אין שום משפחה רגילה שמבשלת קילו עדשים לארוחה... במרק גדול שמים במקסימום חצי קילו עדשים, ל20 מנות. משפחה צמחונית עם מודעות גבוהה מאד לבריאות וילדים שמוכנים לאכול צלחת קטניות במקום ארוחה, אולי.בערך 9- 100 גרם זה גודל מנה בערך (אם קילו זה 10 מנות, 100 גר' זה מנה.)
ושימי לב שיש עוד חלבונים שהילד אוכל במשך היום- בד"כ בלחם בבוקר יש חלבון- טחינה, חומוס, חלבה, גבינה, חביתה- כולם מכילים חלבונים. כנ"ל בארוחת ערב. מה שהביאו פה לגבי כמויות חלבון מומלצות זה ביום לא בארוחה- אאךל"ט בעך 35- כולל השוקו וכו'
אין לי בעיה עם מי שהילד שלה אוכל מנה של 100 גרם עדשים לארוחת צהריים ומצליח להשלים את כמות החלבונים היומית עם מוצרי חלב ואחרים, זה לא קל. זה כל כך מופלא ונדיר שקשה לי להאמין שיש פה הרבה משפחות כאלה. יש לי בעיה אמיתית עם אנשים שמדקלמים "קטניות זה מנת חלבון", שמים כוס עדשים במרק או 4 ביצים בקציצות ובטוחים שהילד מקבל כל מה שהוא צריך. ממה שקוראים פה באשכול- יש חוסר הבנה בסיסי ביותר לגבי מה הילדים אוכלים ומה הם אמורים לאכול.