אין דבר כזה. פחמימה היא אבן הבנין המרכזית של הגוף.כתבתי זאת לכל מתנגדי ושונאי הפחמימה באשר היא..
אין דבר כזה. פחמימה היא אבן הבנין המרכזית של הגוף.כתבתי זאת לכל מתנגדי ושונאי הפחמימה באשר היא..
עם כל זה אני בעד לחשבואוו!
השבוע עשיתי קניות של עופות, להורים שלי, ולי
סיפרתי לאמא שלי מה הולך כאן עם החישוב של "כמה עולה לי מנת עוף לצהרים?"
אמא שלי לא האמינה, אמרה שאם תחשב- בצהרים הרבה פעמים קופצים אליה... כמה עולה לה מנה היא תנעל את הדלת של הבית
ומשפט של אמא שלה, סבתא שלי: את תחשבו להקב"ה כמה אוכל כל ילד אוכל, כמה זה עולה לו, יש ברכה! לא לרדת לדקדוקים שכאלו
אני נהנתי
לא מחשבת לפי מנות
טוב שהבהרת את כוונתך. משפט כמו "פרי ועוגיה זה אותו דבר" עלול לגרום לאנשים לחשוב שאם כבר אוכלים סוכר, למה שזה לא יהיה עוגיה.את צודקת.
לכן גם בארוחת צהריים אם נסתכל על כל מרכיב בצלחת בנפרד נעשה טעות
השילוב של חלבון + 2 מנות פחמימה + ירקות
הוא שילוב שיוצר שובע לגוף על מנת למנוע נשנושים ומכיל את אבות המזון הבריאים לגוף.
והפרת האיזון והסתכלות על הפחמימה כגרועה מן השורש והוצאתה מהחבילה או הקטנתה מדי או אכילה מרובה של עוף כי כפריט בדיד הערכים של הסוכר שבו והחלבונים שלו טובים יותר - אינה נכונה.
בדיוק כמו הסתכלות על פרי = עוגיה
בהתמקדות על הסוכר (הפחמימה) בלבד.
קורנפלקס זה ממש לא מוצר בריאות, יש בו המון סוכר, במיוחד של תלמה,האם קורנפלקס פחות בריא מלחם רגיל?
לא שמעתי על זה שיותר דחוף שהילד יאכל חלבון יותר מאשר פחמימהאו שתכתבי על הכל כמה מנות צריך או על אף אחד
גם בתזונה המאוד קונבנציונאלית יותר דחוף שהילד יאכל חלבון מאשר פחמימה
(וגם מסתכלים על האוכל בצורה יומית ולא ארוחות- גם אם ארוחה אחת אוכלים רק פרי, ארוחה אחרת רק ירק וארוחה אחרת רק חלבון- זה בסדר)
בחזה עוף אין פחמימות שאפשר לספור.רק להתייחס ל"מהפירורים"
יש בשניצל אי אילו גרמים של פחמימה גם בלי הפירורים.
גם בעגבניה יש פחמימה. גם בחסה--
למעשה רק אגוזים לא קלויים הם נטולי פחמימה באופן מוחלט (וגבינה צהובה...)
אנחנו לא סופרים את הפחמימות הזניחות ביחס למוצר
אבל כן מגדירים אכילה שלו בין הארוחות כנשנוש.
אגב - מי שנורא נורא מפחד דווקא מהפחמימות (שהן אבי התזונה שלנו!!)
הפחמימות המצויות בפירות הם מהזן הפחות טוב מה שמכנים "פחמימה ריקה"
לא שונה מסוכריה ועוגיה.
בניגוד למשל להשמצות נגד תפוח אדמה שהפחמימה שבו מתפרקת יותר לאט ושקול לקמח לבן ולא לסוכר.
אבל מומלץ בהחלט לאכול פרי או 2 ביום בגלל הויטמינים למרות שהפחמימות שלו גרועות..
אני גם חשבתי ככה על קורנפלקס של תלמהקורנפלקס זה ממש לא מוצר בריאות, יש בו המון סוכר, במיוחד של תלמה,
עדיף לקנות פצפוצי אורז טבעיים, שהם כן מוצר בריאות ולערבב עם מעט סוכר וכך יש לנו שליטה בכמות הסוכר.
כך שמעתי מתזונאית.
בקטניות יש המון!!! פחמימות. מחלק מהקטניות עושים קמח שהוא פחמימתי לחלוטין. פירות לגמרי נחשבים בחשבון פחמימות יומי, וגם ירקות שורש.תעשו טובה- עזבו את הפחממות לנפשן! הן לא אסון ולא כלום, חוץ ממי שאסור לו וזה כמעט אף אחד.
רוב האנשים- תאכלו לבריאות ואל תחפשו בכל מאכל כמה גרם פחממה יש בו.
מה שנחשב פחממה לרוב אנחנו יודעים. ולא- 90% מהירקות למרות שהם מכילים פחממות, לא נחשבים לפחממות אלא לירקות או קיטניות.
להוציא: תפו"א שנחשב פחממה ריקה, תירס, בטטה, בצל , בורגול ויש אומרים גם גזר- פחממות מלאות. כל השאר נעים בין קטניות- חלבונים, לירקות.
ולגבי הפירות- למרות שהם פחממות בשום תוכנית תזונתית הם לא נכללים בחשבון הפחממות. הם לא משביעים כמו פחממות ונחוצים לגוף לא פחות מהירקות והחלבונים. לא אמרתי באותה כמות אלא בנחיצות.
ואם תצליחו להחליף פרוסת לחם בתפוח זה מעולה. גם אם הלחם מלא.
נסו בלי סוכר בכלל. אולי תופתעו.קורנפלקס זה ממש לא מוצר בריאות, יש בו המון סוכר, במיוחד של תלמה,
עדיף לקנות פצפוצי אורז טבעיים, שהם כן מוצר בריאות ולערבב עם מעט סוכר וכך יש לנו שליטה בכמות הסוכר.
כך שמעתי מתזונאית.
זה שיש בקיטניות הרבה פחממות לא הופך אותן לפחממות! תעזבו אותם כבר לנפשן! אני מתחננת!בקטניות יש המון!!! פחמימות. מחלק מהקטניות עושים קמח שהוא פחמימתי לחלוטין. פירות לגמרי נחשבים בחשבון פחמימות יומי, וגם ירקות שורש.
זה טוב. אנחנו צריכים פחמימות. אבל בסופו של דבר הילדים מקבלים 500-600 פחמימות ביום וצפונה, עם כל התוספות של תפוא ואורז ולחם ואיזה חטיף, במקום לצרוך עד 300 פחמימות שזה הכי הרבה שילדים צריכים באופן בריא.
חוסר הידע פה ממש עצוב. כי בסוףך אמהות מסורות מאכילות את הילדים באופן לא בריא, רק מתוך חוסר ידע
לא משנה, הוא כל כך מעובד שכבר אין ערך לזה שהוא מגיע מתירס.אני גם חשבתי ככה על קורנפלקס של תלמה
יום אחד הסתכלתי ברכיבים שלו והופתעתי לראות שמקור הסוכרים שלו אינו תוספת סוכר אלא בעיקר סוכר הקורנפלור.
לא שהפכתי לממליצה שלו - סתם מודעות זה דבר טוב.
זה כן הופך אותן למלאות בפחמימות.זה שיש בקיטניות הרבה פחממות לא הופך אותן לפחממות! תעזבו אותם כבר לנפשן! אני מתחננת!
ממשפטים כאלו אנשים ילמדו שעדיף שהארוחה תורכב מ: 3 כפות חומוס, חצי כף אורז ו3 מלפפונים! באמת!
סוריבחזה עוף אין פחמימות שאפשר לספור.
יש סוכרתיים שגם חלבון מתפרק אצלם באופן שגורם לסוכר לעלות, לאחר זמן, אבל ההנחיה הרפואית הרגילה היא שזה 0 פחמימות.
באגוזים יש פחמימות.
בגבינה צהובה יש מעט.
כמות הפחמימות בירקות מסוימים (חסה) נמוכה יותר מהכמות הפחמימות שלוקח לגוף לשרוף את הסיבים שלהם, ולכן לא מחשבים את הפחמימות האלה. כמובן שתפוא, גזר, סלק ועוד הם ירקות פחמימתיים לחלוטין.
אין שום בעיה עם פחמימות. אנחנו זקוקים להם. אבל התזונה שלנו, גם הבריאה, מלאה בפחמימות גם בלי תוספת מלאכותית.
גם מעובד, גם יקר. מי שקשה לו עם העוף של הצהריים שיוריד את הקורנפלקס ויוכל להרשות לעצמו עוד מגש או שניים של שניצל בשבוע...לא משנה, הוא כל כך מעובד שכבר אין ערך לזה שהוא מגיע מתירס.
למהזה כן הופך אותן למלאות בפחמימות.
אנשים צריכים ללמוד ש3 כפות חומוס הן לא מספיק חלבון לילד. כמו ש2 קציצות עם נגיעות ביצים הן לא חלבון, ולא כף עדשים במרק.
ילדים חייבים מספיק חלבון כדי לגדול. חייבים. ולפי השרשור הזה ולפי מה שרואים בשטח, רוב הילדים לא מקבלים את זה מספיק.
שניהם חשובים, אבל במקרה שצריך לתעדף על מה לריב- אז החלבונים יותר חשובים.לא שמעתי על זה שיותר דחוף שהילד יאכל חלבון יותר מאשר פחמימה
שתיהם חשובים במינון של מנות.
האשכול מדבר על ילדים שלא צריך לריב איתםשניהם חשובים, אבל במקרה שצריך לתעדף על מה לריב- אז החלבונים יותר חשובים.
ככה הדיאטניות הסופר קונבנציונאליות (לילדים) אמרו לי.
וכנ"ל על היומי, וההשוואה שלך לפרי כ"כ לא נכונה.
הוספתי את זה למרות שמדברים פה במקור על שובע, כי השרשור פה התרחב גם על תזונה בריאה בכללי
ובכללי יש הרבה ילדים שצריך להתייחס למזון שלהם באופן יומי ולא לפי ארוחה.
לא.ההשוואה שלי מאד נכונה למיטב ידיעתי
יש הרבה משמעות לתוצאת המזון בגוף מהשילובים
הן לשובע
והן לפירוק
בדיוק כמו שבפרי שילוב הסוכר בסיבים הופך את הפרי למוצר בריא יותר מעוגיה.
העובדה שמסתכלים בסוף יומית
היא שכמו שבתוך ארוחה דואגים לשילוב נכון
דואגים גם במהלך היום.
אם בבוקר אכלנו ביצה עם הלחם - בערב נאכל גבינה
זה הכוונה של האיזון היומי
עדיין כל ארוחה בפני עצמה - שומרת על האיזון הנכון לה.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: