כפי שבוודאי שמתם לב, חווינו מתקפת סייבר ופריצת האקרים בליל שבת ללוח הבקרה של פרוג, הם ניסו למחוק ולהוציא נתונים מהאתר, ללא הצלחה יתרה. שלחו מייל ספאם לחלק משתמשים עם בקשות כופר וכדו', כמובן, אין שום צורך להתייחס לכך. ואדרבה, חשוב שלא ללחוץ על שום קישור שנשלח באותו מייל.

חשוב להדגיש, כי לא נפרצו שום פרטי אשראי (מנויים באתר נרשמים דרך פייפאל, מערכת סליקה הטובה בעולם, אין לנו נתוני אשראי כלל, אפילו לא את ארבע ספרות האחרונות).

וכן חשוב לציין שהפורצים לא השיגו גישה לסיסמאות כלל, אך עדיין, אנו ממליצים לשנות סיסמאות באתר פרוג, ליתר ביטחון.

מיד במוצאי שבת קודש צוות התכנות שלנו יחד עם מערך הסייבר הלאומי ועוד התגייסו לטיפול מהיר ויסודי, עלינו על הפרצה, היא נחסמה מידית, והורדנו את האתר מהאוויר עד לפריסה מלאה של הגיבוי, ובדיקות שאין עוד חשש.

ביצענו פריסת גיבוי של האתר מליל חמישי 14/11/24 בשעה 02:00, למרות שהפריצה בוצעה בליל שבת, כדי לקחת מרווח ביטחון, ולוודא שהאתר ומשתמשיו מוגנים לחלוטין.

מתנצלים מאוד על אי הנעימות, לצערנו כל התוכן שנכתב בימים חמישי ושישי הוסרו, אתם מוזמנים לכתוב מחדש :)

תודה על תמיכתכם, מרגישים את זה!
המשך שבוע טוב לכולם!

חגים שבועות- מלוחים. כל מה שהוא לא מתוק.

מלכי וולף

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
נתקעתי עם סטוק של פצפוצי אורז בארון( תראו את הכמויות פה במתכון תצחקו.. מה לעשות שבהרכב הנוכחי זה המון בשבילנו... )
אז אחרי כמה מתכונים משוקלדים וממורשמלים (שזה אגב טעים באמת! )
החלטתי לנסות להכין מהם מאפינס חלביים:
( כותבת פה את הכמויות ששמתי פחות או יותר, זה לא הלכה מסיני כמובן ואפשר לשחק קצת לפי ראות עיניכם והמלאי שיש בבית... )

מאפינס פצפוצי אורז חלבי מלוח
1.75 כוס פצפוצים
1.5 קופסת קוטג'
1/3 אבקת אפיה
2- 3 ביצים
מלח
א. מרק
כחצי כוס גבינצ מגורדת
2 כפות קמח

תוספות אפשריות:
בצל מטוגן, זיתים, פטריות קצוצות ומטוגנות
אפשר לגוון ולהכין כמות מכל תוספת.

מערבבים הכל
אופים בתבניות מאפינס אישיות
180 מעלות כ25 דקות עד הזהבה.
20200527_202658.jpg
 

sl disign

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
תודה על כל המתכונים!
האם יש למישהו מתכון לפשטידת קישואים חלבית קלילה?
פשטידת ירקות וגבינות / מרוה לצמא במדבר תש"פ
1 תבנית בגודל 17*24 ס"מ, או 8-10 תבניות אישיות
1 בצל גדול קצוץ
5 קישואים קלופים
1 קופסת שימורי פטריות פרוסות
1 פלפל אדום
3 כפות שמן
250 גר' גבינת קוטג'
150 גר' גבינה צהובה
4 ביצים
3 כפות גדושות פירורי לחם
1 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
בזיליקום (לבחירה)
אופן ההכנה:
* אדי בצל בשמן עד להזהבה.
* פרסי קישואים לפרוסות דקיקות וקצצי גמבה לקוביות קטנות, הוסיפי לבצל.
* הוסיפי פטריות, ערבבי ואדי למשך כ-20 דקות.
* ערבבי את שאר החומרים, השאירי בצד מחצית מכמות הגבינה המגורדת.
* הוסיפי ירקות מגורדים וערבבי היטב.
* צקי את הבלילה לתבנית, פזרי גבינה צהובה ופתיתי בזיליקום, ואפי ב-180 מעלות במשך כ-45 דקות.
* מומלץ לצנן לפני הפריסה. לפרוס ולחמם לפני ההגשה.
 

ot!

משתמש מקצוען
טעמתי פעם עיגולי זיתים וקוטג'
יש למישהי מתכון?
 

BRAVERMAN

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
D I G I T A L
פוקצ'ה מהממת!!

1 כפית מלח
5 כוסות קמח
4 כפות שמן
כף וחצי שמרים יבשים
2 כוסות מים או חלב (שמתי 1 חלב ואחד מים)
לערבל ולהתפיח שעתים
לרדד לפסים שטוחים מאורכים


לטגן פרוסות בצל
לערבב עם 1 קופסאת קוטג'
לתבל עם מלח ופלפל
להניח כף נכבדה על כל בצק

להכין בתנור איזה ירקות שרוצים
פרוסות פלפלים, פטריות, פרוסות גזר, בטטה, קישואים, ברוקולי
ולמרוח בשמן זית ומעט מלח.

להניח על כל בצק כמה רצועות מכל הסוגים אפשר גם קוביות גבינה מלוחה או צהובה...
 

BRAVERMAN

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
D I G I T A L
פלעצלך – לחמניות ממולאות עם בצל מטוגן ופרג
(מתכון מהאתר של שמרית, יוצא מאד מאד טעים! מנסיון)

רכיבים:
  • חומרים ל-18 יחידות
  • 6 כוסות קמח (840 גרם)
  • 1/2 כוס סוכר לבן (100 גרם)
  • 1 שמרית שמרים טריים
  • כ 2 כוסות מים (500 מ"ל)
  • 1 כף מלח
  • 2 כפות שמן קנולה לשימון הקערה
  • חומרים להכנת המילוי
  • 3 בצלים גדולים קצוצים דק מאוד
  • חצי כפית פלפל שחור גרוס
  • 2 כפות פרג שלם
  • 1 כפית מלח
  • הכנת המילוי: מערבבים ומטגנים עד הזהבה קלה
  • מלח גס
אופן ההכנה:
  • 1. מכניסים את כל החומרים היבשים לקערת המיקסר ולשים תוך כדי הוספת המים עד קבלת בצק מאוד רך וגמיש.
  • 2.משמנים את הקערה ומגלגלים בתוכה את כדור הבצק כך שיתכסה בשכבה דקה של שמן מכל צדדיו.
  • 3.משהים מכוסה לפחות 30 דקות.
  • 4.מורידים את האוויר, מחלקים את הבצק ל-18 כדורים שווים ומסדרים את הכדורים על נייר אפיה משומן.
  • 5.מתפיחים כ- 30 דקות. מעגלים לצורת עיגול יפה, ומתפיחים שוב כ- 30 דקות.
  • 6.בעזרת בוהן עושים גומה ובמרכז הבצק ומניחים כף מהמלית. מפזרים בעדינות קמצוץ מלח גס.
  • מחממים תנור ל- 210 מעלות ואופים כ-15 עד 20 דקות עד שהלחמניות זהובות.
 

לא כמו כולם

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
מישהי יכולה להעתיק בבקשה
מגרה!
בבקשה (הייתי בטוחה שאם נפתח בנט פרי אז פתוח בכל הסינונים...סליחה...)
אצבעות שום נחטפות!


sn858582-1-2.jpg





אצבעות שום נחטפות!
אצבעות שום נחטפות! לפני הרבה שנים אכלתי את האצבעות האלה בסבארו. מזמינים אותן כנישנוש לפני הפיצה ובעצם הן הרבה יותר טעימות מהפיצה עצמה. עכשיו אני מכינה אותן תוצרת בית כי אין כמו אצבעות שום מתובלות שמכינים בבית. השמן זית והשום נותנים טעם נפלא. לא תחזרו לקנות אף פעם.
מרכיבים:
חצי קילו קמח
2 כפות גדושות סוכר
כוס מים פושרים
כף שמרים יבשים
2 כפיות מלח שטוחות
50 ג` חמאה מומסת / 1/4 כוס שמן
חלמון
ביצה שלמה
תיבול:
חצי כוס שמן זית
2 – 3 כפיות פטרוזיליה מיובשת
3 – 4 כפיות שום כתוש
כפית מלח גס (לפי הטעם להוסיף או להפחית)



הכנות:
1. לעבד את המצרכים לבצק, להתפיח במקום חמים עד הכפלת הנפח.
2. לרדד למלבן גדול, לחתוך לאצבעות בלי לרווח לערבב שמ”ז, שום, מלח ופטרוזילה, כאן מגיע הטריק: להבריש בנדיבות את האצבעות, כן כולן ביחד (חיים קלים) להעביר את האצבעות בנפרד לתבנית מרופדת בנייר אפיה.
3. להכניס לתנור שחומם בחום בינוני, בסביבות 10 – 12 דקות או עד שהתחתית מזהיבה, כשהאצבעות יוצאות מהתנור להבריש אותן שוב (במידה וחסר שמ”ז להוסיף )
לטרוף
הערות: ניתן להקפיא.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
השתמשת באמת בגבינות פרמזן ופטה? או שהחלפת במשהו יותר ידידותי לסביבה, כלומר נגיש?
פטה היא גבינה שקיימת במקררי המרכולים כל השנה , בנגישות גבוהה ומחירים שלא יקרים בהרבה מגבינה צהובה.
וגבינה צהובה היא ממש לא תחליף ראוי לה.
 

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
@java
טיגנתי את החלומי בביצה ופירורים ביום שלישי, אתמול ניסיתי לחמם את זה במחבת-יצא מעולה!!!
הגבינה חזרה לנמסות שלה והפירורים חזרו לפריכותם.
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
@java
טיגנתי את החלומי בביצה ופירורים ביום שלישי, אתמול ניסיתי לחמם את זה במחבת-יצא מעולה!!!
הגבינה חזרה לנמסות שלה והפירורים חזרו לפריכותם.
תודה לך על הניסוי!
@ללית , שימי לב.
 

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
חייבת להדגיש, המחבת (בפעם השניה) הייתה ללא שמן, כמה דק' על אש גבוהה, מכל צד, כן, המון כאב ראש, אבל מדהים!
 

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
יש למישהו מתכון למטבל חזרת לבנה?

סליחה על השעה אולי עוד אספיק
 

אחוזה בהר

משתמש מקצוען
פשטידת קוטג
3 כוסות פצפוצי אורז
2 קוטג
אבקת מרק בצל
אבקת מרק פטריות
חצי כוס שמן
מערבבת את כל החומרים שמה ב2 תבניות אינגליש קייק קצרות
לאפות על 180 מעלות 10 דקות
מעדן!!!
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
ממליצה בחום על מתכון של עוגיונט לקרואסון פיצה.
הכנו לשבועות והיה טעים ביותר.
הערות ושינויים שלי:
1. המרתי את מלית הגבינה המוכנה לאפיה בריקוטה תוצרת בית.
2. ממליצה להפחית את כמויות חומרי המלית ב20%.
 

סמולטוק

משתמש מקצוען
הי @java
הקיש היה מעולה!
גם יפה, גם טעים וגם סביר מבחינה קלורית.
הכנתי 2 קישים קטנים, לא היתה לי תבנית קיש חלבית אז הכנתי בתבנית עגולה רגילה.
את הצפתית המרתי בבולגרית.
מושלם! תודה רבה.20200528_122417.jpg
 

במבה נוגט

משתמש סופר מקצוען
2 בצלים קטנים מטוגנים
ביצה
כוס פצפוצי אורז
גביע קוטג
תבלינים: מלח, פלפל, א. מרק פטריות
ניתן להוסיף זיתים/ תירס/ פטריות
ניתן לפזר במהלך האפיה גבנ"צ מגוררת
בגלל שזה מתפרק בחיתוך אני אוהבת להכין את הפשטידה בתבניות אישיות.
תודה, יצא מעולה!
הוספתי זיתים רק לחצי מהכמות שיתאים לכולם.
 

שולחנית

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
ממליצה בחום על מתכון של עוגיונט לקרואסון פיצה.
הכנו לשבועות והיה טעים ביותר.
הערות ושינויים שלי:
1. המרתי את מלית הגבינה המוכנה לאפיה בריקוטה תוצרת בית.
2. ממליצה להפחית את כמויות חומרי המלית ב20%.
את יכולה להעלות את המתכון לפה ישירות? תודה
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
סלט חלומי טעים במיוחד

מצרכים:

5-6 עלי חסה שטופים ויבשים קרועים לפיסות או חתוכים לרצועות
10-15 עגבניות שרי חתוכות לחצאים (אפשר בכמה צבעים)
בצל סגול קטן חתוך לרצועות דקיקות- לא חובה
סלסלת פטריות טריות שטופות ופרוסות
חבילת חלומי- חתוכה לקוביות.
מלח, פלפל גרוס, שמן, מיץ לימון.
שמן לטיגון עמוק.
רוטב צ'ילי מתוק.

אופן ההכנה:
בקערת סלט מערבבים את החסה העגבניות והבצל.
במחבת קטנה מקפיצים בכף שמן את את הפטריות עד שהן עשויות.
מתבלים במלח ופלפל , מערבבים עם 2-3 כפות רוטב צ'ילי מתוק ומסירים מהאש.
לפני ההגשה מחממים קלחת קטנה עם שמן עמוק, מטגנים את החלומי עד שהיא זהובה מאד ומעבירים לנייר סופג.
מערבבים את החלומי עם כף- שתיים של רוטב צ'ילי.
מרכיבים:
מתבלים את הסלט בשמן, מלח, פלפל ולימון.
מניחים מעל את הפטריות הצלויות ומעל את החלומי.

הערה:
לאחר שניסיתי כמה אופנים של טיגון חלומי הגעתי למסקנה שדווקא טיגון בשמן עמוק הוא האידאלי עבורה.
החלומי כמעט ולא סופגת שמן כי מכת החום אוטמת אותה והיא גם נשמרת רכה לזמן ממושך יותר (כ-30 דקות).
 

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון


וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!


19.11

י"ח חשוון


פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר


19.11

י"ח חשוון


אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!


25.11

כ"ד


פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!


הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  24  פעמים

לוח מודעות

למעלה