אני אמנם לא יועצת ולא ממליצה, ואין לי רישיון ייעוץ, אבל אין קרן השתלמות אחת שהיא מתאימה לכולם.אני חייבת דחוף קרן השתלמות - גיליתי עכשיו שכבר קרוב לשנה לא מפקידים לי
מה מומלץ?
תודה
שאלה - אם הבנתי נכון והמסלולים האלו הם מסלולים חדשים, וגם המסלול של הלמן אלדובי,בשורה טובהשתי חברות נוספות קיבלו כשרות למסלולים שלהם שמחקים את מדד S&P 500.
הכשרות הינה של בד"ץ העדה החרדית.
חברת הראל
קיבלה הכשר על המסלולים שמחקים את מדד S&P 500, בקרן הפנסיה, בקופת גמל, בקרן השתלמות, ובקופת גמל להשקעה.
[בהמשך זה כנראה יקבל גם את החותמת של גלאט הון]
חברת כלל
קיבלה הכשר על המסלולים שמחקים את מדד S&P 500, בקרן הפנסיה, בקופת גמל, בקרן השתלמות, בקופת גמל להשקעה, ובפוליסת חיסכון.
הם אמנם מסלולים חדשים, אבל הם מתחייבים לקנות מוצר מסוים [שזה מדד S&P 500] ועל המוצר הזה יש היסטוריה ארוכה מאד.שאלה - אם הבנתי נכון והמסלולים האלו הם מסלולים חדשים, וגם המסלול של הלמן אלדובי,
כך שאין אפשרות להחליט לפי הרווחים שהיו בשנים הקודמות,
אז לפי מה להחליט איפה לשים עכשיו את הפנסיה? תודה רבה!
אז בעצם מה שנשאר לבדוק זה הדמי ניהול?הם אמנם מסלולים חדשים, אבל הם מתחייבים לקנות מוצר מסוים [שזה מדד S&P 500] ועל המוצר הזה יש היסטוריה ארוכה מאד.
ולכן כל עוד שכל החברות האלו קונות את אותו מוצר, בכולם אמור להיות אותה תשואה כמו המוצר.
[למעט שינויים מאד קטנים]
אם זה המסלול שאתם רוצים ומתאים לכם, אז אכן מה שנשאר זה בעיקר דמי הניהול.אז בעצם מה שנשאר לבדוק זה הדמי ניהול?
השאלה לא ברורה.ועוד שאלה, אפשר לשים בגמל של המסלולים האלו את הקצבאות ילדים?
במסלולי חסכון לכל ילד, המסלולים קצת שונים. יש מסלולי סיכון מוגבר, סיכון בינוני וסיכון נמוך וכמובן מסלולי הלכה.ועוד שאלה, אפשר לשים בגמל של המסלולים האלו את הקצבאות ילדים?
| דמי ניהול מצבירה (%) | דמי ניהול מהפקדה (%) |
| 0.15 | 0.9 |
| 0.13 | 0.9 |
| 0.15 | 0.9 |
| 0.13 | 0.9 |
| 0.15 | 0.8 |
| 0.135 | 0.8 |
| 0.13 | 0.8 |
| 0.05 | 1.49 |
בהתאם לצבירה ולגובה ההפקדה שלך, מיטב או הפניקס.יש מי שיכול לעזור לי איזו חברה עדיפה מתוך הנחה שבכולן יש מסלול S&P או דומה לו כשר
מבחינת בטחיות החברה ומבחינת איזונים חוזרים.
ע"פ רשימת דמי הנהול דלהלן?
תודה גדולה מראש! תזכו למצות!
- קרן פנסיה
דמי ניהול מצבירה (%) דמי ניהול מהפקדה (%)
- מנורה מבטחים
0.15 0.9
- מנורה מבטחים איגודים מקצועיים
0.13 0.9
- הראל
0.15 0.9
- מגדל מקפת
0.13 0.9
- כלל
0.15 0.8
- כלל איגוד המח"ר
0.135 0.8
- הפניקס אקסלנס
0.13 0.8
- איילון מיטב דש
0.05 1.49
לא רואה משמעות, הייתי מברר איזו מהן נותנת שירות טוב יותר, אבל בעיקר לא הייתי משקיע בזה אנרגיהאותיות פורחות בהנחה שדמי ניהול דומים, איזה חברה כדאית?
לא!האם בדבריו יש ממש?
אז דבר ראשון בוחרים את מסלול ההשקעה שמתאים לכם, ואח"כ בודקים את שאר הפרמטרים.נניח שיש שוויון בשני הקופות בדמי ניהול-- מה עדיף? בהתחשב איזון, וותק, בטיחות?
למה?
בחרתי מסלול מחקה 500, מה עדיף מבין שניהם? (מנורה מיטב)אז דבר ראשון בוחרים את מסלול ההשקעה שמתאים לכם, ואח"כ בודקים את שאר הפרמטרים.
ואין פה משהו שמתאים לכולם, אלא לכל אחד לפי נתוניו האישיים, מתאים מסלול השקעה אחר.
הסברתי את זה פה בפורום הרבה פעמים, תעשו חיפוש קצר.למה?
למנורה זה מסלול ממש חדש, ועד כמה שידוע לי עדיין ללא הכשר.בחרתי מסלול מחקה 500, מה עדיף מבין שניהם? (מנורה מיטב)
מסלול מחקה מדד של מנורה קיבל השבוע הכשר.הסברתי את זה פה בפורום הרבה פעמים, תעשו חיפוש קצר.
למנורה זה מסלול ממש חדש, ועד כמה שידוע לי עדיין ללא הכשר.
התייחסות זו היא מבחינת הרווחים,ולכן כל עוד שכל החברות האלו קונות את אותו מוצר, בכולם אמור להיות אותה תשואה כמו המוצר.
[למעט שינויים מאד קטנים]
של?מסלול מחקה מדד של מנורה קיבל השבוע הכשר.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: