התפריט המסורתי הוא אכן משביע מאד אבל לא בריא מספיק. רובו מיועד לנפח חומרי גלם זולים, להסתיר את הטעם המקורי בתיבול רב, חריף, ולייצר מנות טעימות בזול. הרעיון הוא לא לאכול "בשרי" מנופח בלחם, אלא לתת תזונה מספיק איכותית, בהכי זול שאפשר.
(אפשר לראות ש2 הדורות הקודמים היו נמוכים יותר ופחות בריאים, בכל העדות. יש לנו היום יותר אפשרויות ויותר מודעות לכמה תזונה בריאה משמעותית)
בריא זה מושג דינאמי....
בעיני בריא זה אומר מכיל את כל אבות המזון
מכירה כאלו שבשר לא בריא בעיניהם בכלל
גם לא גבינה
אם אני מכינה ארוחה שהיא גם בשרית וגם מכילה את כל אבות המזון
וגם מספיקה ברווח למשפחתי הברוכה ככה שאף אחד לא מרגיש שספרו לו שניצלים או קציצות
זה מעולה
ולא חייבים לדבוק בכמות השמן המסורתית, או בכמות התבלינים המסורתית, מותר להוריד
מותר גם לאפות במקום לטגן למי שזה משמעותי לו
ועוד משהו חשוב-
כשהאופציה היא לאכול בשרי מנופח עם עוד דברים
או לאכול פסטה ושניצל סויה
הבריא בעיני הוא הראשון
ארעיס זה פיתה ממולאת בבשר טחון
אפשר לעשות אח"כ בתנור, בטיגון או על מנגל