התייעצות שאלה לאמהות של משפחות ברוכות ילדים

קצרה

משתמש מקצוען
ואוו!
השבוע עשיתי קניות של עופות, להורים שלי, ולי
סיפרתי לאמא שלי מה הולך כאן עם החישוב של "כמה עולה לי מנת עוף לצהרים?"
אמא שלי לא האמינה, אמרה שאם תחשב- בצהרים הרבה פעמים קופצים אליה... כמה עולה לה מנה היא תנעל את הדלת של הבית
ומשפט של אמא שלה, סבתא שלי: את תחשבו להקב"ה כמה אוכל כל ילד אוכל, כמה זה עולה לו, יש ברכה! לא לרדת לדקדוקים שכאלו
אני נהנתי
לא מחשבת לפי מנות
עם כל זה אני בעד לחשב
פשוט כדי לדעת
לא נכון לחיות בלי חשבון.
צריך להיות עם ידיעה ברורה כמה עולה לנו המזון לחודש או לשבת .
 

ח.ג.ג'.

משתמש מקצוען
את צודקת.
לכן גם בארוחת צהריים אם נסתכל על כל מרכיב בצלחת בנפרד נעשה טעות
השילוב של חלבון + 2 מנות פחמימה + ירקות
הוא שילוב שיוצר שובע לגוף על מנת למנוע נשנושים ומכיל את אבות המזון הבריאים לגוף.
והפרת האיזון והסתכלות על הפחמימה כגרועה מן השורש והוצאתה מהחבילה או הקטנתה מדי או אכילה מרובה של עוף כי כפריט בדיד הערכים של הסוכר שבו והחלבונים שלו טובים יותר - אינה נכונה.

בדיוק כמו הסתכלות על פרי = עוגיה
בהתמקדות על הסוכר (הפחמימה) בלבד.
טוב שהבהרת את כוונתך. משפט כמו "פרי ועוגיה זה אותו דבר" עלול לגרום לאנשים לחשוב שאם כבר אוכלים סוכר, למה שזה לא יהיה עוגיה.
אני בצד שלך בעניין הפחמימות. פחמימות זה טוב וחשוב (במיוחד לילדים!). רק צריך לבחור פחמימות טובות, וכמובן בתור חלק מהרכב ארוחה נכון.
רוב הילדים הם בעודף מוחלט של סוכרים פשוטים. הם לא דווקא בעודף של פחמימות מורכבות, ולהוריד להם פחמימות מורכבות בתור תרופה לעודף הסוכר זה פתרון גרוע.
 

גברת אחת

משתמש פעיל
האם קורנפלקס פחות בריא מלחם רגיל?
קורנפלקס זה ממש לא מוצר בריאות, יש בו המון סוכר, במיוחד של תלמה,
עדיף לקנות פצפוצי אורז טבעיים, שהם כן מוצר בריאות ולערבב עם מעט סוכר וכך יש לנו שליטה בכמות הסוכר.
כך שמעתי מתזונאית.
 

קצרה

משתמש מקצוען
או שתכתבי על הכל כמה מנות צריך או על אף אחד :)


גם בתזונה המאוד קונבנציונאלית יותר דחוף שהילד יאכל חלבון מאשר פחמימה
(וגם מסתכלים על האוכל בצורה יומית ולא ארוחות- גם אם ארוחה אחת אוכלים רק פרי, ארוחה אחרת רק ירק וארוחה אחרת רק חלבון- זה בסדר)
לא שמעתי על זה שיותר דחוף שהילד יאכל חלבון יותר מאשר פחמימה
שתיהם חשובים במינון של מנות.

ומה שכתבת על הסתכלות יומית - נכון שמסתכלים יומית על הערכים
אבל אם אנחנו רוצים לגרום לתחושת שובע ואכילה נכונה - אז הנכון הוא לא לאכול חלבונים בארוחה אחת ירקות בשניה ופחמימות בשלישית - זה מפר איזון ומביא רעב
כמו אם נאכל סוכר בארוחה הראשונה
וויטמינים וסיבים בשניה
והנה - אכלנו פרי ...
 

הטעם המושלם

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
תעשו טובה- עזבו את הפחממות לנפשן! הן לא אסון ולא כלום, חוץ ממי שאסור לו וזה כמעט אף אחד.
רוב האנשים- תאכלו לבריאות ואל תחפשו בכל מאכל כמה גרם פחממה יש בו.
מה שנחשב פחממה לרוב אנחנו יודעים. ולא- 90% מהירקות למרות שהם מכילים פחממות, לא נחשבים לפחממות אלא לירקות או קיטניות.
להוציא: תפו"א שנחשב פחממה ריקה, תירס, בטטה, בצל , בורגול ויש אומרים גם גזר- פחממות מלאות. כל השאר נעים בין קטניות- חלבונים, לירקות.
ולגבי הפירות- למרות שהם פחממות בשום תוכנית תזונתית הם לא נכללים בחשבון הפחממות. הם לא משביעים כמו פחממות ונחוצים לגוף לא פחות מהירקות והחלבונים. לא אמרתי באותה כמות אלא בנחיצות.
ואם תצליחו להחליף פרוסת לחם בתפוח זה מעולה. גם אם הלחם מלא.
 

ככר השוק

משתמש מקצוען
רק להתייחס ל"מהפירורים"
יש בשניצל אי אילו גרמים של פחמימה גם בלי הפירורים.

גם בעגבניה יש פחמימה. גם בחסה--
למעשה רק אגוזים לא קלויים הם נטולי פחמימה באופן מוחלט (וגבינה צהובה...)

אנחנו לא סופרים את הפחמימות הזניחות ביחס למוצר
אבל כן מגדירים אכילה שלו בין הארוחות כנשנוש.

אגב - מי שנורא נורא מפחד דווקא מהפחמימות (שהן אבי התזונה שלנו!!)
הפחמימות המצויות בפירות הם מהזן הפחות טוב מה שמכנים "פחמימה ריקה"
לא שונה מסוכריה ועוגיה.
בניגוד למשל להשמצות נגד תפוח אדמה שהפחמימה שבו מתפרקת יותר לאט ושקול לקמח לבן ולא לסוכר.
אבל מומלץ בהחלט לאכול פרי או 2 ביום בגלל הויטמינים למרות שהפחמימות שלו גרועות..
בחזה עוף אין פחמימות שאפשר לספור.
יש סוכרתיים שגם חלבון מתפרק אצלם באופן שגורם לסוכר לעלות, לאחר זמן, אבל ההנחיה הרפואית הרגילה היא שזה 0 פחמימות.
באגוזים יש פחמימות.
בגבינה צהובה יש מעט.
כמות הפחמימות בירקות מסוימים (חסה) נמוכה יותר מהכמות הפחמימות שלוקח לגוף לשרוף את הסיבים שלהם, ולכן לא מחשבים את הפחמימות האלה. כמובן שתפוא, גזר, סלק ועוד הם ירקות פחמימתיים לחלוטין.

אין שום בעיה עם פחמימות. אנחנו זקוקים להם. אבל התזונה שלנו, גם הבריאה, מלאה בפחמימות גם בלי תוספת מלאכותית.
 

קצרה

משתמש מקצוען
קורנפלקס זה ממש לא מוצר בריאות, יש בו המון סוכר, במיוחד של תלמה,
עדיף לקנות פצפוצי אורז טבעיים, שהם כן מוצר בריאות ולערבב עם מעט סוכר וכך יש לנו שליטה בכמות הסוכר.
כך שמעתי מתזונאית.
אני גם חשבתי ככה על קורנפלקס של תלמה
יום אחד הסתכלתי ברכיבים שלו והופתעתי לראות שמקור הסוכרים שלו אינו תוספת סוכר אלא בעיקר סוכר הקורנפלור.
לא שהפכתי לממליצה שלו - סתם מודעות זה דבר טוב.
 

ככר השוק

משתמש מקצוען
תעשו טובה- עזבו את הפחממות לנפשן! הן לא אסון ולא כלום, חוץ ממי שאסור לו וזה כמעט אף אחד.
רוב האנשים- תאכלו לבריאות ואל תחפשו בכל מאכל כמה גרם פחממה יש בו.
מה שנחשב פחממה לרוב אנחנו יודעים. ולא- 90% מהירקות למרות שהם מכילים פחממות, לא נחשבים לפחממות אלא לירקות או קיטניות.
להוציא: תפו"א שנחשב פחממה ריקה, תירס, בטטה, בצל , בורגול ויש אומרים גם גזר- פחממות מלאות. כל השאר נעים בין קטניות- חלבונים, לירקות.
ולגבי הפירות- למרות שהם פחממות בשום תוכנית תזונתית הם לא נכללים בחשבון הפחממות. הם לא משביעים כמו פחממות ונחוצים לגוף לא פחות מהירקות והחלבונים. לא אמרתי באותה כמות אלא בנחיצות.
ואם תצליחו להחליף פרוסת לחם בתפוח זה מעולה. גם אם הלחם מלא.
בקטניות יש המון!!! פחמימות. מחלק מהקטניות עושים קמח שהוא פחמימתי לחלוטין. פירות לגמרי נחשבים בחשבון פחמימות יומי, וגם ירקות שורש.

זה טוב. אנחנו צריכים פחמימות. אבל בסופו של דבר הילדים מקבלים 500-600 פחמימות ביום וצפונה, עם כל התוספות של תפוא ואורז ולחם ואיזה חטיף, במקום לצרוך עד 300 פחמימות שזה הכי הרבה שילדים צריכים באופן בריא.

חוסר הידע פה ממש עצוב. כי בסוףך אמהות מסורות מאכילות את הילדים באופן לא בריא, רק מתוך חוסר ידע
 

ח.ג.ג'.

משתמש מקצוען
קורנפלקס זה ממש לא מוצר בריאות, יש בו המון סוכר, במיוחד של תלמה,
עדיף לקנות פצפוצי אורז טבעיים, שהם כן מוצר בריאות ולערבב עם מעט סוכר וכך יש לנו שליטה בכמות הסוכר.
כך שמעתי מתזונאית.
נסו בלי סוכר בכלל. אולי תופתעו.
ככל שתתחילו עם זה בגיל צעיר יותר, יש יותר סיכוי שהילדים ישמחו לאכול בלי סוכר בכלל, החלב מספיק מתקתק למי שלא רגיל ליותר מתוק. לגדולים יותר שכבר רגילים לאכול מתוק יהיה יותר קשה, אבל אפשר להוריד בהדרגה.
לעניין הפצפוצים עצמם, לדעתי זה עדיין מוצר יותר מעובד מאשר לחם וגם פחות משביע. כמובן אם כבר פצפוצים, שיהיו מאורז מלא.
אם מחפשים אוכל לבוקר שאינו לחם, אפשר לנסות דייסות. דייסת שיבולת שועל היא פחות מעובדת מלחם ויותר בריאה. יש עוד סוגי דייסות, רק לשים לב שמכינים אותן מפחמימות מורכבות ולא ריקות. אפשר להכין מראש ולשמור במקרר ורק לחמם בבוקר. יש גם דייסות קרות ללא בישול - פשוט מערבבים שיבולת שועל (עדיף הסוג הגס) עם חלב בלילה, משאירים במקרר עד הבוקר וזהו. הילדים שלי מתים על זה - עם קצת קינמון ובלי טיפת סוכר.
 

הטעם המושלם

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
בקטניות יש המון!!! פחמימות. מחלק מהקטניות עושים קמח שהוא פחמימתי לחלוטין. פירות לגמרי נחשבים בחשבון פחמימות יומי, וגם ירקות שורש.

זה טוב. אנחנו צריכים פחמימות. אבל בסופו של דבר הילדים מקבלים 500-600 פחמימות ביום וצפונה, עם כל התוספות של תפוא ואורז ולחם ואיזה חטיף, במקום לצרוך עד 300 פחמימות שזה הכי הרבה שילדים צריכים באופן בריא.

חוסר הידע פה ממש עצוב. כי בסוףך אמהות מסורות מאכילות את הילדים באופן לא בריא, רק מתוך חוסר ידע
זה שיש בקיטניות הרבה פחממות לא הופך אותן לפחממות! תעזבו אותם כבר לנפשן! אני מתחננת!
ממשפטים כאלו אנשים ילמדו שעדיף שהארוחה תורכב מ: 3 כפות חומוס, חצי כף אורז ו3 מלפפונים! באמת!
 

גברת אחת

משתמש פעיל
אני גם חשבתי ככה על קורנפלקס של תלמה
יום אחד הסתכלתי ברכיבים שלו והופתעתי לראות שמקור הסוכרים שלו אינו תוספת סוכר אלא בעיקר סוכר הקורנפלור.
לא שהפכתי לממליצה שלו - סתם מודעות זה דבר טוב.
לא משנה, הוא כל כך מעובד שכבר אין ערך לזה שהוא מגיע מתירס.
כותבת פשוט כי אנשים נוטים לחשוב שזה בריא בגלל כל השכנועים של וויטמינים וכו' על האריזה...
אולי קלוגס יותר טוב כי הוא ממש עשוי מגרעיני התירס עצמם.
 
  • תודה
Reactions: MRF

ככר השוק

משתמש מקצוען
זה שיש בקיטניות הרבה פחממות לא הופך אותן לפחממות! תעזבו אותם כבר לנפשן! אני מתחננת!
ממשפטים כאלו אנשים ילמדו שעדיף שהארוחה תורכב מ: 3 כפות חומוס, חצי כף אורז ו3 מלפפונים! באמת!
זה כן הופך אותן למלאות בפחמימות.
אנשים צריכים ללמוד ש3 כפות חומוס הן לא מספיק חלבון לילד. כמו ש2 קציצות עם נגיעות ביצים הן לא חלבון, ולא כף עדשים במרק.
ילדים חייבים מספיק חלבון כדי לגדול. חייבים. ולפי השרשור הזה ולפי מה שרואים בשטח, רוב הילדים לא מקבלים את זה מספיק.
 

קצרה

משתמש מקצוען
בחזה עוף אין פחמימות שאפשר לספור.
יש סוכרתיים שגם חלבון מתפרק אצלם באופן שגורם לסוכר לעלות, לאחר זמן, אבל ההנחיה הרפואית הרגילה היא שזה 0 פחמימות.
באגוזים יש פחמימות.
בגבינה צהובה יש מעט.
כמות הפחמימות בירקות מסוימים (חסה) נמוכה יותר מהכמות הפחמימות שלוקח לגוף לשרוף את הסיבים שלהם, ולכן לא מחשבים את הפחמימות האלה. כמובן שתפוא, גזר, סלק ועוד הם ירקות פחמימתיים לחלוטין.

אין שום בעיה עם פחמימות. אנחנו זקוקים להם. אבל התזונה שלנו, גם הבריאה, מלאה בפחמימות גם בלי תוספת מלאכותית.
סורי
נראה שאנחנו חולקים על עובדות.

אף אחד כאמור לא אמר שלא בריא לאכול חסה או שהיא מכילה פחמימות כמו תפוח אדמה או בטטה. (גזר לא נחשב פחמימתי הוא מכיל פחות מ-10 גרם פחמימה ל100 גרם)
אמרנו שאנחנו זקוקים לפחמימות

ובדיוק בגלל זה כל המאכלים מלאים אותם
דיברנו על הפחמימות בלי "תוספת מלאכותית" - תפוח אדמה , אורז מלא ועוד כמנה משביעה בצמוד לשניצל ולא לאכול 3 או 4 שניצלים במקום תפוח אדמה.
 
  • תודה
Reactions: MRF

גברת אחת

משתמש פעיל
אגב, בכללי תמיד כדאי לקנות מוצר עם כמה שפחות רכיבים = יותר טבעי, פחות מעובד.
למשל, אם צריך לבחור בין כמה סוגי ביסקוויטים בחנות, תסתכלו על הרכיבים, כמה שפחות רכיבים וכמה שיותר רכיבים מוכרים= יותר טוב
 

קצרה

משתמש מקצוען
זה כן הופך אותן למלאות בפחמימות.
אנשים צריכים ללמוד ש3 כפות חומוס הן לא מספיק חלבון לילד. כמו ש2 קציצות עם נגיעות ביצים הן לא חלבון, ולא כף עדשים במרק.
ילדים חייבים מספיק חלבון כדי לגדול. חייבים. ולפי השרשור הזה ולפי מה שרואים בשטח, רוב הילדים לא מקבלים את זה מספיק.
למה
רוב ההורים בשרשור הזה
מצהירים על 3 מנות חלבון מעוף/בשר בשבוע וזה עוד לא כולל שבת.
שזה בדיוק ההמלצה של חלבון מסוג זה לילדים כדי לגדול.
בשאר הימים צורכים חלבונים מן הצומח.

יש פה הורים אחרים שחושבים שהם נותנים תזונה בריאה יותר
אם הם נותנים לילדים מנות חלבון מעוף/בשר מוגדלות - יותר ימים בשבוע ויותר מנות.
והם בטוחים שכל האחרים שנוהגים לפי ההוראות הנכונות הם הבעיתיים.

גם תפוח מלא בפחמימה
וגם חומוס מלא בפחמימה
כל אחד מהם מכיל רכיבים נוספים שהופכים אותו לבריא ומזין למרות הפחמימה.
תזונה נכונה אינה תזונה ללא פחמימות אלא זו המאזנת.
 

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
לא שמעתי על זה שיותר דחוף שהילד יאכל חלבון יותר מאשר פחמימה
שתיהם חשובים במינון של מנות.
שניהם חשובים, אבל במקרה שצריך לתעדף על מה לריב- אז החלבונים יותר חשובים.
ככה הדיאטניות הסופר קונבנציונאליות (לילדים) אמרו לי.

(וכמו שכבר כתבתי יש הגבלה על חלבון מין החי, אבל בשונה ממה שאומרים פה הרף שממנו זה גורם לבעיות הוא גבוה מאוד)

וכנ"ל על היומי, וההשוואה שלך לפרי כ"כ לא נכונה.
הוספתי את זה למרות שמדברים פה במקור על שובע, כי השרשור פה התרחב גם על תזונה בריאה בכללי
ובכללי יש הרבה ילדים שצריך להתייחס למזון שלהם באופן יומי ולא לפי ארוחה.
 

קצרה

משתמש מקצוען
שניהם חשובים, אבל במקרה שצריך לתעדף על מה לריב- אז החלבונים יותר חשובים.
ככה הדיאטניות הסופר קונבנציונאליות (לילדים) אמרו לי.

וכנ"ל על היומי, וההשוואה שלך לפרי כ"כ לא נכונה.
הוספתי את זה למרות שמדברים פה במקור על שובע, כי השרשור פה התרחב גם על תזונה בריאה בכללי
ובכללי יש הרבה ילדים שצריך להתייחס למזון שלהם באופן יומי ולא לפי ארוחה.
האשכול מדבר על ילדים שלא צריך לריב איתם
ואוכלים מזה ומזה
ואפילו מאד מתלהבים מהחלבון
האם לתת להם "יותר" בצלחת והרבה יותר חלבונים מפחמימות.
על אלו שצריך לריב איתם זה אשכול אחר :)

ההשוואה שלי מאד נכונה למיטב ידיעתי
יש הרבה משמעות לתוצאת המזון בגוף מהשילובים
הן לשובע
והן לפירוק
בדיוק כמו שבפרי שילוב הסוכר בסיבים הופך את הפרי למוצר בריא יותר מעוגיה.


העובדה שמסתכלים בסוף יומית
היא שכמו שבתוך ארוחה דואגים לשילוב נכון
דואגים גם במהלך היום.
אם בבוקר אכלנו ביצה עם הלחם - בערב נאכל גבינה
זה הכוונה של האיזון היומי
עדיין כל ארוחה בפני עצמה - שומרת על האיזון הנכון לה.
 

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
ההשוואה שלי מאד נכונה למיטב ידיעתי
יש הרבה משמעות לתוצאת המזון בגוף מהשילובים
הן לשובע
והן לפירוק
בדיוק כמו שבפרי שילוב הסוכר בסיבים הופך את הפרי למוצר בריא יותר מעוגיה.


העובדה שמסתכלים בסוף יומית
היא שכמו שבתוך ארוחה דואגים לשילוב נכון
דואגים גם במהלך היום.
אם בבוקר אכלנו ביצה עם הלחם - בערב נאכל גבינה
זה הכוונה של האיזון היומי
עדיין כל ארוחה בפני עצמה - שומרת על האיזון הנכון לה.
לא.

אבל אולי באמת אלו שצריך לריב איתם הם אשכול אחר :)
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה