופלת

משתמש מקצוען
נכתב ע"י עפר ואפר;n4877576:
שמעתי עכשיו את ח"כ אייכלר ירום הודו וכדי בזיון וקצף

שנשאל מדוע אין איסור של כל הרבנים לא לעלות עד הבוקר למירון
תשובתו בערך: לא ישמעו להם.
שאלו אותו: מ'זאת אומרת, הרי הציבור החרדי נשמע לגדולי ישראל.
אז הוא ענה: התכוונתי שגדולי ישראל לא יאמרו כן.
כי המשטרה תמיד מחללת שבת, ופתאום עכשיו הם נהיו צדיקים לבטל מנהגי ישראל (???????????????).

אם מישהו יכול להסביר פשט בתשובה המוזרה הזו יבורך מן השמים.

בנתיים נראה שכל ח"כ החרדים יתנו הדין מן השמים על כניעתם לחצרות האדמורי"ם ולגחמות של עסקנים.

כנראה רק בתל אביב השבת מסעירה אותם.

האמת שאם הייתי חילוני הייתי מתעצבן עליהם ובצדק..

כשתתן את התשובה המדויקת, אולי יוכלו להסביר לך את הפשט.
בינתיים כתבת פה בערך של בערך.

מה זה יתנו את הדין על כניעתם לחצרות האדמורי"ם???
לא זה מה שהם מצווים לעשות עפ"י התורה שניתנה בסיני?
אז למי הם אמורים להיכנע? לעפר ואפר?

במחילה, אבל השנאה שלך למגזר מסויים ניכרת מכל מילה, וסוף סוף יש לה מקום לביטוי בשם דעת התיירה. ב"ה!

למה אתה בטוח שאתה חכם יותר מהאדמורי"ם? הם מנהיגים חלק גדול מהעם, ומשמים ניתנה להם הדעת והכח לקבוע כיצד לנהוג.
יש להם שיקולים שאתה ואני וכולנו לא יכולים לראות בעינינו הקטנות.

מקופלת

משתמש מקצוען
נכתב ע"י עפר ואפר;n4877733:
בפירוש כל כוחות המשטרה אמרו שאם זה יהיה ביום שני לא יאלצו לחלל שבת, אפילו אם יתחיל רק מראשון בבוקר
אם כל הרבנים יאסרו יהיו בודדין מופקרין שקיבלו תורה בהר אחר [לא יודע איפה, אבל לא בסיני...] שיעלו להר.

דיברת עם כוחות המשטרה?
וגם אם אמרו אתה באמת מאמין להם? לא יהיה אפילו טלפון אחד כהכנה ליום שני? בטוח, כן?

והרבנים צריכים להיות אחראים גם על המופקרין שקיבלו תורה בכל הר שהוא, בדיוק כמו שהם אמורים לדאוג לשבת של השוטרים

חיימיענקל

משתמש פעיל
המשתמש נחסם
ברוך השם זכיתי ואני נוסע להיות במושב מירון כבר 8 שנים ברציפות מיומיים ל4 ימים לפני לג בעומר עד יומיים אחרי לג בעומר (אם הדיון פה יהיה על התחבורה אני יצעק שזה מאוד טוב כי בזמנים האלו יש תחבורה מצוינת ) וב"ה מתי שיש שבת או לפני לג בעומר או אחרי לג בעומר תמיד יש חלולי שבת מטעם משטרת ישראל ובפרט ליד הציון עצמו אז לכל הדואגים על שמירת השבת יש לי בשבילכם מקומות יותר טובים לדאוג על השבת
דבר נוסף לג בעומר מובא בספה"ק על גודל היום ובפרט בספרי נסתר כתוב שיבואו להיות ליד הצדיק ושם יש עניין לאוכל ולהיות שמחים יש מקובלים שלא פותחים ספר תהלים אלא כל היום הם נמצאים ליד הציון (עד כמה שאפשר) ומספרים סיפורים רוקדים אוכלים העיקר לא בעצבות
לכן הפיתרון לא לחלק חי רוטל זה לא מעשי
התכתביות נראות פה כציבור חרדלי בציבור החרדי ע"פ תורתינו הקד' לא יכולים להזיז תאריכים שכל אחד יחשוב שהיו משנים מועדים לפי הלוח השבועי היינו נראים אחרת לדוגמא פסח שחל במוצש היו צריכים לדחות כי בדיקת חמץ ושריפת חמץ נמצאים בבעיה
על זה הדרך יש פה מומחים יותר טובים שיסבירו את כל מועדי ישראל שלא מסתדרים עם הלוח של המשטרה
אני רוצה לפתוח אשכול חדש להפסיק את העליה לרגל בחג השבועות לכותל וכל הציבור החרדי יעלה יום אחרי החג לכותל כי זה ממש חילול החג מאות שוטרים משתתפים במבצע הגדול הזה
מחכה לראות מה יצא עם זה

עפר ואפר

משתמש פעיל
א. אין לי שום שנאה לאף מגזר.

ב. הוספתי במכוון את המילה "חצרות" והמילה "עסקנים" כדי ללמד זכות שהאדמורי"ם לא מודעים.

ג. גם אם יהיה טלפון אחד של שוטר, עדיף טלפון אחד ממאות טלפונים, ולא מצאנו שעבירה שהותרה במקצת הותרה כולה.

ד. לו יצוייר שישאלו דעת תורה באמת ראוי שלא יעלה אף אחד לרשב"י ולא יהיה אפילו טלפון אחד בשבת...

מקופלת, את יודעת מה זה טלפון אחד!!!! זה סקילה!!!! ועל פי דין אדם לכאורה פטור מהרבה מצוות והעיקר שלא יחלל שבת בטלפון אחד, רק לסבר את האוזן אם אומרים לאדם אל תתפלל נעילה כל נדרי וכד' כדי שיהודי לא יחלל שבת בגללך [אם מחלל בשביל מישהו אחר זה שאלה אחרת, אם אומרים לאדם חטא וכו', ואין להאריך כאן] פשוט שאסור לו להתפלל!!!

ה. גם יעמוד מוחזק כצדיק ויאמר לעבור על אות אחת מהתורה אין שומעין לו [עיין נפש החיים סוף שער א', ועיין גמ' סנהדרין דף צ'.]

ו. אם מי שיעלה הם רק המופקרים, אז נחסוך הרבה חילול שבת

ז. במחילה חלק גדול מהשוטרים למרות שהם מהציונים, עדיין שומרים שבת, באופן מלא או כמעט מלא, ואילו כעת הם מחללים שבת בגללך!!!! ואסור לכתחילה להכניס אותם למצב של פקו"נ, ואז זה אפילו רב המשטרה המזרוחניק אמר!!!

ח. הנה חיפשתי ואני מביא קישור לדבריו המלאים של אייכלר: http://www.kol-barama.co.il/live/148166/

ט. ואוסיף להביא מדברי ח"כ מוזס (מתוך האתר הנ"ל): ח"כ מוזס העביר ביקורת סביב כל המתרחש בעת האחרונה בנושא "מירון" לעומת השקט היחסי העוטף את ההערכות לקראת הגעת ההמונים בשבועות לכותל ואמר :" בשבועות מגיעים לכותל למעלה מ – 150,000 איש תחת אבטחה כבדה של אלפי שוטרים וחיילים, למה אז לא דוחים את העליה לאסרו חג"?

והנה יענה לי ח"כ מוזס במה הוא יישב את השאלה במירון, על ידי זה שהעיר על המנהג בכותל, אין הכי נמי גם שם אסור, אלא א"כ יסביר לנו מוזס את ההיתר בטוב טעם ודעת.

י. דרך אגב: רשת AM.PM טענה להגנתה על חילול השבת שעושה בתל אביב, שאחרי הכל לפעמים יש אמהות ששכחו לקנות מטרנה, וזה ממש פקו"נ אם לא יקנו אצלם. ועוד הרי במילא האנשים שקונים אצלם היו נוסעים לקנות במקומות פתוחים, ובזכות זה שהם פתוחים נמנעים הרבה נסיעות ושאר חילולי שבת, ואחרי הכל המלאכה שם רק דרבנן כי זה רק מקח וממכר בשבת, והרישום הוא במכונה שרק לדעת החזון איש זה איסור דאורייתא.

יא. אני מאד מבקש מהאנשים כאן לא לומר שהאדמורי"ם בעצמם אוחזים שזה לא בעיה, זה לא ראוי לומר לשון הרע בפורום נרחב שכזה, ובכל מקרה יהיה אסור לי להאמין לכם.

עפר ואפר

משתמש פעיל
אני מצטרף לאשכול של חיים יענקל, נבטל את העליה לכותל אם זה גורם לפסיק אחד של חילול שבת.

יעקר כל הכותל ממקומו ואל יעקר אות אחת מהתורה

"אני מאמין שזאת התורה לא תהא מוחלפת"

מקופלת

משתמש מקצוען
אתייחס רק לחלק מהנקודות מהסיבה הפשוטה שאין לי דעת תורה.
ואני לא מתכוונת להכנס לדיון של האם מותר או אסור.
אני פשוט משאירה אותם לגדולים ממני וסומכת עליהם.

השנאה צועקת מגרונך. הוספת הרבה עטיפות אבל ברור לכולם למי אתה מתכוון.
זה לא סוד שהאדמורי"ם בעצמם עולים לציון או חלקם שלא עולים אבל הם ולא חצרותיהם, לא מורים לדחות את העליה . ואתה מעז להביע דעה נגדם ולקבוע שהחכי"ם יתנו את הדין על כך ששומעים בקולם.

ואביא פה ציטוט מדבריו של אייכלר, זה קצת שונה ממה שכתבת:
בראיון ל'מהדורה המרכזית' עם משה גלסנר תלה ח"כ אייכלר את כל התסבוכת התחבורתית והחשש מקריסת מערך ההסעות בהחלטתו של השר בנט, אך יחד עם זאת, הדגיש שהוא מבין את החלטתו, נוכח פנייתו של הרב הראשי הרב לאו לבנט, אשר ביקשו להעביר את החופשה ליום שני :"בגלל שבנט דחה את החופשה ליום שני יחסרו לנו 600 אוטובוסים. כל השנה משטרת ישראל לא שומרת שבת ופתאום עכשיו דואגים שלא תחלל, זו דמוגגיה"
לדבריו של אייכלר גם אם הרבנים היו מורים לשנות את זמני או ימי ההדלקה זה לא היה מתרחש היות ו"כל יהודי שיש לו מסורת להדליק במירון לא ישמע לאף אחד ויגיע.המנהג להדליק במוצאי שבת הוא עתיק יומין .
בנוסף התבטא אייכלר על נושא האחריות לשמירת השבת כפועל יוצא מההדלקה במוצ"ש ואמר:" כל מה שאמור להיות קשור לשבת הרבנים אחראים, כל מה שקשור לתחבורה ציבורית זה עניין של חברי כנסת.אנחנו צריכים לדאוג קודם כל ליהודים שומרי שבת ."

מקופלת

משתמש מקצוען
נכתב ע"י עפר ואפר;n4877851:
יא. אני מאד מבקש מהאנשים כאן לא לומר שהאדמורי"ם בעצמם אוחזים שזה לא בעיה, זה לא ראוי לומר לשון הרע בפורום נרחב שכזה, ובכל מקרה יהיה אסור לי להאמין לכם.

אם אתה חושב שזה לשון הרע, אז אתה חושב שהחלטתם מוטעית.
אבל אפילו בבית דין של מעלה מקבלים את החלטת בית דין של מטה, גם אם היא מוטעית בעיקרה.

אז מי אתה חושב שאתה?

באמת, לא הייתי רוצה לזלזל בך כך, אבל הזלזול שלך בדעות של ענקיים, רק כי הן שונות מדעותיך, עברה כל גבול!

פרופסור

משתמש צעיר
נכתב ע"י עפר ואפר;n4877733:

המשטרה יודעת להצהיר הרבה דברים!
כל הדיבורים שלהם נועדו לצורך אחת, הם רוצים שלא יהיה התנפלות המונית על ההר, כי הם רוצים חיים קלים
ממתי מענין אותם חילול שבת? ולאדמו"ר מבויאן לא מעניין?

בפועל מי שזוכר, בכל השנים יש את אותם דיווחים וגינויים על המשטרה שחיללה את השבת, וזאת גם כשליל ל"ג בעומר לא חל במוצ"ש.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

תרפיה בבעלי חיים • אתגר 143

לוח מודעות

למעלה